Keresés

Részletes keresés

medve talp Creative Commons License 2017.06.09 0 0 38
Áprilisi Dusán Creative Commons License 2016.04.01 0 0 34

Főtér - Pákozd, Sukoró - 2006

szedlacsek2 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 33
Meghátrált Sukoró ügyében az MNV
2009. október 14. 16:08


MNO - KA
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) tárgyalásokat kezd a sukorói ingatlanokra vonatkozó csereszerződést aláíró befektetővel az eredeti állapot helyreállításáról – közölte az MNV Zrt. szerdán.

• „Komoly kár érte az államot a sukorói beruházásnál”
• Oszkónak azonnal fel kell mondania a sukorói szerződést! + Videó
• Helyre kell állítani Sukorón az eredeti állapotot

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) a szerdai ülésen tájékoztatót hallgatott meg a csereszerződés megszüntetésével kapcsolatos egyes jogi lehetőségekről. Ezt követően egyhangú döntéssel kérte fel az MNV Zrt. vezérigazgatóját arra, hogy kezdjen tárgyalásokat a befektetővel az eredeti állapot helyreállítása végett és a megállapodást november 9-ig kösse meg.

(MTI)
szedlacsek2 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 32
Benedek Fülöp nyugdíjba menekülne?

Budai Gyula szerint azonnal el kellene távolítani a vezérigazgató-helyettest
Nyugdíjba vonulna december 1-jétől Benedek Fülöp, aki éppen az év utolsó hónapjában tölti be a hatvankettedik életévét – értesült a Magyar Hírlap. Benedek jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfó­lióért felelős vezérigazgató-helyettese. A lap forrásai szerint a vagyonkezelőnél azért támogatnák a volt vidékfejlesztési államtitkár nyugdíjazását, hogy „tisztességgel léphessen ki” a cégtől.


Benedek ellen felmerülhet, hogy a sukorói King’s City beruházás nagy botrányt kavart ingatlancseréjében is érintett lehet.

Budai Gyula – miután a múlt héten találkozott Oszkó Péter pénzügyminiszterrel – közölte, hogy birtokában van az a dokumentum, amely szerint a csereszerződést 2008. június 30-án Benedek Fülöp terjesztette elő a vagyontanács ülésére. A főügyészég különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt április óta folytat nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az ok, hogy Joav Blum, a kaszinóbefektető egy albertirsai és egy pilisi gyümölcsösét elcserélte a sukorói állami földterületre. A főügyészség szerint az állam 593 millió forintot bukott az ügyleten.

Oszkó Péter a múlt héten úgy döntött, hogy vissza kell állítani az üzletkötés előtti állapotot, és Sukorón nem épülhet meg a King’s City. Szerinte a vagyonkezelőnek jogi lépéseket kell tennie a telekcsere miatt, ha a befektető nem tisztázza hamarosan az üzlet aggályos pontjait. Budai Gyula szerint azonnal el kellene állni a szerződéstől, illetve el kell távoltíani a vagyonkezelőtől Benedek Fülöpöt, s a felelősségrevonása nem maradhat el.

Nézetét így okolta meg: ne foglalkozzon állami földek értékesítésével az, aki ellen hivatali visszaélés miatt eljárás folyik.

Benedek ügyében akár novemberben ítéletet is hozhat a bíróság, hiszen elsőrendű vádlottja a pákozdi földügyletnek is.
Magyar Hírlap
Mythoss Creative Commons License 2009.10.09 0 0 31
találtam agy remek videot a sukoroi ingatlan botrányról:
http://vimeo.com/6963427
szedlacsek2 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 30
Bírósághoz fordul szerdán a Pénzügyminisztérium, hogy kezdeményezze a sukorói telekcsere-ügyletről szóló szerződés felmondását. A központi nyomozó főügyészség szerint a telekcserébe bevont két Pest megyei ingatlan értéke majdnem 600 millió forinttal kevesebb, mint amennyire a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő értékbecslője értékelte.

Feltehetően szerdán jelenti be Oszkó Péter pénzügyminiszter, hogy a bíróságnál kezdeményezik annak a telekcseréről szóló szerződésnek a felmondását, amit a Sukoróra tervezett King's City kaszinóváros létrehozásához kötöttek.

2008. július 30-án a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) ingatlancseréről szóló szerződést írt alá egy magánszeméllyel, Joav Blummal, a magyar állam így egy Sukoró külterületén, a Velencei-tó partján lévő 70 hektáros ingatlanért két gyümölcsös tulajdonjogát szerezte meg, az egyik Albertirsán, a másik a Pilisen található.

A cserébe bevont pilisi ingatlanról tudni kell azt is, hogy itt halad át majd az M4-es autópálya, melynek építési engedélye 2007 januárjában lett jogerős. Az állam az autópálya-építéssel indokolta a csere szükségességét.
hirdetés

A sukorói 70 hektáros területet 1,1 milliárd forintra, míg a cserébe bevont két másik ingatlant együtt csaknem 800 millió forintra értékelte az a független értékbecslő, akit az MNV fél évvel korábban közbeszerzési eljárással választott ki. Az ingatlancsere értékkülönbözet megfizetésével zajlott.

A központi nyomozó főügyészség csütörtökön jelentette be, hogy lezárult a kirendelt igazságügyi szakértő vizsgálata, amelyben megállapították, hogy a telekcserébe bevont Pest megyei ingatlanok 193,8 millió forintot érnek, azaz a telkek értékét csaknem 600 millió forinttal túlbecsülték (a korábbi értékbecslés pontosan 787,4 millió forintról szól, azaz a különbség 593,5 millió forint).

A szakértő jelentéséből kiderül az is, hogy a nem egészen kétszázmilliós értékű ingatlanegyüttesből mindössze 15,1 millió forintnyi értéket képvisel a 4-es út Monor-Pilis elkerülő szakaszának nyomvonalával érintett terület.

Ez korábban már a számvevőknek is feltűnt, az ÁSZ augusztus végén elkészült jelentése is kiemelte, hogy 182,89 hektáros földterületből az M4-es gyorsút építéséhez mindössze 10,31 hektár szükséges. Az ÁSZ a jelentésben azt is kimondta, hogy mivel a csereingatlanok teljes területe tekintetében szerintük nem állt fenn a Nemzeti Földalapról (NFA) szóló törvényben meghatározott közérdekű cél, így a létrejött szerződés semmisnek tekinthető.

A főügyészség a csütörtöki bejelentéskor közölte azt is, hogy a szakértői vélemény megállapításairól tájékoztatta a Pénzügyminisztériumot, továbbá az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottságát, valamint az ügyben szintén vizsgálatot folytató Állami Számvevőszéket.

Az ügyben indított vizsgálatok miatt a sukorói ingatlan még nem szállt át a csereügyletben résztvevő magánszemélyre, a tulajdonos jelenleg a magyar állam, a tulajdonosi jogokat az MNV gyakorolja (a tulajdonjog földhivatali bejegyzése tavaly december óta fel van függesztve).

A kormány egy április 10-én született rendeletében kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a sukorói King's City fejlesztést, amit azzal indokoltak, hogy a fejlesztés eredményeként 2000-2500 új munkahely létesül. (A Gyurcsány-kormány április 8-án tartotta utolsó ülését.)

A kiemelt beruházás lényege, hogy leegyszerűsítik a projektek előkészítésének menetét, valamint felgyorsítják az engedélyezési eljárásokat, hogy könnyebb legyen a hazai beruházók helyzete. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyszerűbbek a területrendezési és településrendezési eljárások, az engedélyezésekkor hatékonyabb az együttműködés az érintett szakhatóságok között, illetve felgyorsulhat az építési engedély megszerzése.
sensei47 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 29
====================================
Balsai: Joav Blum felhívta-e már Oszkó titkárságát?
2009. szeptember 8. 12:03

MNO - KN
A Fidesz azt szeretné tudni, hogy Joav Blum felhívta-e már Oszkó Péter pénzügyminiszter titkárságát, hogy tárgyalhassanak a Sukoróra tervezett kaszinóváros ügyéről – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Balsai István.

• Oszkó „megbeszélné” a jogi aggályokat Joav Blummal
• „Egy nagy kormányzati lopás zajlik Sukorón”
• Sukorói botrány: Benedek elismerte a dokumentum hitelességét

A fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy Oszkó Péter levelet írt Joav Blumnak, amelyben felvetette annak lehetőségét, hogy a jogtiszta megoldások érdekében tárgyaljanak a csereügylet előtti állapotok visszaállításáról. Balsai István szerint ez azt jelentené, hogy a magyar állam visszakapná „az elkótyavetyélt sukorói partszakaszt”, Joav Blumhoz pedig visszakerülnének a cserébe felajánlott földterületek.
(MTI)
====================================
Magdi60 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 27
Már úgyis régóta szeretnék egy "neszójjábe" pólót.
Előzmény: Törölt nick (26)
Magdi60 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 25
Péter bácsikám is megfelel?
Előzmény: Törölt nick (24)
Magdi60 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 23
Lehet, hogy vasárnap lemegyek.
És állítólag közel van Pákozd. Mit nézzek meg?
Skar Creative Commons License 2009.07.26 0 0 20
Hű, de törlődött itt egy topik az előbb...:)))
sensei47 Creative Commons License 2009.07.24 0 0 19
=====
Magosz: zátonyra futott a sukorói „szocialista földpanama”
2009. július 24. 11:32

MNO - KN
Zátonyra futott a kiemelt kormányprogramként támogatott sukorói „szocialista földpanama” – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Budai Gyula.

• „Gyanús körülmények veszik körül” a sukorói beruházást
• Kihátrálnának a kaszinóbizniszből?
• Budai: Tátrai végrehajtó volt az állami vagyon szétlopásában

A Magosz szövetségi igazgatója szerint most már meghatározható azon személyek köre is, akik miatt „ilyen blamázs” érte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt (MNV) és a kormányt. Közölte, hogy az eddigi információk szerint a kialakult helyzetért felelős Tátrai Miklós, az MNV Zrt. volt vezérigazgatója, Veres János volt pénzügyminiszter, Gyurcsány Ferenc volt és Bajnai Gordon jelenlegi miniszterelnök. Hozzátette, hogy a kormányfő akkor a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere volt.
(MTI)
=====
Előzmény: takacsi (17)
tavidir Creative Commons License 2009.07.23 0 0 18
Egy normális államban ez a kormány már 120-szor megbukott volna, az lesz még a röhej, hogy ezt is megpróbálják megmagyarázni...
Előzmény: takacsi (17)
takacsi Creative Commons License 2009.07.23 0 0 17
Egyre nagyobb a balhé Sukoró körül.

Már rég belebukott volna bármelyik demokratikus országban a kormány egy ilyen nyílt, szándékos károkozás miatt, amiben 2 miniszterelnök és egy pénzügyminiszter vett részt....
sensei47 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 16
==========================
„Gyanús körülmények veszik körül” a sukorói beruházást

Vizsgálatot kezdeményez a Fidesz, 2009. július 22. 15:53

MNO - KA
Vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos kormányzati tevékenység feltárására – jelentette be a párt helyettes szóvivője szerdán Budapesten.

• Akcióznak a tómentők a sukorói King’s City-beruházás ellen
• Lauder, Gyurcsány és Bajnai döntött + Videó
• Kihátrálnának a kaszinóbizniszből?

A beruházást gyanús körülmények veszik körül – fogalmazott sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, hozzátéve: az ügy szereplői a volt és a jelenlegi kormányfő, valamint a volt pénzügyminiszter, akik mind üzletemberként, mind pedig politikai szereplőként megjelennek.

A bizottság felállítását kezdeményező indítványban az olvasható: a sukorói King’s City nevű projekt kiemelt nemzetgazdasági beruházássá történő minősítésének, illetve külföldi üzletemberek általi megszerzésének, valamint a jelentős értékű állami földterületek áron aluli értékesítésének tisztázatlan körülményei felvetik egy alapos vizsgálat elrendelésének szükségességét.

Cser-Palkovics András szerint a kormány az eddigi tevékenysége során legalább hét lépésben támogatta a Velencei-tó partjára tervezett beruházást. Ezek közül példaként említette, hogy Veres János előkészítette az új vagyontörvényt, amely lehetőséget ad a verseny nélküli földcserére. Megjegyezte, tudni lehet az is, hogy maga Bajnai Gordon javasolta a Fejér Megyei Közgyűlésnek: változtasson a szóban forgó ingatlan besorolásán, és tegye beépíthetővé a területet. A Fidesz helyettes szóvivője hozzáfűzte: amit tudni lehet e projektről, az alapján semmi sem indokolja annak nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá történő nyilvánítást.

(MTI)
=========================
sensei47 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 15
==
Kihátrálnának a kaszinóbizniszből?
A kormány szabálytalanság esetén nem kezelné kiemelt beruházásként az építkezést
2009. július 22. 06:00

Magyar Nemzet
Amennyiben bebizonyosodik, hogy szabálytalanság történt a Velencei-tó északi partján tervezett kaszinóváros megépítésének előkészületei kapcsán, a kormány kihátrál a projekt mögül – ezt a Kormányszóvivői Iroda közölte lapunk érdeklődésére. A kabinet szerint az izraeli befektetőket előzetesen nem biztosították arról, hogy nyerni fognak a szerencsejáték szervezéséhez szükséges koncessziós pályázaton, bár erről dokumentum is készült.

Jelen pillanatban nem állítható biztosan, hogy lesz a közép-dunántúli régióra kiírt, kaszinóüzemeltetésre vonatkozó koncessziós pályázatnak nyertese – ezt a Kormányszóvivői Iroda közölte, hozzátéve, a kormány csak abban az esetben tudja támogatni a King’s City- projektet, ha annak minden lépése a jogszabályi előírások tökéletes betartásával történt. Megírtuk, hogy egy izraeli befektetőcsoport a Velencei-tó északi partvidékén, Sukoró külterületén építené meg – állítólag 1,4 milliárd euróból – szórakoztató városát. A tervek megvalósulása érdekében a külföldi üzletemberek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel (MNV) földeket cseréltek, ami miatt a Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy, mintegy 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó, hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított. – Amennyiben minden kétséget kizáróan bebizonyosodna, hogy súlyos szabálytalanság történt a beruházás bármely részletével kapcsolatban, akkor a projekt kiemelt ügyként kezelését természetesen a kormányzat a továbbiakban nem támogatná – tájékoztatott a Kormányszóvivői Iroda. Bajnai Gordon miniszterelnök kezdeményezésére is folyik egy belső vizsgálat az MNV-nél, amelynek tisztáznia kell, történt-e a cégnél „jogos aggodalomra okot adó tevékenység” a beruházás előkészítése során. Ezt Oszkó Péter pénzügyminiszter felügyeli – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat az ügyről.
==
Apamaci Papaszan Creative Commons License 2009.05.07 0 0 12
Nem mese ez! Mit gondolsz az a rengeteg beálldozott pénz amit az ország vett fel hitelbe - és ugye rajtad, rajtunk nem segít mivel a Bajnai csomagot kapod - ugye a bankok megsegítésére, szerinted kinek a javát szolgálja? Kié a bank? Izraeli a faszi, zsidóké a bankok. Áhh nem is idegesítem magam.
Előzmény: jazzcool1,2 (10)
biki Creative Commons License 2009.04.07 0 0 11
Nagyon remélem, hogy nem lesz belőle semmi, nagyon sajnálnám ha megváltozna a tóra tóról való kilátás.
jazzcool1,2 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 10

ez a beruházás így nagy mese.

 

egy ismeretlen cég állítólag 400 milliárdos beruházást tervez Sukorónál.

 

még a 40 milliárd is hihetetlenül hangzana. ennyibe, mármint 40 mrd-ba került kb. a budapesti Westend City Center... szóval nyugi, nem lesz ott semmi komoly beruházás.

 

amúgy pont a válság kellős közepén jelentették be a "terveket", vicc az egész, max. ingyen pr. az állítólagos befektetőnek.

Előzmény: tavidir (9)
tavidir Creative Commons License 2009.02.14 0 0 9
Idézem, oda kéne figyelni erre a problémára!!

Kedves Sukoróiak és Velencei-tó kedvelők!

A Levegő Munkacsoport 2009. januári hírleveléből ollóztam ki a Sukorót és a Velencei-tavat érintő részletet. Nagyon érdekes az egész cikk, de az utolsó részt mindenkinek a figyelmébe ajánlom. A linket természetesen elküldöm, hogy mindenki lássa, hiteles forrásról van szó.

Üdvözlettel:

Szigeth Szilvia



Hogyan vélekednek err
ől az érintettek?



„Az a borzasztó, hogy semmit nem tudunk az ügyr
ől. Mozgósítjuk a témában Magyarország összes létező, jelentős környezetvédő szervezetét, talpra ugrasztjuk őket, és mindenki bejelentkezik a gárdonyi építési irodához, hogy folyamatosan jelen legyünk. Kialakuljon egy olyan párbeszéd, amely a jóvátehetetlent valahogyan megelőzi, vagy legalábbis a károkat mérsékli." – jelentette ki Varga Gábor, a Gaja Környezetvédelmi Egyesület (a Levegő Munkacsoport tagszervezete) elnöke.„Az újságból tudjuk, hogy egy befektető területcserével jutott hozzá különböző területekhez. A tulajdoni lapokat kigyűjtöttük,ebből számunkra nemcsak az derül ki, hogy egy nagyon intenzív, magas épületekkel tarkított beruházást akar valaki megvalósítani" – állapította meg Balsay István, a megyei közgyűlés alelnöke.

„…meg vagyok döbbenve. Sportvezet
őként is, de mivel 1974-től 85-ig foglalkoztam a térséggel regionális irodavezetőként, ismerem, szeretem, ami itt történt az elmúlt évtizedekben, fantasztikus. Ennek a komoly táji, természeti értéknek az északi területe az, amely a maga természetességében még él, sőt a használata is ilyen. Egyszerű emberek, sportolók használják, versenyeket rendeznek, ez volt a cél." – fejtette ki Baráth Etele, a kajak-kenu szövetség elnöke.

2

Sipos Katalin
, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetmegőrzési osztályának vezetője szerint az adott sukorói terület ugyan nem tartozik közvetlenül országos védelem alá, de közvetlenül érintkezik a velencei-tavi madárrezervátum természetvédelmi kijelölés tervezett bővítésével, amely jelenleg folyamatban van.

3

Egyedül
Molnár Gábor, Sukoró polgármestere nyilatkozott támogatólag a tervről:

„A szóban forgó terület adás-vételét, értékét nem kívánom minősíteni, ez szakértők dolga. Azonban megkockáztatom a kijelentést, hogy ha egy ilyen léptékű befektető – tudtommal négyszázmilliárd forintról van szó – megjelenik bárhol Európában, akkor bárki mindenféle állami ösztönzést, bónuszt, adókedvezményt azonnal felajánl. Ebben a mostani helyzetben különösen. Európa legnagyobb szabadidő- és turisztikai beruházásáról van szó, tették világossá a befektetők. Manapság, amikor munkahelyek szűnnek meg, sehol nem gondolkodnának egy ilyen ajánlaton."



Ha most jöttünk volna le a falvédőről, és nem hallanánk naponta bedőlt beruházásokról,alaptalan ígérgetésekről, spekulációs céllal bespájzolt telkekről,amelyek aztán egyetlen fillér hasznot vagy munkahelyet nem hoznak a közösségnek,akkor talán még hinnénk is a polgármesternek. Így azonban inkább az ő hozzáértésén és nem az ajánlaton gondolkodhatunk el.

Budapest, 2009. január 31.

Beliczay Erzsébet

a Leveg
ő Munkacsoport elnökhelyettese

http://www.levego.hu/lelegzetnyi/0902.htm#Ki%C3%A9%20a%20Velencei-t%C3%B3?
http://www.levego.hu/letoltes/kapcsolodo_anyagok/velence_0902.pdf

Tehát nem mi találtuk ki, egyetértésünket azonban kifejezzük, és kérünk minden természetszerető embert, ne legyen közönyös,tájékoztassa barátait, ismerőseit. Nem engedhetjük, hogy megmaradt értékeinket a gátlástalan profitszerző érdekeknek vessük alá. Gondoljunk arra hogy ezek a dolgok bárkivel megtörténhetnek!

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.02 0 0 8
hát, ez elsüllyedt:) pedig...:)
Előzmény: biki (7)
biki Creative Commons License 2007.03.30 0 0 7

Hali:-))

 

Nincs itt senki? Mindegy, én régóta kerestem Sukorós topicot, de csak most találtam meg.

 

Na mindegy, csak azt szeretném írni, hogy köszönöm szépen a Zsuzsi presszó pultosának, hoyg 2006 nyarán odaadta a telcsijét egy telefonálás ereéig, mikor kilyukadt a biciklim kereke. vanank még jó emberek.

Pesten ilyen nics.

 

köszönöm szépem!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.26 0 0 6
??? már csak pár nap az ADSL-ig...
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.26 0 0 5
Még mindig senki... na mindegy, felhozom ujra, hatha a tavasz elohozza a falubelieket....
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.19 0 0 4
Most, hogy elolvadt a hó, és megközelithetp a telek, felhozom ujra a topkit, hatha va sukoroi forumozo:) Aki talan azt is tudja, h kell-e eitesi engedely egy olyan "epulethez", aminek nincs fala, csak teteje, es 4 oszlopon all. 5* 3 meteres korul:)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.19 0 0 3

Telket már megvettem, faház van rajta, de az inkább nyári lak, másjus 1-től szeretnék kb. októberig ott lakni. Autó, motor van, a munkahelyem meg Budaörsön, és nem is kell mindennap bejárni:)

 

Te ott laksz?

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.19 0 0 2
Költözz, jó hely. Tök jó éttermek vannak. Kocsid vagy valamilyen járműved viszont legyen, mert vonat csak a déli parton van, a buszközlekedés meg hát hmmm hrrrr huuu :)
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.19 0 0 1

Most nagy O vagy nil?

:)))

Előzmény: Lonni24 (0)
Lonni24 Creative Commons License 2005.02.19 0 0 0
Hát én szOktam 0tt lenni
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.19 0 0 topiknyitó

A falu honlapja:

http://www.sukoro.hu/

 

 

Idén nyárra szeretnék kiköltözni a faluba, kiváncsi vagyok, hányan fórumoznak a településről:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!