Keresés

Részletes keresés

jakabne Creative Commons License 2017.01.27 -1 0 16

Meddig mehet el a troll?

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.05 0 0 15
Nem nem én voltam, és nem korrepeteáltam senkit sem olvasásból.
Demagóg, nem demagóg, de ez van, 20millát csak úgy felvenni, ez durva.
Továbbá nem értem még most sem, hogyha van egy BKV-bérletem akkor mér csak Bp határáig érvényes. És azt sem ha egy villamosra felszállok az 1 vonaljegy, ha egy HÉVre akkor az a határig vjegy és onnantól pótjegy. Mire fel? Miért van ez a különbség? Azért mert nem Budapesten belül megy a HÉV, azért?

Továbbá még életemben nem voltam nőgyógyásznál, de ha ilyen okos ember akkor megyek kérdezni, hátha ő meg tudja mondani ha már itt nincs senki aki elmagyarázná.

Ja és a HÉVes kallerek nem seggfejek, ha más nem ezért megérné a pótjegy, de azé ....
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 13
Azé he, ez aztán az ország image. Azt honnan a fenéből veszed, hogy DKV, Szkt döglődik? Szkt most vett villamosokat új buszokat, trolikat. És sokkal jobban áll mint a BKV. Nem annyira kevés az adófizető, csak valakinek nem kéne azért 20millió HUF jutalmat adni, mert mesterien művelte a semmit-ez jogdíjjas.
Viszont a HÉVes díjszabás az tényleg fura, hogyha van bérletem, vagy jegyem miért kell nekem még pótjegyet fizetni azért, hogy kimentem Budapest közigazgatási határán?
Ha valaki látta a elgutolsó IQ tesztet az RTL Klubon és hallota, hogy miket mondtak az ellenőrők. Ebből derül ki az, hogy ellenrőnek az megy el akinek megszűnik az előző munkahelye és nem talál mást-volt egy ilyen ellenőr, vagy az aki akkora seggfej, hogy semmihez sem ért, és/vagy máshova nem veszik fel.
Nem azt kéne megállapítani, hogy érettségi kell az ellenőrnek, hanem , hogy jómodor, pl ez van a szegedi ellenőröknél. De azt nm értem, hogy miért nem a szaros büdös jegy nélküli csővessel kötekedik, hogy szálljon le mert koszolja a járművet, zavarja az utazóközönséget, stb, hanem kivel azzal akinek egy napja lejárt a bérlete vagy ceruzával van beírva a bérletigazolvány száma, stb. A többség egy bunko proli banda, persze találkoztam én is rendes ellenőrrel aki szintén a munkáját végezte de nem úgy mint egy bunkó állat.
Előzmény: xlass (7)
andiku Creative Commons License 2005.07.01 0 0 12
Hellóka! Tudom, van olyan, akit szívesen elküldenék melegebb éghajlatra, de mégsem teszem, mert nem akarok rendőrt a nyakamra, de tényleg vannak jó fejek is. :)
Előzmény: xlass (11)
xlass Creative Commons License 2005.07.01 0 0 11
persze en ismerek olyat is akivel jo osszefutni mert jo fej, de a tobbseg amolyan karhatalmista, kommunista, AVH-s kinezetu, aki elmenne vallatonak is.
Előzmény: andiku (10)
andiku Creative Commons License 2005.07.01 0 0 10
De akkor is csak ez a munkájuk, ebből élnek meg. Ezt kell elfogadni, ez van, ezt kell szeretni! :( Ezzel nem lehet mit csinálni, mert ha egyszer ilyen az ellenőr, akkor nem lehet rajta változtatni, csak ha kap egy két pofont, akkor talán, de az sem biztos. Ne foglalkozzatok velük, mert nincsen értelme! Pusza!
Előzmény: xlass (9)
xlass Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9
Az persze igaz roluk, hogy alattomos alakok, mert annak orulnek ha vkinel nincs jegy , abbol akarnak hasznot huzni.
Előzmény: andiku (8)
andiku Creative Commons License 2005.06.22 0 0 8

Gyerekek!Én egyetértek veletek teljesen, de akkor is nézzétek meg:

Ti mit dolgoztok, szerintem akkor is csak a munkájukat végzik és nem azért vannak, mert olyan jó szobornak lenni! Én nem utálom egyiket sem, mert semmi bajom velük, de néha én is elhordom őket mindennek, mert éppen nincsen nálam semmi sem. Akkor sem izélem le őket a sárga földig, jó, gondolom ti sem mindig. Nem kell utálni őket!!! Ez van, EZT KELL SZERETNI!!! Pusszancs!

xlass Creative Commons License 2005.06.21 0 0 7

hát nem fogok minden aggályodra válaszolni mivel elég hosszadalmasra sikeredett.

annyi  a reakciom mindössze, hogy  Magyarország egy szemét ország,  kevés az adózó. sok a nyugdijas , munkanálküli, meg ugyebár az adó nem csak a  közlekedésre kell...,  ugyhogy mégis a jegy és bérletárak adják a bevétel  jelentös részét,  van fogalmad mennyibe kerül egy db busz elinditása egy napra?

egyre kevesebb utas van,  vhogyan mégis kontrollt kell tartani. különben senki nem venne jegyet. Ezenkívül nem csak a BKV rt létezik, ott  a vidék is , DKV, Szkt, ezekröl nem hallottál még ? ezek is részesülnek az adóból. és döglödnek.

különben  ha a T. turista ilyen sokat akar utazni akkor vegyen napijegyet, esetleg maradjon otthon, vagy ne pestre jöjjön .

 

HA vki nem szereti az ellenöröket , annak ajánlom a  Belga Kalauz cimü  "dalát."

Barthez Creative Commons License 2005.06.21 0 0 6
A hóhérok, a rendőrök, az adóellenőrök, a stricik, a kurvák, stb. is dolgoznak. Az átlagembernek ugyanúgy nincs kibúvó, ki kell fizetnie a szolgáltatásért való árat.
Sőt ha cd-t veszel amire mondjuk az saját kamerád által készített családi élményeket akarod rámenteni, ott is fizetsz az egyik szerzői jogi védő szervezetnek, mintha szerzői jogot akarnál vele sérteni.
És jól mondod az átlagembernek nem jár alapból, de egy parlamenti képviselő bezzeg ingyen utazhat. Mintha egy parlamenti képviselőnek szüksége volna erre a dologra, miközben vannak olyan rétegek, akik a mindennapi betevőjüket is alig tudják fenntartani. És közlekedniük nekik is kell.
Azt is tegyük hozzá hogy az átlagembernek ha mindent tisztességesen fizet ki, azaz nem keresi a kiskapukat, akkor az elfelejtkezhet a szórakozásról. Vagyis csak olyan dolgokat csinálhat ami ingyen van, vagy nagyon olcsó. A fiából soha nem lesz sportoló, zenész, amire rengeteg pénzt kell költeni mert ugyebár ezeket már fiatalkorban menedzselni kell.
A BKV egy cég. Állami tulajdonú. Veszteséges és bizony a mi pénzünkből tartják fenn.
Azaz kettős adóztatás folyik. Egyrészt az adóból származó pénzből finanszírozzák a BKV-t, másrészt pedig a jegy, bérleteladással is súlytják a lakosságot.
Nem veszik figyelembe hogy a tömegközlekedés sok ember számára az egyetlen alternatíva, azzal hogy monopólhelyzetben vannak ezen a piacon, visszaélnek a hatalmi pozicióval és jóval drágább lesz ezáltal a közlekedés az emberek számára mint azt fizetésük és a szolgáltatás minősége megad. Amikor Frankfrutban a metrón közlekedtem, éreztem azt hogy amit kifizetek azért kapok valamit.
Tegyük fel hogy van egy túrista aki elakar jutni Szentendrére a Nyugati pályaudvarról.
A Nyugatitól az Árpád Híd egy szakasz, aztán felszáll a villamosra és eljut a Hévhez, ez egy újabb jegyébe kerül, aztán vesz egy jegyet és egy pótjegyet, mivel Szentendre kivül esik a zónából. 4 jegyet vett az emberünk, csak mert állandóan átkellett szállnia és kivül esik a zónából. Az pedig 386 Forint plusz a számomra ismeretlen pótjegy összege, ugyanis a bkv honlapján az nem derült ki hogy Szentendréig mennyi lenne, azt ugyanis nem tudom elfogadni válasznak hogy "Budapest határán kívül a távolságtól függ". Ha egy mobiltarifa esetén írnának ki ilyet, már a hatóságok intézkedtek volna hogy micsoda dolog ez. A BKV-nek viszont szabad ilyen tájékoztatási hibát elkövetnie? Legyen egyértelmű hogy mennyibe kerül. A másik pedig hogy tulajdonképpen a távolságok miatt a közlekedésre kivetett adót nyugodtan nevezhetem belső vámnak. Csak annak örülök hogy nem kell az ellenőröknek megmutatnom hogy milyen dolgok vannak nálam és azoknak a szállítása miatt nem vetnek ki újabb adót. A középkorban is voltak ugyanis belső vámok, aki elakart jutni Pestről Budára, az nem úszta meg ő se ingyen.
Amúgy kíváncsi vagyok miért van az hogy ebben az országban más országokhoz képest jóval erősebb az ellenörők felé való indulatok és ellenérzések. Nem fogadom el azt magyarázatnak hogy mi magyarok egy bunkó, tapló nemzet vagyunk, ilyen választ köszönöm, de nem kérek.
A BKV állami tulajdonú. Ha egy magántulaja lenne a vállalatnak vagy vállalatoknak akkor jogos lenne ez a magánterületi dolog. De úgy hogy a vállalatot mi tartjuk fenn, a különböző felújítások a mi pénzünket viszi el, az ellenőr fizetését tőlünk vonják el, aki hálából arcul köpi azt akinek a pénzéből él... Hát nem tudom, pofa kell ahhoz hogy valaki ezen dolgok ismeretében ellenőrnek menjen. Ahogy Jézus korában pofa kellett ahhoz vámos legyen valaki (a rómaiak kiszolgálója) vagy hóhér legyen bármelyik korban.
Szóval érdemes elgondolkozni ezen dolgok türkében is hogy az ellenőr milyen szerepet tölt be. A társadalomnak elkell-e fogadnia őket? tolerálnia kell-e "másságukat"? Hogyan lehet azonosulni egy ilyen réteggel?
Érdemes megnézni a Kontroll című filmet. A film ugyanis visszaadja azt amit az ellenőrök keltenek a ország polgárai számára.
Ha a történelem távlatából nézem, ha visszatekintenek majd erre a korra, az ellenőrök nem a nemzeti büszkeséget feszítő jelképeink részei közé fognak tartózni. Szerintem nem kell ecsetelnem hogy erkölcsi szempontból milyen ítélet vár rájuk.
A pszichológia könyvemben is szerepel egy nagyon jó kis történet. Mégpedig az hogy milyen megítélése van a különböző korosztályok számára az hogyha valakinek nincs pénze gyógyszerre és ha nem jut hozzá, akkor meghal annak az egyik rokona. Hogy bűn-e ha valaki lop gyógyszert? Vagy esetleg a gyógyszertáros szívtelen ha olyan drágán adja és nem eléegszik meg kevesebbel?
Olyan korban élünk amikor bizonyos emberi tevékenységeket kriminizálunk. Az embereket bűnösnek nyilvánítjuk és így benne hagyjuk őket a bűnben. És ha valakiből bűnöst csinálnak, akkor annak hagynak más választást mint hogy bűnözőt csinálnak belőle.
Zsidónak lenni, örménynek lenni, fogyatékosnak lenni bizonyos időkben bizonyos helyeken bűn volt, ha a vallásod nem volt megfelelő, megkellett fizetni az árát.
Ha szerzői jogot sértesz, akkor fizetned kell érte.
A BKV ellenőrei részt vesznek ebben a munkában. Bűnözővé teszi az állampolgárokat. És molesztálja az utasokat. Vagy közvetetten vagy közvetlenül (lásd amikor az utast valamilyen állatnak ábrázolja a reklámában).
Ha bemegyek egy boltba és venni akarok egy cipőt és így bánnak velem, érzékeltetik azt hogy én lopni akarok tőlük, akkor első dolgom az hogy kimegyek a boltból és egy olyanba megyek ahol vevőnek néznek.
Még jó hogy eszembe jut, miért kell egy nyúgdíjasnak ugyanannyit fizetnie ha Szentendrére akar menni hév jeggyel? Nekik miért nem lehet olcsóbb?
Szóval kedves xlass. Próbálj már válaszolni az összes aggályomra.
Előzmény: xlass (5)
xlass Creative Commons License 2005.06.21 0 0 5
Végülis , a dolgot sokan rosszul fogják fel, a Tömegközlekedés  nem jár alapból egy átlagembernek, a bkv rt egy cég, aminek a tulajdona a busz, s fizetés elenében szállhatsz fel, ha nem teszed meg az olyan mintha bemenél egy idegen házba  illetéktelenül(magánterület). ez ellen dolgoznak az ellenörök.
Barthez Creative Commons License 2005.06.20 0 0 4
Az ellenőr a munkáját végzi csak?
Érdemes szerintem elővenni a Bibliát, azon belül pedig az Újszövetséget.
Jézus korában a vámosok is a megvetettek közé tartoztak. Pedig ők is csak a munkájukat végezték. Azaz minden kornak megvannak a megvetett szakmái.
A hóhérok is a munkájukat végezték de ha valaki elárulná ezt hogy ilyen munkát végez, nem lesz népszerű ma se (korábban se volt).
Bizonyos szakmák nem lehetnek népszerűek. Aki az ember pénztárcájában nyúlkál, nem lesz népszerű.
Előzmény: andiku (3)
andiku Creative Commons License 2005.06.17 0 0 3

Sziasztok!

a naj avval a sok ellenőrrel? Nekem semmi bajom velük, sőt ellenkezőleg.

Én ismerek egy ellenőrt, a nevét nem árulom el, és valamelyik nap panaszkodott, hogy majdnem mindegyik utas, például a metróban, elhordja őket mindennek. Nem tudom, ti hogyan gndoljátok ezt, de szerintem ők is csak a munkájukat végzik, mint bárki más ember. Van aki villanyszerelő, van aki kasszás egy kisbüfében, van aki autószerelő... Ők is csak a munkájukat végzik. Az ellenőr sem különb, mint bármelyik más emberi lény-e földön, hidjétek ezt el. Ennyi lett volna, pusza mindenkinek: Andiku!

bkvadam Creative Commons License 2005.05.17 0 0 2
Ha bármelyik ellenőr olvasná ezt az oldalt, azt ajánlom, próbálja ki a következőt a bliccelő, pimasz utasokkal szemben (rühellem, ha valaki ócsárolja az ellenőröket, vagy kétolja őket a "MUNKÁBAN"):nem rég utaztam a 14-es villamoson. Ellenőr szállt fel mindenkinek volt jegye, stb., kivéve egy magányosan ücsörgő néma takonynak. Az ellenőr tőle is kérte a jegyeket, bérleteket, de ő csak ült némán. Az ellenőr megpróbált mindent, ő csak ült és hallgatott. Az ellenőr ezt megunta, odament a vezetőhöz, bekopogott és szépen megkérte, hogy álljon meg. A villamos max. sebességről lelassított és a semmi közepén megállt, majd kinyitotta az ajtókat. Az ellenőr karba font kézzel azt mondta az utasoknak: „Ennek a néma gyereknek nincs bérlete, úgyhogy kénytelenek voltunk megállni, tessék leszállni.” A hülye takonynak rögtön megjött a szava, amikor a többi utas (kb. 30-an) Nekiálltak, hogy meglincselik. Az egyik utas lelökte a villamosról, majd záródtak az ajtók és a villamos 1-1 km-re két megálló között otthagyta a gyereket. És AZ ELLENŐR NEM TETT SEMMIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sokpöttyök Creative Commons License 2001.12.31 0 0 1
tényleg rém sok bunkó van küztük, de ha legközelebb bérlettel felszerelkezve akadsz velük össze, figyelj oda, hogy hogyan viselkednek velük az emberek. láttam már olyat, hogy a kedves utas az első hívó szóra "jegyeket bérleteket", leanyázta az ellenőrt, majd mikor az visszaszolt, akkor belerugott... vagy más esetben verbális durvasággal reagált az utastárs. szóval, lehet hogy csak a nagyon taplók bírják ezt a munkát.
4ndr3w Creative Commons License 2001.12.31 0 0 0
Az összes ellenőr egy nagy 0!
Előzmény: yasha (-)
yasha Creative Commons License 2001.12.31 0 0 topiknyitó
Tudom, nem először téma itt, de muszáj valahol kidühöngeni magam :)
Még mindig le tudok döbbenni rajta, hogy milyen irtó bunkó bír lenni egy ellenőr.
A történet: később kaptam a fizetésemet ebben a hónapban, mint egyébként, így sajnos a bérletvásárlás is csúszott 2 napot. Épp aznap akartam venni, de Murphy törvényei szerint ilyenkor még előtte összeakad az ember egy ellenőrrel. Persze hiába említettem neki, hogy épp ma állt szándékomban bérletet venni, nem hitt nekem. Az irataimat nem akartam odaadni, mondtam, hogy leszállok a következő megállónál, ahol épp volt is jegypénztár. Az ügybuzgó ellenőrnő ragaszkodott a papírjaimhoz, mondtam, hogy zárjon ki az utazásból, hiszen ez majdnem minden járművön ki van írva, hogy ha nem fizetek büntetést és érvényes jegyem sincs, kizárhat, leszállok. Mindezt normálisan, emberi módon, higgadtan közöltem.
Erre az ő válasza az volt, hogy "anyukájából kellett volna a magzatvizet kizárni!". A megdöbbenés enyhe kifejezés a reakciómra...
Elhiszem, hogy rengetegen átverik és hülyének nézik őket, de ezt a stílust nem hiszem, hogy megengedhetné magának egy ellenőr. Szóvá is tettem, hogy micsoda szöveg ez, de a flegma válasz: "nem tetszik?!", elvette a kedvem a további vitától. Ha ennyire bunkó, akkor tényleg jobb, ha békén hagyjuk egymást. Végül otthagyott és leszállt. Azt hiszem a BKV is odafigyelhetne, hogy értelmesebb, emberi módon kommunikálni tudó alkalmazottakat engedjen a járműveire.
Ilyen esetek után nem csoda, ha ösztönös utálat alakul ki mindenkiben az ellenőrnek nevezett állatfajtával szemben - tisztelet a kevés kivételnek, akikkel még nem sikerült találkoznom.
Már csak azt sajnálom, hogy a számát vagy nevét nem jegyeztem meg...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!