Keresés

Részletes keresés

[fidelio] Mesterházi Gábor Creative Commons License 2003.12.15 0 0 6
Megnyugtatásul az alábbiakat közlöm: 1) Találkoztam Váradi Júliával, aki a BFZ sajtóügyeinek felelőse, Körner úr elfoglaltsága miatt vele tudtam tiszutázni az ügyeket. Nincs köztünk harag - mindketten érzékenyek vagyunk. Ezúttal talán mindketten túlérzékenykedtük a dolgot. 2) Változatlanul úgy gondolom, az EMI nem konkurense a BFZ-nek, és az ellenérdekeltség fordítva sem áll fenn. 3) Változatlanul érzékeny vagyok arra, hogy ha leírom valami alá a nevemet, akkor az az én véleményem, senkinek sem áll jogában "büntetlenül" azt állítania, hogy reklámszöveget nyomok. Nem szoktam ugyanis hazudni. 4) Éppen emiatt ha lemezkritikát nem is írhatok, míg lemezkiadónak dolgozom, más műfajban nem vezetek be öncenzúrát. 5) Csak pontosítás, nem mosakodás végett: A Virginnél kapható Borogyin Vonósnégyes-lemezek 10 évnél régebbi felvételek. Jelenleg a Warner és a Chandoz adja ki őket. Kaphatók még a Deccánál, a BMG/Melodiyánál és másutt. Nálunk a piacon lévő felvételeknek 10%-a sincs. De 4-es pont miatt ez úgyis közönbös.
[fidelio] scian Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5
1. Lehetséges, hogy Körner Tamás nem olvasta az ÉS szerkesztőségi válaszát a Mesterházit bíráló (sőt, súlyosan elitélő) írásra? A válaszból ugyanis félreérthetetlenüé kiderül, hogy az említett CD --miért is ne neveznénk meg? A Borodin- vonósnégyes és Richter lemezéről van szó, amely nemcsak Mesterházinak jelentett ritka élményt, de sokunknak másoknak is-- szóval, az említett CD NEM EMI lemez, vagyis NEM Mesterházi cégének terméke? Kivánom: nagyobb baj, nagyobb konkurrencia ne érje a BFZ-t.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.07 0 0 4
Ez így, ahogy Körner leírja, kicsit furcsa: a sajtótámogatók tiltakozása miatt miért kellett beszedni a két lemezcég tájékoztatóit is? Egyébként meglehetősen furcsállom a támogatók felhördülését: egy fizetős napilapot nem szokott bántani egy ingyenes - pláne kulturális - havilap jelenléte. Kötve hiszem, hogy a Népszabi, vagy bármely más sajtóorgánum pl. egy Kultiplex-, vagy Millenáris-beli rendezvény támogatójaként megpróbálná kitiltani az EstMédia anyagait. Ezek az ingyenes, ún. "Indoor média"-cuccok - beleértve a különböző képeslapokat is - hallgatólagosan mindenütt és mindenki által megtűrtek. Kicsit furcsa, hogy épp a Zeneakadémián fájt a nagy médiacégnek, és épp a Fidelio - és nem akárhol másutt a legalábbis hirdetésszempontból tényleg médiakonkurens Est-lapok... Mesterházi és a Fidelio különben jogos felháborodása így viszont nem a BFZ-t illeti, hanem a szponzor meglehetősen kicsinyes illetékesét. Az EMI szerintem sem tekinthető a BFZ konkurensének. Aki olvasott már Hangjegyzetet az tudja, hogy nem reklámanyagról, inkább az Universal jazzújságjához hasonló cuccról van szó. A "nemkívánatos" újságok közül az egyetlen valóban kifejezetten reklámízű (ám szintén nagyon nívós!) kiadvány az Universal-értesítő, amely viszont a BFZ saját kiadója... Szóval érti a fene ezt az egészet...
[fidelio] psmith Creative Commons License 2003.12.07 0 0 3
Nem hiszem, hogy a koncertlátogatók, zenerajongók azt néznék, hogy ki kit ill. mit támogat, egyszerűen érdekli őket, hogy mi újság a zenei világban. Senki sem vásárol aszerint, hogy ki adja ki a lemezt, hanem azt nézi, hogy mi van rajta. Ha már ez a kevéske zenei lap, ill. kiadó is így egymásnak esik, azt megint az egyszerű zenekedvelő sínyli meg. A nyílt levéllel meg sajnos csak nagyobb teret kapott az ügy, persze ha engem igazságtalanság érne, én is megírnám, mert ha fontosnak tartunk egy ügyet, ne fogjuk be a szánkat.
[fidelio] Leó Creative Commons License 2003.12.05 0 0 2
Még jó, hogy abba nem köt bele, hogy milyen lemezeket árusítanak a ZAK boltjában. Egyébként nyilván azt, amit el lehet adni. BFZ-n nyilván több BFZ megy, de nem KIZÁRÓLAG. Ahogy a BFZ közönsége se KIZÁRÓLAG BFZ-t hallgat (koncerten és lemezen). Így hát pl. a Pannon-Westel-párhuzam (ld. KT cikke) nem elég találó hasonlat.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1
Tamás: ez nem magyarázza az EMI-füzet beszedetését, az Universal-tájékoztatóét pedig már végképp nem, hiszen a BFZ lemezei az Universalnál (Phillips) jelennek meg - eddig még semmi baja sem volt senkinek egyik kiadvánnyal sem.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.04 0 0 0
Ismervén a decemberi Fideliót, valamint a BFZ vezetőinek nem most először kibuggyanó NFZ-ellenes érzelmeit, valószínűnek tartom, hogy Körner szemét nem a Fidelio csípte (miért is csípte volna), hanem Kocsisék hirdetése a Fidelio hátsó oldalán. A bunkóság ettől persze még bunkóság marad...
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.04 0 0 topiknyitó
Csak a szokásos balkáni indulatok - Mesterházival és a fideliósokkal ellentétben én sajnos abszolút nem vagyok meglepve. Ez van. Majd talán 200 év múlva más stílus lesz. Reménykedjünk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!