Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Bor és Gasztro topickot.
Magángyűjtő vagyok és bor kedvelő, tanulok is borokról nagyon érdekel ez a téma.
Úgy gondoltam a bor kedvelők itt cseveghetnének, cserélhetnék tapasztalatokat borokról, ételekről, receptekről, kóstoló sorokról, mindenről ami a borhoz tartozik. Kérdezhetünk egymástól fajtákról, területekről bor - étel párosításokról. A közös pont a bor.
Nem semmi pénz egy adag fagyasztott vízért. Én már a Cart'Dornak az árát is horronak tartom. Ócskát meg nem veszek.A ledo márkát favorizálom de csakis a csoki vaniliásat.Vagy a LIDL-es premium jégkérmeket azok emberi áron kaphatóak.
Érdeklődni szeretnék vásárolt-e valaki már eredeti Mövenpick jégkrémet, ami most éppen akciós a Sparban, "csupán" 2250 ft egy közel 1 literes darab. El nem tudom képzelni, miért kerülhet ennyibe, azonkívül hogy Svájcban gyártják és ugye ott drágább a munkaerő. No de ennyire? Vagy ez a jégkrém már tényleg a non plussz ultra?
A vonatkozó rendelet szerint kaphatna, de a piac nem igazán fogadja el, ezért a vágóhídak nem veszik át a hallisztes csirkét, ezért a termelő nem olyan takarmánnyal eteti.
Pedig markáns a hatása. Persze csak igazán minőségit érdemes inni.
Amúgy igazat adok egy ismerősömnek, aki azt válaszolta nekem a "Legjobb hatású ital a whisky !" kijelentésemre: "Mindennek megvan a maga ideje."
Nagyon bölcs megállapítás. Ha egy hideg szeles téli estén (már amennyire tél a tél mostanság) hazaérkezem átfázva, semmi sem esik jobban mint egy pohár skót whisky vagy magyar pálinka. De egy kánikulai strandoláskor eszembe sem jutna. Akkor csakis sör ! Egy ünnepi ebéd után pedig csakis a hozzáillő bor !
Nade mit akarunk mi amikor a normális bort is vadászni kell már.
Ebben tökéletesen igazad van,ezért veszek én is mindig SZŐLŐT és abból a pincémben valóban bor lesz.A szőlősgazdák nagyon kedvesen kínálnak mustot is megvételre,de én mindig csak szőlőt veszek,szeretek vele bajlódni:-))))
Na ilyent ne vegyetek.A LIDL-ben akciós (kemény 15Ft-al) http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.pc.index Knorr milánói tésztaszósz gombával.A címke szerint még finomabb.Kérdés hogy minél.Pld a kakánál.Emlékeim szerint pedig ezek a szószok finomak voltak(elég rég ettem) de ez egy savanyú vacak.Nagyon rossz. Ez a LIDL-es tészat viszont finom, most volt akciós 99 pénzért be is spájzoiltam belőle.
és nagy roszcsont.Nemcsak hogy az egeret fogja zsinórban(bár nem könnyű mert nagyon fogynak) de aminek nem örülök fog cickányt, gyíkot, kiskacsát is! Általában azért időben el tudom tőle szedni a zsákmányt.
Pedig a Cider igenis finom.Volt hogy benyakaltam belőle este rendesen(ha egyszer itatja magát meg ki kelett használni az alkalmat) és másnap még csak a fejem se fájt. És van belőle jópár márka nálunk meg egy sincs.Nade mit akarunk mi amikor a normális bort is vadászni kell már. Már feljesztés alatt van a saját csirke projekt de azok még a tojásban vannak egyelőre. Különben si miről írnék ide?:) Következik a knorr borzasztómártás teszt.
Ja és ne gyere azzal a gyenge kifogással,hogy nem tudsz termelőtől venni csirkét:-))Te sem New Yorkban laksz,a 147-en.Megbízható termelő mindenhol van.
Mi 500 ft/kg árban vesszük a pucolt egész csirkét.
Amit nem győzök hangsúlyozni minden konyhaasztalos fórumon és amit Te is tudhatnál vén csataló létedre,az az hogy, multinál nyers és egyéb hústerméket venni SZIGORÚAN TILOS!!:-))
Az általad vett csirke az alábbi dolgokkal nem találkozott,:napfény,szemestakarmány,zöldtakarmány,kapirgálható rovarok,férgek.Ellenben bőven kapott:dögből készült fehérjelisztet feltúrbózva szójával,növekedési hormonnal,antibiotikummal.Mesterséges hízlaldában ,tömegnyomorban.
Azért lett ilyen ,amilyen.
Miért jó az a cíder??Sima almabor vagyis gyümölcsbor,tehát nem BOR.
Ugyanis a BOR alapanyaga a szőlő,mint tudjuk:-)))))
Hagyjuk meg az almalőrét a halvérű angoloknak:-))
Azok még a töményüket is gabonából csinálják,hol érhet fel az a magyar,érett,zamatos gyümölcsökből készült pálinkához??