Keresés

Részletes keresés

magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.06.17 0 0 2
Tudod mi az, amikor az igazgató elviszi sétálni a titkárnőjét?
Dikta-túra.
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.17 0 0 1
OFF
Emlékeztek még Orvell írására:
"mindenki egyenlő, de a disznók mégegyenlőbbek!"

Ami ma itt nállunk demokrácia név alatt folyik, az a nép elbutítása.
És mi tesszük is rendesen. Annyira birka ez a mi kis országunk, hogy
ha holnaptól duplájára emelnék a húsárakat, és a TV -ben bejelentenék, hogy ez az elmúlt hetek esőzései miatt van, akkor a fele elhinné, a fele beletörődne, és akadna mondjuk x ember, akik szót emelnének, abból a felét lefizetnék, hogy halgasson el, a másik felét elkussoltatnák, és így tovább.
On

lolka

yzy Creative Commons License 1999.06.17 0 0 0
0 demokrácia...
Yamesh Creative Commons License 1999.06.17 0 0 topiknyitó
Erdekes huzas volt ez az allamositas az oktatasi miniszterium reszerol. Egy ujabb kozpontositasi torekvesnek lehetunk tanui a kormany reszerol.

1. Az NIIF program egy fuggetlen program volt, aminek a tamogatoi a FEFA, Oktatasi miniszterium, MTA, OMFB, OTKA es KHVM voltak a fo tamogatoi. A fo tamogatokon kivul meg tamogatta a programot sok akademiai intezmeny, es rengeteg felsooktatasi intezmeny. Ezek az intezmenyek mind beleszolhattak abba, hogy mi tortenjen az NIIF-ben. Az NIIF jol-rosszul arra a szintre vitte az akademiai szfera halozatat ahol most all.
2. Az NIIF koltsegveteset a fenti intezmenyek adtak ossze ill. az orszagos kozponti koltsegvetesbol fedeztek. Igy volt ez 1998 vegen is (1999 evi penzek). Az oktatasi miniszterium bejelentette, hogy ok osszegyujtik a penzt es majd utaljak az NIIF program szamara. A penz egy reszet Miniszterelnoki hivatal a kozponti koltsegvetesi keretbol az NIIF 1999 evi programja alapjan jova hagyta.
3. Az oktatasi miniszterium elfelejtette utalni a penzt. De kitalalta, hogy o neki nem tetszik az NIIF 1999 evi programja es a NIIF Internet2 strategiai programja: "Tul nagy szabadsaguk van..." Ezek utan mindenfele mondvacsinalt okokra hivatkozva nem fizettek ki a koltsegvetesi penzt (parlament jovahagyta/ miniszter elnoki hivatal jova hagyta + a tobbi intezmeny penzet sem fizettek ki). Tehat elkezdtek az egyszemelyes felugyeloi jogot gyakorolni, pedig erre semmilyen joguk nem volt.

4. Eredmeny: Az NIIF kolcsoneszkozoket (Routerek) kellett, hogy hasznaljon ahhoz, hogy ki tudja hasznalni az ev elejetol rendelkezesre allo kapacitast, ill meghibasodott eszkozoket kitudjon cserelni. Ha nem tette volna, akkor folyamatos vesztesegei lettek volna...

5. NIIF-et bele kenyszeritettek, hogy alarendelt szervezet legyen. Az a kerdes ezek utan, hogy a kulonbozo alapito szervezetek (a masik miniszterium, FEFA stb. ) akar-e a oktatasi miniszterium csicskasa lenni.

Magyarorszagon demokracia van, de a hatalamsok demokraciaja...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!