Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.08.14 0 0 2284

Házasodhatnak mert maga a házasság már egyébként is kiüresedett, család sincsen, csak "párok". A szerződéskötés ünnepélyes külsőségei ellenére ott nem jön létre semmi olyan kapcsolat ami valami különleges, nem olyan mint a munkatársi pl. Gazdasági esetleg, de könnyű felbontani és ha vannak tétek akkor a lényeget nem az anyakönyvvezető hanem közjegyző előtt intézik.

lxt Creative Commons License 2014.12.23 0 0 2283

Házasodni jó – de válni (olykor) még jobb.:-)

 

Most teljesen mindegy, hogy a bazilikában, államtitkárok jelenlétében (egy belvárosi sarokház áráért), amikor a párt(ot) éltető tömeg a halig ér, vagy csak négyen, a két tanúval; de igenis mondjuk ki, esküdjünk isten és ember előtt (hogyaszongya: legyen átkozott az, aki szent esküjét megszegi), miszerint: én teérted, te énértem, amíg a halál el nem választ - puszika. (Nem tudod drágám, bevonták cukormázzal a marcipán csónakot… nehogy elsüllyedjen már az első hullámtól). Különben semmit se ér az egész, mármint a kapcsolatunk, ha:

  1. annak nyilvánvaló, ámde legkevésbé sem közérdekű tényét, ország-világ előtt nem demonstráljuk
  2. se az egyház, se a násznép, nem is beszélve a járások illetőségéről, nem jelzik vissza: fogták a jeleket, tudomásul vették, nyugtázták eskünket – vigyázó szemeiket ezt követően, tetszik vagy sem, de rajtunk tartják; jó lesz, ha ezt soha nem feledjük
  3. de meg különben is, mit ér az az érzelmi kötődés, amit (deklaráltan nem magánügyünknek tekintve) nem hagy jóvá, amire nem bólint rá a környezetünk

Már most komolyan. Kinek, mi köze is van… pont ehhez is?

Mindig, bármely emberi közösségben (többen) lesznek azok, akik szerint nekik több közük (törvényileg ugye, de meg egyébként is, több joguk, mert szerintük nagyobb rálátásuk) van, jelentősebb kompetenciával bírnak legszemélyesebb döntéseidet (naná, de sőt!) illetően is.

No. Pont egy ilyen a közösséget alkotsz a házastársaddal.:-)

Never Man Creative Commons License 2014.12.21 0 0 2282

A topikkérdés okafogyott - házasodhatnak ha UK állampolgárok.

Sir Elton John a mai napon házasságot kötött, részletek itt  :    http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30568634

 

levi27 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 2281

Ne...Ez

Nem normális dolog legyünk habár akárhányadik században is....

krafter Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2280

Szia Pririmami,

 

Kicsit ellentmondásos a sztori, mert az ember nem dolgozik "évekig" olyan helyen ahol ilyen szörnyű állapotok uralkodnak. Hanem keres egy olyat ahol a hagyományos felállás van: hájas vén ejtőernyős nagyfőnök csöcsös-faros szőke agyú sikító gépírónő szeretővel. Lényeg hogy ne legyenek azonos neműek, mert az attól már azonnal tök elfogadható.

 

Gratulációm

Előzmény: pririmami (2278)
pririmami Creative Commons License 2013.01.23 0 0 2278

Évekig olyan munkahelyem volt, ahol a nagyfőnők buzi volt. A kis szerelme tudásban, öltözködésben, modorban minden alkalmazottat alulmúlt.

A nagyfőnők aszerint minősítette a kolégákat, hogy hogy viszonyulnak élete nagy szerelméhez. A fiu egy büdös, gusztustalan és agresszív volt. Akkor is utálta volna mindenki ha hetero. A cég teljes életét beárnyékolta, hogy ott éltek magán életet. Ott civakodtak, kibékültek. Ráadásul mindenki igenis félt az AIDS-től. Alkohollal mosogattuk még a közös telefont is, mindenki cipelte a poharát és örök rettegésben éltünk, mert szokásuk volt, hogy adj egy harit, címen beleharaptak a szendvicsünkbe. naná, hogy repült a szemétbe. Közvetlen közelről láttuk, mennyire abnormálisak ezek az emberek. Állandó bizonyítási kényszerben éltek, ránk akarták erőszakolni, hogy fogadjuk el természetesnek azt, amitől undorodtunk egy emberként.

Az, hogy a négy fal között mit csinálnak abba még belegondolni se akartunk. De jöttek hozzájuk lányok is. Szub közösségben éltek. Volatak olyanok akik fiuval-lánnyal. Ma már tudjuk a nők milyen nagy számban áldozatai a kétéltűek AIDS fertőzéseinek.

Szinte kiköpik itt magukból, hogy a magyar ember konzervatív. Szerencséjükre. Mert mi szüljük meg azokat a gyerekeket, akik majd a nyugdíjukat kitermelik. Azokat az orvosokat és ápolókat akik majd felveszik a harcot azokkal a nyavalyákkal amiket egymásra kennek.

majd ha János gyermeket szül Pistának, akkor becsületből vegye el feleségül, ne vegye a falua szájára a legény anyát!

Előzmény: moonlighting (2251)
noyuma Creative Commons License 2012.09.19 0 0 2276

Hello!

 

Nekem az a véleményem,h mindenkinek a magánügye ez a dolog :)

 

Kitöltenétek egy kérdőívet? 1 kérdés az egész és egy válazs, plusz kor és nem. Melegekkel kapcsolatos, mert suliban kiselőadást fogok tartani a 

melegek házasodásáról.

 

Link:http://www.kerdoivem.hu/surveys/

Előzmény: 123goo (2275)
123goo Creative Commons License 2011.06.22 0 0 2275

SZÉLSŐSÉGESNEK TARTJÁK, POLITIKUS TEHÁT HAZUDIK,

MÉGIS MONDOTT EGY NAGYON OKOSAT!

 

A HÁZASSÁGHOZ NEM KELL EGYÉB, MINT KÉT IGEN ÉS KÉT NEM! (?) ennyi...

flipper_a_delfin Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2274

Mindig van és kell lennie határnak, és ez pontosan két cselekvő- és döntésképes egyed közös akarata.

Gyerek, állat, halott és sok egyéb, állandóan, érvek ellenére újra meg újra meg újra felhozott példa teljesen rossz.

 

Egy gyerek jogképes? Köthet egyedül szerződést?

És egy állat? Vagy egy halott? Vagy bármi?

 

Ugye nem.

 

Két felnőtt ember, akik döntést hozhatnak és vállalhatják érte a felelősséget, akik úgy döntenek, hogy megosztják egymással az életüket, szeretnék a jogi védelmet, az öröklés biztonságát, stb. is maguknak tudni.

Egy sima végrendelet, vagy szerződés nem ugyanaz, mert hatalmas különbségek vannak családon belüli és azon kívüli öröklés illetékében.

Az se mindegy, hogy beengedik-e a kórházba a párodat. Most ezt sok esetben csak családtagnak engedik meg.

És a többi, és a többi.

 

Ha sokakat zavar, hogy házasságnak hívják, akkor ne hívják úgy.

Ha sokak szerint egyes állami támogatások, stb. igazából nem a házasságnak, hanem a gyereknek szólnak, akkor fogalmazzák át a jogosultságokat.

 

De legyen valami védelme az otthont, gondokat és örömöket egymással egy életen át megosztó két ember számára. Lehessenek az állam előtt is többek, mint két ember, akik véletlenül egy helyen tartózkodnak.

Előzmény: LondonPeter (2273)
LondonPeter Creative Commons License 2011.05.18 0 0 2273

Nem feltetlen szerencses mindent megengedni csak mert az tobbek szamara elfogadhato az nem jelenti azt hogy helyes.

100 evvel ezelott ez elkepzelhetetlen lett volna es most ezen alapon akkor mondjuk 2080-ban meg mar majd gyerekek is hazasodhatnak felnottel? Vagy alattokkal? Vagy mi az iranyvonal?

Nem en nem hiszem ez szerencses irany. Kell lennie hatarnak es ez nalam tul van a hataron!

Hazassag az ferfi es no szamara van es ez nem masithato meg!

 

Megjegyzem: Nem zavar ha ket ferfi egyutt el de nem kell ezt kikiabalni es hazassagot kerni pontosan ugyannyira szerethetik egymast hazassag nelkul is!

Előzmény: Törölt nick (2272)
lujo2 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 2268
Strasbourg: az egyneműek házassága nem egyetemes jog

Melegjogvédő csoportok mégis részleges győzelemként értékelték a döntést, mert a bíróság elismerte: egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy az egyneműek kapcsolatát törvényileg kell elismerni. A testület hét bírája egyhangúlag döntött úgy, hogy két osztrák férfire, akiktől megtagadták a házasságkötés lehetőségét, nem vonatkozik az európai emberi jogi egyezmény által biztosított házasságkötési jog.
Myra_Myra Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2266

Egyetértek azokkal, amiket leírtál.

 

Nekem is van meleg ismerősöm, s időnként jobban megért, mint egy heteroszexuális. ( Én ez utóbbi vagyok ). Talán mert empatikusabb, az élet minden területén.

 

Sok sikert Neked és az ember soha ne adja fel az álmait! :)

Előzmény: armand07 (2263)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2264
http://index.hu/belfold/2009/02/14/trv/
armand07 Creative Commons License 2008.12.17 0 0 2263
Hozzászólás:
Kedves Ellike és még sok ellenszenvet szüntelen tápláló hozzászóló!

20 éves egyetemista fiú vagyok. Vallásos neveltetésű, konzervatív családban egy apa és egy anya nevelt fel, két másik testvéremmel együtt. Tehát a lehető legszokványosabb családmodell szolgált mintául a számomra. Apa=férfi, Anya=nő. Aztán jött a serdülőkor: minden igyekezetem ellenére bennem semmi nem mozdult meg egy szép lány láttán. Még szellemileg csak-csak, de fizikailag semmi. Ilyenkor mi a teendő? Azt hiszi bárki is, hogy ez szabadon választott??? Vagy komolyan vannak a XXI. században olyan emberek, akiknek meggyőződésük, hogy ez betegség??? Hát nem az! Betegség, ha valakinek rákja van, vagy tüdőgyulladása. Ezek betegségek, de az, hogy én végtelenül szerethetek egy embert, aki ráadásul fizikailag is vonz, az nem nyavalya!!! Pontosan az ilyen vélemények miatt keseredett meg a tini-korom és váltam túlontúl gátlásossá, görcsössé, kishitűvé! (ergo eszem ágában nem lenne melegfelvonulásra járni) Ha mégis van valami mentális torzulásom az pont a társadalom általános gondolkodásának a következménye, és nem a homoszexualításé! Egyelőre a magad fajta „nemkíváncsiak” gyakorolják erősebben és gyakrabban a jogukat hallatván mennyire utálnak, mint én és a hasonló helyzetben lévő meleg fiúk. Erre nincs gyógyszer és NEM betegség. A politikát meg jó lenne ilyen esetekben kihagyni ebből! Nekem semmi közöm egyetlen magyar, nemzetközi liberális, vagy bármely politikai ideológiát képviselő csoporthoz.
Az örökbefogadás kérdése: mint írtam az elején, férfi és nő nevelt fel, mégis a férfiakat szeretem. Akkor ez befolyásol valamit? Ha a társadalom elfogadóbb lenne és egyes apák nem „mocskosbuziznának” gyerekük jelenlétében, talán egyetlen kisfiút sem szólnának meg társai az óvodában, ha két férfi neveltje lenne. De ez az elképzelésem –bevallom-, már tényleg idealisztikus, álomszerű. Egyelőre itt örökbefogadásról szó sincs. Ha már kicsiny hazánknál tartunk, itt még az alapvető tolerancia teljes hiányáról van szó és nem liberális, hanem humán szempontból nézve. Jobban nem is mélyedek bele. Remélem, hogy elolvassa pár ember és elgondolkodik a leírtakon.
Egyébként köszönöm a jókívánságokat!

Üdv: egy 20 éves fiú
Előzmény: ellike5 (2260)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 2262
A melegek ugyanolyan emberek, mint bárki más. Engem nem zavar, ha összeházasodnak.
Vanda (w) Creative Commons License 2008.10.29 0 0 2261
Hát ez azért nagy tévedés. A gyermekvállalás lehetősége megilleti. Az örökbefogadás nem. Legalább is együtt nem.
Előzmény: Törölt nick (2250)
ellike5 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 2260

Hová jutott ez az ország?!!

 

Nem elég, hogy nincs kezeltetve betegségük, együtt élhetnek még több jogot is kaptak (mert ki törődik az én nem kíváncsi jogommal, míg ők a melegfelvonuláson reklámozhatják magukat). Köszönhetik ezt a nem dicső szoclib kormányunknak.

 

Méghogy gyereket is fogadjanak örökbe? na ne?! 

 

Az örökbefogadott gyereket miért nem kérdezik meg, hogy akar-e anya vagy apa nélküli kapcsolatban felnőni? És mit mond majd az oviban, ha (a tökös anyuka láttán) társai megkérdezik, hol az anyukád? 

 

"nevelőotthon"

Azt te csak hallhattad valamikor; talán az egyik oka éppen ez volt, hogy átszervezték a  nevelőotthonos intézményrendszert és családoknál lett a gyerekek zöme elhelyezve nem is sokkal a rendszerváltás után.

 

Azért kívánom, hogy legyen örömötök a másik nemmel folytatott kapcsolatotokban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: moonlighting (2259)
moonlighting Creative Commons License 2008.10.08 0 0 2259

Ne feletjsük el, hogy a melegek is heteroszexuális kapcsolatok gyümölcsei, az általad említett lehetőségeik nekik is megvoltak apró korukban, és mégis...

A szerető, gondoskodó szülő pótolhatatlan kincs egy gyereknek akit a vér szerinti szülei eldobtak.

Nem fogadhatnak örökbe? Meg fogják oldani akik igazán gyerekre vágynak. Drukkolok is nekik.

Azért nézzen szét egy nevelőotthonban aki ennyire hőbörög.

Előzmény: TTAMAS (2256)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.08 0 0 2258
"Ez ellen nincs kifogásom, hiszen a törvény leírja, hogy egymás nevét nem vehetik fel, nem fogadhatnak örökbe gyermeket, illetve közjegyző bonthatja fel az élettársi kapcsolatot!"

Helyes, helyes! Ez teljesen rendben van és remélem tényleg hatályba lép az a törvény. Az élettársi kapcsolatot engedélyezni kell nekik is, akárkinek.
Előzmény: Ritus27 (2257)
Ritus27 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 2257

A házasság a családjogi törvény értelmében egy férfi és egy nő nyilatkozata. Nem két személy együttes nyilatkozata. Ezért 2009.jan.1.-től lép hatályba a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény, mely azt írja, hogy két személy együttes nyilatkozata az anyakönyvvezető elött. Itt lehetnek lányok, fiúk és vegyesen is:) Ez ellen nincs kifogásom, hiszen a törvény leírja, hogy egymás nevét nem vehetik fel, nem fogadhatnak örökbe gyermeket, illetve közjegyző bonthatja fel az élettársi kapcsolatot! Ezzel mi a gond?

 

TTAMAS Creative Commons License 2008.10.08 0 0 2256

Egy gyereket abszulute nem erdekli a szuleik sexualis iranyultsaga,magatartasa

 

Valószínűleg nem láttál még gyermeket.

Az egészséges kisfiú egy bizonyos korban az anyját akarja feleségül venni. A kislány meg az apjának akar tetszeni, felveszi az anyja ruháit, hogy szép legyen...

 

A furdoszoba hasznalat meg aztan tenyleg teljesen erdektelen a gyerek fejlodese szempontjabol :)

 

Lásd előbb. Még a budira is utánamegy...

Előzmény: duke (2253)
lunule00 Creative Commons License 2008.10.08 -1 0 2255
igen. csak gyereket ne nevelhessenek, könyörgöm.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.07 0 0 2254
"Azaz csak a négy fal között legyenek boldogok?"
Ha megtalája vki a szerelmét, akkor az az ember mindenhol boldog sztem. És ahhoz nem is kell házasság, hogy vki boldog legyen. Nem egy papiron múlik a boldogság.

Mondjuk, én személy szerint alapból nem támogatom a házasság intézményét, legyen szó heteroról vagy melegről. Én nem harcolok a melegek jogai ellen, csak én nem tartom jónak, ha ugyanazok a törvények vonatkoznának rájuk is. És itt talán nem is a házassággal van a bajom, hanem annak az egyenes következményével a gyerekvállalással.

"Két ember sétál, két ember együtt étkezik, két ember ruhát próbál"
Ehhez nem kell házasnak lenni, hogy ezt tedd a pároddal. Ez mind elfogadott, senki nem szól érte szerintem. Addig amíg diszkréten csinálják az emberek, egy olyan országban, ahol tudják, hogy nem jó szemmel néznek rájuk.

"Aztán csodálkozol, ha kamionra pattannak és bemutatják neked a s.ggüket"
Igen, ezen csodálkozom, hogy miért így harcolnak a jogaikért. Ezzel nem érnek el semmit, hogy provokálják a konzervatív embereket. Lássuk be Mo. nagy része még mindig konzervativ. Sőt nem is ezt a szót kéne ide használni........
Nyugaton is hasonlóképpen csinálják, de ott/itt már másképp állnak hozzá az emberek.

Szerintem a magyar meleg társadalomnak más ezközökkel kéne célt érnie. És van rá esély, hogy ez megtörténjen. Lassan lemegy az a generáció, mely nagyban ellenzi ezt és a fitalabbak már másképp látják.

Nekem tényleg semmi bajom a melegekkel, sőt... de ezt most nem fejteném ki :) Egyetlen csoport van ezen a társadalmon belül, amivel nemtudok kibékülni. Ugyanolyan emberek, mint mások, de el kéne fogadni, hogy ha ezt adta a sors, hogy egy azonos neműt szeretsz és mellette vagy boldog, akkor le kell mondani egy-két olyan dologról (törvényről), ami a heterokat megilleti.




Előzmény: flipper_a_delfin (2252)
duke Creative Commons License 2008.10.07 0 0 2253
"amelyiknek van attól is elkellene venni.Hisz a szülő egyik fő dolga a gyerek nevelésének,fejlődésének elősegitése.Mit lát egy meleg pár mellett élő gyerek,reggel az apu mellőll a pista bácsi bújik ki,és vajon miért együtt mennek a fürdő szobába.Stb. STB"

Egy gyereket abszulute nem erdekli a szuleik sexualis iranyultsaga,magatartasa,meg ha meg is ertene,akkor sem zavarna,mert termeszetes modon semilyen eloitelete sincs ebben a dologban.Egy gyereknek nyugodt csaladi legkorre,biztonsagra szeretetre,stabilitasra van szuksege es ezt barmilyen nemu szuloi par megtudja teremteni.Illetve en nem latok ra okot,hogy ket azonos nemu ember erre ne legyen kepes.A furdoszoba hasznalat meg aztan tenyleg teljesen erdektelen a gyerek fejlodese szempontjabol :)
Előzmény: gabi650 (2241)
flipper_a_delfin Creative Commons License 2008.10.07 0 0 2252
Mint mondtam, éljenek együtt, legyenek boldogok, mint mindenki más. Senkit sem zavarnak amíg a négy fal között teszik, senkit sem érdekel ki, mit csinál és kivel.

Azaz csak a négy fal között legyenek boldogok? Mert ugye most nem szexről beszélünk, amit általában mindenki a négy fal között csinál, hanem az együtt levésről. Két ember sétál, két ember együtt étkezik, két ember ruhát próbál.

Aztán csodálkozol, ha kamionra pattannak és bemutatják neked a s.ggüket. Vedd úgy hogy a középső ujjukat mutatják, csak ez így még szokatlanabb...
Előzmény: Törölt nick (2250)
moonlighting Creative Commons License 2008.10.06 0 0 2251

"Az aids is eleinte,csak a homikat sujtotta,de mivel nem képesek,megmaradni a saját közösségükön belul,nép betegség lett belőle."

 

Bár teljesen eltérő a véleményem  tiedtől, azért persze elolvastam és próbálom értelmezni is, de ez a rész végképp nem megy. Kifejtenéd picit?

 

Előzmény: gabi650 (2241)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 2250
Betegek? Ez nem betegség. Sőt még a genetikai baromság se igaz. Én egyszerűen sorsnak nevezném.
De ettől függetlenül nem illeti meg a meleg párokat a házasság ill. gyerekvállalás lehetősége. Szerintem. Mint mondtam, éljenek együtt, legyenek boldogok, mint mindenki más. Senkit sem zavarnak amíg a négy fal között teszik, senkit sem érdekel ki, mit csinál és kivel.
Előzmény: Törölt nick (2246)
Bradyx Creative Commons License 2008.10.06 -1 0 2249
De persze én ezzel nem akarok senkit se sértegetni, ez csak saját vélemény...
Előzmény: Bradyx (2248)
Bradyx Creative Commons License 2008.10.06 -1 0 2248
Házasodhassanak-e a melegek?
NEM!
És gyereket se vállalhassanak!
...Bocs, hogy beleszóltam:)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 2247
Hm..
Előzmény: Törölt nick (2246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!