Keresés

Részletes keresés

István - Bp Creative Commons License 2014.09.06 0 0 105

Sziasztok!

 

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Bor és Gasztro topickot. 

 

Magángyűjtő vagyok és bor kedvelő, tanulok is borokról nagyon érdekel ez a téma.

Úgy gondoltam a bor kedvelők itt cseveghetnének, cserélhetnék tapasztalatokat borokról, ételekről, receptekről, kóstoló sorokról, mindenről ami a borhoz tartozik. Kérdezhetünk egymástól fajtákról, területekről bor - étel párosításokról. A közös pont a bor. 

 

Akit érdekel nézzen át néha.....

mr.river2000 Creative Commons License 2014.05.22 0 0 104

fűszereitekről képeket kérek!

bakibaby Creative Commons License 2010.04.26 0 0 103
Megszüntették a forgalmazását.

bb
Előzmény: eMM (52)
eMM Creative Commons License 2007.08.02 0 0 102
Én kirántva szoktam volt avagy mikróban párolom.Rizzsel (esetleg citromkarikával) isteni finom.
Előzmény: Lea29 (98)
Zitka Creative Commons License 2007.07.30 0 0 101
Még egy szavazat a Gelatelli diósra! :-) A csokidarabos csoki is igen-igen finom. :-)
Előzmény: H_G (100)
H_G Creative Commons License 2007.07.30 0 0 100
Hajjajj, és mennyire finom közülük a diós! (Gelatelli a márkanevük egyébként.)

Ledo-ból van egy karamellás-mogyorós kekszdarabkákkal, azt semmiképpen se hagyd ki!
Előzmény: eMM (99)
eMM Creative Commons License 2007.07.27 0 0 99
Nem semmi pénz egy adag fagyasztott vízért.
Én már a Cart'Dornak az árát is horronak tartom.
Ócskát meg nem veszek.A ledo márkát favorizálom de csakis a csoki vaniliásat.Vagy a LIDL-es premium jégkérmeket azok emberi áron kaphatóak.
Előzmény: soppingfüggő (97)
Lea29 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 98

Szia!

A tőkehalfilét hogyan készítitek el? Itt figyel nekem is a fagyoban, de nem tudom melyik végéről fogjak neki...előre is köszi

Előzmény: szysssz (96)
soppingfüggő Creative Commons License 2007.07.27 0 0 97
Érdeklődni szeretnék vásárolt-e valaki már eredeti Mövenpick jégkrémet, ami most éppen akciós a Sparban, "csupán" 2250 ft egy közel 1 literes darab. El nem tudom képzelni, miért kerülhet ennyibe, azonkívül hogy Svájcban gyártják és ugye ott drágább a munkaerő. No de ennyire? Vagy ez a jégkrém már tényleg a non plussz ultra?
szysssz Creative Commons License 2007.04.08 0 0 96

Bizony szeretjük a halat: magamévá is teszek gyakorta 1-1 adagot. Most is ott didereg a frigóban néhány tőkehal filé, + 2 db pisztráng. :))

A hal ízű tsirkét viszont ki nem állhattam. Abban az időben mindenféle más húsokat kóstolgattam - csak úgy az íze kedviért. )))

Előzmény: eMM (95)
eMM Creative Commons License 2007.04.08 0 0 95
Hátja sokan szeretik a halat!.)
Előzmény: Macroglossa (94)
Macroglossa Creative Commons License 2007.04.08 0 0 94

A vonatkozó rendelet szerint kaphatna, de a piac nem igazán fogadja el, ezért a vágóhídak nem veszik át a hallisztes csirkét, ezért a termelő nem olyan takarmánnyal eteti.

 

Különben a jó minőségű halliszt nem okoz ízhibát.

 

Előzmény: eMM (80)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.04 0 0 93

Pedig markáns a hatása. Persze csak igazán minőségit érdemes inni.

 

Amúgy igazat adok egy ismerősömnek, aki azt válaszolta nekem a "Legjobb hatású ital a whisky !" kijelentésemre: "Mindennek megvan a maga ideje."

 

Nagyon bölcs megállapítás. Ha egy hideg szeles téli estén (már amennyire tél a tél mostanság) hazaérkezem átfázva, semmi sem esik jobban mint egy pohár skót whisky vagy magyar pálinka. De egy kánikulai strandoláskor eszembe sem jutna. Akkor csakis sör ! Egy ünnepi ebéd után pedig csakis a hozzáillő bor !

 

Előzmény: tuutuu (92)
tuutuu Creative Commons License 2007.04.04 0 0 92

Halkan jegyzem meg, töményügyileg öléggé balfék vagyok.

Ennek számos oka van, de tény, hogy mostanság egyáltalán nem iszom ilyesmit, csak ha nagyon megszorongatnak..:}}

Előzmény: fan_fan (91)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.04 0 0 91

Hahh, az amcsi whiskey ... Nem pediglen brit/skót !

 

Ha már amcsi, akkor inkább Jack Daniel`s ! (Nagyon kedvelem.)

 

Emberedre találtál, a whisk(e)y -k professzora vagyok ! :DDDDD

Előzmény: tuutuu (90)
tuutuu Creative Commons License 2007.04.04 0 0 90

Nekem pl. a Jim Beam a halálom.

Dehát még szerencse, jut másnak...}}

Előzmény: fan_fan (88)
zsandár Creative Commons License 2007.04.04 0 0 89

Nade mit akarunk mi amikor a normális bort is vadászni kell már.

Ebben tökéletesen igazad van,ezért veszek én is mindig SZŐLŐT és abból a pincémben valóban bor lesz.A szőlősgazdák nagyon kedvesen kínálnak mustot is megvételre,de én mindig csak szőlőt veszek,szeretek vele bajlódni:-))))

Előzmény: eMM (79)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.04 0 0 88
Bővebben ?
Előzmény: tuutuu (87)
tuutuu Creative Commons License 2007.04.04 0 0 87
Már amelyik..:}}
Előzmény: fan_fan (86)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.04 0 0 86

Azok még a töményüket is gabonából csinálják,hol érhet fel az a magyar,érett,zamatos gyümölcsökből készült pálinkához??

 

Nono. A whiskyt ne bántsuk. Kiváló ital.

Előzmény: zsandár (76)
tuutuu Creative Commons License 2007.04.04 0 0 85
Már vagy 15 éve nincs halízű csirke, tehát nem.
Előzmény: eMM (80)
eMM Creative Commons License 2007.04.04 0 0 84
Na ilyent ne vegyetek.A LIDL-ben akciós (kemény 15Ft-al)
http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.pc.index
Knorr milánói tésztaszósz gombával.A címke szerint még finomabb.Kérdés hogy minél.Pld a kakánál.Emlékeim szerint pedig ezek a szószok finomak voltak(elég rég ettem) de ez egy savanyú vacak.Nagyon rossz.
Ez a LIDL-es tészat viszont finom, most volt akciós 99 pénzért be is spájzoiltam belőle.

pfujjjjjjez nem pujjj!!!
Előzmény: eMM (79)
eMM Creative Commons License 2007.04.04 0 0 83
Nakérem.Így néz ki a nemvéres csirkecomb.Ugyanúgy készült csak épp a Taravis nevet viselő Taravis csirkecombból.
nyamm!
Előzmény: eMM (66)
eMM Creative Commons License 2007.04.04 0 0 82
Látom be örökbe kell fogadnom egy tintahalat és még nagyobb lesz köztünk az egyetértés.:)
Jó lesz házörzőnek.
Előzmény: fan_fan (75)
eMM Creative Commons License 2007.04.04 0 0 81
és nagy roszcsont.Nemcsak hogy az egeret fogja zsinórban(bár nem könnyű mert nagyon fogynak) de aminek nem örülök fog cickányt, gyíkot, kiskacsát is!
Általában azért időben el tudom tőle szedni a zsákmányt.
Előzmény: H_G (74)
eMM Creative Commons License 2007.04.04 0 0 80
Hallisztet kapnak még?
Előzmény: Macroglossa (78)
eMM Creative Commons License 2007.04.04 0 0 79
Pedig a Cider igenis finom.Volt hogy benyakaltam belőle este rendesen(ha egyszer itatja magát meg ki kelett használni az alkalmat) és másnap még csak a fejem se fájt.
És van belőle jópár márka nálunk meg egy sincs.Nade mit akarunk mi amikor a normális bort is vadászni kell már.
Már feljesztés alatt van a saját csirke projekt de azok még a tojásban vannak egyelőre.
Különben si miről írnék ide?:)
Következik a knorr borzasztómártás teszt.


Előzmény: zsandár (76)
Macroglossa Creative Commons License 2007.04.03 0 0 78

Megbocsáss, de csak részben van igazad.

Az érintett jogán pofázok bele, mert a takarmányiparban dolgozom.

 

Dögből készült fehérjelisztet nem kapnak. Növekedési hormont se.

Át se vesz vágóhíd olyan csirkét, aki ilyeneket látott, és ezt ellenőrzik is.

 

Antibiotikum, mesterséges hizlalda ,tömegnyomor (20 db letelepítve 1 nm-re) viszont teljesen igaz.

 

Azt is megsúgom, hogy a csirke 40-42 nap alatt lesz 2 kiló feletti vágósúlyban...

 

Üdv

 

A Macroglossa

 

Előzmény: zsandár (76)
zsandár Creative Commons License 2007.04.03 0 0 77

Ja és ne gyere azzal a gyenge kifogással,hogy nem tudsz termelőtől venni csirkét:-))Te sem New Yorkban laksz,a 147-en.Megbízható termelő mindenhol van.

Mi 500 ft/kg árban vesszük a pucolt egész csirkét.

Előzmény: eMM (66)
zsandár Creative Commons License 2007.04.03 0 0 76

Amit nem győzök hangsúlyozni minden konyhaasztalos fórumon és amit Te is tudhatnál vén csataló létedre,az az hogy, multinál nyers és egyéb hústerméket venni SZIGORÚAN TILOS!!:-))

Az általad vett csirke az alábbi dolgokkal nem találkozott,:napfény,szemestakarmány,zöldtakarmány,kapirgálható rovarok,férgek.Ellenben bőven kapott:dögből készült fehérjelisztet feltúrbózva szójával,növekedési hormonnal,antibiotikummal.Mesterséges hízlaldában ,tömegnyomorban.

Azért lett ilyen ,amilyen.

Miért jó az a cíder??Sima almabor vagyis gyümölcsbor,tehát nem BOR.

Ugyanis a BOR alapanyaga a szőlő,mint tudjuk:-)))))

Hagyjuk meg az almalőrét a halvérű angoloknak:-))

Azok még a töményüket is gabonából csinálják,hol érhet fel az a magyar,érett,zamatos gyümölcsökből készült pálinkához??

Én mondom ,furcsa egy népség az....

Előzmény: eMM (66)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!