Keresés

Részletes keresés

bidám-bidám Creative Commons License 2014.10.20 0 0 73

Már van amerikai nagy fal is? Kínához képest nagyon, de Izraelhez képest csak kicsit maradtak le a falazással.

Előzmény: martinaxe7 (71)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 72

Kijaza REPA????

Vajon ott is vannak - persze név nélkül - akiket kitiltottak a zusából????

Előzmény: Kuruc75 (70)
martinaxe7 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 71

Meg a falnak...

Kuruc75 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 70

Csilei csresznye ! Argentin repa !

 

RULEEEEZZZZZZZ !

Előzmény: nagyanyo5:0 (69)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 69

Az usában kezdődik az ősz, Argentínában meg a tavasz és a zöldség-gyümölcs termesztés időszaka!!! Argentina, most az oroszokkal lesz!!

Bradanek F Creative Commons License 2014.08.27 0 0 68

Soros György Soros György 1930-ban született Schwartz György néven, Budapesten. Miután túlélte a náci megszállást, a kommunista diktatúra elől az Egyesült Királyságba vándorolt ki 1947-ben, ahol a London School of Economicson szerzett diplomát. Soros később 1956-ban az Egyesült Államokba költözött, ahol egy ideig filozófusként, majd tőzsdei alkuszként és értékpapír-elemzőként dolgozott. 1969-ben megalapította saját hedge fundját, a Quantum Fundot, amelyet a Soros Fund Management-en keresztül irányított, és amely a történelem egyik legsikeresebb hedge fundja lett.

Soros nem csak sikeres spekuláns, de elismert közgazdász gondolkodó is volt, aki az 1987-ben megjelent A pénz alkímiája című könyvében is kifejtette reflexivitás elméletét. Igazán híressé azonban mégsem ezzel, hanem az angol font elleni spekulációjával vált, mely során több másik befektetővel együtt 1992-ben, az úgynevezett fekete szerdán sikeresen kikényszerítették a font leértékelését a német márkával szemben. Azóta emlegetik Sorost úgy is, mint az ember, aki legyőzte az angol jegybankot. A Quantum fund emellett több másik ország, például az ázsiai válság idején dél-kelet ázsiai országok devizáinak árfolyamesésére is spekulált sikerrel.

Ám sokan nem a spekulatív hedge fund menedzseri tevékenységéről ismerik, hanem a szerteágazó karitatív tevékenységéről. Az 1983-ban létrehozott Soros Alapítvány ugyanis jelentős összegekkel támogatja a fejlődő országok civil szervezeteit. Az alapítvány támogatásaiból nem maradtak ki a magyar szervezetek sem, de Soros nevéhez köthető a Közép-európai Egyetem megalapítása is. Bár Soros György munkássága itthon is nagy elismerésnek örvend, hedge fundjának 2008 őszi OTP elleni spekulációja beárnyékolta a guru hazai megítélését.

Soros György hivatalosan visszavonult az aktív befektetői tevékenységtől, a gazdasági és politikai folyamatokról alkotott véleményét azonban számtalan újságban és televízióban hangoztatja.

Előzmény: Bradanek F (67)
Bradanek F Creative Commons License 2014.08.27 0 0 67

A Soros Györgyöt is sorai között tudó befektetői csoport beperelte a BNY Mellont, mert az argentin csőd kapcsán nem fizettek nekik több mint 200 millió eurós összeget az átstrukturálásra váró kötvények után. Véleményük szerint az euróban denominált kötvényekre az angol jog vonatkozik és nem az amerikai, így nem is lehet figyelembe venni az amerikai bíróság kifizetést tiltó határozatát. A bank viszont megalapozatlannak tartja a vádakat, és kiáll a döntése mellett - írja a The Telegraph.

Never Man Creative Commons License 2014.08.21 0 0 66

"Egyiptom: Washington fogja vissza magát!"

 

- Bár itt abszolút offtopik a téma, de a fenti mondat nagyon el van címezve, tekintve, hogy nem szövetségi ügy, hanem Missouri államé. 

Előzmény: Bradanek F (65)
Bradanek F Creative Commons License 2014.08.21 0 0 65

Nekiment Egyiptom is!

 

 

Az egyiptomi belügyminisztérium szóvivője ötpontos használati útmutatóval látta el az amerikai rendvédelmi erőket és visszafogottságra szólította fel Washingtont a St. Louisban lassan két hete tartó zavargások kezelésében – írta szerdán internetes oldalán az al-Maszri al-Jóm című napilap.

A szóvivő pár nappal a tavaly augusztusi kairói tömegtüntetések véres feloszlatásának évfordulója után lépett így fel. Az egyiptomi biztonsági erők akkori akciójában a Human Rights Watch (HRW) emberjogi szervezet szerint egyetlen nap alatt több mint ezer ember vesztette életét. Háni Abdel-Latíf egy népszerű egyiptomi televíziós műsorban határozottan felszólította az amerikai rendőrséget, hogy tekintsen el a túlzott erő alkalmazásától a tüntetőkkel szemben. Az erőszakos fellépés helyett a vezérőrnagy a két fél közötti párbeszédet sürgette annak érdekében, hogy a káosz ne csapjon át a szomszédos szövetségi államokba.

 

Egyiptom: Washington fogja vissza magát!

Never Man Creative Commons License 2014.08.21 0 0 64

Émmeg hitelt kérnék a magyar szakemberektől, akik bizonyára szívesen fektetnék be a teljes magyar nyugdíjkasszát Argentína felvirágoztatására ... az sem baj ha a negyedét fizetik csak vissza, hiszen itt volt a 3000 milliárd aminek már a negyede sincs meg oszt mégis szárnyal a gazdaság, nő a GDP ... sőt lehet. hogy pont ezért. Az usákok láthatólag nem értenek ehhez az egészhez, tehát pont a fordítottját kell csinálni mint azok.

Előzmény: martinaxe7 (63)
martinaxe7 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 63

Magyar szakemberektől kérnék telefonos segítséget

Never Man Creative Commons License 2014.08.21 0 0 62

Én pedig Honoluluban szeretném tölteni a karácsonyt.

Előzmény: Bradanek F (60)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2014.08.21 0 0 61

Argentína nyugodtan nekimehet az usának, náluk ugyanis nincsenek:))))

Bradanek F Creative Commons License 2014.08.21 0 0 60

Ravasz trükkel kerülné meg a csődöt Argentína.

 

Argentína Buenos Airesben létrehozandó számlákon keresztül akarja törleszteni adósságát hitelezőinek, hogy megkerülje az ország New York-i kifizetéseit zároló és ezáltal technikai államcsődöt előidéző amerikai bírói ítéletet – jelentette be Cristina Fernández de Kirchner argentin államfő.

taekoo Creative Commons License 2014.08.20 0 0 59

Elvileg a kockázatviselés fizetsége a kamat. Versus moralitás.

 

Olyan ez mint egy házastársi perpatvar. Kívülről nehéz igazságot tenni, csak sejti az ember hogy mindkettő sáros valamilyen arányban.

Előzmény: Unerwünschter Gast (57)
Kuruc75 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 58

Egyetertek !

 

A problema szerintem ott keletkezett hogy az elnok asszony erzelmi kerdest csinalt az ugybol hogy o majd beint az USA burzsuj hedge found oknak mert o olyan tokos, ahelyet hogy vagy igy vagy ugy de suba alatt megallapodott volna.

 

Most az ugy mar szeles nyilvanossagot kapot es ilyen manoverekrre nincs lehetoseg de a malomko mar el vagyon hajitva es nem tudjuk merre kit hogyan talal el csak azt hogy amerre fele esik arra fel teli van argentine erdekekkel.

 

Lehet a mostani orosz elelmiszer helyzet osszehoz egy argentin orosz tengelyt is majd kiderul.

 

 

 

Előzmény: Never Man (55)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.08.17 0 0 57

A kölcsönadó vajon nem felelős-e, ha olyannak nyújt kölcsönt akinek nincs esélye van visszafizetni ?!

 

Attól függ, kivel szemben. De ez nem egy standard hitelügylet volt, hanem egy kötvénykibocsátás az USA piacon.

 

Itt nincs klasszikus hitelezés, amiben van hitelképességi vizsgálat. A felelősség szinte kizárólag a kibocsátóé ( Argentina). Van némi felelőssége az USA pénzügyi felügyeletének, aki ezt engedélyezte. De a felelőssége inkább a kötvényt megvásárlókkal szemben áll fenn. A hitelezőknek ilyen esetben nem felelőssége van, hanem kockázata.

Előzmény: taekoo (53)
Bradanek F Creative Commons License 2014.08.17 0 0 56

Kijárási tilalom és füstgránátok Fergusonban.

 

Száznál is több tüntető dacolt vasárnapra virradó éjjel a kijárási tilalommal a Missouri állambeli St. Louis város Ferguson nevű peremkerületében, gúnyolódott a kivezényelt rendőrökön, akik azután füstgránátokkal szétoszlatták a tömeget.

Jay Nixon, az állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett ki, és éjféltől reggel 5 óráig tartó éjszakai kijárási tilalmat vezetett be szombaton Fergusonra vonatkozóan, hogy megfékezze a zavargásokat, amelyeket egy fegyvertelen afroamerikai tinédzser fehér rendőr általi lelövése váltott ki. Kiemelte, hogy a tüntetők zöme békésen tiltakozott kezdettől fogva, az áldatlan állapotokért egy viszonylag kicsiny csoport felelős.

Never Man Creative Commons License 2014.08.17 0 0 55

Szerintem két technikai megoldása lehet a problémának.

 

1. a 93%-nyi hitelező elengedi a tartozás 75%-át (ehhez joga van), és az új tartozást már ki tudja fizetni az adós. Továbbá lenyelik, hogy a 7% nem engedi el a tartozást.

 

2. a 93% megvásárolja a 7% követelését teljes áron, és mint engedményezett elengedi annak 75%-át. A cikk szerint Argentína ilyen esetben is fizetőképes.

 

Fentiek alternatívája, hogy egyelőre senki sem kap semmit, de ettől még a 7% követelése továbbra is ketyeg és előbb-utóbb meg fogja kapni. Szvsz az egész történet sarokpontja, hogy ki meddig tud várni és milyen nyomásgyakorló eszközei vannak - tartok tőle, hogy az usák alapok ebben jó pozícióban vannak.

 

 

Előzmény: Kuruc75 (43)
Bradanek F Creative Commons License 2014.08.17 0 0 54

Amerika, nekiment Amerikának. (Nemcsak Argentina)

 

Liberális demokrácia???

 

 

Rendkívüli állapotot vezettek be Missouri államban.

 

Rendkívüli állapotot hirdetett és éjszakai kijárási tilalmat vezetett be Missouri állam kormányzója szombaton, hogy megfékezze azokat a zavargásokat, amelyeket egy fegyvertelen fekete bőrű tinédzser fehér rendőr általi lelövése váltott ki.

Jay Nixon kormányzó a bejelentést indokolva azt hangoztatta, az amerikai szövetségi állam nem fogja engedni, hogy „fosztogatók egy csoportja veszélyeztesse a teljes közösséget”. A rendnek vissza kell állnia ahhoz is, hogy igazságot szolgáltathassanak az ügyben - tette hozzá.

A 18 éves Michael Brownt múlt szombaton lőtte le a fehér Darren Wilson, egyelőre nem teljesen tisztázott körülmények között. Az egy hete tartó tiltakozó akciók és zavargások pénteken különösen súlyossá váltak, miután a rendőrt megnevezték, Brownról pedig bejelentették, hogy lelövése előtt lopást követett el egy boltban.

taekoo Creative Commons License 2014.08.14 0 0 53

Igaz hogy a jog az usák oldalon van, de felvetődik a kérdést:

 

A kölcsönadó vajon nem felelős-e, ha olyannak nyújt kölcsönt akinek nincs esélye van visszafizetni ?!

Bradanek F Creative Commons License 2014.08.13 0 0 52

Nemcsak Argentina, de a saját polgárai is.

 

Megdobálták a rendőröket, lőfegyver is dördült.

 

Az előző esti zavargásokat követően hétfőn éjjel összecsaptak egymással rendőrök és tüntetők az egyesült államokbeli St. Louisban. A tiltakozásokat az váltotta ki, hogy egy rendőr lelőtt egy szemtanúk állítása szerint fegyvertelen fekete tinédzsert.

Bradanek F Creative Commons License 2014.08.12 0 0 51

Nagyon sok van Amerika rovásán.

 

Az Egyesült Államok és a NATO nem vizsgálta ki alaposan azokat az afganisztáni katonai támadásait, amelyek civilek halálát okozták, sőt a háborús bűn gyanúját is felvetik – állítja az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet hétfőn Kabulban nyilvánosságra hozott jelentésében.

Az AI a 2009 és 2013 közötti időszakból tíz olyan esetet vizsgált, amelyben amerikai katonai támadásnak civil áldozatai voltak, összesen 140. Az esetek közül egyiket sem vizsgálták ki az amerikai katonai hatóságok – állítja az emberjogi szervezet.

A legtöbb eset légitámadás vagy éjszakai rajtaütés volt. Mindkét taktika rendszeresen heves bírálatokat kap a kabuli kormánytól, de afgán civilektől is, akik azzal vádolják az Egyesült Államokat, hogy nem tesz kellő erőfeszítéseket az afgán lakosok megkímélésére.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.11 0 0 50

aha!

Előzmény: Kuruc75 (49)
Kuruc75 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 49

A Kubai valsagra gondolsz ?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.11 0 0 48

1962.

Előzmény: Kuruc75 (47)
Kuruc75 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 47

"

Vigyáztam, én is írtam ilyesmit, de sehol sem látszik!!!:((( Nekimenni az usának csak annyit jelenthet, hogy összeborulni az oroszokkal!!!"

 

 

Szerintem ebben meg nincsenek benne az oroszok.

 

Ez egy belpolitikai lepes . Az argent elnokasszony jelzi a nepnek hogy igen most szivunk de mi machok vagyunk nem adjuk fel es folytatjuk a harcot.

 

SZORGOS NEPUNK GYOZNI FOG !

 

Persze tudja az elnokasszony hogy eselye a kezdemenyezesenek nulla mert az eredeti szerzodesben mar le van irva melyik birosag illetekes vita eseten. Mivel a penzt az amiktol vettek fol igy az ami birosag. Az meg mar targyalta az ugyet es jelzte hogy nem hulye az aki a szerzodes szerinti osszeget koveteli.

 

 

Szerintem ez egy alibi lepes.

 

 

Az oroszok szerintem meg csak most jonnek. Valoszinuleg del amerikai jelenletuk befolyasuk drasztikusan novekedni fog.

 

Tortenelmi tpasztalat hogy ahol a befolyasuk novekszik ott a feszultseg is .

 

 

 

Az elso igazi jel erre az lesz mikor megerkezik az orosz fegyverszallitmany. Akar ajandekba is.

Előzmény: nagyanyo5:0 (46)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 46

Vigyáztam, én is írtam ilyesmit, de sehol sem látszik!!!:((( Nekimenni az usának csak annyit jelenthet, hogy összeborulni az oroszokkal!!!

Előzmény: Kuruc75 (45)
Kuruc75 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 45

Ami az adott heyzetben erdekes fejlemeny lehet hogy az oroszok es az argentinok osszeborulnak. Az oroszoknak mezogazdasagi termekekre van szukseguk az argiknak meg piacra es politikai tamogatottsagra.

 

Amedig csak uzletelgetnek az rendben van szabad a piac, de amikor az argik megkapjak az elso orosz fegyverszallitmanyt, plane ha ajandekba ( jelzeserteku eset ) akkor a britek jobb ha odafigyelnek a Falkland szigeteikre mert az argik megint esetleg a Gaultieri utat valasztjak a gazdasagi valsagban.

Kuruc75 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 44

"Nem sok esélyük van, de drukkolok nekik. Épp ideje, hogy ezeknek a spekulánsoknak egy kicsit a körmére nézzenek."

 

Mitol lennenek spekulansok ? Ez itt total nem helyen valo kifelyezes.

 

Az Argik kolcsonert mentek a New Yorki penzpiacra. Adtak kaptak ajanlatot megallapodtak, alairtak, megkaptak a penzt. semmi spekulacio!!!

 

A penz tulaja szeretne megkapni azt ami jar neki amit azargik is megigertek. Ennyi.

 

 

Előzmény: Gipsz Jakab (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!