Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.23 0 0 40

!? Egy szót nem írtam arról, hogy a szegények érdekében történik. Röviden, az egész szövegelésem arról szólt, hogy ha alapjában véve a vagyont és hatalmat (nem véletlen használom mindkét szót...teljesen mást jelent) úgy kellett megszerezniük a "sikereseknek", akkor miért várják el a többiek, hogy "megszerzés nélkül", alanyi jogon adják oda a "sikeresek"?

 

Egész életükben azt neveli a rendszer beléjük, hogy ki kell érdemelni mindent (nem ingyen kapnak kenyeret, iskolia jegyeket, munakhelyi fizetést, ügyfelek pénzét stb.). És mikor sikeresebbek közé kerülnek, hirtelen az ELLENKEZŐJÉT várjáék el tőlük. Azaz érdem helyett, önzetlenül segítsenek másokon.

Miért nem segítőkészek, önzékenyek, lemondóak az emberek? Mert nem erre nevelték őket. Szavakkal lehet mondták nekik, de a tapasztalatik az ellenkezőjét mutatták (iskolai jegyeket, diplomát, állást, ügyfeleket stb. talán alanyi jogon kaptak!?).

Előzmény: Apóca polca (39)
Apóca polca Creative Commons License 2013.09.23 0 0 39

Az a baj, hogy amikor megadóztatásről írsz azt hiszed, hogy az jellemzően a szegények érdekében történik, pedig dehogy.

Pl a Terror Háza , vagy az Operaház, vagy a foci is abból van tmogatva, és sztem jellemzően nem szegények látogatják.

A fesztiválok is .

De épp ma volt szó a repülésról.

És a riporter rákérdezett, hogy önfenntartó e a vidéki repülőtér, akkor a álaszoló azt mondta, hogy egyáltalán nem, de ne hívjuk ezt támogatásnak mert, hogy....

Nem tudom pontosan idézni, a mai napköben músorban volt.

Tény hogy állami pénre szorul.

És jellemzően gazdagok,  sőt nem is magyarok használják.

 

Aztán támogatják a nagybirtokost is.

Aki fél holdon gürözik a krumplival gépek nélkül azt nem. Csak akinek hektárjai vannak.

 

Erre is megy a Gazdagoktól beszedett adó, és ezért tapsol a szegény .

Segélyre kevesebb megy évente, mint az Operaháznak.

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.22 0 0 38

...de ilyen az ember. Ha nekem van, megérdemlem, senki se vegy el (aki elveszi, az tolvaj, cigus, zsidó meg mittom milyen jelzőt kap). Ha másnak, akkor adóztasság meg, mert akkor is megérdemlem (mert milyen szerencsétlen vagyok, jah, akkor azért szabad elvenni a másét) :D Kétszínéség a javából :D Ennél egyszerűbben nem tudom leírni az emberiség igazi arcát, innentől léptem. További jó fórumozást!

Ha erre azt írjátok, de hát nem lop az átlagember....mert törvény enm engedi. Azért a gazdagok megadóztatása kurva nagy ujjongással jár/járt világszerte :D Ha egyszer nem rablólelkű az ember, akkor miért ujjong? :D

Ha meg rablólelkű, akkor pedig új TV stb. helyett miért nem a rászorulókra költ!? Kétszínűség a javából :)

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.22 0 0 37

Ebben igazad van. Más cégnél más jutalom ugyanazért. De bár ez lenne a legnagyobb gond. Én az emberek általános lojalitásáról akartam írni....azaz a lojalitás hiányáról. Ha úgy tetszik, magyarabbul: bolygónk gazdagjai és hatalmasai azért olyanok, amilyenek, mert azt látták. Ezt nevelte belé minden; iskola, mások, munkahely, stb. akkor kapsz meg valamit, ha megszerzed/kiérdemled, és csupán ezt, a több évtizedes nevelést alkalmazzák saját döntéseikben.

 

Tudják, hogy ha lojálisak lennének, cserébe velük senki sem lenne az. Akkor meg megérdemlik? Ha egy bankár elengedné a tartozásokat....cserébe a bankárnak is elengednék a kötelességeit? kisegítené valaki, ha kevseb bevétel miatt kirúgják? Ugyan...látja, hogy bánnak a vesztesekkel a társadalomban. Ő se kapott 100 forintot csak úgy, ha megkívánt valamit...akkor ő miért adjon? Egyszerűen (általánosságban) nem látnak lojalitzást. Így nem lehe elvárni tőlük, hogy ők is azok legyenek. Itt nem 100 Ft-ről, vagy akár egy segítő kézról van szó.....látnak, amit látnak és oylanná válnak. Hiába mmilliomosok, hiába van hatalmuka törvényhozásra....nem olyan környezetben nőttek fel. Ha rossz jegyet kapott, nem adtak jó tanulok neki +1 jegyet :D munkahelyen, szülőknél....ha nem az elvárás szerint cseledtek, volt gebasz. Mindenhol elvárással találkoznak, és még csodálkozunk, hogy ők is csupán akkor adnak valamit, ha cserébe kapnak is másvalamit!? (mondjuk nem éhezőt etetnek, hanem azt, aki eladja nekik a ferrarit :)

 

Kivétel van (különben nem lennének pl. alapítványi sulik, stb.), de valljuk be, nem általáno ahelyzet.

Előzmény: Apóca polca (36)
Apóca polca Creative Commons License 2013.09.21 0 0 36

Az ugyanannyit kapjon mindenki esetnél, csak az a jellemrombolóbb ami most van, :hogy ugyanazért a munkért nem ugyanannyit kap a német és magyar, a közmunkás és az állandó, a férfi a nő és még sorolhatnám.

Nem véletlenül van ennyire lezüllvea társadalom.

Előzmény: Törölt nick (34)
esszencialista Creative Commons License 2013.09.21 0 0 35

Az is szempont és magyarázat lehet a közömbösségre, hogy az emberek kiábrándultak az intézményes jótékonykodásból. (Tény, hogy a rendszerváltás után intenzívebben működtek az alapítványok is.)

Egyrészt sok visszaélés történt, és másra használták az összeadott pénzt.

Másrészt - ismétlem - nem a segélyektől javul valakinek a sorsa, hanem az élethelyzetének a megoldásától.

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.20 0 0 34

Mindenki ugyanannyit keressen!? Ezt te sem gondolhatod komolyan! Maga Lenin is rájött, hogy működésképtelen a kommunizmus (mikor összeomlott az ország gazdasága, szó szerint visszavezette a kapitalizmust anno. Ezzel megmentete a gazdaságot. Csakhogy utána Sztálin ismét visszatért a kommunizmushoz).

 

Az ember azért dolgozi, hogy kapjon valamit, és ezt az alapvető emberi jellemet sérti a kommunimzus. Ugyanazt kapod, mint mindenki, ezért semmi ösztönző nincs a hatákonyabb munkavégzésre. Miért dolgoznál eredményesebben, mint a másik, ha ugyanannyit kaptok mindketten?

Előzmény: Apóca polca (32)
Apóca polca Creative Commons License 2013.09.20 0 0 33

Egyébként sem értem, honnan veszed, hogy az egyformán nehezen élők nem támogatják egymást.

Azt adják amit egy burzsuj soha nem képes adni: meghallgatást, együttérzést, odafigyelést.

 

A kőgazdag csak a pénzét számolgatja az alatta lévőket meg se látja.

Apóca polca Creative Commons License 2013.09.20 0 0 32

Én már azt megkérdőjelezem, hogy milyen jogalapon kap egyik ember több pénzt mint a másik?

És ha már valamiért többet kell kapnia akkor többet kell adnia is.

Ezt hívják morálnak.

 

Züllik az ország ha ezt magyarázni kell.

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 31

Na jó, átfogalazom: ha átlagemberek ugan úgy eljutnának oda, ahova a nagyon...ők sem lennének különbek, sőt! - (történelem: bármikor, mikor munkásosztály került hatalomra, nagyobb gebaszt és elnyomást okozott, mint az "elit")

 

Mi jogalapon legyenek lojálisak egy olyan társadalomhoz, mely maga sem lojális? Ismételt kérdés.

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 30

"A kőgazdagnak pedig meg se kottyan ugyanannyi."

 

Igaz, hogy kevésbé fáj. Egyetértek. De azért az átlagpolgár sem az a marha adakozó fajta (azon a szinten, amennyit megengedhet), és épp erről a jellemről beszélek. Egyik kutya, másik eb.

Előzmény: Apóca polca (28)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 29

"A mohóság , a felhalmozás, és a pazarlás = gonoszság akkor amikor tömegek nyomorognak."

 

"Az ország, a társadalom és az emberek nagyrésze nem kőgazdag, és a saját jólétét veszélyeztetné estleg ha adakozóbb lenne." -> Aha, szegény nem jutna okosmobilhoz, újabb tévéhez, tv-csatornákhoz, újabb autókhoz. Nekem nem Zimbabwey-nek tűnik sem Magyarország, sem Európa, sem USA. Nyilván nem a legszegényebbekre értettem a mondókám.

De azér kíváncsi lennék, ha "rendes polgár" újabb mobilt, tévét, vagy bármi mást vesz....meg tudnám-e győzni, hogy pl. gyermekétkeztetésre költse azt a pénzt (nem azért, mert előző elromlott, hanem mert megtetszett neki az újabb).

Előzmény: Apóca polca (28)
Apóca polca Creative Commons License 2013.09.19 0 0 28

Pedig nagyon eccerú. Az ország, a társadalom és az emberek nagyrésze nem kőgazdag, és a saját jólétét veszélyeztetné estleg ha adakozóbb lenne.

 

A kőgazdagnak pedig meg se kottyan ugyanannyi.

 

Egyébként attól félek nem értetted amit olvastál.

 

A mohóság , a felhalmozás, és a pazarlás = gonoszság akkor amikor tömegek nyomorognak.

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 27

"...egyre többet, a mohóság, pazarlás, felhalmozás..." -a gonoszságot direkt hagytam ki, mert az már csak egy részére igaz.

De miért? Mi magunk is ezt tesszük, sőt, az "átlagember" is (maga a társadalom sem segít másokon, akkor milyen jogalapon várja el a nála tehetősebbektől?). Ezt próbálom megértetni. Hogy ha maga a társadalom is ezt teszi, akkor ők miért ne?

Előzmény: Apóca polca (26)
Apóca polca Creative Commons License 2013.09.19 0 0 26

Nyilván senki nem várja el a kőgazdagoktól, hogy olyan szinten jótékonykodjanak ami a saját megélhetésüket , vagy akárcsak a jólétüket veszélyezteti.

Csak azt hogy ne akarjanak egyre többet, a mohóság, pazarlás, felhalmozás a gonoszság, akkor amikor mások nyomorognak.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.18 0 0 25

Nah, nem fogalmaztam elég világosan. Egyáltalán NEM a csalókra gondolok most.

 

Alapjában véve oylan környezetben nőzzem fel, ahol azt tartják, hogy a gazdagababknak segíteniük kellene a szegényeket, és minden egyes üzleti döntésükkel figyelembe kellene venni másokat is. Én már önmagában ezekkel az alapelvekkel nem értek egyet (leglábbis a jelenlegi társadalmi attitűdben nem), mivel ez kétszínű kérés, ugyanis...

....vegyük, hogy kő gazdag lett. a társadalom nem tolta a segge alá a "bizniszt". Talán iskolában a két szép szemére kapják a jegyeket? Ok, hülyének kell lenni a bukáshoz, de akkor is, aki nem teljesít, bukta....aki nem tudja elvégezni a melóhelyén a  feladatát, kirúgva...aki nem hoz létre sikeres vállalkozást, akkor nem kap lojalitásból senkitől sem pénzt. max szülőktől, család kicsit lojálisabb, de az más szint.

Nos, teljesített mindenhol, mert kellett....sikerült neki, erre mit kap? Gazdag csávó, adózzön többet, mert jobban járt. Hogy a rákba van!?

 

Ha nem teljesít, megbuktatva, kirúgva, ügyfelek nem vásárolnak....azaz a társadalom tolja le a helyzetét, szó szerint. De ha sikeres, akkor....jah, akkor ugyan már gazdag bácsinak erkölcsi kötelessége segíteni a másikon. Mondjátok meg, mi ez, ha nem kétszínű hozzáállás!?

Sok embernél látom az új autót, új mobilt stb. Nem párnál, soknál. Ők azt a pénzt nyugodtan fordíthatták volna (mondjuk csoportokba tömörülve, akkor összeadódik az összeg) bármilyen humanitárius céla. Nem tették. Az emberek javának eszébe se jut. De persze a nála "szerencsésebbektől" elvárja.....ismétlem a kérdésem: mi ez, ha nem kétszínűség?

 

Ez az emberiség igazi arca: kétszínűség, irigység és önérdek. Emellett csodálkozunk, hogy "fent" is ilyenek tevékenykednek!? Ők csak a társadalom tökéletes nevelése, semmi több. Azt hiszitek, véletlen van mindez!? Ugyan....természetes következmények csupán.

esszencialista Creative Commons License 2013.09.18 0 0 24

Tisztelettel, ez egy metafora, vagyis hasonlat.

Nem szó szerint értendő, bármivel behelyettesíthető, a rendszer konstrukciója a lényeg. Tehát nem segélyeket vagy alamizsnát kell adni, hanem megélhetési lehetőséget biztosítani, majd joggal elvárni, hogy éljenek is vele, és mindenki maga teremtse meg az életfeltételeit.

Előzmény: Apóca polca (22)
Regin__a Creative Commons License 2013.09.18 0 0 23

de a valóság...nap, mint nap látom, hogy mennyire elmennek az emberek egymás mellett."

 

A napokban láttam két ember aki nem ment el egymás mellett

Egymásnak mentek. Micsoda anyázás volt!

 

Nem , nem ajándékba kapta egy milliárdos sem. Megdolgoznak érte napi több mint 14 órát néha

Én látom milyen estére az ingnyakuk. Mint egy bányásznak!

A földön van egy adott mennyiségű pénz, az nem nő nem csökken csak átcsoportosul

És nem azért mert a milliárdos annyival többet dolgozik mint a futószalagos és az esze sem annyival több, ha mondhatom ezt, mint amennyit összeszed vele

 

Hagyjuk a bankárjainkat most, az egy külön csoport, bááááár...

Nézzük csak az államapparátus és holdudvarát nézzük micsoda milliárdok kerültek a hasi-tasiba

 

Ezek után miért is ne gondolhatná bárki, hogy a "jó anyádat, hamár összeloptál ennyit, aggyá má belőle baszki"

Nem kell arra hivatkozni, hogy hát a két csóró sem segiti egymást , miért segitene a gazdag.

 

Áh, hülye eszmefuttatás csak. Mióta viilág a világ a pénzért megy csk a harc

És hamár videótopik lett, én is ideteszek egyet. Akit érdekel a szövege is megtalálható a neten

Előzmény: Törölt nick (-)
Apóca polca Creative Commons License 2013.09.18 0 0 22

2000 éves szöveget szajkóztok átgondolás nélkül átültetve a mai korra.

 

Akkor szabad vizek voltak. Ma ezernyi engedély kell a halászathoz a hálón kívül, és nincs is elég hal a vizekben.

Előzmény: esszencialista (21)
esszencialista Creative Commons License 2013.09.18 0 0 21

Tudom, hogy egy végtelenül elcsépelt banalitást ismétlek, de nem az az igazi jótékonyság, ha egy halat ajándékozol valakinek, hanem ha hálót adsz, és megtanítod halászni.

Sajnos a banalitások attól lesznek banalitások, hogy számtalanszor kell ismételni őket, mivel senki nem követi helyes tanácsukat.

Én nem szívesen adok alamizsnát, mert az kölcsönösen megalázó.

De szívesen adakoznék egy olyan rendszer javára, amely megszüntetni igyekszik az alamizsnára szorulást.

Apóca polca Creative Commons License 2013.09.17 0 0 20

Azt hallottam hogy a segélyekre közel 1 milliárd ftot költ évente az állam, évente a 15000 milliárdből.

 

Ami annyit tesz mintha 1 ftot adnál a koldusnak a 15 ezer ftos fizetésből, vagy mai áron a 150 ezres fizetésből 10 ftot.

 

Biztos hogy képes vagy ennyit sajnálni a nálad szegényebbtől?

 

 

Aurelius Respectus Creative Commons License 2013.09.13 0 0 19

A leggazdagabb magyar emberek jelentős része pedig az állami vagyon privatizációja idején szerezte vagyonát fillérekért, a magyar társadalom, az emberek meglopásával.

Előzmény: Aurelius Respectus (18)
Aurelius Respectus Creative Commons License 2013.09.13 0 0 18

Kedves Laci !

Elég naiv ember lehetsz. A bankok bizony ajándékba kapták vagyonuk nagy részét a társadalomtól. Még nem hallottál a 90-es évek bankkonszolidációjáról ? A magyar állam többezer milliárd forintot ajándékozott a bankoknak akkor. A magyar államadósság nagy része innen származik.

Előzmény: Törölt nick (-)
lxt Creative Commons License 2013.09.13 0 0 17

...nincs (nem is volt) ilyen problémájuk a természeti népeknek - már ugye, amelyek manapság, jó ha törzsi szinten léteznek - még. A víz forrása a fali csap, az áram forrása a konnektor, a pénz forrása a bank... és hasonlók.:-)

Előzmény: Dexter007 (16)
Dexter007 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 16

bizonyosan így lehet, mert ilyen fokú ignorancia vidéken nincs jelen ... [] ...

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.13 0 0 15

gondolom te fővárosi lakos vagy... vagy valami nagyvárosi.

Előzmény: Törölt nick (-)
Qqberci Creative Commons License 2013.09.13 0 0 14

Bingó!...

Előzmény: Törölt nick (8)
arnyekxxx Creative Commons License 2013.09.13 0 0 13

A bankoknak nem kell különösebben lojálisnak lenniük és nem kell "önfeláldozniuk" hanem korrekt szerződéseket kellene kínálniuk, és ha nem ezt teszik, akkor nekik is felelősséget kell vállaniuk az inkorrektségükért.

 

A gazdagoknak se kell extralojálisnak lenni, csak fizessék be az adót ahogy azok is befizetik akiknek nem futja adóopimalizátorok megfizetésére.

 

 

Alapvető lojalitás meg azért várható el tőlük a társadalom felé, mert a társadalomból lettek gazdagok. 

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Boldogságkutató Creative Commons License 2013.09.13 0 0 12

A bankoknak, gazdagoknak stb. miért kellene lojálisnak lenni egy olyan társadalomhoz, amely maga sem lojális másokkal!? Miért kellene feláldozniuk vagyonuk x részét, ha ők maguk sem ajándékba kapták a társadalomtól vagyonukat!?

 

Nem tudom mi késztetett a topiknyitásra, de szerintem félreértesz valamit.

Az emberek nagy többsége semmi lojalitást nem vár el sem a bankoktól, sem a gazdagoktól!

Maximum azt, hogy ne csapják be őket. 

Előzmény: Törölt nick (-)
Apóca polca Creative Commons License 2013.09.13 0 0 11

Jónak lenni jó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!