Keresés

Részletes keresés

Mandark01 Creative Commons License 2018.03.25 0 0 20

Sziasztok!

 

Ha egy hazai szolgáltatót szeretnétek leellenőrizni akkor ajánlom az MNB erre hivatott oldalát:

http://www.mnb.hu/felugyelet/engedelyezes-es-intezmenyfelugyeles/piaci-szereplok-keresese

 

Hüvelykujj szabályként lehet mondani, hogy aki itt fenn van, azzal érdemes leülni beszélni, aki meg nincs, az KUKA!

Dave05 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 19

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Emellet pedig megjegyezném, hogy a PSZÁF oldalán  egy excel táblában (pszaf . hu/piaci szereplők/nyilvántartások/pénzpiaci közvetítők/alkuszok) megtalálhatóak azon cégek, akik alkusz tevékenység keretében valóban az ügyfelek érdekeit képviselik (jelenleg négy [!] engedéllyel rendelkező cég van). Én az Etalont bíztam meg a forgóeszköz hitelem intézésével (szechenyionline.hu) és abszolut pozitív a tapasztalatom. Gondolom a másik három cég is hasonlóan korrekt.

Előzmény: bunyikzoltan (18)
bunyikzoltan Creative Commons License 2011.02.26 0 0 18

A hitelközvetítők pl. lehetnek banki ügynökök és független alkuszok. Az előbbit a bank fizeti és a bank érdekeit képviseli, a másik független a bankoktól és az ügyfél fizeti, neki dolgozik.

 

Nem nehéz belátni, hogy a bank és az ügyfél ellenérdekeltek. Aki tehát a banki tanácsadótól, ügynöktől két tanácsot az magára vessen.

 

CSAK független tanácsadótól, alkusztól szabad tanácsot elfogadni.

 

Egy tanulságos történet erről.

Híd Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17

A legegyszerűbb, ha ezt tisztázod az illetővel, hogy ne csinálja. Esetleg magyarázd el neki, hogy az adataiddal való visszaélés bűncselekmény is lehet, és ha komoly hátrányt okoz neked, le is csukathatod.

Előzmény: Törölt nick (5)
Híd Creative Commons License 2011.02.07 0 0 16

A problémádtól függ: PSZÁF, rendőrség stb.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 15

Személyes Adatok kezeléséről biztosan aláíratnak mindenkivel papírt, és a pénzügyi tanácsadó senkinek nem adhatja ki az adatokat. Ez személyes adatokkal való visszaélés.

 

Egy ilyen papíron az szokott szerepelni hogy (pl biztosító esetén), ha az XY biztosító használhatja az adataidat, küldhet marketing anyagokat, de 3. személy részére senki nem adhatja ki.

 

 

 

Például ha egy férjnek van egy életbiztosítása, de a feleség a kedvezményezett, akkor a feleség nem kaphat információkat a biztosításról, csakis ha a férje vele van!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.27 0 0 14
Gondolom, a banki jutalékból. Legalábbis szeretném remélni, h nem a személyes adatainkért kapott pénzből...
Előzmény: kpityu2 (13)
kpityu2 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13
Szerinted miből él egy pénzügyi tanácsadó ?
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 12
Cspetiii, Paithana, köszönöm szépen!
Igen, elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez a csaj a kivitelező embere és hogy ahhoz a bankhoz vitt, ahonnan a legtöbb jutalékot kapja. Ezt a békát lenyeltük. De hogy az adatainkat kiadja...
Mindegy, mindenképp utánajárunk és leírom majd, mi volt! Köszi szépen mégegyszer!
paithana Creative Commons License 2010.01.26 0 0 11
Ez is lehet, ámde sokkal valószínűbb, hogy mivel a kivitelező ajánlotta a közvetítőt, így hát az ő "embere "volt, az ő érdekeit képviselte, nem pedig Panniékét.
Ezért tudta meg hamarabb a kivitelező a fejleményeket.

Itt semmit a világon nem lehet tenni szerintem.... illetve amit lehet, az nem éri meg a fáradságot.
Előzmény: cspetiiii (8)
cspetiiii Creative Commons License 2010.01.26 0 0 10
Jelen esetben inkább szerintem az számít, hogy amikor te kapcsolatba léptél vele akkor aktív volt e, hiszen a te adataidhoz akkor jutott hozzá.

Nem is tudtam, hogy létezik olyan hogy aktív, meg nem aktív ügynök. A deaktívált az olyan alvó ügynök féleség, akit aktíválni lehet ha az ügynökségnek újra szüksége lenne rá? :)
Előzmény: Törölt nick (7)
paithana Creative Commons License 2010.01.26 0 0 9
Ahogy már írtam is, a hitelközvetítőknek SEMMILYEN képzettség vagy regisztráció nem kell. A bank, akivel szerődést köt, hogy majd hozzá viszi az ügyfeleket (és nem oda, ahova az ügyfélnek jó, hanem oda, ahol a nagyobb jutalákot kapja!) bejelentheti a PSZÁF-nál, mint teljesítési segédet és akkor "regisztrálva van", ami igazából az égvilágon semmit nem jelent, mert nincs a regisztrációhoz kötve semmilyen elvárás.
Előzmény: Törölt nick (7)
cspetiiii Creative Commons License 2010.01.26 0 0 8
Szerintem az Ombudsmani hivatalhoz lehet fordulni ilyen esetben.

Mármint ha szerződéssel, hivatalosan történt a tanácsadás. Ekkor ugyanis ő, mint a bank megbízottja, mint pénzügyi tanácsadó, és nem mint magánszemély jutott hozzá a te személyes adataidhoz.

Erre van jogszabály. Kinek adhatja át, hogyan, mi módon, ez az adatvédelmi biztos hatásköre.

Valószínűleg a tanácsadónak van egy erre vonatkozó szerződése a bankkal, hogy ő ilyen adatokat gyűjt a bank nevében, és ezeket továbbadja a banknak. Ezt sérthette meg a tanácsadó jelen esetben.

Komoly cégeknél rögtön aláíratnak veled egy papírt a személyes adataidra vonatkozóan, szerintem a banki szerződéskötéskor is iratnak ilyet alá. Abban kellene megnézni, hogy a bank mit mond a személyes adataidról. Lehet abban külön benne van, hogy mivel te az ügynökön keresztül kerültél oda ezért a továbbiakban az ügynök is felhasználhatja, de az is lehet nem.

Az ilyen tanácsadót egyébként én ügynöknek nevezném, ne járassuk le a tanácsadói szakmát.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 7
Azt szeretném még megkérdezni, hátha valaki tudja, hogy szükséges-e, hogy a hitelszerződés időpontjában a tanácsadó (ügynök, közvetítő, stb) aktív legyen a nyilvántartásban? Beütöttük a hölgy nevét néhány keresőbe és gyorsan kiderült, hogy a hitelszerződés előtt nemsokkal deaktivált lett a státusza a PSzÁF nyilvántartásában.
paithana Creative Commons License 2010.01.26 0 0 6
A pénzügyi tanácsadók pénzért dolgoznak(nem kevésért) és nem ingyen, ez az első ismérvük.
Aki ingyen csinálja az prosztó hitelközvtítő vagy brokernetes ügynök, aki virágkötőből képezte át magát 2 napos tanfolyammal "pénzügyi szakemberré":)

Kis pénz, kis tanács...

A szomorú, hogy sokan még bedőlnek nekik, nálam ez pénzügyi ismeretekben egy kategória a Providentes hitelfevétellel.

Jövőre lesz válztozás, már PSZÁF engedélyhez és egyéb feltételekhez fogják kötni ezt a tevékenységet is.


Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 5
Sziasztok!

Nem MLM, PSzÁF-re sajnos nem számíthatunk. A történet hétköznapi, a kivitelezőnk ajánlott egy pénzügyi tanácsadót a hitelfelvétel megkönnyítéséhez. A hölgy a mi szempontjaink meghallgatása után egy bizonyos bankot ajánlott, itt a teljes hitelfelvételt előkészítette, nekünk csak be kellett mennünk aláírni a szerződést (ott mellesleg kiderült, hogy ő nincs jelen a szerződéskötésnél és nem pont az került a szerződésbe, amit megbeszéltünk - futamidő, stb). Ez bevett dolog, nekünk nem került pénzbe, a banktól kapja a jutalékot.
Mivel építési hitelről van szó, a pénz nem a kivitelezőhöz (eladóhoz) megy, hanem hozzánk és mi utaltuk tovább. Amint a készültségi szinteknek megfelelő összegeket folyósították, a hölgy már hívta is a kivitelezőt, aki másnap habzó szájjal hívott minket, hogy miért nem utaltuk még át a pénzt, amikor "ő úgy tudja", hogy már folyósították. Hát így értesültünk mi a folyósításról. Ez szerintem kőkeményen banki adatokkal való visszaélés a pü tanácsadó részéről.
De ez a tegnapi, hogy az ügyfele telefonszámát kiadja egy porszívó-ügynöknek, ez betette a kaput. Nem beszéltünk egymással másfél éve, előtte is csak "üzletről", nem hívott fel, hogy megkérdezze, kiadhatja-e, nem is értem, hogy volt pofája ehhez...
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3
Attól tartok, hogy ugyanaz a felügyelőbizittság, mint amelyik a BKV-t és a MÁV-ot is.:((( 
borzimorzi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1
PSZÁF talán nem 0 kompetenciával bír.
Csót:
b
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.26 0 0 topiknyitó
A mi pénzügyi tanácsadónk először azzal ásta el magát, hogy az építési hitelünk részleteinek folyósításáról értesítette a kivitelezőt, aki még azelőtt felhívott minket üvöltve, hogy mi értesültünk volna a folyósításról.
Ami viszont végképp betette a kaput: tegnap felhívott egy porszívó-ügynökség, a pénzügyi tanácsadóra hivatkozva. Nem vagyunk barátok, konkrétan az ügyfele vagyok, rá is vonatkoznak a bizalmas adatkezelésre vonatkozó szabályok.
Mit tudok tenni? Köszi előre is a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!