Keresés

Részletes keresés

Hpasp Creative Commons License 2020.10.04 0 0 100

A HTKA fórumban 2019-2020 között, 22 forrás felhasználásával, a nukleáris fegyverek fejlődésének történetéről, generációiról, felépítéséről, fizikájáról, és a töltetekben alkalmazott alapanyagok előállításáról sorozat került publikálásra.
Ezek lettek most egybegyúrva és közzétéve egy magyarul ilyen formában még tán nem megjelent anyagként.

A 150 oldalas PDF formátumú anyag letölthető az alábbi linkről:
https://www.mediafire.com/file/nlycs4stgbbu34w/A_Bomba.pdf

pimpa1982 Creative Commons License 2020.04.25 0 0 99

Világháborútól nem kell tartani mint például az első vagy második világháború mióta az atomfegyverek vették át a fegyverkezést

Amerika állandóan függettleniti magát mindenkitől,verik a mellüket de az oroszokba nem mernek belekötni

Az oroszok meg itt Európában azt csinálnak amit akarnak senki nem szól rájuk,inkább megegyeznek velük

Kisebb háborúk előfordulhatnak de egy valós atomháború beláthatatlan következményekkel járna,elpusztitaná az egész Földet és a lakosságát is  

 

Syd Barrett Creative Commons License 2015.09.09 0 0 98
Syd Barrett Creative Commons License 2014.03.18 0 0 96

Krími válság?

Syd Barrett Creative Commons License 2013.09.12 0 0 95

Kedves hozzászólók!

Lehet, hogy csak hónapok, de lehet, hogy csak hetek vagy napok választanak el minket a topic címében jelzett eseménytől. Ennyire nem érdekel ez senkit???? :-(

Syd Barrett Creative Commons License 2013.08.28 0 0 94

 


"48 órán belül elindulhat a Szíria elleni támadás, mely döntő fontosságú lesz a világ és Közép-Kelet modern kori történelmében"
Az arab világban egyik legismertebb folyóirat, az Al-Quds al-Arabi szerkesztője Bari Atwan írta ki az előbb Facebook-oldalára a fentieket. 
Semmi meglepő nincs már ebben, ha a percekkel ezelőtti híreket nézzük meg.


Nagyon magas a kockázata annak, hogy erő alkalmazására, azaz katonai támadásra kerül sor rögtön a vegyi támadást vizsgáló bizottság távozása után. 


Ahogy Obama elnök úgy dönt, hogy elindítja a támadást Szíria ellen, válaszlépésként gyakorlatilag bármi elképzelhető és okozhatja azt, hogy a világ hirtelen a III. Világháborúban találja magát - írják. Előfordulhat, hogy Szíria szövetségesei : Oroszország, Kína és Irán csak erre vár... 
Nem mindegy, ki teszi meg az első rossz lépést, hiszen ő a felelős azért, hogy elszabadul a pokol és onnantól már senki nem kérdezi, hogyan is történhetett ez, azonnal életbe lépnek a nagyhatalmi érdekek és régi tervek, melyek valóra válhatnak a régi világ romjain..... 
A vizsgálattal párhuzamosan Obama katonai és politikai vezetőkkel egyeztetett már és Augusztus 26-án Ammanban az USA, Franciaország, Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia, Katar katonai vezetése találkozott. Vélhetően kijelölte már a lehetséges célpontokat, a repüléstilalmi övezetet és a stratégiát.

Még ugyanazon a napon, hétfőn Lavrov külügyminiszter bejelentette, hogy Oroszország nem fog senkivel háborúba bocsátkozni Szíria miatt, ezzel hallgatólagosan elfordította a fejét .... 
Ez az elbizonytalanodás és megszeppenés az oroszok részéről kísérteties hasonlóságot mutat a mintegy egy évtizeddel ezelőtti, Irak esetében látottakkal.
(magyarul : vállaljátok ti a felelősséget azért, amit tesztek és a következményeiért is ....)


"Oroszország senkivel sem fog háborút vívni Szíria miatt"  - mondta Lavrov orosz külügyminiszter
Viszont "a NATO fenyegetése, hogy ENSZ felhatalmazás nélkül bevonul Szíriába, az egy veszedelmes út.  Hisztériakeltés folyik azok részéről, akik a katonai beavatkozást támogatják" - tette hozzá.


Megjósolni a dolgok kimenetelét jelenleg szinte lehetetlen. A megfélemlítés már megkezdődött, ami ugyanígy volt Irak és Líbia esetében is. Erre még Lavrov is azt mondta, "ezek után várhatóan egy támadás következik majd"

A Nyugat politikája rendkívül aggasztó és csak kritikát érdemel, hiszen mindaz, amit elindított az USA / Izrael vezényletével Irakban, Afganisztánban, Líbiában gyakorlatilag elpusztította a régit és semmi mást nem hagyott maga után mint káoszt és megoldatlan helyzetet. 

Szíria viszont sok szempontból más: Nem csak az a fő probléma, hogy egy szuverén ország törvényes vezetőjét, Assad elnököt akarja az agresszorként tevékenykedő nyugat eltávolítani 1. először polgárháborúba taszítással (CIA felforgató tevékenység és idegen zsoldosok segítségével) majd 2. NATO-erők bevetésével és az ország megszállásával. 

Ugyanezt láttuk Kadhafi és Saddam Hussein  ellen is. Évtizedekig együttműködtek és behódoltak a nyugatnak. Kadhafi teljes átláthatóságot biztosított, leállította a vegyi fegyverek gyártását, nem volt atomprogramja. 
Két "rossz" dolgot tett: 
Felfedte, hogy komoly pénzekkel segítette Nicolas Sarkozy elnök megválasztását és kampányát. 
Valamint javasolta, hogy át kell térni az arany-alapú fizetésre, mert a FED-től kibocsátott adósság-alapú dollár nem ér semmit, csak egy papír és az arab országok az olajukat nem adhatják egy értéktelen fecniért cserébe. 


Ezt követően Franciaország nagy hangú buzdításával az USA meg is indította Líbia ledózerolását...... Ezen elpusztított infrasrtuktúrájú országok azóta amerikai, brit és francia cégek újjáépítésének helyszínei és a CIA által irányított Al-Kaida sejtek bázisai lettek kivétel nélkül.


Joggal tehetjük fel a kérdést: Hogyan kerül a képbe ennyire a szunnita Szaúd-Arábia ? 
A gazdasági-katonai érdekeken kívül a választ könnyen megtalálhatjuk: 
Hiszen a legárnyaltabb és mégis legfontosabb tényező a térségben a siíta -szunnita szembenállás. A sííta Szíria és Irán az egyik oldalon, a szunnita szaudiak, Katar a másik oldalon. 
És most egyetlen mondattal el is intézem a legfőbb mozgatórugót a térségben: ennek neve Izrael.....

Mai hír: 
Barack Obama amerikai elnök nem mérlegeli a katonai beavatkozás lehetőségét Szíriában. A The Washington Post szerint, az amerikai kormány két napos rakétatámadást tervez az ország ellen.

A lap megjegyzi, hogy a Fehér Házban ezt a döntést ideálisnak és nevelő célzatúnak tartják. Az USA nem akar egy elhúzódó katonai akcióba keveredni Szíriával, azonban meg akarja előzni, hogy újabb vegyi fegyvereket vessenek be.

A lap értesülései szerint, az USA hadserege kész megkezdeni a rakétatámadást, amint erre parancsot kapnak.

Oroszország sajnálkozását fejezte ki, hogy az USA megszakította vele a kétoldalú tárgyalást hétfőn este Szíria ügyében. 

"Aggodalmunkat fejezzük ki amiatt, hogy a Biztonsági Tanács megkerülésével akarnak katonai beavatkozást indítani egy szuverén ország ellen. Ez újabb szenvedést hoz majd Szíriára és katasztrofális veszélyhelyzetbe sodorja z egész térséget és súlyos következményekkel jár Észak-Afrika és a Közép-Kelet államaira."




Az USA külügyminisztere, John Kerry Szíriával kapcsolatban bejelentette, hogy a szíriai kormány - aki megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat - tehető felelőssé a vegyi fegyverek bevetéséért. Hozzátette, hogy ez nem maradhat büntetlenül.„Vegyi fegyvert valóban bevetettek Szíriában, amiért Bassár el-Aszad hadserege a felelős” – mondta Kerry.A szíriai kormány bejelentését, amely szerint nincs köze a vegyi fegyver bevetéséhez cinikus próbálkozásnak nevezte, amivel az igazságot akarták elfedni.

Az amerikai külügyminiszter elmondása szerint, az amerikai kormány nyilvánosságra hozza a bizonyítékokat az üggyel kapcsolatban. „Rendelkezünk bővebb információval, amit a szövetségeseinkkel együtt közzé fogunk tenni” – foglalta össze Kerry.


Franciaország elnöke pedig ebben a pillanatban /17:45/ jelentette be, hogy készen áll a támadásra és csatlakozik a háborúhoz (csak ezt politikusi nyelven úgy mondják:" készen áll, hogy megbüntesse a vegyi támadás felelőseit" )

Syd Barrett Creative Commons License 2013.08.26 0 0 93

 A DEPKA izraeli oldal arról beszél, hogy tegnap este és ma hajnalban arra jutottak, hogy megkezdik a Szíria elleni csapásokat. Az első csapás sorozatot feltehetően az Egyesült Államok indítja. Miközben nyugtatgatják a feleket, ezalatt az Izraeli Légerő is meglazította rakétáit, hogy védje az országot, valamint az oroszok is riadót fújtak. http://www.debka.com/article/23220/Western-Mid-East-military-action-prepared-for-Syria-Israel-Jordan-Turkey-face-up-to-Syrian-counter-attack-Russia-on-war-alert

A DEPKAfile katonai hírszerzés úgy folytatja, hogy tegnap este Barack Obama a cionista/illuminati kollégájával David Cameronnal folytatott 40 percnyi telefonbeszélgetés után Obama beadta a derekát és úgy döntöttek, hogy bizony szükség lesz a katonai intervencióra, csapásmérésre, amit az ENSZ kereteink kívül kell lebonyolítani.

Vasárnap reggel Ammanban össze is ült több ország katonai vezetése, hogy megvitassák az akció részleteit. A jordániai találkozón jelen volt az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia, Katar, Törökország, Franciao., Olaszo. és Kanada...Martin Demsey tábornok volt az elnök.

Miközben a nyugati média hosszan taglalta a katonai készülődést, közben az izraeli erők már titokban meg is indultak.

A Depkafile írja, hogy Moszkva hadkészültséget rendelt el a Földközi-tenger flottánál és a Fekete-tenger flottánál, valamint csapatait gyors hadrendbe állította az ország déli és közepe részén.
https://www.facebook.com/aranykorhajnalan

Nos ez úgy hangzik nekem mintha komolyan gondolnák a háborút Oroszországgal és Kínával....ez már a 3.VH. küszöbe lenne? ...miaz már itt tartunk?

 

Ez senkit sem érdekel??? :-(

Syd Barrett Creative Commons License 2013.06.28 0 0 92

Libanonban az orosz nagykövet Zasypkin mondta: nem fogjuk megengedni,hogy Szíriában megismétlődjön a líbiai forgatókönyv! Legyen most már világos! Ez a nyilatkozat nem más,mint hivatalos megerősítés, hogy a Hezbollah, Irán és Oroszország együtt fognak harcolni,hogy megvédjék Szíriát.

Annak, aki még nem értette volna meg: "Szíria megtámadása a harmadik világháború hivatalos kezdetével azonos."

Syd Barrett Creative Commons License 2013.06.25 0 0 91

A közel-keleten soha nem használt fegyvereket kap Szíria Oroszországtól:

A béke Nobel-díjas Barack Obama azt tanácsolta kabinetjének, hogy fegyverezzék fel a Szír Felszabadító Hadsereg terroristáit, hogy erőfölényt szerezhessenek Bashar Assad jelenlegi szír elnök csapatai felett. Emellett egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is terítéken van a líbiai invázió mintájára.

Az amerikai szárazföldi egységek jelenléte a szír határ körül arra enged következtetni, hogy az USA ismét komolyabb beavatkozásra készül a térségben, miközben még pusztítóbb fegyverekkel látja el a lázadókat egy olyan országban, ahol a konfliktusok már eddig is több tízezer emberéletet követeltek az elmúlt év során.

Az Obama kormány úgy gondolja, hogy ezek a fegyverek a lázadók javára billentik a mérleg nyelvét, ezzel az Egyesült Államok főellenségének kikiáltott al-Kaida szervezet képviselőinek adva az erőfölényt.

A KGB berkeiben edződött Vlagyimir Putyin azonban másképp vélekedik a felállásról.

Brit titkosszolgálati jelentések szerint Putyin diplomáciai kommünikét küldött az Egyesült Államok és Franciaország számára David Cameron, brit miniszterelnök közvetítésével.

A szíriai Dam Press oldal és a Dyar lap cikkei szerint az oroszok nem hátrálnak meg Szíriával kapcsolatos politikájukban, sőt, Assad csapatainak felfegyverzésével készülnek visszavágni. Az értesülések szerint olyan fegyverekről van szó, amilyeneket a közel-keleten még soha nem láttak.

Amennyiben a nyugati erők valóban harcba szállnak a szír erők ellen, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 91-es iraki konfliktus megismétlődését fogjuk látni, ahol Saddam Hussein százezer katonája adta meg magát egyetlen lövés nélkül. A repüléstilalmi zóna esetében sem valószínű, hogy a nyugat olyan zavartalanul támadhasson meg katonai célpontokat, mint tette azt Líbiában.

Az idők megváltoztak.

Ez alkalommal Oroszország és az Egyesült Államok a tűzzel játszik. Méghozzá olyan tűzzel, ami könnyen egy harmadik világháború felé taszíthatja a világot.

A Global Research a következőket írja:

A Patriot rakétákat S 300 SAM rakétákkal készülnek hárítani (ezek már Szíriában vannak). Putyin azt is kijelentette, hogy az S 300-asoknál is fejlettebb S 400-as légvédelmi elhárítórakétákból is szállít Szíriának, amelyek sokkal modernebbek a Patriot rakétáknál és a világ legfejlettebb védelmi rendszerét képviselik.


24 töltetű rakétakilövő
Oroszország 400 darab rendkívül modern, 60 kilométeres hatótávolságú 24-Barrel (24 töltetű) rakétakilövőt is szállít még, amelyek Szíria bármelyik határszakaszáig elérnek.

A brit titkosszolgálati oldal arról is írt, hogy Putyin egy titkos, orosz gyártmányú fegyver szállításáról is beszélt, ami Szíria javára billentené az erőviszonyokat, hozzátéve, hogy ezeket a fegyvereket nem fogják Izrael ellen bevetni, amennyiben Izrael nem vesz részt a Szíria vagy bármely szomszédos ország (Libanon, Jordánia) elleni konfliktusban.

Putyin válasza 24 órával Obama szombati bejelentését követően érkezett.

Putyin egyértelműen kijelentette, hogy a közel-kelet jelentős változások szemtanúja lesz. Szíria olyan fegyvereket kap, amelyeket nem láttak még a közel-keleten, beleértve olyan számítógépes vezérlésű okosrakétákat, amelyek soha nem tévesztenek célt.

Oroszország olyan Skean 5 levegő-víz rakétákat is készül szállítani Szíriának, amelyek a szír partoktól 250 kilométerre tartózkodó célpontokat is képesek elsüllyeszteni.

Stratégiai Áttelepítés című dokumentumfilmjében Joel Skousen arról beszél, hogy a világot fenyegető legnagyobb veszély jelenleg egy esetleges jövőbeli nukleáris összecsapás Oroszország és az Egyesült Államok között.

Bár a szír konfliktus két szembenálló oldalának szánt fegyverek nem atomfegyverek, a két nagyhatalom jelenlegi hozzáállása könnyen direkt konfrontációvá fajulhat.

Vlagymir Putyin a régi, keményvonalas orosz vezetőség leszármazottja, aki hisz az orosz katonai fölényben, vasököllel irányítja országát és nem habozna háborút indítani országa hosszú távú érdekeinek védelmében.

A másik oldalon Barack Obama egyik botrányt a másik után próbálja hárítani, miközben országának gazdasága a teljes összeomlás szélén áll, komoly indokokat szolgáltatva számára a figyelemelterelésre.

A két vezető múltját és hozzáállását figyelembe véve feltételezhető, hogy egyikük sem érezne túlzott lelkiismeret furdalást a háborúval járó sok millió emberáldozat miatt, amennyiben az saját és globalista irányítóik érdekeit szolgálja.

A XX. század háborúit az állami mészárlás jellemezte. A sok millió áldozat csupán statisztikai adat a vezetők történelemkönyvében. A hatalomvágy, a kapzsiság és a korrupció oltárain ártatlanok millióit áldozták már fel és ebben a XXI. század sem különb.

Ami megkülönbözteti a jelent, hogy ma már az egész emberiség elpusztítására képes fegyverekkel rendelkeznek.

Ebben az évszázadban is háborúk várnak a világra.

Syd Barrett Creative Commons License 2013.06.14 0 0 90

MTI Az Egyesült Államok hivatalosan arra a megállapításra jutott, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők vegyi fegyvert vetettek be a felkelők ellen - közölték csütörtökön nevük elhallgatását kérő amerikai hivatalos személyek.  A Bilderberg találkozó eredménye - A szíriai felkelők nyílt katonai támogatása mellett döntött az elit. A szíriai háború eszkalálódása elkerülhetetlen!!!!!!!!!!!!!!!! 5000 amerikai katona hadgyakorlatozik Jordánia északi részén. Megfigyelők szerint ez a következtetés alapul szolgálhat arra, hogy az amerikai kormány felfegyverezze a szíriai kormányellenes erőket, de ne feledjük, hogy a fegyverszállítás évek óta folyik - titokban az asztal alatt.
A vegyi fegyverek bevetéséről folytatott vizsgálat megállapításairól a Fehér Ház értesítette a kongresszust. 
Obama a szíriai felkelők katonai támogatását nyomásra írhatta alá. Egy biztos - a nyugat nem nyugszik addig, amíg Bassár el-Aszadot rendszere el nem tűnik, de ez nem lesz könnyű, nem adják meg magukat egykönnyen. Egy pár rakéta még vár Tel-Avivra. Tehát egy komolyabb közel-keleti háborút nem lehet kizárni....sőt, a III.VH-t sem, ugyanis a tűzzel játszanak.   Barack Obama amerikai elnök a Bassár el-Aszad rendszere ellen harcoló szíriai felkelőknek nyújtandó katonai támogatás mellett döntött - közölte csütörtökön a Fehér Ház. Az elnök úgy döntött, hogy nagyobb támogatást nyújt az ellenzéknek, ami magában foglalja a Legfelsőbb Katonai Tanácsnak nyújtandó közvetlen támogatást, ide értve a katonai támogatást is - fejtette ki Ben Rhodes, az elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának stratégiai kommunikációért felelős helyettese.

"Ez mind hatályában, mind pedig mértékében el fog térni attól, amit eddig a Legfelsőbb Katonai Tanácsnak nyújtottunk" - tette hozzá. A Legfelsőbb Katonai Tanács a szíriai ellenzéki vezető polgári csoportjának katonai szárnya.

A helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó szerint Washington a további lépésekről a jövő héten Észak-Írországban konzultálni akar Oroszországgal, a G8-csoporttal és az ENSZ-szel is. 
A felkelők hatékony fegyvereket akarnakAz amerikai elnök bejelentésére reagálva, miszerint az Egyesült Államok katonailag is támogatja a szíriai felkelőket, maguk a felkelők és az ellenzéki vezetők légvédelmi és más fejlett fegyvereket kértek pénteken. Washingtonban John McCain republikánus párti szenátor is közölte, hogy a felkelőknek ilyen fegyverekre van szükségük.

Szelim Idrisz dandártábornok, a Legfelsőbb Katonai Tanács nevű ellenzéki szervezet katonai szárnyának parancsnoka az al-Arabíja tévének nyilatkozva azt mondta: annak megakadályozására, hogy a kormányhadsereg vegyi fegyvert vessen be, hatékony katonai támogatásra - "sok fegyverre és lőszerre, légvédelmi és más fejlett fegyverekre" - van szükségük.

George Szabra, a Nemzeti Koalíció ellenzéki szervezet ügyvezető elnöke is hasonlóan komoly fegyverek szükségességéről beszélt, mint a tábornok, és hozzátette, hogy az Egyesült Államok lépése megkésett, a több mint két éve tartó konfliktusban már több mint 90 ezer ember halt meg. "Harckocsi-elhárító és légvédelmi fegyvereket akarunk" - mondta szintén az al-Arabíjának. Hozzátette: a Nemzeti Koalíció szeretné, ha az Aszad-rezsimmel szemben álló országok csoportja - a Szíria Barátai - "gyökeresen álláspontot változtatna, miután kiderült, hogy a hatalom vegyi fegyvert használt".

Syd Barrett Creative Commons License 2012.08.25 0 0 89

"Amennyiben ön cionista, szabadkőműves esetleg ezeket az érdekeket kiszolgáló személy, akkor ebben az esetben a következő sorokat ne olvassa el, mert felzaklathatják, nyugalmát meg zavarhatják!

„Irán a szomszédunk,” mondta Dimitrij Rogozin. „Amennyiben Irán bármilyen katonai konfliktusba keveredik, az közvetlen veszélyt jelent Oroszország biztonságára nézve.” A nyugatellenesnek számító Rogozin jelenleg Oroszország miniszterelnök helyettese és ő felel az ország védelméért.

Több forrás is említette, hogy egy Irán elleni támadás „beláthatatlan következményekkel” járna.

Orosz honvédelmi források szerint az orosz hadsereg nem hiszi, hogy Izrael rendelkezik az iráni védelmi eszközök legyőzésére képes katonai eszközökkel, így amerikai részről is katonai beavatkozásra számítanak.
Ezért Viktor Ozerov, az orosz biztonsági tanács elnöke elmondta, hogy az orosz hadsereg, egy esetleges Irán elleni támadásra felkészülendő, akciótervet állított fel az orosz csapatok mozgósítására az Iránnal határos Örményországban, Grúzián keresztül. (Tehát Oroszország kész szembeszállni az USA-val ha erre kerül sor.)

Mivel egy ilyen konfliktus komolyan veszélyeztetné az orosz érdekeltségeket a térségben a támadásra való felkészülés már két évvel ezelőtt megkezdődött az örményországi Gyumri-ban található 102-es katonai bázis modernizálásával. A bázis geopolitikai szempontból rendkívül fontos helyen van.

Oroszország és Kína sietett óva inteni az Egyesült Államokat egy Irán elleni támadás elindításától.
Irán megtámadása „nagyon súlyos hiba lenne, a következmények pedig beláthatatlanok,” figyelmeztetett Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter, míg Kína kihangsúlyozta, hogy a fenyegetettség rendkívül káros hatással van a diplomáciai kilátásokra.

Vezető moszkvai parlamenti tisztségviselők csütörtöki nyilatkozataikban megerősítették, hogy Oroszország mindent meg fog tenni egy Irán elleni katonai akció megakadályozására."

Syd Barrett Creative Commons License 2012.07.13 0 0 87

Irán legfelsőbb vezetője, Hamenei ajatollah először fordult a lakossághoz azzal a felhívással, hogy készüljön fel a háborúra és világ végére. Erről szólt az iráni honpolgárokhoz intézett legutóbbi üzenete. Hamenei arra szólította fel a hívőket, hogy várják meg Mahdi imám eljövetelét. A síiták hite szerint az imám a világ végén jön el, hogy megmentse a világot és iszlám világrendet teremtsen.

Hamenei kijelentette, hogy napjainkban az irániak kötelessége „felkészülni a nagy vezér eljövetelére”. „Allah vezetésével és az Ő láthatatlan segedelmével el fogjuk érni, hogy az iszlám civilizáció uralja a világporondot. Ez a mi sorsunk” – mondta az ajatollah.

A közelmúltban az iráni médiák jelentették, hogy a hatóságok „Az utolsó hat hónap” c. röplapot terjesztettek a katonaság körében, arra ösztönözve a katonákat, hogy készüljenek fel az imám eljövetelére és a nukleáris hatalmat megsokszorozó Nyugattal való szembenállásra.

Irán meg fogja vámolni a Hormuzi-tengerszoroson közlekedő hajókat

Az iráni parlamenti képviselők csoportja törvényjavaslatot nyújtott be, amelyik vám bevezetését irányozza elő „bizonyos országok hajóinak’” áthaladásáért a Hormuzi-szoroson. Az Shargh iráni lap a javaslat egyik szerzője szavait idézi: „Egyes hajók a térség stabilitása és biztonsága fenntartásának leple alatt használják a szorost, a valóságban pedig súlyos kárt okoznak a környezetnek”. A lap azonban nem nevezi meg pontosan, mely országokra vonatkozik majd az új vám.

Az iráni parlament egyben azt a törvényjavaslatot is meg fogja vitatni, amelynek értelmében be lesz tiltva a Hormuzi-szoroson áthajózás olyan országok tartályhajói számára, amelyek az Iránnal szembeni szankciókat támogatják.

Syd Barrett Creative Commons License 2012.05.15 0 0 86

                                    Amit el kell mondani                                 Günter Grass költeménye

(Megjelent a „Süddeutsche Zeitung” 2012. április 4-i számában, majd a világ számos vezető lapjában.)

 

Miért hallgatok, miért hallgattam el oly sokáig,mi nyilvánvaló, haditervekben kifőzöttelmélet, melynek végén mi, a túlélők legfeljebb lábjegyzet lehetünk. Ez az állítólagos első csapás joga, mely kioltaná a szájhősök igájába szervezett és irányított iráni tapsnépet csak azért, mert e hatalom árnyékában atombomba építését vélik látni. De miért tiltom el magam azt a másik országot hogy nevén nevezzem, ahol évek óta – bár titkon – hatalmas nukleáris erő dagad, ám minden ellenőrzés hijján? Általános csend honol e tény felett,mely hallgatást magam is elfogadtam, e csend nehéz hazugságom, kényszerem, hiszen azon mód, mikor megtöretik, az ítélet „antiszemitizmus” készen áll. Most azonban, mikor hazám, melyet saját ősbűne követ utánozhatatlanul, és azt újra meg újra rajta számon kérik,csakis üzletileg persze, ügyesen forgatott szóbeszéddel jóvátétellé nyilvánítottan egy további tengeralattjárót ad el Izraelnek, egy olyat, melynek tulajdonsága mindent elpusztító robbanófejeket célba lőni amoda, hol bizonyítatlanul egyetlen atombomba volna, melynek majd végső bizonyossága az aggodalom oka, mondom, mert mondani kell.        De miért hallgattam eddig? Mert úgy véltem, származásomsoha le nem mosható szégyenéveltiltja a tényt, igazság mondását Izraeltől elvárni, ez országtól, melyhez kötődöm,s kötődni fogok. Miért most mondom, öregen, utolsó csepp tintámmal: Izrael atomhatalma veszélybe sodorja a világ amúgy is törékeny békéjét?Mert ki kell mondani azt, ami talán holnap már késő lehet: mi – épp eléggé terhelt németek –gyaníthatóan bűnsegédek lehetünk,a szokásos mentegetőzések pedig erőtlenek. Beismerem: nem hallgatok tovább, mert elegem van a Nyugat álságából és csak remélhetem, hogy sokan törik meg a csendet, mert a közelgő veszélyt elkerülendő az ezt okozókat fel kell szólítani erőszakosságuk megszüntetésére, követelve, hogy állandó, meg nem akadályozható ellenőrzés mellett az izraeli atomerőt és az iráni atomberendezéseket egyaránt nemzetközi hatóság felügyelete, és e két ország kormánya tarthassa szemmel. Csak így segíthetünk Izraelnek és Palesztinának, mi több minden embernek, kik ezen az őrület bitorolta területen szorosan egymás mellett egymásra acsarkodva élnek, végül magunkon is csak így segíthetünk. (Fordította: Szutrély Péter)

gerila Creative Commons License 2012.05.10 0 0 85

Na még annyit mielőtt kitör a 3.,hogy Bridget Jonesra hajaz János felesége.

Mindenki vonja le a következtetéseket.

Előzmény: gerila (84)
gerila Creative Commons License 2012.05.10 0 0 84

http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1205/_jul_2012510112157/gallery.xml&rovat=itthon

Szerintem az itt elhangzottakat is "palizálták".

Ha nem borul ki a bili ezek után sem az tényleg furcsa.

Várom a hülye kérdéseket feltevő droidokat.

 

Syd Barrett Creative Commons License 2012.03.28 0 0 83

HAHÓ!

 

Még ez a cikk sem ébreszt fel senkit???

 

"

Az izraeli biztonsági tanács múlt pénteki többségi szavazását követően, amely során megadták a felhatalmazást egy Irán elleni „lépésre”, a „ha” már nem kérdés, csupán a „mikorra” nem tudjuk a választ. Amint a Rapidan Csoport alábbi elemzéséből kiderül, mindössze körülbelül 10 egyértelmű, 10-napos újhold időszak maradt 2012-ben, ami egy támadás kezdeteként szóba jöhet. Amennyiben kivonjuk az általában homokviharokkal tarkított hónapokat (április, július és szeptember), összesen 7 olyan időszak marad, amely során realisztikusan el lehet indítani egy katonai támadást.

 

Emellett a CVN 65 anyahajó csigalassúsággal halad és még mindig csak a Gibraltári szorosnál tart. Mivel katonai akcióra csak akkor lehet számítani, ha legalább 3 amerikai repülőgép hordozó van már a térségben, és mivel az ICE ultra- rövid-távú emelkedés-korlátokat léptetett életbe a nyersolaj kereskedésre április 1-i hatállyal, kizárhatjuk az időben legközelebbi, március 17-27 közötti időszakot. Így már csak hat időpont marad. Azt tanácsoljuk, hogy a piaci ár feletti (OTM) Brent nyersolaj call opciókra csapjunk le az alábbi időszakokat közvetlenül megelőző napokban, mivel bármilyen meglepetésszerű támadás azonnali árnövelő hatással lesz minden éghető termékre.

Syd Barrett Creative Commons License 2012.02.14 0 0 72

A zsidók nem bírnak magukkal, meg fogják tenni:-((

 

Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:Párizs, 2012. február 14., kedd (MTI) – Már nem az a kérdés, hogy lesznek-e izraeli légi csapások Irán ellen, hanem az, hogy mikor. A legfőbb kérdés azonban az, hogy a zsidó állam egyedül támadja-e meg az iráni nukleáris létesítményeket vagy pedig konzultál előzetesen az Egyesült Államokkal – írta keddi számában a Le Figaro című francia napilap.

 

 

Az Izrael és Irán közötti feszültség hétfőn csak tovább növekedett, miután Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta, hogy az izraeli diplomaták ellen Indiában és Grúziában végrehajtott, illetve megkísérelt merényletek mögött Irán áll. Ezt az iráni kormány tagadta. Ugyanakkor Teherán Izraelt vádolja több gyilkossággal, amelyeknek atomtudósok és állami tisztségviselők estek áldozatul az utóbbi két évben. Elemzők szerint az izraeli titkosszolgálat a gyilkosságokkal próbálta késleltetni az iráni nukleáris program előrehaladását.

A Le Figaro szerint izraeli illetékesek elismerik, hogy a “késletetési taktika” és az egyre szigorúbb nemzetközi szankciók ellenére Irán egy éven belül képes lesz atombombát előállítani. Az izraeli miniszterelnök és védelmi minisztere, Ehud Barak ezért úgy véli, hogy Izraelnek egy “újabb holokauszt” elkerülése érdekében meg kell támadnia Iránt. Álláspontjukat azonban nem támogatja a teljes kormányzat.

A támadás elindításához a kormányfőnek szüksége volna a 14 tagú biztonsági kabinet többségének a támogatására, ez pedig jelenleg még nincs meg – hangsúlyozta a lap. Ezenkívül Benni Ganc vezérkari főnök támogatása is elengedhetetlen lenne. A Le Figaro szerint köztudott, hogy a hadsereg előző vezetője, Gabi Askenázi nem támogatta, hogy Izrael egyedül indítson támadást Iránt ellen.

Tartva a közvélemény “pánikjától”, Netanjahu a lap szerint “teljes csendet” kért a hadsereg és kormánya tagjaitól Iránnal kapcsolatban. A hivatalos hírzárlat azonban még inkább hihetővé teszi a háborús készülődést – írta a Le Figaro.

a karaván halad... Creative Commons License 2011.12.12 0 0 71

Az öreg Vanga jóslataival rendkívülcsínnyán kell bánni, ugyanis nagyobb a legendáriuma, mint valódi sikerei.

Vanga jóslatainak több mint a fele soha nem jött be, de ettől ugyan annyira nagy a szájhagyomány által költött mítosza, mint Nosztradamuszé (aki szintén rendkívül xar asztrológus volt valójában, és ,,jóslatainak" oroszlán része soha sem valósult meg. Mint ahogyan híres ,,jóslatainak" több, mint a fele korábbi szerzők műveiből lett összeollózva.

 

Hagyjuk már a mesék és legendák világát. :)

Előzmény: Syd Barrett (66)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.12.12 0 0 70

Elég gyors háború lesz. 1 ország ellen a világ összes többi országa. Aztán jöhet Szíria is, meg amelyik még nem hódolt be.

Előzmény: Syd Barrett (65)
R.Katolikus Creative Commons License 2010.12.27 0 0 68

Na puff neki ez is elmaradt!:-)

 

Nem kell bedőlni a sok ostoba sátánfattyúnak, mint pl. ez is:

 

 

http://www.3dikvilaghaboru.hu/konyv.php

Előzmény: Syd Barrett (66)
zsula11 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 67

Pont most bukkantam rá erre a jóslatra, félelmetes még nem tértem magamhoz.

Előzmény: Syd Barrett (66)
Syd Barrett Creative Commons License 2010.11.11 0 0 66

Már idén ősszel kitörhet egy közel-keleti háború orosz szakértők szerint Irán és Izrael között – írja a Realitatea.net a RIA Novosti hírügynökségre hivatkozva. Iránt a szakértők szerint egy arab ország támogatja majd valószínűleg. Geidar Dzsamal, az Oroszországi Iszlám Bizottság elnöke szerint a gázai segélyflottilla megtámadása után Izraelnek nehéz lesz katonai konfliktust kezdeményezni, szerinte egy harmadik országon keresztül robbantják ki a háborút. Jevgenyij Satanovszki, az Izraeli és Közel-keleti Tanulmányok Intézetének vezetője utalt az Izrael és Libanon közti feszült viszonyra, és az ENSZ-békefenntartók kudarcára, mert képtelenek megakadályozni, hogy a Hezbollah rakétákat csempésszen át palesztin területekre. Jelen pillanatban a Hezbollah a legfontosabb katonai erő, emellett jelentékeny politikai befolyással is bír Libanonban, ez pedig kikerülhetetlenné teszi a háború kitörését – figyelmeztetett. (realitatea.net)

 

Ehhez egy adalék:

 

Vanga jóslatai:   -        2010: III.-ik világháború megkezdése 2010. novemberében, amely 2014-ig tart. Klasszikus fegyverekkel kezdődik, a későbbi harcok során azonban bevetik a nukleáris és vegyi fegyvereket. Az iszlám az európaiakat vegyi fegyverekkel támadja meg.

 

Nos, akkor most mire készüljünk????

Syd Barrett Creative Commons License 2010.11.11 0 0 65

Állítólag már ebben a hónapban meg fogja Iránt támadni Izrael, ami ha megtörténik, nagy valószínűséggel  világháborúvá eszkalálódik. :-(

 

Túlélőblog Creative Commons License 2010.09.26 0 0 64
Ha úgy nézzük akkor az elmúlt 9 év is világháborús volt.

Jóformán az egész világ részt vett benne. USA, Kanada, Ausztrália, egész Európa, csomó ázsiai ország. Attól világháború a világháború, hogy a világ vívja valakik ellen, vagy egymás ellen. Hogy nem hívják ezt világháborúnak, annak valami politikai okai lehetnek.
De szerintem ez a világháború.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.30 0 0 63
Már a napóleoni háborúkat is tekintették világháborúnak.
Oroszország ott van Ázsiában is, Napóleon maga járt Egyiptomban, az USA és Anglia vívott egy kisebb háborút 1812-ben.
Nézőponttól is függ, mit tekintünk annak.
Tzp Creative Commons License 2001.11.07 0 0 61
"Sept. 15-en az amerikai President Bush, HIVATALOSAN kijelentette, hogy "Ma megkezdodott a 3-ik Vilaghaboru, amit mi, az egesz szabad vilaggal egyutt folytatunk matol kezdev a terroristak ellen". "

Attol meg, hogy o "hivatalosan"kijelentette, atto lmeg nincs vilaghaboru.

"The War on Terror--az, kedves forum Tagok, a 3-ik, hosszu lejaratu VILAGHABORU!!! "

Ugyan miert? A terrortamadas az USA ellen iranyult, nem a vilag ellen. Oszama (esetleg mas) felkapta a vizet, hogy az amcsik annyit baszogatjak az arabokat es hogy csak a sajat erdekuket neztek, ezert tervezett egy akciot az USA ellen.

Előzmény: Ostorosattila (60)
Ostorosattila Creative Commons License 2001.10.24 0 0 60
Kedves Fenrir es a Tobbiek...! Hogy lehet az, hogy egyikuk sem vette meg eszre, vagy talan nem is olvastak sehol, hogy Sept. 15-en az amerikai President Bush, HIVATALOSAN kijelentette, hogy "Ma megkezdodott a 3-ik Vilaghaboru, amit mi, az egesz szabad vilaggal egyutt folytatunk matol kezdev a terroristak ellen".
Igaz, atneztem az osszes Magyar ujsagokat azota is a web-en, de valahogy ugy veszem eszre, hogy ez a teny teljesen el lett hallgatva .
The War on Terror--az, kedves forum Tagok, a 3-ik, hosszu lejaratu VILAGHABORU!!!
Mi, itt Amerikaban ezt mar mindannyian tudjuk, es acceptaltuk. Ebredjenek fel!!! Vigyazzanak!!! a Nemtudas mindenne'l veszelyesebb! Olvassak a web-en a Washington Post-ot, es a Berlin.de ujsagokat. Ne higyjenek hazudos, primitiv, jelen politikusaiknak!
"Legy Resen!"
Attila
Előzmény: fenrir (56)
Ostorosattila Creative Commons License 2001.10.24 0 0 59
Miert eppen a Ghenghis-Khan? Miert nem az Attila?? Ne haragudj, ha eppen "haza beszelek". :-)
Előzmény: Törölt nick (57)
Yosser Creative Commons License 2001.07.21 0 0 58
Nézzél már rá a térképre hogy mennyien laknak Mongóliában.. :))))
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.20 0 0 57
Na és mit gondoltok esetleg Mongóliáról? Ha bekövetkezne valamiféle eset, ami meggyengítené, esetleg ideiglenesen cselekvésképtelenné tenné Amerikát, vagy Európa jó részét, Mongólia nem jelenthetne komoly veszélyt? Senki nem gondol rájuk, senki nem foglalkozik velük, háttérben vannak.
De ki tudja, mikor születik egy új Dzsingisz kán, aki aztán könyörtelenül ki is használ valamilyen kedvező helyzetet, hogy megvalósítsa a világuralmat, ami annak idején a mongol hódítóknak szinte teljesen sikerült?

Murdock

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!