Keresés

Részletes keresés

karolyibella Creative Commons License 2013.03.07 0 0 10

hát én azt mondom, hogy a testvér mégis csak testvér, de persze azt mindenki maga dönti el, hogy ki mennyit enged....

kisszita09 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 9

Ja és a menzeszenél a betét hordása miatt mindig pelenkásnak csúfoltak, azt mondogatták, hogy itt a pelenkás hugi :( nagyon szar érzés volt mindig is

kisszita09 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 8

Nem hiszem, hogy ezt tudnám a továbbiakban lazábban kezelni. Ráadásul én azon kevesek közé tartozom akik konzervatív családban nőttek fel. Ez nálunk azt jelentette konkrétan, hogy a család férfi tagjai szabnak meg mindent, övék az utolsó szó. Bátyáim ezért nem lettek kicsit se megdorgálva, ha engem bántottak. Rengetegszer parancsolgattak, mindennek úgy kellett történnie ahogyan azt apu vagy bátyáim akarták. Amikor mint 3 gyerek magunk voltunk otthon, az maga volt a borzalom. Mint előző hozzászólásomban említettem, a menzesz nekem mindig nagyon fájdalmas, ráadásul marha korán jött meg - 8éves voltam mindössze. Bátyáim egyszerűen kiröhögtek és tovább ment az egrecíroztatás. Ezek mind bántanak a mai napig is.

Előzmény: vikib (7)
vikib Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7

Szia Kriszta, üdv a többieknek is!

 

Nem nagyon szoktam fórumozni, de ez a téma felkeltette a figyelmemet. Azt hiszem sokaknak nem lehet könnyű dolga a testvérével, hiába származunk ugyanazon szülőktől, lehet két teljesen más egyéniségről szó. Nekem egy bátyám van, akivel mondhatni a gyerekkor egy kínzással ért fel, néha a szó szoros értelmében :) Sokszor teltek úgy a délutánok, hogy sírva tartottam az ajtómat, ő pedig teljes erejéből próbált betörni, hogy utána jól elagyabugyáljon, vagy csak szivasson valamivel. Mi is sok időt töltöttünk egyedül, és nem ezek voltak életem legboldogabb percei. Mégis újból és újból megbocsájtottam és megértően közeledtem felé. Mára 23-25 évesek vagyunk, és a belé fektetett energia meghozta a gyümölcsét. Tudod valószínűleg a te bátyáid sincsenek tisztában azzal, hogy mit műveltek veled, nekik ez szerintem csak szórakoztató volt, míg benned ezek az alkalmak lehet nagyon nagy sebet ejtettek. De előbb-utóbb mindenki felnő, és lehet ők is megértik majd, s szégyellni fogják azt amit veled tettek. De szerintem neked kell lenned annak az embernek, akire mindig számíthatnak, és hidd el egyszer ezt olyan formában fogod visszakapni, amilyenre nem is számítasz. Egy férfi nem tudja mit jelent a menzesz egy nőnek, és még nagyon sok mindent nem tud rólunk. Nekünk elég egy jó szó a boldogsághoz, de, hogy egy kapcsolat tartósan működjön, ahhoz sajnos sok mindent el kell viselni:( ha tudsz beszélgess velük erről, ha még nem elég érettek, akkor később, de nem jó ha emiatt haragszol rájuk, mert mindig benned lesz az űr, hogy nem tettél meg mindent a kapcsolatotokért.  mit gondolsz? :)

Előzmény: kisszita09 (6)
kisszita09 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6

Nekem 2 bátyám van. Most már barátomnál lakom, de míg otthon éltem addig szenvedés volt. Szüleink rengeteget dolgoztak ezért elég gyakran voltam a bátyáimra bízva. Sokszor felhívták a haverjaikat, nekem kellett asszisztálni, kiszolgálni őket. Amikor elfáradtam, le akartam volna feküdni aludni az se érdekelte őket. Ja és egy szobában laktunk mind a hárman. Képzelhetitek mennyire durva lehetett főleg akkor, mikor menzeszem volt (úgy aludni velük)...szarul voltam, de nem hatotta meg őket...

béby77 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5

Zeno82 Szia

sajnos nem megy volt az ő szülinapja és azt üzente az ajándék sem kell neki, pedig olyan szivesen vásároltam neki.ezzel anyira megbántott hogy még talán soha..

most volt az én névnapom és még egy sms-sem volt idegenek ismerösök -töl kaptam jókivánságot  akiktöl nem is vártam de töle még aztsem sajnálom hogy igy alakult én már sokat nyeltem nem szoltam vissza,mert tudtam hogy mindene felkapja a vizet mert kivan idegileg de ezt meg ne rajtam vezesse le .Hát én tényleg arra jöttem rá hogy egy idegenre jobban számithatok mint egy család tagra sajnos.

köszi hogy irtál szia

Előzmény: zeno82 (4)
zeno82 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 4

Sajnálom, hogy ilyen cipőben vagy =(

Nekem hál'Isten nem ilyen súlyos a helyzet, még. De az én nővérem is "nehéz"...

Mikor én kiakadok rá, mert megbánt, csak azt mondják pl. a szüleink (azzal próbálnak nyugtatni), hogy "ő a testvéred, csak ő lesz neked, ha mi meghalunk..." stb.

Azzal, hogy "belül azért fáj", Te is érzed/elismered, hogy ez nincs így rendjén, hogy nem beszéltek, azért legbelül igenis szereted! És biztos, hogy ő is szeret Téged a maga módján.

Azért majd próbálj meg beszélni vele, ha egy kis ideig nem is beszéltek, lehet hogy ő is belátja vmennyire.

De egy biztos, a magam bőrén tapasztalom, hogy egy kapcsolatban (még testvér-testvér viszonyban is) az egyik fél jobban magán viseli a terhet, többet tesz és nyel azért, hogy működjenek a dolgok.

Ha a másik fél, megér annyit Neked, akkor ezt fel kell vállalni. Én jelenleg ezt teszem.

Kitartást! 

Előzmény: béby77 (3)
béby77 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 3

Szia én megprobáltam mindent de ,nem megy sehogyan sem mert kiszámithatatlan ha valamiért felkapja a vizet akkor kész egy idegbeteg komolyan .Az a legszomorúbb hogy az édesapjával is ezt teszi most jelenleg nem beszélünk de igy azért nyugodtabb vagyok de belül azért fáj.Tényleg néha az ember egy idegent töbre becsül mint egy testvért sokszor egy szomszédra jobban számithatok mint a saját testvéremre .Szomoru de ez van

Előzmény: alfa08 (2)
alfa08 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 2
Hát az ember ugye a családját nem válogathatja meg. De ő akkor is a testvéred marad, ha nem akarod. Gondolom megpróbáltál már mindent, amit lehet.
Előzmény: béby77 (-)
locsemege Creative Commons License 2009.02.08 0 0 1
Nem tudom, mennyi idős vagy, de ha 32 éves, akkor meglep, hogy még mindig máshoz méred önmagad. A Te erényeid, képességeid, hibáid, gyengeségeid nem attól függenek, hogy más mit mond, így attól sem, hogy a testvéred mit mond. Ez lényegtelen. Legyen saját határozott elképzelésed a világról, stabil, biztos alapokon nyugvó értékrended, és saját elvárásaidhoz szabd a cselekedeteid. Ezen elvárások ne legyenek irreálisan magasak, de legyen cél a szemed előtt. Szóval légy biztos magadban. A gyengeségeiden próbálj csiszolni, javítsd, csiszold a jellemed, de ne mindenáron a külvilágnak akarj megfelelni. Ha magaddal rendben vagy, a felvetésed már nem is lesz kérdés, tudniillik már nem lehet lejáratni. Ha erős lélek vagy, ezek leperegnek, megingathatatlanul teszed azt, amit helyesnek látsz az életben. És néha tévedsz, hibát követsz el. Mint mindnyájan. Legközelebb majd jobban csinálod.
Előzmény: béby77 (-)
BioRobot_ Creative Commons License 2009.02.08 0 0 0
bi0 r0b0t
béby77 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 topiknyitó

van egy nővérem aki jobb lenne ha nem is lenne testvérem mert  nagyn ronda természete van.

Karácsonykor sem beszéltünk most 1-2 hétig ugy néha telefonon aztán mindig valamin felkapja a viet és oknélkül is ordibál telefonon velem mint a kutyával mindent felhántorgat stb..

Neked is van ilyen rossz tapasztalatod?

jobb lenne végleg lezárni és nem beszélni vele de fenyeget hogy mindenki elött lejárat elmond mindenek stb..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!