Keresés

Részletes keresés

Hy Creative Commons License 2018.01.08 0 1 7

Mi van az "e"-jeggyel?

etomcat Creative Commons License 2017.08.30 -4 1 6

Sátánista templomokká változtatják a budapesti buszmegállókat?

 

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az utóbbi hetekben a BKK / BKV tömegközlekedési megállókban található esővédők oldalát sok helyen "5 percesnek szánt" novellákkal plakátozták be, amelyeknek a történetei többnyire bizarr halálnemekkel és erkölcsi eltévelyedésekkel kapcsolatosak! Hármat különösen megjegyeztem közülük:

 

- Egy fiatalember felszáll a buszra és hamarosan észreveszi, hogy maga az ördög a sofőr, merthogy valójában aláesett a busznak és éppen viszik a lelkét a Pokolra, egy parázna tinilányéval együtt.

 

[ Ezt a novellát magyarul és angol fordításban is láttam különböző megállókban. Amúgy gondoljunk csak bele, hogy a történet buszmegállók oldalára van kifüggesztve! Ti jártatok már olyan repülőtéren, ahol mondjuk az Andokban lezuhant "kannibál" légijáratról szóló sztorival díszítik a falat vagy olyan pályaudvaron, ahol a biatorbágyi vasúti viadukt felrobbantásának a történetét tolják az utazók arcába? ]

 

- Egy fiatal nő bemegy egy Boldogságbolt nevű helyre, ahol megállapítják: a boldogságának legfőbb akadálya, hogy a személye teljesen felesleges, a munkahelyén is és a magánéletében is és ezért legjobb, ha eltűnik ebből a világból. El is tüntetik, de úgy, hogy elő sem kerül többet!

 

- Egy kiránduló fiatal nő a mező közepén egy régi telefonfülkére talál, amely csörögni kezd. Felveszi és miután pénzt dobál bele, egy spiritisztától kap üzeneteket, amelynek hatására elhagyja a vőlegényét.

 

Az ilyen és ehhez hasonló novella plakátok kihelyezőjeként a JCDecaux nevű, francia központú cég cég van feltüntetve. Ez alapján az ember semmin sem csodálkozik, mert Franciaországban 1906-ban megszüntették az intézményes kereszténységet és "szekularizált" ateizmust vezettek be helyette, így azóta az országuk szabadkőműves szellemi irányítás alatt áll. Ez legyen a franciák belügye, de mit keresnek halálkultusz üzenetű plakátok az apostoli Magyarországon? Hogyan tűrheti meg ezeket egy közszolgáltató a létesítményein?

 

Szerencsére a gonosz lelkű propaganda hatását enyhíti, hogy a kiplakátolt novellák korántsem "örkényi egyperces" kvalitásúak, mert túl sok töltelék szöveget és túl sok, túl apró betűvel szedett sort tartalmaznak. A szerencsésen sűrű nappali követésű budapesti tömegközlekedés mellett csak a nagyon ráérősek hagynak ki 1-2 járatot azért, hogy ezeket végig olvassák - este pedig úgysem látni a sötétben. Mindazonáltal láttam már olyat, hogy valaki lefotózta a novellát okostelóval, későbbi elolvasás céljára - így az ártó hatás megelőzése érdekében legjobb lenne az összes ilyen plakátot mihamarabb leszedni az üzemeltetőnek!

MCA-001 Creative Commons License 2013.12.03 0 1 4

BPO-231

Ülések hátulja,motorsátor,hátsó ajtó összefirkálva.

Hátsó üvegekről a fólia sarka leszaggatva + ugyanott a kapszkodó kitépve + az egyik ülés burkolata a régi fajta szövettel újra húzva.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.27 -1 0 3

csoda hogy még csak 5 hsz :)

 

a topic ötlet jó :)

 

és a panaszom: a 00-05 nem csak kívülről kellett volna ráncbaszedni belül még ocsmány és nyikorog mindene

 

javaslat: selejt, vagy komolyabb felúj.

64estuja Creative Commons License 2013.11.27 0 0 2

Jó szokása egy-egy jv-nek, hogy már akkor csenget, amikor még le sem szállt mindenki. Na most akkor - előírás szerint - nem szállhatna fel senki.....

D. Belloq Creative Commons License 2013.11.26 0 0 1

3-62V

 

1812 néma volt. FUTÁR be volt jelentkezve, élt. (idő: 16:08)

1187 suttogott. (idő: 07:20)

D. Belloq Creative Commons License 2013.11.25 0 1 0

Szokás még 0-zni?

MCA-001 Creative Commons License 2013.11.25 0 1 topiknyitó

Nyitottam nektek egy a járművekkel kapcsolatos panaszokkal kapcsolatos topikot.

Talán az illetékesek is meglátogatják:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!