Keresés

Részletes keresés

annamari073 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 150

Attól függ, hogy hány órától alszol hajnali négyig...:) Ha már este 9-től, akkor az tényleg jó.

 

 

Ha úgy érzed, hogy jelenleg sok a probléma a családban, akkor nyugodtan hanyagold az írást, meg fogom érteni. Természetesen aggódtam volna Érted, ha csak úgy nem jelentkeztél volna, de most, hogy megírtad, hogy gondjaitok vannak, így már nyugodtan várnám, hogy elrendeződjenek a dolgaitok.

 

A pihenés és a kevésbé stresszmentes élet mindenkire ráférne. 

 

 

Előzmény: püfffneki (149)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.27 0 0 149

Most az a menetrend, hogy 4 óráig kb alszom ami alapjában elég jó.

 

Sajnos sok családi probléma van ami miatt kevesebbet vagyok gép előtt, és akkor is inkább olvasgatok, mintsem irogatok.

 

A horoszkópomban most az van hogy szívesen pihengetnék olvasgatnék, mert elég stresszes az életem. Na ez pl mindenkire mindig igaz lehet.

 

Most vonultak el a bicikli táborosok az utcánkban. Pedig már jó késő van . Remélem pihenni mentek valami árnyas helyre ebben a melegben.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: annamari073 (148)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 148

Elég sokszor esik nálunk az utóbbi pár napban, mára virradóra is volt egy komolyabb eső.

 

Ma megint keveset aludtam, szerencsére azt a keveset elég jól :)

 

Mindenféle álmaim vannak, nem csak rémálmaim. Sőt, abból van a legkevesebb. Leginkább alapvetően semlegesek, de mégsem vagyok velük elégedett:)

 

Akkor szoktam macskákkal álmodni, amikor nyomasztanak a macskákkal kapcsolatos gondok. Amikor túl sok van belőlük vagy amikor eltemetünk egy újabbat közülük. Pl. miután múlt héten megtaláltuk az egyik megbetegedett és elpusztult macskánk kb. egy hetes hulláját a garázsban - nagyjából el tudod képzelni, hogy ebben a melegben egy nem használt garázsban hogyan nézhetett ki a teteme... -, szóval a temetése utáni éjjel seregnyi fekete macskával álmodtam, köztük volt olyan is, amelyiknek a fél szeme hiányzott. Nos, az tényleg rémálom volt:)

 

Nem szoktam a horoszkópokat megnézni:) Lehet, hogy rosszul teszem, mert így lemaradok valamiről. Neked be szokott jönni, amit jósolnak?

Előzmény: püfffneki (147)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.25 0 0 147

Sajnos ilyen az élet. Pont azon az 1 reggelen van hajnali zivatar amikor pedig alhatna a család.

Nálunk nem éjszaka volt, most az előbb ijesztgetett 1 kicsit, de elmúlt eső nélkül.

Olvasom hogy kettős fronthatás van, mégis jót aludtam, megvolt a 6,5 óra.

 

Rémálmaid vannak?Én nagyon ritkán emléxem az álmaimra, de pl ha keresek valamit álmomban ( rendszerint vc-t, az mutat nyugtalanságot, az álmoskönyv szerint.

macskával álmodni szertelenség.Azt is gyakran szoktam.

Persze ezek annyira általánosságok, akármit jelenthetnek, mint a legtöbb horoszkóp.

Azért azt is mindig megnézem:) Te is?

Előzmény: annamari073 (146)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.25 0 0 146

Örülök, hogy pihenten ébredtél tegnap, és végre megvolt a hét órai alvásod. Nálunk a mai hajnal elég rosszul indult, dörgés, villámlás, eső, úgyhogy amikor végre lett volna lehetőségünk tovább aludni, akkor sem sikerült. Holnaptól pedig kezdődik elölről a hajnali fél 5-ös kelés.

 

Azt hiszem, az alvás ideje egyénfüggő, de lehetséges, hogy a 7.5 óra szükséges volna. Annyit biztosan tudok, hogy a nőknek több alvásra volna szüksége, mint a férfiaknak, de miután egy nő összeköltözik valakivel és/vagy megszületik a gyereke, onnantól kezdve egyre kevesebbet alhat. (ez általános tendencia, sajnos)

 

Vannak bizonyos álmok, amikre jellegük miatt oda kell figyelni, de általánosságban nem igazán van jelentésük. (tehát, pl. a rémálmok rendszerint magas noradrenalin-szintet jeleznek. Ami következhet stresszből vagy túlhajszolt élettempóból, de simán lehet "csak" szorongás, feszültség, kezdődő hipománia, premenstruális szindróma)

Előzmény: püfffneki (145)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.24 0 0 145

Éjszaka összejött 7 órai alvás, ezért kipihenten ébredtem.

Pont az előbb láttam egy tvműsort mely szerint a kívánatos a legalább 7,5 órás alvás. és már 1 óra hiánya feszültebbé tesz,

 

Érdekes hogy sokat álmodsz és élénken emléxel rá, hogy mit. 

Szoktál utána nézni hogy jelent e valamit az álmod. Nekem van Álmoskönyvem, de vagy nem álmodom, vagy nem tudom felidézni.

 

Nagyon jó hogy végre esett az eső mindennek nagyon hiányzott.

Előzmény: annamari073 (144)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 144

Sajnálom, hogy megint ilyen korán ébredtél. Valóban nagyon hosszú a nap ilyenkor. Én szívesen aludtam volna még egy kicsit, de talán a hétvégén... :)

 

Ami igazándiból zavar az utóbbi időkben, az a sok zavaros, nem jó érzést okozó álom, amire még reggelenként javában emlékszem, és csak a nap folyamán halványul el az emlékeimből.

 

Bennünket most elkerült az eső. Hallottam a rádióban, hogy most a Tiszántúlon, Dél-Alföldön volt zivatar és egyéb "nyalánkság", ami együtt járhat a záporral, zivatarral. Az jó, ha a barackot nem verte le.

Nálunk csak szél volt hatalmas ma hajnalban, és letört egy jókora körteágat.

Előzmény: püfffneki (143)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.23 0 0 143

Ma is alig múlt 3 mikor felébredtem. Kegyetlenül hosszú ilyenkor 1 nap. De mostmár nyilvánvaló, hogy a hidegfront közeledtét érzem meg.

Itt van a nyakunkon, tegnap is zuhé, ma is erősen be van borulva.

Tegnap jég is volt ,ha nem is annyi mint Kecskeméten.

Barackot nem verte le szerencsére.

 

Én a helyesírást nem tartom annyira fontosnak itt a fórumon, mert itt a beszédet helyettesíri az írásunk, gyors reagálásnál megbocsájthatóak a hibák, hisz nem dolgozat, vagy esszé ami készül.

 

Ami nagyon tud zavarni azok a mocskos szavak.

Előzmény: annamari073 (142)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 142

Sajnálom, hogy ilyen korán ébredtél. Nekem egészen fél 5-ig sikerült :)

 

Nálunk most hatalmas a szárazság, a málnabokrok is kókadnak, a málnaszemek pedig  szinte ráaszalódtak a növényre. A meggyszemek, amik sokszor olyan hatalmasak szoktak lenni, mint a cseresznye, most jóval kisebbek.

 

Holnaptól zivatarokat és jégesőt mondanak, remélem, hogy a jég nem következik be.

 

Azt mondják még, hogy a vérnyomás és a vérkeringés is befolyásolhatja a fázékonyságot. Erre sem sokat tudok mondani, sem megerősíteni, sem megcáfolni:)

 

Sokszor az interneten, egyes cikkek után íródott kommenteken is látom hogy mennyire rossz helyesírással írnak az emberek. Azért szoktam ezt figyelni, mert kommenteket vagy fórumos hozzászólásokat a társadalom minden rétege szokott írni, tehát nem csupán egyes típusú emberek. És - sajnos - nagyon is látszik, hogy a helyesírással sok embernek gondjai vannak. Márpedig a magyarórákon az iskolákban erre kellene a hangsúlyt fektetni, nem az egyéb, a legtöbb esetben sosem használt dolgokra.

Előzmény: püfffneki (141)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.22 0 0 141

Ma nagyon korán ébredtem, hajnal 3 után, úgyhogy jó hosszú nap lesz.

 

Most itt is volt 1 jó nagy zuhé, , tele van a hordó locsolás egy ideig megint ingyen.Szerintem nincs feltétlen összefüggés a kor és a fázás közt.

A nővérem pl majd megsül , pedig csak 1 rövidujjúban van 

Télen is elvan 18 fokos szobában.

És a fiam aki nincs még 40 olyan fázós mint én.

Valami más lehet a magyarázat, próbáltam utána olvasni a neten, de nem sokra jutottam.

 

Felmérés nélkül is látni, hogy mennyire nem olvasottak az emberek. Pl Tegnap nem tudták, hogy Natasa és Pierre a Háború és béke szereplői.

 

 

 

És bizony az értő olvasás hiánya is gyakran kiderül. Pl ki az aki nem tagja az X csapatnak szól a kérdés. A játékos bemondja hogy B az Y csapatban játszik és kiiktatja.  És Bumm robban a bomba.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: annamari073 (140)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 140

Örülök, hogy jó nagyot tudtál aludni. Nekem ma sem sikerült elegendőt a hajnali kötelező kelés miatt.

 

Azt mondta valaki, hogy ahogy idősödik az ember, úgy kezd el fázósabbá válni. Fiatalon én sem értettem a szüleimet, nagyszüleimet, hogy miért öltöznek fel annyira még a viszonylag meleg időben is, ma már értem :)

 

Nálunk elég nagy a meleg, Győr-Sopron megyére hőségriadót adtak ki, úgy látszik, most felénk van melegebb. Azt mondják, hogy a héten ez ki is tart. Sajnos, ha már a lakás belül is átmelegszik, akkor azt már nehezen viselem.

 

Inkább az értő olvasással van a probléma, és a logikus számolással. Amint azt a nemzetközi felmérések is mutatják, a magyar gyerekek egyre rosszabbul teljesítenek ezekben.

Előzmény: püfffneki (139)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.21 0 0 139

Most éjszaka nagyon jót aludtam. Sikerült korán elaludni és reggel 4,11ig nem ébredeztem.

Nekem a 22 fok az még nem meleg, akkor én még pulóverben vagyok a lakásban.

Nem tudom mi az oka , de nagyon fázós vagyok. Nézegettem a neten, de nem nagyon sikerült kideríteni, hogy miért vajon.

Egy orvos sorozatban nagyon takargatták a beteget, hogy fázik és ez azt jelenti, hogy kezdenek leállni a szervei, és tényleg hamarosan meg is halt.

De én már évtizede fázom!És még élek!

 

Én is nagyon röstellem, hogy a fiam nem olvas egyáltalán irodalmat, de a példamutatáson nem múlt én nagyon sokat olvastam neki is és magam is könyvfaló vagyok.

A matekkal sose volt gond senkinek a családban 

 

 

Előzmény: annamari073 (138)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 138

Ahogy elnéztem az időjárás-előrejezést, nálunk is hatalmas hőség lesz/van. Kb. egy hétig egészen biztosan 30 fok fölött lesz a hőmérséklet, és még hajnalra sem fog 20 fok alá csökkenni. Tehát még akkkor sem várhatunk legalább egy pár órás enyhülést. Nem tudom, hogy akkor mennyit fogunk tudni aludni.

 

Az oktatás, sajnos, nagyon rossz irányba halad. Egyáltalán nem gyerekközpontú. Ráadásul eljutottunk odáig, hogy a gyerekek nagy többsége nem tud helyesen magyarul írni, vagy nem tud százalékot számolni. Viszont minden más - teljesen felesleges lexikális és magasabb szintű - tudást elvárnak tőlük már az általános iskolában.

Előzmény: püfffneki (137)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.20 0 0 137

Sajnos most nm sikerült olyan jól az éjszaki alvás, este 11kor még ébren voltam, és reggel 4,11 kor megint.Talán most melegfront van?

Szegény spanyolok, nagyon sajnálom őket a pokoli hőség és a hatalmas erdőtüzek miatt.

Csak nehogy nálunk is.

 

Bizony nagyon ki kell fogni, hogy jókor járjon az ember suliba, mert folyton változnak a dolgok és nem mindig jó fele.Bár ez az egész életre igaz.

 

Előzmény: annamari073 (136)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 136

Örülök, hogy jól aludtál. Mi korán keltünk ma reggel.

 

Igen, négy hét a nyári gyakorlat. Összesen 140 óra. Napi hét órát dolgoz(hat)nak a 16 év alatti gyerekek, ami - szerintem legalábbis - kicsit sok. Elég lenne napi hat óra.

 

A mai magyar oktatást nem lehet követni. Csak annyi a biztos, hogy egyre rosszabb, kiszámíthatatlanabb, és a gyerekek egyre kevesebbet tudnak.

 

Bizony, nagyon jól teszed, hogy nem merészkedsz létrára. Én sem szerettem volna, ha a gyerekeim felmásznak. Régebben szedtek létráról is és fáról is cseresznyét, és eladtuk a helyi zöldségesnek, de most már úgy vagyok vele, hogy nem ér meg semennyi pénzt sem az, ha leesnek, és eltörik valamilyen testrészük vagy esetleg rosszabb esetben lebénulnak.

Előzmény: püfffneki (135)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.19 0 0 135

Most remek éjszakám vol, és reggel 6 után ébredtem. Ezek szerint, ha melegszik az idő akkor alszok jobban.

Érdekes hogy megint van nyári szakmai gyakorlat. 

Az én időmben is volt, a nagyfiúk idejében is, de a kicsinek az érettségi előtt nem volt, utána pluszban volt 2 év, és még 1 technikus képzés.

Addig nem kellett korán kelnie, és teljes volt a nyári szünet.

Most hány hetes a gyakorlat? 4?

Folyton változik minden.

 

Nagyon kicsi eső esett, a cseresznye leérett jön a meggy.

Persze minden fához létra kéne.

És még mindig nem vagyok te ljesen magabiztos.

 

Előzmény: annamari073 (134)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 134

Sajnálom, hogy keveset tudtál aludni. De megint jön a melegedés, lehet, hogy akkor majd többet fogsz tudni.

 

Én most elég jól belehúztam, egészen háromnegyed hétig sikerült aludnom reggel. De holnaptól jön a korán kelés, mert itt a nyári szakmai gyakorlat.

 

Az jó, ha Felétek is esett. Nálunk tegnap még a nagyon erős szél volt a kellemetlen, és ma is elég viharosan fújt.

 

A gyerekek nokedlit ettek egy kis csirkemellpörkölttel. A kisebbik lányom sushit csinált. Nem csupán halat göngyölt, hanem tojást és tofut is rizsbe és algalapokba. Én meg spenótot ettem és egy kis maradék kifőtt üres tésztát.

 

(a cseresznye majdnem teljesen leérett, a rigók és vörösbegyek eszik a fáról lepotyogott szemeket)

Előzmény: püfffneki (133)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.18 0 1 133

Most éjfélig nem tudtam aludni és reggel 5 előtt 5 perccel fölébredtem. Úgyhogy felemás éjszaka volt.

Viszont ha kissé megkésve, de végre megjött az eső. Szépen csöpörög, és a málnának már nem hinném hogy jót tesz, de azért jó egy kis frissülés.

 

Elfogyott a nagy lábos tökpaprikás, ma borsóleves, rántott cukkini lesz sült krumplival.

Te mit főzöl?

Előzmény: annamari073 (132)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.16 0 1 132

A hét órai alvás is elég jónak számít. Nekem kb. nyolc óra sikeredett.

 

Felénk reggel 6-tól egészen kb. 11-ig szakadt az eső. Mivel nem hűlt le a levegő, így iszonyatosan párás és fülledt most minden. Délutánra a nap is kisütött, úgyhogy olyan érzésem van, mintha az Egyenlítő környékén lennék :)

 

Internet nem volt egész nap, nem tudom, hogy mi történt vele.

 

A málna már nálunk is teljes erővel érik, de ha ennyit esik az eső, akkor penészes és rohadt lesz.

 

A zukkinit én is minden formájában szeretem, a tököt is. Sajnálom, hogy Felétek nem esik az eső, pedig ezek a növényeid eléggé vízigényesek.

Előzmény: püfffneki (131)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.16 -1 0 131

Tegnap is elszállt egy hosszabb hszm , úgyhogy most korán írok, míg jól működik a net.

 

Éjjel megvolt a 7 órás alvás, reggel fél 5ig, és ez maximálisan kielégít.

 

Sajnos a tengert még nem volt szerencsém látni, régebben vágytam rá de manapság már nem vonz. Biztos nagyon gyönyörű lehet , csak amit a tvben mutatnak az is varázslatos.

 

Nálunk még mindig tűz a nap, nyoma sincs az esőnek , felétek már elromlott az idő?

püfffneki Creative Commons License 2017.06.15 0 0 130

Úgy készítem mint a paprikáskrumplit.

de persze lesz tökfőzelék, és cukkinis lecsó, meg püré, rántva, sütve töltve ameddig tart:)

Előzmény: annamari073 (128)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.15 0 1 129

Ma 6 órát sikerült aludnom, de nem tömegültem ki a kertbe. Ninsc eső, nagyon sivár minden.

Annyi víz akad még a hórdóban ami elég a tökféléknek pár napig, nem tudom a káposztákkal, babbal, paradicsommal mi lesz így

 

 

Előzmény: annamari073 (127)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.15 0 1 128

A tökpaprikás az tökfőzelékféle lenne? Vagy hogyan szoktad azt elkészíteni? És mivel eszed?

 

Inkább benne szeretek lenni a vízben, a napon való hentergést kevésbé. A legjobb a tiszta tengervizet kedvelem, aminek sziklás az alja, mert imádom nézni búvárszemüvegen át a halakat és mindenféle egyéb tengeri lényeket. Olyan, mintha egy nagy akváriumban lennék. Te szeretsz úszni? Szereted a tengert?

 

 

Előzmény: püfffneki (126)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.15 0 1 127

De jó, nagyon örülök, hogy tegnapra virradóra sikerült 8 órát aludnod! Ez jó hír, hátha ma is megvolt annyi.

 

Elég rosszul alszunk mostanában, kollektíve felébredtünk már 5-kor. Ez a macskahelyzet mindenkit megvisel. Azt hiszem, emiatt vagyunk ennyire zaklatottak.

 

Az anyamacskák rendszeresen költöztetik a gyerekeiket. Egy időben azt hittem, hogy tisztasági okok miatt, de aztán valahol azt olvastam, hogy állítólag inkább azért, hogy közelebb legyenek a fő ételforráshoz. Tény, hogy nálunk a nőstények rendszerint máshol tartották az újszülött macskáikat, aztán amikor már kb. 4-5 hetesek lettek a kicsik, akkor hozták elő őket.

 

Azért tegnap este az egyik kóbor nőstényünk hazajött, ő egészségesnek tűnik - legalábbis egyelőre. Adtam neki enni és tejet inni, aztán újra elment.

Előzmény: püfffneki (125)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.14 0 1 126

párolt káposzta az is nagyon finom, de káposzták még kicsik, és különben is itt a rengeteg tök.

Délben megettem a maradék kaporszószt. Holnap már tökpaprikás lesz.

 

Felénk borongós szeles az idő. sajnos eső nélkül, de viszont elég meleg van.

Talán a strandolóknak kevés. De én nem is szeretek, te igen, vagy a gyerekek?

Előzmény: annamari073 (124)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.14 0 1 125

én is sajnálom, de így jár aki kapkod.

Szerencsére most nem fáj. ennek ellenére remélem semmit nem kell újraírni.

most 5után ébredtem, ez csodálatos , megvolt a 8 óra.

 

nálunk is új macskahelyzet van. A fiam felment a padlásra és talált ott egy idegen macskát ami lefialt.

remélem, majd odaviszi a kölyköket ahol etetni szokták.

Előzmény: annamari073 (124)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.14 0 1 124

Sajnálom, hogy újra kellett írnod a fájós kezeddel a hosszú szöveget. És azt még jobban, hogy fűnyírót kellett tologatnod. Hétvégére lehűlést és esőt ígérnek, nem tudom, hogy mi lesz belőle.

 

Akkor nem sokat aludtál tegnapra virradóra, ha már 3 órakor fent voltál. Ma háromnegyed 5-kor keltünk, jó lett volna még aludni.

 

Finom lehet az a kaporszósz, még sosem ettem semmilyen formában sem.

 

Tegnap új káposztát pároltam össze mexikói keverékkel és jó sok curry-t tettem hozzá. Ez még maradt mára is. A gyerekeknek meg tarhonyás hús lesz (csirkemellből)

 

Igen, a kezes és dörgölőzős macska nagyon kellemes az embernek és az állatnak egyaránt. Nem tudom, hogy az éppen máshol tartózkodó macskáinkból tér-e még haza valamelyik valaha, de tegnap nagyon üres volt a kert macska nélkül.

Előzmény: püfffneki (123)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.13 0 1 123

Rossz gombot nyomtam meg és elszállt 1 hosszú szöveg:((

 

Ma 3 előtt ébredtem, és 5kor már a fűnyírót tologattam. sajnos a kapálás még mindig nem megy, nincs eső sem ami után jó kapálni.

 

Van már akkora tök az indán hogy hét végén tökpaprikás is lehet:))

Persze a fiamnak sertéspörkölt.

ÉN a kaporszószt tejfölösen és sósan szeretem, de a többieknek édesen tejjel csinálom.

Semmi faxni rántás , kapor cukor só.

Te mit eszel ma?

 

Sajnálom, hogy olyan sok macskátok elpusztul, nekem is nagyon hiányozna a Micó, aki még dörgölözik is.

DE még hogy:))

Előzmény: annamari073 (122)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.13 0 1 122

Sajnálom, hogy olyan keveset aludtál. Lehet, hogy meleg van már bent is a lakásban? (felénk tegnap volt egy jókora zivatar estefelé, de azontúl, hogy iszonyatosan párássá tette a levegőt, sok egyebet nem csinált)

 

Elég rosszul aludtam mára virradóra, sok zagyvaságot álmodtam össze. A családunk minden tagja rosszul érzi magát, mert a jelenleg még egyáltalán itt tartozó utolsó fekete macskánk is nagyon-nagyon beteg már napok óta. Ő már egyszer kihevert egy súlyos macskabetegséget, de attól tartok, hogy ez már neki is sok lesz. Az utóbbi egy hétben őrajta kívül három másik macskánkat temettük el vagy láttuk haldokolni.

 

Nekünk még van cseresznye a fánkon, de ahogyan ettem belőle, már érzem, hogy kezd kukacosodni.

 

A kaporszósz az vajon milyen lehet? Még nem csináltam olyat.

Előzmény: püfffneki (121)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.12 0 1 121

Ma reggel 3,51 kor ébredtem, és olyan soká lett reggel 5 óra, hogy addig tucatszor megnéztem az órát.

5 kor már kinn locsoltam és szedtem a málnát.

 

Cseresznye vége. A fiam szedett 1 vödörnyit, de már sok benne a rohadt, és túlérettek a szemek.

mindegy, van 16 üveg elrakva.Annyi elég is lesz.

 

Cseresznye egész nap? Jó édes, úgyhogy finom laktatós, de csak megkívánja az ember a sósat. Nekem se menne.

 

Létezik olyan fajta, hogy folyton termő málna, kis szünetet tart és nyár végén újra virágzik.

 

Ma kaporszószt főztem fasírttal. Kapor is rengeteg van még mindig.

Előzmény: annamari073 (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!