Keresés

Részletes keresés

Bradanek F Creative Commons License 2014.09.03 0 0 12

Pénzcsere itt, az EU meg adogat.

 

 

12 ezer milliárdos fejlesztés jön a következő hat évben

 

 

Több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról állapodott meg az Európai Bizottság a magyar kormánnyal, ami a hozzá szükséges önerővel nagyságrendileg 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a 2014–2020-as időszakban – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az Európai Bizottság és Magyarország közötti partnerségi megállapodásról nyilatkozott az MTI-nek.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy korábban nem látott mértékű tőkeinjekcióra számíthatnak a kkv-k, és jelentős autópálya-építési program is indul, hogy a tervek szerint 2018-ra minden sztráda elérje az országhatárt.

A múlt héten elfogadott megállapodást várhatóan szeptember 11-én írja alá Orbán Viktor kormányfő és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke – mondta a miniszter, nagy sikernek nevezve a megállapodás megkötését, különösképpen azért, mert „manapság sokan próbálják nyomás alatt tartani az EU-t, hogy pénzügyi vagy politikai szankciót alkalmazzon Magyarországgal szemben”.

Lázár János frappáns válasznak tartja az Európai Bizottság részéről, hogy miközben vannak olyan politikai erők, amelyek Magyarország elleni uniós szankciókat sürgetnek, addig a bizottság most 34,5 milliárd eurónyi támogatásról állapodott meg a magyar kormánnyal. Kiemelte, ez az összeg és a hozzá szükséges önerő nagyságrendileg 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent 2020-ig. „A 2014–2020-as fejlesztési időszak érdemben fogja megváltoztatni az országot, a támogatás egy sokkal versenyképesebb, gyorsabban növekvő gazdaság feltételeit biztosítja” – jelentette ki a Miniszterelnökség vezetője, közölve, hogy az első pályázatok még idén ősszel megjelennek, a pénzkiosztás rendszere pedig „az eddiginél sokkal egyszerűbb, átláthatóbb, bürokrácia- és korrupciómentes lesz”.

VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2014.09.02 0 0 11

2018-ig bevezetésre kerül az a (világszabadalom!) plasztikkártya, ami ugyanúgy lesz a személyi igazolványunk, mint az adó-és TB-kártyánk (esetleg útlevelünk, de erről még folynak a tárgyalások), színházi belépőnk, mozijegyünk, parkoló kártyánk… nem mellékesen Nemzeti Bakkártyánk,

 

És a stadionbelépő? Azzal mi lesz?

Előzmény: lxt (7)
VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2014.09.02 0 0 10

Berosáltam. Én még a milpengőt sem adtam le.

Előzmény: Bradanek F (0)
freyya Creative Commons License 2014.09.02 0 0 9

Ez baromság.  A pénzt fokozatosan szokták lecserélni, nem úgy, hogy mindenki betódul a bankba, és kicseréli újra. Egy ideig a boltokban még tudsz a régi pénzzel vásárolni, de már az újjal adnak vissza. Ez mindig is így volt. 

Előzmény: Bradanek F (0)
Bradanek F Creative Commons License 2014.09.02 0 0 8

 

Így néz ki az új forint, már holnaptól hivatalos az új tízezres.

 

Nem lesz Wass Albert, sem Feszty-körkép, sem sámándob az új forintbankjegyeken: az MNB pusztán továbbfejleszti a most forgalomban lévő bankjegyeket, fokozatosan 2018-ig – derült ki a jegybank hétfői sajtótájékoztatóján.

Az MNB tájékoztatóját itt töltheti le pdf-ben az összes új címletről, itt pedig a tízezresről. Itt pedig a jegybank gyakran ismételt kérdés-válaszai.

lxt Creative Commons License 2014.09.01 0 0 7

Csak van valamilyen (irr/il)racionális oka a bankók cseréjének.

 

Oksági:

-  az új papírpénzek előállítása (így forgalomban tartása is) költséghatékonyabb

-  a pénzcsere minden járulékos költségét + 1 forinttal meghaladó (és/vagy pénzben nem kifejezhető) haszna

-  a pénzcsere okai azért nem transzparensek (mint ahogyan annak terve, folyamata se volt publikus), mert közérdekről van szó, amihez ugye, (egyenként) egyikünknek se, semmi köze

 

Para:

- chip lesz mindben; deaktivált, de bármikor reaktiválható nyomkövető; a nagyobb címletek azonnali, audiovizuális jelfolyam továbbítására is alkalmasak… csak szólok

- a jelenleg forgalomban lévő papíralapú kp mennyiségének, legfeljebb az egytizedét bocsájtják ki: 2018-ig bevezetésre kerül az a (világszabadalom!) plasztikkártya, ami ugyanúgy lesz a személyi igazolványunk, mint az adó-és TB-kártyánk (esetleg útlevelünk, de erről még folynak a tárgyalások), színházi belépőnk, mozijegyünk, parkoló kártyánk… nem mellékesen Nemzeti Bakkártyánk, amire, és csakis arra átutalva lesz legálisnak tekinthető minden jövedelmünk (no para: a vonatkozó törvények egy hét alatt átmennek; azt követően pedig?, már egy ráutaló kérdés is törvénysértésnek minősül) – ide értve a gazdasági társaságok osztalékait is, stb. És akkor még nem ejtettünk szót az e-számlákról, mármint a papíralapú számlák negligálásában rejlő korlátlan lehetőségekről.

-  mert csak

halaloszto Creative Commons License 2014.09.01 0 0 6

Aki sok keszpenzt tart otthon es nem dollarban meg euroban, az meg is erdemli.

Előzmény: Bradanek F (0)
pajaci Creative Commons License 2014.09.01 0 0 5

A 99% valóban csak egy rész.

Előzmény: Bradanek F (3)
FOMA Creative Commons License 2014.09.01 0 0 4

Megoldják, mint ahogy az eddigi pénzcseréknél is. A csere fokozatosan történik majd, még sokáig érvényesek lesznek a jelenlegi bankjegyek is.

Előzmény: Bradanek F (0)
Bradanek F Creative Commons License 2014.09.01 0 0 3

"A milliárdos vagyonok külföldi számlákon vannak, sz@rnak az egészre."

 

Csak egy részük.

Előzmény: pajaci (2)
pajaci Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2

A milliárdos vagyonok külföldi számlákon vannak, sz@rnak az egészre.

Előzmény: Bradanek F (0)
Bradanek F Creative Commons License 2014.09.01 0 0 1

Megújul a készpénzünk - Decemberben már új tízezresünk is lesz!

 

A Magyar Nemzeti Bank fokozatosan új bankjegyekre cseréli le a teljes hazai készpénzállományt. Először az új tízezer forintossal találkozhatunk, az ugyanis már decemberben forgalomba kerül. A teljes átállás 2018-ig tart majd, aminek a keretében 3489 milliárd forint kerül lecserélésre, ennyi volt ugyanis forgalomban a júliusi adatok szerint. A Portfolio a helyszínről tudósít.

Bradanek F Creative Commons License 2014.09.01 0 0 0

Adócsalók, simlisek retteghetnek.

 

Új forint lesz. A régit le kell adnod! – így megtudják, hogy mennyi pénzed van otthon

Bradanek F Creative Commons License 2014.09.01 0 0 topiknyitó

Teljes pénzcsere lesz Magyarországon

 

Az Index írja, hogy a Magyar Nemzeti Bank bejelentést tesz hétfőn milyen lesz a magyar készpénz?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!