Keresés

Részletes keresés

pa pü la' pá donn Creative Commons License 2021.10.09 0 0 123

így van ez az inner cityk-ben

Előzmény: Tisztelelt Forumozok (120)
koszonom1 Creative Commons License 2021.10.05 0 0 122

en csak felig     felig budapesten

Előzmény: Tisztelelt Forumozok (121)
Tisztelelt Forumozok Creative Commons License 2021.10.05 0 0 121

Az Amerikai Egyesült Államokban élek.

Előzmény: Tisztelelt Forumozok (120)
Tisztelelt Forumozok Creative Commons License 2021.10.05 0 0 120

Jelen pillanatban,olyan büdös van a házban, mint,Karácsonykor szokott, lenni Amerikában.Nem tudtam rájönni mitől van ilyen kellemetlen szag.A karácsonyfának Magyarországon Fenyő illata van.A vécében jelenleg olyan büdös van , hogy éjszaka öklendezve takaritok.A fürdőszobát,csak részletekben tudom kitakaritani , nyitott ablak mellett. Azt gondoltam, hogy esetleg a kan kutyaszag keveredett a Fenyő illattal.Egy gyönyörű Golden Retriverünk volt. A Korona virus alatt,és a mérgezett ház miatt, nem vásároltam fenyőfát. Pár fenyőágat hoztam be kintről.Gyönyörű fenyőillat volt. úgy emlékszem, hogy akkor még élt a kutya. A jenlegi helyzet, Ólom,Lepra,Mérgezett házak.

Előzmény: Sherlock Holmes Klub (119)
Sherlock Holmes Klub Creative Commons License 2021.09.18 0 0 119

Halihó!

 

Az amerikai Sherlock Holmes rajongókat hívják sherlockianoknak.

Egy nekik szóló angol nyelvű oldal:

 

https://sherlockian-sherlock.com/

 

Kellemes időtöltést!

Camo_BDU Creative Commons License 2017.05.28 0 0 108

"Legutoljara a Supreme Court- rol volt szo, 10-bol kilenc azt mondta, hogy 12 tagja van, 8 megsem tudott nevezni egyet sem!!"

 

És őket fontos név szerint ismerni mert...? Miért is? :-)

 

"Azt meg 10-bol 4 minden tetovazas nelkul tudtak, hogy ki volt a hetedik elnoke az allamoknak, mert az a $-on rajta van"

 

Tehát amit minden nap lát az ember, arról tud? Meglepő! :-D

"hogy lassan elerunk (elertunk?) azokba az idokbe, ahol olyan hogy altalanos muveltseg egy kiveteles luxus lesz"

 

Bemegy a könyvtárba és olvas, vagy ingyen használja ott az Internetet. Ami ingyen van az miért luxus?

 

"Bizony az USA-ban kéthetes tartózkodásom alatt egyetlen emberrel beszélgettem, aki tudott valamit Magyarországról, a többieknek halvány fogalmuk sem volt."

 

Miért kellene tudniuk valamit Magyarországról? A magyar ember mit tud Guyana-ról?

 

"Ez először megbotránkoztatott, aztán rájöttem, hogy a saját múltjukról is pont ennyit tudnak."

 

Az utca embere Magyarországon mennyivel okosabb? Még az iskolázottabbak is hót gyagyásak. 

https://vimeo.com/11690875

 

https://vimeo.com/11931684

 

:-)

Előzmény: tormatorzsa (-)
Vajk Creative Commons License 2009.02.09 0 0 107
isten ments a filozofialastol... csak megmutatom milyen lenne, ha gondolkoznal..
Előzmény: denes (104)
BadCop Creative Commons License 2009.02.09 0 0 106
BadCop Creative Commons License 2009.02.09 0 0 105
Vajk Creative Commons License 2009.01.29 0 0 103
ilyen értelemnben a macskák szőrtelenek, a kutyák énekelnek, a britek tudósok, a házakon nincs tető, az autók össze vannak totálkárosan törve.

Érzed a különbséget?
Előzmény: denes (100)
Vajk Creative Commons License 2008.12.19 0 0 99
akkor most a magyarok is bunkó, ostoba állatok?
Előzmény: denes (97)
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.12.17 0 0 98
Nekem rémlik, hogy Czeizel génkutató prof. azt mondta vala, hogy a magyar nagyon buta. Aztán nemrég a bulvár is hozta, hogy a fia burnyák státuszú. Hát erre mondja az english, hogy too clever is dumb..
Előzmény: denes (97)
manhattani Creative Commons License 2008.11.27 0 0 96
Az ember olyan vallás nélkül, mint a hal esernyő nélkül.
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 92
Igy Istentelenül mit fox csinálni ha meghalsz?

Legalább egy kis intelligent design. Please. :)
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.19 0 0 91
A Halaladas az az unnep, amit elvezni tudok, semmi vallasos ajtatossag, semmi ajandekorulet, csak fozocske es egyutt a csalad. Es csaladom amerikai reszenek hagyomanyai, amiket magameva tudok tenni. Pl igen, egy nagy beszelgetes a gyerekekkel, mit koszonhetunk kinek, ugyan mi Istent es Hazat elegge kihagyjuk, de vegigmegyunk minden egyeni hostetten es erofeszitesen, ami, ugy gondolom, a javunkra valik, hogy elismerjuk oket. Es a hazassagi evfordulonk is ekkorra esik, mert annakidejen a hosszu unnepen konnyen ossze tudott jonni a nagycsalad a lagzira, ami igy tobbnapos buliva sikeredett. Szoval, szerintem a legklasszabb csaladi unnep, hozza hasonlo nincs is mashol.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 90
Nem tudom kiknek a nevében beszélsz. Nálunk összejön a nagy család, s köszönetet mondunk az elmúlt évért. Istennek, egymásnak, sorsnak, hazánknak, magunknak.
Rövidem, mert megsült a pulyka.
Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 89
Az iskolában azt tanitják hogy az első néhány települők virginiában olyan boldogok voltak hogy túlélték az első évet Amerikában hogy hála adó fesztivált tartottak az istennek amire az indiánokat is meghivták. Egyébként Kanadában is van hála adás csak egy nappal később.
Manapság a thanksgiving nem jelent semmi többet az embereknek mint telezabálni magukat pulykával, nézni a Green Bay Packers a tvén, fél hülyére inni magukat és rohanni a vásárló központokba hajnali 3 órakor a következő nap. Amen
Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 88
a Thanksgiving-nek semmi köze a vallásos ünnepekhez. Valami indián vonatkozása van, azzal kapcsolatban, hogy a telepeseknek elfogyott az élelmük és a tragédia szélén álltak, amikor ezt látva az indiánok ellátták öket élelemmel.

Minden más ripacskodás Minnesotábol
Vajk Creative Commons License 2008.03.17 0 0 87
csak okulásképpen a hálaadásról, ha már olyan nagy elánnal osztod az észt:)

Eredete a gyarmati New England puritán hálaadásain alapul. Mind Plymouth pilgrimjei (zarándokai), mind Boston puritánjai szigorúan kálvinista protestánsok voltak, akik elvetették a vallási naptárakban feltüntetett ünnepeket, amelyek a középkorból maradtak az angol népre. Az ő hitük szerint a karácsony, a húsvét és a szentek napjai nem képezték részét az igazi keresztény egyháznak, ember alkotta kitalációknak tekintették őket, amelyeket ki kell iktatni. Mindössze három vallási ünnepet tartottak meg, amelyekre igazolást tudtak találni az Új Testamentumban: a vasárnapot, a böjt és megalázkodás, valamint a hálaadás és dicséret napjait. Az utóbbi kettő végeredményben egy érem két oldalát képezte, mivel ezeket az isteni gondviselésre adott válaszul jelölték ki. A böjti napokat jobbára a tavaszi időszakban tartották, amikor különben is szűkében voltak az élelemnek, míg a hálaadásokat ősszel, a betakarítást követően. A katolikus és anglikán hálaadásoktól eltérően ezek sohasem estek vasárnapra, inkább az úgynevezett „prédikációs” hétköznapokra, amelyek általában egybeestek a hetipiacokkal. A hagyomány szerint az első Hálaadás Napja 1621-ben volt, és a pilgrimek attól kezdve minden évben megülték azt. A valóság ezzel szemben az, hogy ez elsősorban nem volt igazi hálaadás, hanem inkább világinak mondható aratási ünnepség, amely tudomásunk szerint nem ismétlődött meg, tehát mindmáig nem számít egy hagyomány kezdetének. Nem beszélve arról, hogy a pilgrimek sohasem minősítették volna igazi Hálaadás Napjának ezt a lakomát, amelyen a wampanoag indiánok is részt vettek, mivel az ünneplők táncoltak, világi dalokat énekeltek és játékokkal szórakoztak. Az első valódi New England-i kálvinista Hálaadás Napját Plymouth Colony-ban tartották 1623 nyarán. A gyarmatosok meg akarták köszönni Istennek, hogy egy gondviselésszerű zápor megmentette a termésüket.
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 86
Mit keresel te ebben a topikban? Ki engedett be?
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 85
Miért? A többi kóser?
Előzmény: Vajk (82)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 84
Kolosszális vagy apám. Azt hittem a 66-ra nem lehet tromfolni. Oszt tessék.
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 83
Olvassál - rendszeresen - stromerzeuger-t. Nem kell vicclap.
Előzmény: Törölt nick (67)
Vajk Creative Commons License 2008.03.17 0 0 82
azért ennek a hálaadás eredetnek sürgősen nézz utána:)
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 81
igazad van, ujfasiszták vannak de a temetést és a temetöi bejegyzéseket nem az ujfasiszták intézték. Másrészt magad is olvashattad, most is kiáll amellett valaki- aki nem ujfasiszta - hogy végtisztesség.

Ez személyesn, kicsiben stb.. nem gond, az emberek röhögnek rajta, de tudod a dolog akkor kezd érdekes lenni, amikor két kongresszusi képviselö beszéget a szünetben a Capitol büfféjében és elötte éppen a Magyarországnak nyujtando SEGÉLYEK.-röl lesz szavazás. Az egyik esetleg megkérdezi a másikat: te kik ezek a magyarok, hol vannak......mire a másik, áh, hagyd el, nagypofa társaság, most ujabban Horthy-t babusgatják, tudod, aki hadat üzent nekünk annakidején............

Magyarok ezt nem értik. Igy volt ez a D daz 50.-ik évforduloján is Camp David-ben.
Jeszency külügyminiszter is felszolalt és lritizálta a nagyhatalmakat, miért huzták halasztották a partraszállás idöpontját: szoszerint: addig totojáztak, amig a végén az oroszok elöbb értek ide és ÖK szabaditottak fel.
Erre a veteránok kifütyülték--mellesleg csakis tiszteletbeli tagnak volt az akkori ellenség meghivva erre az ünnepélyre,

Tehát nézzük --amerikai szemszögböl: Egy ellenség, aki hadat üzent Amerikának, most reklamál, hogy mit törödtek a legoptimálisabb idöponttal, miért mentek tutira a D day-el, ahelyett hogy azzol törödtek volna, hogy a fasizsta Magyarországot ki szabaditja fel. Nos azt ahol már akkoriban is náci párt uralkodott, 600 ezer zsidot deportáltak és ......... az olaszok, románok MÁR találtak megoldást a kilépéshez, az átálláshoz. Tehát a magyarok bátrak voltak a beálláshoz, de gyávák a forditáshoz, inkább feléldozták a zsidokat és annak köszönhetjük a több évtizedes orosz elnyomást

Nos milyen müvelt az amerikai? Erre leszavazták az akkoriban 18 milliárd dolláros adosság elengedésének támogatását. A lengyeleknek 40 milliárd volt--mellényzsebböl kifizették. Persze az Antall kormány adatai szerint a mai napig az a pletyka van a köztudatban, hogy "nekik" nem kellett az alamizsna, "ök" majd az adossággal együtt is megmutatják, ( megmutatták, most 94 milliárd) és ha jol emlékszem Csurka annakidején nagyon feszegett, hogy feljelentik az USA-át a belügyekbe valo beleszolásért ( mármint Thomas Lantos tul sokat erösködött az adosság elengedésére, és hát az adosság azért valoban belügy)

Igen ez igy van, amikor a szomszéd kölcsön kér, addig OK, de amikor rászolsz, hogy " hé koma, ne verjed már az asszonyt, ö dolgozik amiböl az adosságotz fizeted...." akkor elkezd reklamálni, hogy ez belügy, ne szolj bele.
Előzmény: Béketűrő (76)
mr xx Creative Commons License 2008.03.13 0 0 80
#75. "Bemásolok ide valamit, talán segítségedre lesz." kösz, de mind (ha) te is tudod ez a másolás csak egy nagyon kis része volt parszaz eves gyufa történelmének,  ha a  Magyarnyelvü WikipedA-bol másoltál nem igaz? reszemröl lezartam a gyufa"vitat".
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 79
Ez meg mindig nem volt a ma hasznalatos biztonsagi gufa.
Hit Wiki.
Előzmény: szivlapat (74)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 78
Most kicsoda? Irinyi vagy Frangepan? :)
Előzmény: mr xx (73)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 77
Egyszer harsányan tud röhögni az ember azon a sok hülye agit-prop. szövegen amit objektív tudás hiányában előadsz, történelmi ismereteidet propagandafilmekből és szappanoperákból meríted. Ilyen szinten te nem vagy vitapartner. Aki még a puszta tényeket sem ismeri, azzal lehetetlen szót érteni.
Tanulj öcsi, a műveltség nem fáj!

Mellesleg - ha tudna, hogy hogyan kell hulyegyereket csinalni - (nagy)apad lehetne.
Előzmény: bolefánt (72)
Béketűrő Creative Commons License 2008.03.13 0 0 76

(("Mi nem simlizünk, nem hazudozunk, nincs okunk rá. Korábban ezerszer leirtam, hogy német származásu vagyok és visszatelepült népi német. Magyarországon születtem és tanultam, és.........a jelek szerint közöm van hozzátok, de ugy nem vagyok magyar, mint az a nigériai diák, aki perfect beszél magyarul és Budapesten él, dolgozik, ott született stb..."))

Elnézést én csak úgy olvastam, hogy idézem "nem vagyok Magyar származású".
Így már más. Most ebbe nem megyek bele.

A valoság pedig az hogy a temetöben -- akárcsak a Horthy sirjánál-- összegyültek magyarok.

Nem bizonyított, hogy Szálasi ott van eltemetve és abban a parcellában nem csak az az egy sír van.

Nem helyeslem se Szálasit, se Horthit, de nem csak Magyarországon máshol is vannak másképpen gondolkodók még Németországban is vannak újfasiszták.
Előzmény: Törölt nick (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!