Keresés

Részletes keresés

hiper fizikus Creative Commons License 2020.02.09 0 0 801

szörnyű

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.09 0 0 800

Mert ez a sikk, ez a divat. Már a média sem nyomja, mert tiltva vannak a dohányosok a képernyőről, és a reklámokat sem mutatják, de ez a sikk. Könnyen függőséget okoz, főleg tini korban, egy életre.

 

Dudlack Creative Commons License 2015.09.20 0 0 799

Mmint a topikot dobta ki...nem a sztorit, az valóban ma reggeli...

Előzmény: Dudlack (798)
Dudlack Creative Commons License 2015.09.20 0 1 798

Mert divat...

 

Ma reggeli eset (kerestem google-ban így dobta ki ezt), állunk a buszmegállóban a pavilon alatt, esik eső, fú a szél. Vasárnap reggel ellenére tele a megálló (Zugló vasútállomás a keleti felé). Beáll közénk egy 18 év körüli lánka, aki rágyújt a tetó alatt. Persze nem a szélén állt és nem is kifele fújta a füstöt a tető alól, hanem befurakodott legbentebbi ponta és onnan fújta a füstöt. Nem ám egy irányba, a füstöt kifele fújva fordítgatta a fejét minden irányba, hogy kapjon belőle mindenki. Egy fickó megunta és nagyon udvariasan megkérte, hogy ne fújja rá és a két gyerekére. Erre a kis csajszi pofákat vágott és morgott valamit az orra alatt, amiből én csak annyit értettem, hogy "anyád"... megszólalt egy másik fickó is, kevésbe udvariasan erre, hogy "eloltod,vagy lenyeletem veled mint a gecit".... a csaj köpni-nyelni nem tudott, azonnal elnyomta a cigit a buszmegálló pavilon üvegjén....

zserbo88 Creative Commons License 2012.05.27 0 0 796

Én ugyanígy vagyok a jó pasikkal, helyes, magas jóképű, erre ott lóg a kezében... hát fogja  a csaj kezét. :D Az is elég kiábrándító :D
Na de viccet félre, tényleg elég undi. De ittasan, a "leszarom" stádiumban belefér. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 795

Amelyik ezt elfelejti, az a szívást is el fogja.

Hát kell ez neked?

 

 

Előzmény: egykerdescsak (793)
egykerdescsak Creative Commons License 2011.06.14 0 0 794

csak akkor szexi, ha be avgy rúgva:DDD

Előzmény: zöldalmaa (777)
egykerdescsak Creative Commons License 2011.06.14 0 0 793

meglátok egy jó csajt az utcán, óvastosan végigmérem, csinos, szép arcú

 

erre ott a cigi a kezében

 

ez olyan, mintha dugás közben hortelen megjelenne torgyán az ágyam mellett!!!!

 

nagyon kiábrándító

 

szíjja fújja

 

a fújást el kell felejteni lányok!

 

 

peterfizora Creative Commons License 2010.09.24 0 0 792
Engem speciel kifejezetten zavar, ha az út közepére k*kál egy kutya, és szólni is szoktam, csak semmi eredménye.
Gyakran utazom vonattal is, és bár a peronokon is tilos a dohányzás azon, amivel járok, de ha rászólók másra, hogy zavar a füstje, még neki áll feljebb..

Szerintem mindkét fél toleranciája jócskán hiányzik.. de nyilván annak kéne nagyobb fokú alkalmazkodást tanúsítania, aki a másik levegőjét szennyezi. Ha meg a dohányzást, mint szenvedélyt és muszájt állítjuk be, akkor menjen a dohányos szakemberhez és 'gyógyuljon' meg!

Bocs a szélsőséges véleményért, de talán kitűnik belőle, hogy nem a dohányosok ellen vagyok, sok barátom cigizik, de tiszteletben tartják, hogy ez engem zavar, én csak azt szeretném, ha az én érdekeim is tiszteletben lennének tartva..
Előzmény: Törölt nick (789)
pimpa1982 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 791

jnó kérdés,nincs rosszabb egy lásárgult ujjú,cigarettaszagú lánynál

barhelg Creative Commons License 2010.07.16 0 0 790
Ne haragudj, nem akarlak megbántani, én nem dohányzom, és nem értem, miért a nemdohányzótól várják el a dohányzók a toleranciát, azt hogy arrébb menjünk. Hiába szabad levegő, azért nagyonis lehet érezni, és elég kellemetlen annak a füst, akire rászáll, belélegezni kénytelen.. Ráadásul, ha egy buszmegállóban öten dohányoznak, akkor nem is nagyon lehet hová arrébb menni, mindenhol szívja a füstöt. Ez akkor zavar leginkább, amikor gyerekkel utazom, főleg babakocsival, akkor nem is nagyon ugrálhat az ember, hogy arrébb megy, csak egy ajtónál lehet kocsival felszállni, és engem rettentően dühít, hogy a gyerekem is kénytelen a füstöt szívni.
Előzmény: Törölt nick (789)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.27 0 0 788

A dohányzás függőség. A heti egyszeri buliban ivás nem az. Az alkoholizmus az, és nem, nem tolerálja a társadalom. (Más kérdés, hogy könnyebben elrejthető probléma, s mint ilyet, hajlamosak a szőnyeg alá seperni mindkét oldalon.)

A kávé és a cigaretta közti óriási különbség az, hogy míg előbbi legfeljebb a fogyasztóra káros, utóbbi a környezetében élőkre is.

Ennek ellenére mindenki tetszőleges szempontok alapján választ párt vagy barátot, ha ez történetesen a kávézik-nemkávézik, ám legyen.

Előzmény: Mala (785)
kispiskóta Creative Commons License 2006.11.25 0 0 787

Helló!

Azért szerintem a dohányzás tényleg más kategória. Sokkal jobban rányomja a bélyegét a mindennapokra, mint ha valaki kávézik. A kávé eleve kevésbé zavaró/káros/intenzív illattal jár. Nem marad benne a szaga a függönyben/szőnyegben/ruhákban stb.

Az alkoholt most nem venném ide, mert az alkoholizálás nagyon széles skálán mozoghat, és szélsőséges esetben sokkal jobban zavarhatja a társat, mint a dohányzás. És azért érzem sántának az analógiát, mert a bulin ivás=/= pár szál cigi elszívása naponta.

Egy szál cigit is napokig lehet érezni a lakásban - még nekem is, el tudom képzelni, mennyivel jobban érzi egy nemdohányzó, akinek még nem sorvadtak el a szaglóreceptorai:) A ruhákon azonnal érezni, és addig érezni, míg ki nem mosod - kb mint az étteremszag, az is mennyire undorító! (már szerintem) Rituálé, sok dohányoshoz (pl hozzám) nem nagyon érdemes szólni addig reggel, míg a cigi/kávé kombó meg nem volt, időnként, ha a szervezet nikotinért sikolt, szintén nem lehet semmit sem kezdeni az emberrel, míg rá nem gyújthat stb. Mondjuk ezt a részét - márminthogy valami uralkodik rajtam - nagyon utálom.

De ahogy így belegondolok, az első hosszabb kapcsolatomban ('98-2002), illetve a mostaniban (ami 2002 óta tart) egyaránt nemdohányzó a párom, ami szerintem azt jelenti, hogy lehet ezt kevéssé zavaróan, "tervszerűen" csinálni, szóval valszeg nem bűzlök folyamatosan úgy mint egy hamutartó, mert azt nem hiszem, hogy tolerálnák.

Apropó hamutartó: volt régen ilyen kis lábon álló hamutartó, kerek talp, kb 1 m magas rúd, rúd tetején kis kehely, kehelyben kivehető, kiüríthető, viszonylag kicsi hamutartó, és a fix alap-kehelykének füle is volt, szóval fel lehetett emelni az egész cuccot talpastul, mint egy kosarat. Főleg közintézményekben volt meg cégeknél. Jó szar alumínium, igazi szocreál darab. Annyira szeretnék egy olyat!!! Nem lehet vásárolni valahol szerintetek? Többször loptam majdnem, még néhány kórházban van, meg ilyen lepukkantabb régi irodaházakban, de aztán nem mertem.

Befejeztem, kicsit pont nem arról beszélek, amiért a topic indult, én a Sötét Oldalon állok:)

 

Előzmény: Mala (785)
Mala Creative Commons License 2006.11.24 0 0 785

Fura, hogy a dohányos lányoktól sokszor (tőlem pl sosem) kérdezi meg egy nemdohányzó pasi, hogy mennyit szív el egy nap. Mert mondjuk mi van, ha pl max 3-4 szálat és csak a munkahelyén, max még buliban. Ezeken kívül semmit.

Sőt, ha pl nagyon tetszene egy ilyen lánynak egy nemdohányos fiú akit zavar, ha rágyújt a barátnője, akkor a lány képes lenne esetleg - de ez a pasiban fel sem merül... - nem dohányozni, hogy ez ne álljon a lehetséges kapcsolat útjába.

Az meg bosszant, hogy a dohányzás ennyire gáz az ismerkedésnél, de az pl. teljesen normálisnak számít, ha valaki hetente, vagy buliban iszik. Mert mi van ha más pl az alkoholszagra allergiás? Vagy pl. a kávé szagára. Tegyük fel, utálom, és emiatt nem akarok randizni valakivel. Akkor engem néznek hülyének. Pedig az alkohol és a kávé is drog, csak társadalmilag sokkal inkább elfogadott.

kispiskóta Creative Commons License 2006.11.19 0 0 782

Ja, és lenne egy kérdésem.

Itt is írta valak, meg minden dohányzás elleni kampányban is ezt nyomják, hogy a passzív dohányzás károsabb.

Szerintem egyszerűen NEM LEHET KÁROSABB  az aktív dohányzásnál. Ha én passzív dohányos vagyok, akkor csak a hideg füstöt lélegzem be - minél messzebb állok attól, aki dohányzik, annál kisebb koncentrációban.

Ha aktív dohányos vagyok, akkor közvetlenül, térdig leszívva a füstöt a tüdőmbe juttatok mindenkéle kátrányt, nikotint, fenolt, kumarint, amit a filter átenged, PLUSZ passzívan belélegzem a saját magam által kifújt füstöt is, viszonylag nagy koncentrációban, mivel én bocsátom ki, ergo viszonylag közel van hozzám. Nem? Tehát rám  nézve károsabbnak kell lennie.

kispiskóta Creative Commons License 2006.11.19 0 0 781

Helló, én is lány vagyok, én is "bagózom".

A 'miért' kérdésre nem tudok konkrét választ adni, pedig már 100x megkérdezték tőlem.

Amiért például jó cigizni:

  • valaminek a lezárásaként rituálisan (pl. befejeztem egy nehéz munkát, végeztem egy jó vacsorával)
  • valami mellé egyszerűen KELL :) pl. alkohol, kávé
  • ha felkúrom magam valamin, segít lehiggadni (valahol olvastam, hogy ez tényleg így van, nem csak pszichésen érzi az ember, hanem mert ha ideges, akkor felületesen, kapkodva lélegzik, a dohányzás meg ugye lassabb, mélyebb levegővétellel történik)
  • a női hülyeség rész, tényleg megszünteti az éhségérzetet (mondjuk tapasztalataim szerint csak rövid időre)

De ettől függetlenül undorító szokás, belátom. Csak nehéz letenni róla. A fent felsoroltak miatt.

Én úgy oldom meg, hogy ne menjek mások agyára, hogy étteremben nem gyújtok rá - annyira függő nem vagyok, hogy pár órát ne bírjak ki. Ha olyan van a társaságban, aki nem dohányzik, meg sem kérdezem, hogy zavarná-e, mert esetleg udvarias és igent mond, pedig tuti zavarja. Utcán soha nem gyűjtok rá, szerintem az borzasztó látvány.

Marad a munkahely, ahol lehet az erkélyen vagy a kertben, illetve otthon reggel és este. Lehet azért úgy is csinálni, hogy ne akasszon ki az ember másokat.

A szaga borzalmas, főleg az ember kezén, haján, ezért én nem is szeretek zárt helyen cigizni.

Én semmilyen körülmények között nem tartom szexinek, ha egy nő dohányzik. Lehet látni tök jó képeket, amin kb 20 centis vékony cigit szívnak bombanók, vagy szivart, nekem ezekről mindig az ugrik be, hogy milyen nagyon büdös a kezük - és az olyan szag, hogy egy kézmosással nem tűnik el.

Hát itt most magam ellen beszéltem, nekem is büdös a kezem :)

 

Más oka is lehet, ha egy lány dohányzik, de ezeket már mondtátok: felnőttebnek, nőcisebbnek érzi magát, valahogy olyan nagyvilági pl egy Eve-et lengetni, a másik kézben egy koktélospohárral :) De szerintem a leggyakoribb ok az, hogy csökkenti az étvágyat.

Befejeztem a székfoglalómat :)

fullradar Creative Commons License 2006.11.18 0 0 780
Miért? Bagózik minden lány?
zöldalmaa Creative Commons License 2006.11.15 0 0 779
Igen, ráadásul több helyen olvasom, hogy már ilyen rövid idö óta, mint ami eltett azóta, hogy bevezették a tilalmat, csökkent a bagó miatti megbetegedések száma.
Előzmény: Wild_Bear (770)
zöldalmaa Creative Commons License 2006.11.14 0 0 777
Nagyon - nagyon! - ritkán szexi is tud lenni, ha egy nö bagózik, de az tényleg csak egy speciális eset. A legtöbbnél undoritó, kiábránditó és koszosnak tünnek töle. Mondjuk ez pasiknál sincs másképp.
Előzmény: Gergo77 (775)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.12 0 0 776

A másik a szexuális önkontroll, aminek már a mozgalma is megjelent Amerikában, de ez itt most offtopic.

 

Arra gondolsz, hogy szüzességük megőrzése végett csak orál- meg análszexelnek? :)

(Ha úgy érzed, piszkállak, akkor abbahagyom. Csak olvasgattalak.)

Előzmény: Gergo77 (775)
Gergo77 Creative Commons License 2006.10.18 0 0 775

Sziasztok!

 

Hogy miért bagózik minden lány?

 

(a) mert hülyék és bedőlnek a korszellemnek (nem csak ebben, mindenben)

(b) mert már nem adnak a nőiességre, már ha egyáltalán tudják még, mi az

 

A nőiességet ugyanis nem sok legális dologgal lehet hatékonyabban lerombolni, mint dohányzással vagy alkoholizmussal...

 

De Nyugaton már lehanyatlott a dohányzás divatjának, reméljük előbb-utóbb nálunk is ciki lesz a bagó. Ez az egyik terület, amin tőlünk fejlettebb helyeken már megkezdődött egy egészséges visszarendeződés a XX. század mértéktelensége után. (A másik a szexuális önkontroll, aminek már a mozgalma is megjelent Amerikában, de ez itt most offtopic.)

 

Üdv, minden jót Nektek:

 

Gergő :)

 

Hermijóni Creative Commons License 2006.10.18 0 0 773
Egy kis használt női autóra vágyik... remélem érted mire célzok ezzel :( De aki hülye, az haljon meg...
Előzmény: Wild_Bear (772)
Hermijóni Creative Commons License 2006.10.18 0 0 771
Alsó hangon... jól mondod: egyik barátnőm 100-as Marbórót (reklám miatt írom így) szív... 690Ft/doboz (asszem), ép hétfőn kérdeztem tőle. Egy hét=egy karton cigi nála. Havi 40-50 ezret elbagózik,50 ezer albérletre. Havonta 150ezer körül keres... ebből. Erre jön még a rezsi... kaján spórol. Alig eszik valamit. Anorexiásnak néz ki, pedig nem az. Ha éhes elszív két cigit.

Ha nem cigizne, vagy nem ennyit, lenne miből ennivalóra és nem úgy nézne ki mint aki most jött etiópiából és biztos nem lenne falfehér és nem kéne 5 kilo pirosítót magára nyomni (mert egyébként barnább bőrű alapból). Nem tagadom én is ennyiből élek meg... nem sok, van akinek ez. Nekem ha kell valami megveszem simán, és nem azon töröm a fejem, ha hétvégén elmegyek a csajokkal, hogy nekem már megint nincs pénzem egy rohadt üditőre sem....
Előzmény: Wild_Bear (769)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.15 0 0 768
Nekem különben semmi bajom a dohányosokkal, mindenki úgy károsítja az egészségét, ahogy jól esik. Nekem az inkább a gondom, hogy alig akad olyan hely, ahol mentes a levegö a dohányfüsttöl. Az meg különösen zavarna, ha vacsora közben a szomszéd asztalnál dohányoznak. Ezért, és csakis ezért nem járok vendéglöbe.
Előzmény: sandhurst (767)
sandhurst Creative Commons License 2006.10.15 0 0 767

ezzel valahogy senki sem szeret tisztaban lenni,hogy mennyire artalmas.

ez pont olyan mintha reggelire mindenkinek a kavejaba adagolnam az arzent kis dozisokban megszokasbol.es azzal vedekeznek,hogy ez nalam megszokas ,nem tudok es nincs is kedvem lemondani rola,sajnalom!

Előzmény: Törölt nick (765)
sandhurst Creative Commons License 2006.10.15 0 0 766
csak a cigivel epp az a baj,hogy nem lehet elzarkozva egyedul csinalni.ha valaki dohanyzik,akkor "mindenki dohanyzik" a csaladban.ha benn dohanyzik a lakasban,akkor a cigifustot mindenkinek szivni kell,ami beivodik a falakba butorokba,ruhaba.ha pedig az illeto kinn dohanyzik,akkor budosen jon be.a ruhaja a bore,haja,szaja,fogai tartosan ontjak a cigi buzet. 
Előzmény: Thynka (764)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.15 0 0 765

Azt elhiszem, hogy sok embert nem zavar, ha a környezetében dohányoznak. A probléma ott kezdödik, hogy Te, aki nemdohányzó vagy, és a hideg füstöt (azt nem tudom, hogy itthon pontosan így hívják e, szóval azt a füstöt, amit kedves embertársad fúj a képedbe) szívod be magadba, sokkal ártalmasabb, mintha aktív dohányos lennél. Ezrek halnak meg évente tüdörákban, holott nem is dohányoznak. És ez azért már nem annyira elhanyagolható tényezö, mint az, hogy zavar, vagy nem zavar valakit a dohányfüst.

Nálunk a mühelyben nem tiltja tábla a dohányzást, de mégis kimegy (télen is) a kolléga az udvarra cigizni. Így lett nevelve.

Thynka Creative Commons License 2006.10.15 0 0 764
Bocsi, de elég temperamentumos vagyok, és ebben az ügyben elfogult is a saját tüdőm miatt.
Nem mondtam, hogy mindenki azt csinálja, ami jól esik. De ha valamit csinál, és az másokat zavarj, csinálja ott és úgy, hogy másokat ne zavarjon.

És lehet, hogy én szenvedélyesen utálom a cigarettát, de akkor Te meg sarkítasz.
Előzmény: Vilikék (760)
Thynka Creative Commons License 2006.10.15 0 0 763
soha, senkivel nem beszélek ilyen hangon és ilyen stílusban, ugyanis van neveltetésem. Maximum, ha kiprovokálja, de csak a dohányzással nem lehet ennyire felbosszantani.

Örülj neki, hogy nem fulladsz meg tőle.
Én meg nem örülök, hogy az pám 6 éves korától szívta, és tüdőrákban halt meg.
Lehet, semmi köze hozzá, de ez már nem fog soha kiderülni, nem igaz?

Előzmény: Vlaszij (761)
Hermijóni Creative Commons License 2006.10.15 0 0 762
nákam ennyire nem brutális a dolog... igaz még ilyen helyzetben sem voltam, hogy ennyi ideig össze voltam zárva dohányossal.... viszont amikor egyik barátőmmel most nyáron elmentünk 3 napra aki bagós... egy szobába aludtunk... végig tüsszögtem azt az időt amit a szobába töltöttem miután ő dohányzott... kinyitottuk az balakot, 10-15 perc múlva már semm bajom nem volt... érdekes. Utálom!!!
Előzmény: Thynka (759)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!