Keresés

Részletes keresés

rpatrik1 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 16

Sziasztok!

 

Egy kérdésem lenne,hogy az android studioval készített egyszerű programomban csak két szövegdoboz van,benne egy-egy névvel.A telefonom úgy nyitja meg az apk-t,hogy egymásra teszi a két szöveget,nem ismeri fel a szövegdobozok pozíciójait.Miért van ez?Vagy hogy lehet megoldani a problémát?

Előzmény: Ikaruszki (15)
Ikaruszki Creative Commons License 2017.12.25 0 0 15

Sziasztok, boldog karácsonyt!

 

Lehet, hogy a kérdésem "OFF", de nem találtam más fórumot... Szóval az alábbi problémában kérném segítségeteket.

 

LG F60 + Android 4.4.4, 3 éves mobilom van. Eddig kifogástalanul működött. Aztán egyszer csak eljött az, hogy hiába csatlakoztatom az USB kábelt, nem tölt, és nem kommunikál számítógéppel. Ténylegesen azonban szerintem feltöltött az akku, mert  bár beindítani nem lehet, de a bekapcsoló gomb megnyomásakor vissza tud jelezni, hogy "akku lemerült". És ugye ha tényleg lemerült volna, akkor teljesen sötét lenne a kijelző...

 

Akkuhiba, szoftverhiba lehet-e?

 

Válaszokat előre is köszönöm.

ainohh Creative Commons License 2017.12.05 0 0 14

Üdv kérdésem lenne   külföldi tablet nincs magyar nyelv android 6   lehet megcsinálni legyen magyar nyelv?

vIstvan Creative Commons License 2017.07.03 0 0 13

Köszi, de ehhez én már öreg vagyok.:-) 99 óta fejlesztgetek Linux alá (natív C, a többi, pl. C++ az puhányoknak való), de ezekkel a telepítgetős szarakodásokkal soha sem voltam megbékélve, nem az én műfajom.

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.03 0 0 12

Hát, akkor letöltöd J3-hoz való TWRP-t és meghekkelt boot image-et, a SuperSU-t és az Odin-t. A telefont download mode-ba állítod, rádugod USB-re, betöltöd a TWRP-t, flash, kábel ki, újraindítás. Kábel be, a bootot és a SuperSU-t a telefonra másolod, kábel ki, újraindítás recovery módban, törlöd a cache-t, telepíted a SuperSU-t és a bootot, újraindítás, és örömködés, hogy végre root vagy. Ekkor már legyilkolhatsz mindent.

Ha belevágsz, akkor töltsd fel csutkára a telefont (biztos, ami biztos alapon), és tedd fel a megfelelő USB-drivereket.

Az egész persze garanciavesztéssel jár, úgyhogy gondolt át, neked megéri-e. (Szerintem mondjuk kukába való a nem rootolt telefon, de ez csak én vagyok, más simán elvan a gyári szarokkal.) Ja, és ami fontos, hogy könnyű vele tönkre vágni a telefont, úgyhogy ha nem szoktál ilyesmit csinálni, akkor inkább vidd el valakihez, aki ért hozzá.

Előzmény: vIstvan (11)
vIstvan Creative Commons License 2017.07.03 0 0 11

Samsung, Galaxy J3

 

Nem lehet, hogy valami más gyártó (Samsung, Huawei stb.) által módosított Android van a telefonodon, és ők pakolták bele az MS-dolgokat?

 

De, ez lesz a baj...

 

 

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.03 0 0 10

"Mondjuk érdekes szemlélet, hogy az abszolút alkalmazói réteg, melynek köze sincs a rendszerhez, vajh miért is a rendszer leválaszthatatlan része, különösen a M$ programok esetében...???"

 

Egyáltalán nem a rendszer leválaszthatatlan része, csak éppen nincs root jogod a telefonon, ezért nem tudod eltávolítani. (Más szóval: sima felhasználóként csak az /sdcard partícióra telepített dolgokhoz van hozzáférésed, a /system partícióhoz nincs, és a gyártó ide tette fel az MS-dolgokat, no meg persze magát az Androidot.)

 

"Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a Google az Androidnak a szerves részévé tette az M$ alkalmazásait..."

 

Melyik Android-verzió ez? Nem lehet, hogy valami más gyártó (Samsung, Huawei stb.) által módosított Android van a telefonodon, és ők pakolták bele az MS-dolgokat? A Google-tól furcsa lenne. Szóval milyen telefonod van, Google (Pixel, Nexus = módosítatlan Android) vagy valami totál más gyártóé (módosított Android)?

 

Előzmény: vIstvan (9)
vIstvan Creative Commons License 2017.07.02 0 0 9

Tudom, viszont szimpla alkalmazás, semmilyen értelemben nem része egy oprendszernek. Amúgy tőlem el is férnének, csak ugye a szutyok M$ vackok rögtön felzabálnak majd 500 megát.

 

Én viszont használom a LinkedIn-t, az eBay-t, a PayPal-t és ezek sem kicsik, de nekem ez kell és nem szöveget fogok írni, ráadásul azt sem M$-ben hanem LibreOffice-ban és asztali gépen.

 

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a Google az Androidnak a szerves részévé tette az M$ alkalmazásait...

Előzmény: Zeki_ (8)
Zeki_ Creative Commons License 2017.07.02 0 0 8

Hangout,. Facebook nem a Microsofthoz tartoznak.

Előzmény: vIstvan (6)
Zeki_ Creative Commons License 2017.07.02 0 0 7

Nem lehetnek 600-700 mega... ha eltávolítod belőlük egyesével a frissítéseket.

Aztán az SD Maid is egy jó program, a playen rajta van. Takaírt, nem nyomja a reklámokat.

 

De MÉGJOBB lenne, ha elmennél a mobilarena.hu fórumára, és ott a telefonod alfórumában érdeklődnél a többi tulajdonostól.

SZERINTEM.

Mert ez így ködben tapogatózás.

Előzmény: vIstvan (6)
vIstvan Creative Commons License 2017.07.02 0 0 6

A cache-ek az pár 10 Megabyte, nem sokat oszt-szoroz. SD kártyára meg amit lehetett átpakoltam, de pl. a M$ szutykokat, meg efféle vackokat ("rendszerprogramok" mint Skype, Hangout, Facebook) nem is lehet átpakolni, cserébe 6-700 megát le is foglalnak.

 

Mondjuk érdekes szemlélet, hogy az abszolút alkalmazói réteg, melynek köze sincs a rendszerhez, vajh miért is a rendszer leválaszthatatlan része, különösen a M$ programok esetében...???

hgabi84 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 5

Cache-ek ürítése megvolt?

hgabi84 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 4

Üdv.!

 

"a nekem szükséges appokat fel sem tudom így tenni." -> SD-kártyára?

Előzmény: vIstvan (2)
vIstvan Creative Commons License 2017.07.01 0 0 3

A letiltással nem vagyok kint a vízből, mert attól még ott van. Bent kotlik a memóriában és nem tudok más appokat telepíteni, mert "nincs elég tárhely az eszközön" hibaüzenetet ad.

Előzmény: Zeki_ (1)
vIstvan Creative Commons License 2017.07.01 0 0 2

Kösz, a root jelentésével tisztában vagyok, Linuxon programozok is.:-)

A reklámnak nem tudom mi köze van ahhoz, hogy leszedhetetlen a M$ szutyok egy telefonról, ahol ab start egy Wordnek keresnivalója sincsen, ráadásul elveszi a memóriát annyira, hogy a nekem szükséges appokat fel sem tudom így tenni.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (0)
Zeki_ Creative Commons License 2017.07.01 0 0 1

Ezért kell előbb tájékozódni. Nem mindenki pakolja tele a telóit MS leszedhetetlen vackokkal.

Ezt megpróbálhatod: Beállítások, Alkalmazások, Skype kiválaszt, és ott nyomsz egyet a frissítések eltávolítására, utána meg a letiltásra.

Legalábbis az én telómon van ilyen opció is, a gyári , nem letörölhetős appokra.

Előzmény: vIstvan (-)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2017.07.01 0 1 0

Létezik, de garanciavesztéssel jár. A szolgáltató vagy gyártó reklám appokkat helyez el a készüléken, cserébe olcsóbban adja. Ez a valóban idegesítő jelenség alapja. Technikailag úgy lehet eltávolítani ezeket a nem kívánt alkalmazásokat, hogy rendszergazdai jogosultságokat szerzel a telefonodon, majd élve azokkal egyszerűen törlöd azokat az alkalmazásokat, bonyolultabb esetben kicserélheted magát az oprendszert is. A kulcsszavak, amikre keresned kell "android rootolás". Rootolásnak hívják a rendszergazdai jogosultságok szerzését, mert Unix rendszereken a rendszergazdát úgy hívják, hogy root. Mindenképp járd körül a témát, mert az eljárásnak érthetően kockázatai vannak, mindenképp ments le az adatokat a készülékről. Azt is meg kell keresned, hogy az adott készüléktípust pontos milyen lépésekkel lehet root-olni, az sem triviális. Ha nem értesz hozzá, inkább keress valakit és fizess neki.

Előzmény: vIstvan (-)
vIstvan Creative Commons License 2017.07.01 0 0 topiknyitó

Telerakták az Androidot mindenféle szutyok MS alkalmazással, majd ráfogják, hogy a "rendszer része", s így nem tudom törölni a Skype-ot, a Word, Excel satöbbi irodai vackokat, de a fészbúkot sem. Az egész dolog azért bosszant halálosan, mert nekem ezek nagyon nem kellenek, de időnként már frissíteni sem engedi az alkalmazásokat, nem hogy újat telepíteni, mondván kevés a tárhely...

 

Szóval létezik eljárás eme szutykok kikaparására a rendszerből?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!