Keresés

Részletes keresés

vbela Creative Commons License 1999.09.23 0 0 2
OK. Rászántam 5 percet és megnéztem a corba.org-ot. Ha jól értem, akkor először egy Corba "környezetet" kell beszerezni, mint pl. a visibroker, orbixweb vagy Joe. Ezeknek mindegyike tartalmaz egy IDL fordítót, amivel a STUB/proxy kódot lehet legenerálni egy adott objektumhoz. Itt elakadtam...

Tf. van egy win-ben futtatható progim, ami Javaban van írva, natív win .exe-be van fordítva. Ezzel hogyan lehet(?) létrehozni (használni) egy Corba objektumot? Mitől fog az objektum az x gépen létrejönni. Gondolom ehhez kell valamit az x gépen csinálni előtte.

A COM-mal viszonylag tisztában vagyok, ott az OpR egy szolgáltatása támogatja a (távoli) aktiválást, és a proxy kódot meg COM regisztrációs kódot stb. pl. a VB, VJ, VC++ generálja automatikusan.

Előzmény: blackman (1)
blackman Creative Commons License 1999.09.22 0 0 1
Szeva,

nagy szagerto en sem vagyok. De azert jo azt tudni, hogy a COM-ot az MS
csinalja csak ugy magaban, a Corbat meg egy fuggetlen(?) szervezet koordinalja: www.omg.org. Ennek egyenjogu tagjai az ibm, sun, borland, es meg sokan masok, na meg az ms is, csak hogy el lesse a dolgokat. Az ms comjaval az lehet a baj, mint mindennel amit az ms csinal (lasd java), hogy nagyon kihegyezik a windows platformra, es as/400on vagy egy sun gepen hat nem biztos hogy menni fog a dolog. De ezt csak sejtem. A lenyeg, hogy van a corba, ami mogott ott van az ms-t kiveve mindenki, ezert a tamogatottsaga es a tovabbvitele kvazi biztosnak mondhato. Hogy milyen a tamogatottsag? Ezt hogy erted? Hat ott a visibroker, orbacus, meg egy csomo egyeb orb, javaban, c-ben megirva, mindegyukuk tobb platformot tud. De en csak osszevissza beszelek itt, legjobb ha felutod a corba.org, es omg.org oldalakat. Nagyon jo kis "Corba for beginners" linkek vannak ott,
talan hasznos lehet. En is mindjart megnezem, csak meg ezt a sok hulyeseget leirtam ide, biztos ami biztos:))

vbela Creative Commons License 1999.09.17 0 0 0
Azért ilyen sok választ nem vártam...
Vagy nem ért hozzá senki?
vbela Creative Commons License 1999.09.14 0 0 topiknyitó
Abban szeretném a hozzáértő guruk segítségét kérni, hogyan viszonyul az MS-es COM technológia a CORBA technológiához, milyen támogatottsága van a dolognak MS platformon, miben jobb/rosszabb, stb. Milyen tervezésbeli különbségek adódhatnak?
Gondolom menetközben finomodnak majd a kérdések, most csak úgy elhintettem néhányat. Remélem nem kérdeztem nagy baromságokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!