Keresés

Részletes keresés

főgóré Creative Commons License 2022.03.15 0 0 28

dudikoff féle amerikai nindzsa sorozat elég jó volt

Busmann02 Creative Commons License 2022.02.08 0 0 27

amire te gondolsz az a Rejtett Penge(The hidden blade) :)

Előzmény: ülünkahordótetején (25)
surja12 Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26

Egy filmet keresek,aminek a története hasonlít a 47 roninéhoz. Hazatér a katonák vezére a feleségéhez,az urát közben behívatja a tartomány ura,ahol valami korrupt dologra akarják rávenni,de ellenáll,ezért meg kell halnia és a katonáit kőrözik. A szamurájok bujkálnak,a vezérük alkoholistát játszik éveken át,hogy védje a feleségét és közben tervezi a bosszút.Nagyobb költségvetésű film volt és szerintem 2000 után készült. Köszönöm,ha valakinek beugrik a film címe és megosztja velem.

ülünkahordótetején Creative Commons License 2020.11.16 0 0 25

Muszáj segítséget kapnom egy film kapcsán, és nem tudom, kihez fordulhatnék. Láttam régebben egy szamuráj filmet, de nem emlékszem a címére. Hihetetlen hatással volt rám, ezért keresem. Nem akarom elspoilerezni, ezért csak részleteket mondanék. Van egy jelenet, amikor egy szamuráj valakinek megmutatja, hogy hogyan lehet elfogni egy madarat egy hosszú bottal/lándzsával. Ez egy fontos jelenet, és a lándzsa meg a technika visszatér később a filmben. Ha valaki ez alapján tudja azonosítani a filmet, akkor kérem írja meg, mert évek óta ketesem a filmet, de nem találok rá.

goshafan Creative Commons License 2018.04.16 0 0 24

Az ördög fogadója 1971

 

Egy újjáéledt klasszikus.

 

Trashmann Creative Commons License 2015.11.18 0 0 23

Hi!

Szerintem a Hanzo The Razor-ra gondolsz (Goyokiba) Shintaru Katsu-val a főszerepben.
Három részt ért meg a sorozat.

Előzmény: Speedcop (22)
Speedcop Creative Commons License 2015.05.31 0 0 22

Üdv! Nem nagyon látok mozgást a fórumban, de azért megpróbálok segítséget kérni...keresek egy szamurájfilmet amiben a főhős egy olyan szamuráj aki egy rendőrhivatalban dolgozik (nem modernkori a történet), és küzd a korrupció ellen...állandóan kínozza magát mindenféle tortúrákkal(pl. köveket rak magára közben éles dolgokon térdel)...ami mókásabb a történetben, hogy amikor nőket hallgat ki, akkor a hatalmas péniszét használja "kínzóeszközként" és többnyire sikerrel. A végén küzdelem karddal stb. sajnos semmi közelebbit nem tudok róla....előre is köszönöm ha valaki írna nekem...üdv Zsolt

goshafan Creative Commons License 2014.05.20 0 0 21

Az emailed nincs megadva. Ha írsz nekem, két moziban tudok segíteni. Azok a linkek még megvannak.

Előzmény: süntojás (20)
süntojás Creative Commons License 2014.05.19 0 0 20

Jogos amit írsz. Én nem tudok oldalt létrehozni, de már próbáltam szerkesztgetni egyszer. Innen tudom hogy sok munka és idő, a köszönetnyilvánítás meg alapvető kellene hogy legyen.

Előzmény: goshafan (19)
goshafan Creative Commons License 2014.05.17 0 0 19

Nem én voltam. Más volt a gazda. Én pont némi toborzásra szántam az itteni kitételt. Csak addig nem lehet / érdemes működtetni egy oldalt, amíg mindenki csupán töltögetni jár, de érdemben nem tesz hozzá semmit a működéshez. Értsd: még egy THX-et sem ír, nem hogy hozzászólást, a látott mozikról. Egy idő után ráun erre a mentalitásra az, aki amúgy rengeteg melózik másokért. Már két ilyen rétegfilm oldalt láttam megszűnni emiatt. Sajnos, de megértem az illetőt.

Előzmény: süntojás (18)
süntojás Creative Commons License 2014.05.17 0 0 18

:( Még rendesen szét sem tudtam nézni, kár, hogy törölted.

Előzmény: goshafan (17)
goshafan Creative Commons License 2014.05.17 0 0 17

Sajnos, a kezdeményezés a gyér érdeklődés miatt elhalálozott. Aki ott járt, azért minőségi anyagot gyűjthetett be a rövid élettartam alatt is.

Előzmény: goshafan (14)
goshafan Creative Commons License 2014.05.14 0 0 16

Igen, ismerem. A blogomon írtam is róla.

 

http://szamurajfilmek.blog.hu/

Előzmény: süntojás (15)
süntojás Creative Commons License 2014.04.29 0 0 15

Klassz! :)A 2003-as Musashi sorozatot láttad?

Ui: Én is szeretem Gosha-t, fannak talán nem mondanám magam, mert nem sok filmjét láttam, de egyik kedvenc japán rendezőm.

Előzmény: goshafan (14)
goshafan Creative Commons License 2014.02.15 0 0 14

Szamurájfilm rajongóknak ajánlva.

 

Keresőbe:Great Chanbara Pass. A többi a helyszínen.

 

Kucika001 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 13
sziasztok. véletlenül nem tudja valaki, hogy hol tudnám az Öljétek meg a shogun-t letölteni? Nagyon kéne. Előre is köszi a segítséget :*
hanyattesett Creative Commons License 2010.05.28 0 0 12
A testőr és a rejtett erőd nagyon jók. Különösen a rejtett erőd nagy film.
Előzmény: meklén (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 11
Az a "fakardos",ugye? En azt csak regebben lattam, egy kesei oran,akkor sem az elejetol, de jo,hogy eszembe juttattatok,mert tenyleg megrazo,brilians film.
Előzmény: L. Sergius Catilina (9)
meklén Creative Commons License 2009.05.12 0 1 10
Én is úgy látom a japán filmeknél, hogy nem kell szinkron. Pontatlanok a fordítások, rosszak a kiejtések neveknél, de a legborzasztóbb amikor japánosan akarnak hangsúlyozni a sz.színészek, felszólító mondatokat pl. Egyedül animében tűröm a szinkront, az Azumi nagyon bejött, a Shinobi is elment.
A Seppuku vérkomoly sorsdráma, osztom véleményed vele kapcsolatban, kötelező darab, minden rendező, de még operatőr szakossal is kötelezően nézetném..
Mai modern megfelelőinek Yoji Yamada: The Twilight samurai, The hidden blade, és a Love and honor alkotásait tartom, bámulatosak. Dráma hepienddel úgyahogy szamuráj módra, kiváló színészekkel. Nem tudom eleget nézni, dícsérni.
Még Toshiro Mifune szerepel a kedvenceim listáján, a Shinsengumi-t próbálom lefordíttatni magyarra, mert magyar felirata sosem készült, még senkinek nem jutott eszébe ú.n.ki, feltöltöm majd az ázsiafilmek széles felirattárába ha sikerül..
Jó mozizást mindenkinek.




the hidden blade
L. Sergius Catilina Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9
Japán/kínai filmet szinkronizálni eleve bűn. Elveszi a hangulatát.
Nekem is nagy kedvencem Kuroszava, de ami a legmegrázóbb volt, az kétségkívül Kobayashi Seppuku-ja. Nakadai Tatsuya valami félelmeteset alakít benne és egyszerre borzalmas és gyönyörű. Valahogy olyan "bergmanos" hangulata van, és ugyanakkor nagyon jellegzetesen japán, puritán, naturalista és művészi.
Előzmény: meklén (7)
winterborn Creative Commons License 2009.05.07 0 0 8

tökjó, hogy írtál, végre egy szakértő :)

a kurosawa filmek közül hármat láttam. a hét szamurájt, a rant és a kagemushát. a hét szamuráj végülis tetszett, de néha kicsit vontatott, drámai alkotás, ami nekem már kicsit nehezen emészthető, ugyanakkor ez még belülmarad a tűréshatáromon. nagy művészi értékkel bíró monumentális filmalkotásnak tartom, minden erényét elismerve, de ugyanakkor hozzáteszem, hogy nekem elég évente egyszer megnéznem és akkor is igencsak rá kell hangolódnom.

a ran (káosz) és a kagemusha (árnyéklovas) című filmek viszont már nem tetszettek. ezek aztán már annyira japánok, hogy nem tudtam élvezni.

hasonló a véleményem a gonza a lándzsásról is. ez gyakorlazilag nem is szamurájfilm, hanem egy szerelmi dráma története a középkori japánban, amiben kevés történés van, leszámítva egy 2 másodperces akciójelenetet.

a sógun orgyilkosa és az öld meg a sógunt tetszett, így képzelek el egy szamurájfilmet. a szamurájok és banditákat még nem láttam, azt nagyon dícséri mindenki.

meklén Creative Commons License 2009.05.07 0 0 7
Hali!
Az említett filmek mind megvannak nekem is, az Utolsó kardvágás a legjobb szerintem, meg a Szamuráj és a Sógun árnyéka. Bár az utolsó kardvágás a legtörténelmibb, ami miatt a kedvencem, totál kikészített a "szinsengumizás" benne, a shinsengumi helyett, hát, elbaszták a szinkront... Ilyen amikor nem tudják h mit mondanak a sz.szinészek.
A Gonza szinkronja se tetszett, szarul választottak hangokat a karaktereknek, jól megöregítették őket. És mint említetted a sógunos régije is jobb volt.
Plusz említeném még az Azumi 1-2-t is, ami inkább mese, de full király filmek, fasza vívásokkal, jó karakterekkel és a kisgádzsi még jól is néz ki! : )
Amúgy Kurosawa régi filmjei a kedvenceim, a Yojimbo, Kagemusha, Ran, És a 7 szamuráj, amit szeretnék még szinkronosban megszerezni valahogyan.
Hú ja de az abszolút mai kedvenceim a szamurájtrilógia: a Szerelem és becsület, Twilight samurai és a Hidden blade!!! Manapság ezt a hármat nézem feszt.
winterborn Creative Commons License 2009.05.06 0 0 6

ma már egyre több szamurájfilm jelenik meg magyar szinkronnal is, elsősorban a black mirror kiadó jóvoltából. nekem ezek vannak meg:

 

sógun árnyéka

öld meg a sógunt 1

öld meg a sógunt 2

szamurájok és banditák

éjszakai vadász

gonza a lándzsás

ronin gai

a halál árnyai

szamuráj

sógun orgyilkosa

az utolsó kardvágás

 

még nem sikerült mindet megtekintenem idő hiányában, de előbb utóbb mindre sor kerül. az abszolút kedvenc a sógun árnyéka. kár hogy nem az eredeti szinkron került rá. mondjuk még annyi a szerencse, hogy magát a szöveget nem írták át, csak más szinkronhangokkal mondatták fel újra ugyanazt a szöveget.

ki melyik filmet látta ezek közül? hogy tetszett?

meklén Creative Commons License 2009.05.06 0 0 5
Üdv mindenkinek! Új vagyok, örülök, hogy ráakadtam erre a fórumra, mert nagy szamurájfilm-rajongó vagyok. És gyűjtő, csak az a bajom, hogy nemsok van magyarul, magyar felirattal... Egyből egy kérdést szeretnék veletek megválaszoltatni, mégpedig hogy hol találok magyar feliratot a Shinsengumi-Band of assassins 1964-es, vagy 69-es(?) Mifune filmhez? Sokat kerestem már, eredménytelenül. Tudna valaki linket adni? Előre is köszi!!! m
Maedhros Creative Commons License 2007.06.22 0 0 4
Van. A Színház rovatban, Kitanóval egybefűzve. Nem tudom, mégis hogy lehet őket egy napon említeni. A Zatoichi szvsz bűnrossz volt. Komolytól messze volt, szatírának meg nem elég vicces. Arról nem is beszélve, hogy a transzvesztita gésa meg a festettszőke antihős enyhén szánalmas.
Előzmény: e_dora (2)
Arcamax Creative Commons License 2007.06.22 0 0 3

Mindenkine ajánlom Hideo Gosha mester munkáit.

 

 

 

e_dora Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2
van ázsiai filmek topik, japán topik és Kurosawa topik is...
Dr. Ragin Creative Commons License 2007.06.22 0 0 1

Igen. Akad egy pár remekmű ezen a téren. Nemrégen jelent meg Kobayashitól a Harakiri.

KukacAV Creative Commons License 2007.06.22 0 0 0
Zat0icsi
Előzmény: Maedhros (-)
Maedhros Creative Commons License 2007.06.22 0 0 topiknyitó
Tegnap újranéztem A hét szamurájt (vágatlan, 3 és fél órás verziót sikerült letölteni), és elcsodálkoztam, hogy a műfajnak nincs topicja. Legyen. :)

Rögtön az első kérdés: MIÉRT nem tudnak nálunk Kuroszava-díszdobozt kiadni? Nagyon hiányzik - ha Bergman, Herzog, Hitchcock etc. megérdemelt egy díszdobozt, ő is...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!