Keresés

Részletes keresés

v_vimi Creative Commons License 2021.06.15 0 0 9

Sziasztok, szeretnék segítséget kérni abban, hogy hogyan lehet egy C:valami.xslx fájl A1 -es cellaértékét egy működő .ppsx 4.diáján lévő szövegdobozba másolni úgy hogy ha változik az   .xlsx A1 értéke akkor a működő .ppsx -en is frissüljön az érték anélkül, hogy leállna a vetítés. Nyílván ezután .ppsm lesz belőle.
Köszönöm előre is a válaszokat.

Brahner Mayster Creative Commons License 2005.12.19 0 0 8

sziasztok!!

 

Leírom előre a forrást aztán a hibát. :))

 

Private Sub belép_Click()
Dim ID1 As String
Dim PSWD1 As String

ID1 = ("Brahner Mayster")
PSWD1 = ("xxx1")


If ID.Text = ID1 And PSWD.Text = PSWD1 Then
engedély.ForeColor = (&HFF00&)
engedély.Caption = ("SIKERES BELÉPÉS")

Else
engedély.ForeColor = (&HFF&)
engedély.Caption = ("BELÉPÉS MEGTAGADVA")
proba = proba - 1
If proba = 0 Then
engedély.ForeColor = (&HFF&)
engedély.Caption = ("RENDSZER ZÁROLVA")
Else
End If

End If

End Sub

 

Private Sub Form_Load()
Dim proba As Single

proba = 5
End Sub


 

Ez egy nagyon egyszerű beléptető program csak az a gáz hogy felveszem a probába a változót ami 5. Viszont akárhányszor hibázok tovább sose írja hogy zárolva. És amikor megállítottam a programot futás közben akkor a proba változóba nem is látott adatot azt írta Empty. Miért?

xyron Creative Commons License 2001.03.08 0 0 7
Ha vkinek véletlenül van egy papír-kő-olló játékot szimuláló egyszerű kis progija VB forrásban, akkor szívesen vennék egy linket(mailt csatolt file-al). Fontos lenne, egy barátomnak kéne én meg inkább Pascal és C nyelven tudnám megírni:-( De ha nincs és vkinek nagyon sok ideje van, akkor egy egyszerű kis progit összedobhatna, a lényeg, hogy legyen benne egy véletlenszam generálás, 1,2 vagy 3 at dob ki, egyik az olló( #define ollo 1 vagy ilyesmi), masik kő, stb.(na ez az stb. most jó, még egy lehetőség volt:-). Aztán beszedne egy karakter(1..3) és vhogy(igazság/állapottábla, vagy csak egy rakás if, ill. egymásba ágyazott case vagy nem tudom, hogy a Basicben mi van) eldöntené, hogy ki nyert, 3D grafikus motor nem feltétel:-) Játékszabályt írhatok, ha csak ez lenne a gond.
Köszi, dragonman
Gyogyika Creative Commons License 2001.02.23 0 0 6
Hali.

A setup.lst -ben előforduló problémával majd' egy évig küszködtem, amíg megszületett a megoldás.
Több megoldás van.
Töltsd le a vb6 service pack-jét a http://www.microsoft.com/msdownload/vstudio/vbdownload.asp címről. 100%-osan orvosolni fogja a problémát. Mellesleg a probléma csak annyi, hogy az .lst fájlban a dátumok így szerepelnek: hónap-nap-év. Nekem service pack nélkül is sikerült, ha ilyen volt a dátumformátum: hónap/nap/év. De mindenképp javaslom, hogy töltsd le a service pack-et. (53 Mb)
Vagy akár az egész studio pack-jét is, bár az 135 Mb.
Üdv.
Gyogyika

Előzmény: Turo_Rudolf (5)
Turo_Rudolf Creative Commons License 2000.12.23 0 0 5
Köszi megnézem
Előzmény: atisoft (4)
atisoft Creative Commons License 2000.12.19 0 0 4
Na , akkor :

A Vb6-os errort mi is tapasztaltuk.
Javaslat : hasznalj InstallShieldet , vagy Wise-t.
Lehet netrol szedni. Azok SOKKAL JOBBAK!

A tap es a homerseklet infok :

altalaban az alaplaphoz adnak valamilyen progi-t , ami ezt megcsinalja. abbol kinyulod a dll-t ami ezt csinalja , es f3-al belekukkantva megkeresed azt a fuggvenyt ami ezeket csinalja. mint pl : GetMbTempReg1
altalaban nincs parameteruk es integer-t adnak vissza (Vb rulez)

Na mind1 , nalam ez a modszer az ASUS P5A-B-n mukodott , de az ABIT KT7-en (via chipset) valamiert mindig 6-os eredmenyt kapok , az ASUS-os dll pedig nem mukodik.
Tuti van jobb megoldas is , dehat en ezt ismerem.

VB Rulez!

atisoft Creative Commons License 2000.12.19 0 0 3
teszt
Turo_Rudolf Creative Commons License 2000.12.09 0 0 2
Még probléma
Ha esetleg valaki tudna valmilyen adatot arról, hogy hogyan lehet az alaplapon lévő hőmérsékletmérők, fordulatszámmérők esetleg még a táp állapotával kapcsolatos informáciokat lekérdezni? Szívesen fogadnám.
Bármilyen programnyelvben érdekel!!

köszi

Turo_Rudolf Creative Commons License 2000.12.09 0 0 1
Segítséget szeretnék kérni valakitől, hogy ha a visual basic 6.0 val szeretnék kész progikat telepítö készletbe becsomagolni, ezt még meg tudom oldani, de amikor telepítem a becsomagolt alkalmazásomat hibás sorra hivatkozik a setup.lst valamelyik sorára és megáll a telpítés!
A hiba szerintem a setup.lst fájl feldolgozásánál van, de nincs türelmem végig böngészni a setup.exe szabad basic kódját, hogy kijavitsam a hibát.

Köszike

ips Creative Commons License 2000.09.14 0 0 0
Kedves oc... akárki!

Nem vagyok olytapasztalt VB-s, de a problémádra a megoldást biztos van aki tudja. Csak hát nem ez a megfelelő hely, ahol felvetetted. Én is csak véletlen akadtam rá, s bár lehet, hogy azóta már minden ok, én mégis ajánlok néked egy internetes oldalt, ahol kivállóan működő levelező lista él. Már több százan vagyunk benne, s mondhatom, olyan problémáról még nem olvastam benne, amit valaki meg ne oldott volna.

A válaszok néhány orán belül mindíg megérkeznek, igazán segítőkész társaság!

Ime:
www.dokisoft.com/visualbasic

Ja! Egyébként teljesen magyar nyelvű.

Előzmény: cOSTIV (-)
cOSTIV Creative Commons License 2000.08.08 0 0 topiknyitó
A következő a problémám !

Van egy form (X) aminek a szülője egy MDIForm (Owner). Ha a form-ot (X) megjelenítem - menüből - akkor ugye a fókuszba kerül és Z-irányba pedig legfelülre. Na most, ebből a form-ból meg lehet jeliníteni egy másik form-ot (Y) ami szintén felülre kerül. Mindkét form szülője az MDI Form lesz. (Owner). Így külön-külön be lehet őket zárni.(Mindkét Form : Modeless) Remélem eddig érthető !
Ha most az (Y) form-ot kisméretűre állítom (Dialóg bal sarka MinButton) akkor az történik, hogy az (X) form Z-irányba hátrébb kerül de a fókusz rajta marad. Ez akkor zavaró , hogyha egy másik alkalmazás (Pl.: Calculator ) meg van nyitva mert akkor ez pont eltakarja a sajátomat. (Ugyanis a Calculator kerül felülre - bár eddig hátrébb volt))
Ez az eset csak akkor fordul elő ha az *.EXE -t futtatom , de ha a VB-ből indítom (F5) akkor teljesen jól működik minden.
( (Y) kisméretűre, (X) megjelnik legfelül és fókusz is ott van).

Ki tud valamit segíteni ???

Ha valami nem érthető akkor magyarázok, csak segítsetek, pls !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!