Keresés

Részletes keresés

[fidelio] Shíla Creative Commons License 2005.01.15 0 0 12
Biztos! Előbb vagy utóbb!
[fidelio] Orfeusz Creative Commons License 2005.01.15 0 0 11
Remélem majd mi is láthatjuk itthon!
[fidelio] Shíla Creative Commons License 2005.01.15 0 0 10
Remek hírek! És mi lesz az itthoni közönséggel?
[fidelio] Orfeusz Creative Commons License 2005.01.15 0 0 9
L.Gy. egy interjúban azt mondta, hogy már van lekötött szerződése Turandotra egy pár év múlva Japánban, és valamikor Cd-re is énekeli.
[fidelio] Shíla Creative Commons License 2005.01.15 0 0 8
Ki tudja! Én is szívesen megnézném vele!
[fidelio] boito Creative Commons License 2005.01.14 0 0 7
A mióta Marton Éva nem énekli Turandotot, azóta senki nem tudja rendesen elénekelni, olyan biztos, sziklaszilárd magasságokkal, hangerővel. Szerintem Lukács Gy. tíz év múlva már nyugodtan megpróbálkozhat vele.Biztos szenzációs lenne!
[fidelio] Shíla Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6
Jól emlékeztem, hogy láttam már itt! Igaz az utolsó oldalak között bukkantam rá!
[fidelio] atunde Creative Commons License 2003.04.30 0 0 5
Esztibeszti! Örülök, hogy Neked is tetszett. Talán, abból, amit írtam az derült ki, hogy elégedetlen vagyok, pedig nem, sőt! Én eleve úgy vettem a jegyet, hogy Patané már biztos volt, és Bándi lett volna Kalaf. Amikor lecserélték, kicsit aggódtam, mert nem ismertem a koreait, de nagyon bevált. Tokody- hát ő még mindig Tokody-így is lehet... Érdekes, amit írsz, hogy Lee-nek éppen a Vincero-val volt gondja korábban, én azt hittem, ez a "specialitása", annyira jól sikerült (mondom, hogy korábban nem hallottam). A taps ez esetben tényleg elragadtatásból jött, lehetett tudni, hogy itt nincs szünet, de "muszáj" volt megtapsolni. Patané jól énekel, de a hangszíne nem nagyon tetszett. A 3. felvonásra jobb lett, de ha ez a színészi játék része volt, vagyis amíg a megközelíthetetlent játszotta, addig keményebb, élesebb volt, aztán lett lágyabb, ahogy felengedett Turandot is, akkor visszavonom az egészet és gratulálok neki. A rendezés is nagyon jó, a díszletek és jelmezek is.
[fidelio] Szilgyo Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4
Örülök, hogy mások is szeretik ezt a Turandot-ot. Meg is nézem én is még egyszer ebben az évadban!
[fidelio] esztibeszti Creative Commons License 2003.04.30 0 0 3
(az előző folytatása) Aztán mikor megláttam, hogy Lee Jeong-Won lesz Kalaf, kicsit megijedtem, mert kétszer már volt hozzá szerencsém ebben a szerepben, és mindig izgulni kellett a „vinceró”-ért. A „Non piangere Liú”-t + a 2. felvonást is sikeresen teljesítette, így várható volt, hogy a Nessun dorma után nem marad nyugton a közönség. (A „miért tapsolnak” fórumosokhoz is szólók…: itt a darabban nincs megállás, sőt az összekötés se olyan, hogy csak úgy le lehessen állítani a zenekart…), szóval iszonyú vastapsot kapott – megérdemelten – a Nessun dorma-ért. Ami továbbra sem változott Lee-vel kapcsolatban, az sajnos a színészi játéka… max. annyit tud, hogy leáll egy 30 centis terpeszben (ha megáll, mindig ugyanakkora terpeszben áll), maga mellé rakja két karját a testétől kb. 5 centire, és fejét 50 fokos szögben tartva énekel. Ennyi. Néha felemeli karját, de csak a válla magasságáig, és a könyökét sem szívesen hajlítja be. Ja, és néha letérdel. Partnerére se ritkán néz – kivéve, ha meg kell csókolnia. Szóval minimális gesztusokkal „manipulálja” a nézőket. Ennek ellenére kitűnően teljesített, meg kell hagyni. Az előadás előtt elfelejtettem megnézni, hogy ki lesz a karmester. Mivel a földszinten ültem leghátul, nem is láttam, ki vezényel, csak azt lehetett látni, hogy magas és fiatal... Azonban a második felvonásban feltűnt, hogy az énekesek és a zenekar „túlságosan nagy” összhangban van, nem is értettem mi történt, ráadásul a díszpáholyban trónoló fúvós-alakulat is szokatlanul nagy figyelmet szentelt a karmesteri pálcának, úgyhogy a 2. felvonás után rohantam megnézni, hogy ki is vezényel. Jól sejtettem: Héja Domonkost sikerült „elcsípnem”, aki már egy előző évadban vezényelte a darabot, de akkor nem tudtam megnézni. Szóval még egy indok, amiért volt értelme megnézni ezt az előadást.
[fidelio] esztibeszti Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2
Eredetileg nem a szereposztás miatt vettem jegyet a Turandotra, általában minden évadban megnézem egyszer, mióta a Kovalik Balázs-féle rendezés megy (Így legalább 5-6szor már láttam). Március végén még a jegyárusító-néni azt mondta, hogy mivel bérletes előadás, biztosan nem lesznek sokan – ehhez képest teltház volt… Szóval mikor kiderült, hogy jön Francesca Patané, örültem, hogy véletlenül pont erre az előadásra van jegyem. Szerintem nagyon jó előadás volt – több okból kifolyólag. Tokody Ilona azért még mindig Tokody Ilona, és az a tény szinte teljesen felejthető, hogy Liú neve mellett a librettóban az szerepel, hogy „fiatal rabszolga”… Francesca Patané-ra kicsit nagy volt a jelmez, így nem igazán érvényesült alakja, amit biztos ki lehetett volna jobban használni – ha már egyszer a vékonyabb szopránokhoz tartozik! Sajnos Turandot szerepében eddig mindig testesebb hölgyet láthattam (egyszer egy rosszul megépített színpad miatt félő volt, hogy leszakad a rámpa és lezuhan, és ebben a súlya nagy mértékben közrejátszott… - ez nem Bp-n történt). És persze amikor Kalaf arról áradozik, hogy milyen szép, stb.. kicsit illúzióromboló is lehet a látvány! Szóval Francesca Patané ennek épp az ellenkezője. Jó, hogy előszeretettel hanyagolta a mássalhangzókat, ettől függetlenül sikeresen túlharsogta a kórust+zenekart a 2. felvonás végén. És a legutóbbi Turandot kissé élvezhetetlen volt (már nem emlékszem melyik szereposztás ment…), úgyhogy FP-val nem volt semmi gond.
[fidelio] atunde Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1
Nos, ki látta még? Szerintem vagy nem volt formában, vagy tényleg ennyit tud, és akkor nem vagyok lenyűgözve...
[fidelio] atunde Creative Commons License 2003.04.25 0 0 0
Én is erre számítok. A szereposztás mindenesetre ígéretes.
[fidelio] Szilgyo Creative Commons License 2003.04.25 0 0 topiknyitó
Vasárnap meglátjuk. Lehet, hogy jó kis előadás kerekedik belőle: Bándival, Tokodyval és kováts Kolossal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!