Keresés

Részletes keresés

Bogci007 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 34

Sziasztok!

Én BME-s nyelvvizsgára jelentkeztem,de nem vagyok teljesen tisztába a magnóhallgatási résszel.

Angolul kell a kérdésekre is válaszolnom? Leírná valaki a mentetét a  nyelvvizsga ezen részének?

 

seatib Creative Commons License 2013.02.19 0 0 33

Nyelvvizsgára felkészítés, korrepetálás NÉMETBŐL: seatib@freestart.hu

roberto26 Creative Commons License 2013.01.13 0 0 32

Sziasztok!

Eladó az alábbi könyv:

Írásbeli Mintafeladatok gyűjteménye( BME angol középfokú írásbeli vizsgára felkészítő könyv mintafeladatokkal.A könyv teljesen új!)-1500 Ft.

Érdeklődni a robikovacs26@freemail.hu email címen lehet.

Lizike99 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 31

Angol gazdasági nyelvvizsgára kidolgozott tételeimet egy jelképes összegért eladnám!Akit érdekel írjon egy e-mailt : toterzsebet1984@gmail.com-ra

noctuam Creative Commons License 2012.11.03 0 0 30

Kaposváron angol oktatást (általános és szakmai), korrepetálást, szintentartást, társalgást, nyelvvizsgára ( TELC, ECL, Origo-ITK, EURO), érettségire (emelt és közép szint), külföldi munkára felkészítést vállalok alaptól felsőfokig. Honlapfordítás, üzleti levelezés és fordítás. Csoportos oktatás kedvezményesen.  noctuam@freemail.hu   06703948614

hamoricili Creative Commons License 2012.10.10 0 0 29

Kedves Fórumozók!

 

Eladnám következő, egy éve vásárolt könyveimet:

 

Mollay Erzsébet: Holland-magyar kéziszótár. Szeged, Grimm Kiadó, 2003. (2. kiadás)

 

Berna de Boer- Margaret van der Kamp- Birgit Lijmbach: In de startblokken: Nederlands for Duitstaligen. Bussum: Uitgeverij Coutinho, 2010. (CD-vel)

 

Budapesten átvehetők október 26-tól, ár megegyezés szerint.

 

hamori.cecilia@gmail.com

Facsi Creative Commons License 2012.08.29 0 0 27

Többeket érdekelhet, hogy zajlik a szóbeli vizsga:

Először arról kérdeztek, mit csinálok a szabadidőmben.

 

Ezután fotók alapján két téma közül kellett választani:

  • egyiken egy A4 fotón idős úr feküdt betegen, lázmérővel a szájában
  • másik lapon 4 fotó volt: kisfiú tyúkokat etet, kisfiú kutyával játszik, kislány akváriumban "halászgat", a negyediken pedig egy állat hotel volt.

Végül egy újabb lapon volt leírva angolul a feladatom: hívjak fel egy angol nyelviskolát és érdeklődjek milyen tanfolyamra tudnék beiratkozni.

 

A vizsgáztató egy férfi és egy hölgy volt, a hölgy végig csak hallgatott, a férfival kellett beszélgetnem, ő viszont nagyon kedves volt végig. Velóük szemben kellett leülnöm, csak hárman voltunk a teremben.

Az egész talán 10 percig tartott.

tinda01 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 26

ELADÓ!

Péntek Bernadett - Szombatiné Fülöp Ildikó: Test - und Übungsbuch Ösd Mittelstufe Deutsch B2 CD-vel 3000 Ft -ért.

Z.Csörgő - E.Malyáta - A.Tamási: B2- Finale CD-vel 4000 Ft-ért.

Érd.: tamanita@freemail.hu

Aki a közelmúltban BME  középfokú nyelvvizsgát  tett, írhatna pár sort a vizsgával kapcsolatban!

F_Norbi_ Creative Commons License 2011.11.04 0 0 25

Szia,

 

Engem érdekelne a szóbelin a képes rész, hogy az pontosan mi is illetve, hogy néz ki egy szituációs gyakorlat.

 

Üdv

 

N.

Előzmény: lcsili (15)
-kozi- Creative Commons License 2011.10.07 0 0 24

Nem igazán értem mi a probléma!

Anno, amikor elindult nagyon jó volt a BME-s nyelvvizsgaközpont! Megtörte a Rigó egyeduralmát, ahol én nagyon sokszor próbálkoztam!

 

Ma már a bme-s is nehezebb azért,  a kezdetekkor könnyebb volt...!

Előzmény: rapid1 (-)
santaro Creative Commons License 2011.09.29 0 0 23

Sziasztok,

 

Tudna valaki könyvet, tesztet BME angol gazdasági illetve BME angol középfokú nyelvvizsgához. Köszi szépen!!!

 

Mónika

Shuky1 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 22

ELADÓ 2 db könyv!

Berczelédi Zsolt - Deák Ágnes - Jánki Zsuzsanna
Készüljünk a BME nyelvvizsgára NÉMET KÖZÉPFOK (CD melléklettel)

Deák - Czigány
írásbeli mintafeladatok gyűjteménye (BME nyelvvizsga) NÉMET KÖZÉPFOK

Mindkét könyv kitöltetlen!

Info: chab.horvath@gmail.com

burku Creative Commons License 2011.01.22 0 0 21
Davidds Creative Commons License 2011.01.11 0 0 20

GARANTÁLT NYELVVIZSGA ANGOL ÉS NÉMET NYELVBŐL!
BUDAPESTI NYELVISKOLA VÁRJA NYELVVIZSGÁZNI VÁGYÓKAT!
SIKERTELEN VIZSGA ESETÉN 100% PÉNZVISSZATÉRÍTÉS A TANFOLYAM ÁRÁBÓL!
NE FELEDD BSC MSC PHD: PLUSZPONTOK JÁR ÉRTE A FELVÉTELEN, HA KÉT NYELVET BESZÉLSZ!
ÉRDEKLŐDNI 0-24h: 06306260618

zsigmondka111 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 19
a legbiztosabb, ha írsz egy levelet a minisztériumba, vagy felhívod a kék számot. De én is úgy tudom, hogy elfogadják.
Előzmény: Kriszti0406 (17)
Zsolti9014 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 18
Járnia kell, ez alapján:

"Az azonos nyelvből külön megszerzett szóbeli és írásbeli államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványok együtt komplexnek számítanak, függetlenül a vizsga helyéül szolgáló vizsgaközponttól, ill. attól, hogy mennyi idő telt el a megszerzések között."

Ezt a BME oldalán találtam.
Előzmény: Kriszti0406 (17)
Kriszti0406 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 17
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy ha a szóbeli felsőfokúm Origósból van,az írásbeli pedig BME-s,akkor arra komplexként jár-e plusz pont a felvételinél?
cicler Creative Commons License 2010.02.19 0 0 16
Sziasztok!

Nem volt időm átolvasni a teljes fórumot, ezért szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki letölthető BME nyelvvizsgafeladatokat (a honlapon lévő mintafeladatok kivételével) német alapfokú nyelvvizsgára? Továbbá létezik-e valamilyen könyv mintafeladatokkal?

Köszönettel,

cicler
lcsili Creative Commons License 2008.04.13 0 0 15

Sziasztok!

 

 Olvasgatom a hozzászólásotokat és gondoltam írnom kell.

 Angol tanárként dolgozom néhány éve egy középiskolában, szakképző iskolában és elég sokmindenkit készítettem már nyelvvizsgára. Nekem is volt már szeröveencsém hozzá angolból és németből. Régen csak a Rigó utcai, azaz a mostani Origo volt, ami nem volt egyszerű. Angolból a felsőfokot a Cambridge-i vizsgaközpontnál csináltam, ami már egynyelvű és nemzetközileg elismert volt. A németnél, ami a másoddiplomához kellett sajnos visszapártoltam az Origohoz, mert véleméynem szerint ez a legtanulhatóbb, legmegfoghalóbb típus. Nagyon meglepődtem, amikor meglett az eredmény, nagyon rossznak éreztem magamat, az írásbeli és a szóbeli is 80% feletti lett. Mondjuk azóta azzal magyarátom, hogy angolból tudom, hogy hogyan, mit kell tanulni, mi az elvárás és németből is így készültem. Ennyit a sajnát tapasztalatról.

 Angolból és feltételezem, hogy németből is ugyaneza a helyzet. A TELC nyelvvizsga kiment már a divatból, 2006. szeptemberben megemelték a szintjét B2-re és azóta nem nagyon meg erre senki tőlünk. Ami most népszerű az az ECL . Egyrészt azért, mert szinte mindenhol van vizsgaközpont, másrészt azért, mert a szóbelin ki lehet választani a párját előre az embernek, harmadrészt azért, mert ha a 4 vizsgarészből megvan 2, akkor azt tovább lehet vinni és nem is kell más annyit fizetni érte.

 A BME-vel elég rossza nekem is a tapasztalatom. Volt már olyan diákom is, akinek sikerült, de ő olyan profi volt, már nem tudtam mit kérdezni tőle, mindent tudott és mindössze 60% lett, persze ez nem lényeg, meglett. Most is van egy ugyanilyen csaj, na majd kívácsi lesze az eredményre. Ha nem sikerül neki, akkor másik nyelvvizsga után kell nézni.

 A Pannon nyelvvizsga is nagyon népszerű és megcsinálható. Ajánlom mindenkinek, hasonló az Origóhoz és a BME-hez.

 Az összes nyelvvizsgán a szóbelin kb 20 téma van, ami általában fenn van a központ honlapján, általában van kötetlen beszélgetés, amit ők adnak, nem húzás alapján, csak rádnéznek. A képleírás húzás alapján általában, de vannak kivételek és van olyan vizsga is, ahol van szituáció is húzás alapján.

 Nagyjából ennyit a tapasztalataimról.

 Ha valakinek kérdése van szívesen segítek!

 Szép napot:

 Csilla

 

Fruzsiiiiiiiiiiiiii Creative Commons License 2008.04.07 0 0 14
Sziasztok!
Látom itt tapasztaltak vannak.. :)Én is nemsokára megyek TELC német középfokra, és ezzel kapcsolastban lenne pár kérdésem! Kérek mindenki, aki már volt/hallott róla írja le a véleményét! Iszonyú hálás lennnék, lehet hogy pont azon fog múlni:P Na szóval, az első, hogy a levélírásnál mindig ez a 2 cím (Bewerbung um eine Praktikumsplatz és Beschwerdebrief) van megadva? A próbateszteken, könyvekben, és a telc honlapján is csak erre a kettőre volt példa! Volt esetleg Valaki, aki mást kapott? És ha igen, mit? A szóbelinél igaz, hogy nem csak arról az 5 megadott témáról kell tudni beszélni amit előre magadnak (Buch, Film, Musik, Sport, Reise) hanem van más is? És mi választhatunk, vagy a vizsgáztató mondja meg, melyikről kell beszélnem? Örülnék, ha akinek van 1 kis ideje részletesen leírná, hogy mik voltak neki (cím, Problemlösung, Brief-cím, Diskussion) ..hogy kedvesek voltak-e a vizsgáztatók, hogy sikerült-e neki, és még ha vmi megbönnetette, meglepte, vagy csak fontosnak tartja! Ha nem akarja itt, tőlem emailt is írhat: tefruzsi@freemail.hu Még1x kérek Mindenkit, hogy bármire tudja a választ írjon, nagyon izgulok=) Előre is köszönöm^^
Ui.: Még1x nagyon szépen köszönöm
cmq Creative Commons License 2008.03.16 0 0 13

Sziasztok!

 

Teljesen egyetértek. Én a Rigóval kezdtem, aztán pár pont híján lemaradtam a 60%-ról, amit nagyon igazságtalannak tartottam, mert nem értettem, h pl. a levélből miért vonnak le 5 pontot csak azért, mert csak a dátumot írtam oda... Ezek után mindenki tanácsolta, hogy menjek el a BME-re az úgy is könnyű, még magyar-angol fordítás sincs stb. Igy hát januárban elmentem, megírtam és úgy jöttem ki, hogy ha ez most nem sikerül akkor nem tudom mit csinálok. Tényleg könnyűnek éreztem, egy csomó mindent logikával meg lehetett oldani különösebb nyelvtudás nélkül. Aztán hidegvízként ért, hogy nem sikerült. Ráadásul csak 51% lett, sokkal rosszabb, mint a Rigós. Szívesen megnéztem volna a dolgozatot, mert nem tartom magam ennyire hülyének, csak ugye a a dolgozat megtekintése sem egyszerű procedúra. Szóval részemről a BME egy fokkal sem jobb, mint a Rigó, csak szimpatikusabbnak reklámozza magát. Azt hiszem visszapártolok az ITK-hoz.

Jud_21 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 12
Sziasztok!

Én most viszgáztam januárban középfokon. Meglepve olvastam a korábbi hozzászólásaitokat, miszerint az objektív feladatok (tesz, lyukasszöveg) 80%-osak, a szubjektívet meg iszonyat lehúzták. Hát velem is hasonló a szitu.

Kicsit ki is voltam bukva. A tesztem 80% körüli lett, a lyukas szöveg hasonló, a levél meg a fordítás pedig siralmas. A levélnél 35-ből 17 pontot kaptam, a fordításnál meg a 30-ból 18-at. De ahogy elnéztem a többi vizsgázó eredményét nekik sem lett valami fényes. Nem is volt olyan aki a levélre 20 pontnál többet kapott volna!

Ez azért érdekes, mert volt olyan vizsgázó, aki 102 pontot gyűjtött összesen az írásbelin, és még neki sem adtak többet a levélre 22 pontnál!!!!!!

A másik érdekesség, hogy a 40 emberből 3-nak sikerült a vizsgája (most az írásbeliről van szó), 100-110 körüli ponttal, a többi mind 55-56% körül volt.

Senki nem csusszant át 61%-kal!!!! Szval én azt vettem le, hogy nincs jóindulat, és nem keresnek 1-2 plusz pontot, hogy meglegyen a vizsga.

Vélemény???
rapid1 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 11

Igen, megtudtam nézni, bár másolatot nem adtak róla, de jogszabály szerint ha kérek akkor kellett volna adni de ezt visszautasították.

 

Végül is a hozzáállás pozitiv volt, de az nem igaz, hogy azt nézik amit tudsz és nem amit nem tudsz! (mert ez a jelmondatuk a könyvben) Csak az volt a fő téma ami rossz volt a doliban.

 

Majd újra vizsgázom, csak nem szivatnak meg, most azért hogy fellebbeztem?

(de a fordítás javitásával akkor sem értek egyet, mert 6%-ot akkor is elértem volna ha két mondatot írok és nem az egész szöveget adom át érthetően egy magyarnyelvű olvasónak, mert szerintük mondatokat kell forditani és nem szöveget)

 

No comment!

 

 

fuziós Creative Commons License 2007.01.26 0 0 10
HI, nagyon leálltál, feladtad, megkaptad a dolit? 03.végén van újra vizsga remélhetőleg nem néznek utánad. Volt már valaki akinek odaadták vagy valami fajta igazat adtak a vizsgajavítokkal szemben? Sajnos az igaz hogy nem vagy BME-s ezért ne várj tőlük jót, mert a külsösökkel máshogy bánnak, ez igaz.
rapid1 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 9
OK. elkértem a BME Rektortól, kiváncsi vagyok kiadja-e?
fuziós Creative Commons License 2006.12.28 0 0 8

CSá, sajnos nincs mit tenni én is voltam hasonlóban, a per pedig nagyon költséges és nem éri meg. Vizsgázz újra. De azért megkéne őket szivatni, hogy a pluszdijért sem nézték át újra, és az valóban jogi nonszensz hogy a felülvizsgálat sem vizsgálta felül ez valóban lehetne per tárgya.

Kérd el a vizsgádat másolatban, bár akkor sem lehetne precedens mert ők diktálnak. A bevételek alapján kapják a fizetésüket, mégha nem jogos is. 

rapid1 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 7

szia, lehet hogy igazad van általában, de a konkrét ügy az más.

1.megnézve a külsös vizsgázokat (mint Én) alig volt eredményes vizsga,

2.láttam a javítókulcsot és lényegében fedte egymást a levél és a fordítás,

3.felülbirálatot kértem (+pénz befizetése mellett) de átsem olvasták újra,

4.fellebbezésnél sem kérték ki és nem ovasták el ismét,

5.Hat feladatból a fenti kettő volt alápontozva

6.sztem ekkora különbség nem lehet, hogy pl. a teszt 80%, mig a szubjektiv megitélésű kettő (nem túl szép külalakú) feladatokra 5%! ekkora tudásbeli különség nincs.

7. aki nem náluk a BME-n vizsgázik eleve hátránnyal indul a javításnál.

 

Mondták, ha nem vagyok megelégedve menjek máshova, mert ők nem változtatnak az eredményen.

 

Jövöre úgyis újra vizsgázom, csak az eljárás bosszantó, hogy ennyire nem csinálnak semmit egy fellebbezés kapcsán. 

Remélem az oktatási reform ezeket is eléri, bár sajnos mindenhol a fiskális szemlélet van előtérben, de azért tenni is kell, pl. egy fellebbezés elbirálásánál megnézni az alapanyagokat!

llist Creative Commons License 2006.12.22 0 0 6

Hello!

 

Ha jól értem, a külalak volt a fő probléma.

Szerintem akkor nincs értelme. Arról nem lehet vitát nyitni, hogy mi is van oda írva, annak egyértelműnek kell lennie. Arról meg végképp nem fognak, hogy mire gondoltál, amikor azt a valamit leírtad.

 

Egyébként ez nem csak a nyelvvizsgánál, hanem az egyetemen, az egyetemeken mindehol így megy. A középiskolai tanár ismer téged, ismeri az írásodat, és kb 40 dolgozatot javít egyszerre: ő kibogarássza. A professzor, vagy a gyakvezér viszont nem fog gondolkodni egy adott szó, vagy képlet felett, ők áthúzzák. Zárthelyin, vizsgán, nyelvvizsgán vedd elő a legszebb írásodat.

 

Szerintem simán lehet ekkora különbség: X-elősben nem lehet helyesírási, fogalmazási, stb. hibákat véteni. Azonkívül a fogalmazós feladatokhoz direkt oda is volt írva, hogy az átláthatóság, és a külalak is szempont.

Előzmény: rapid1 (3)
rapid1 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 5

Remélem velük kezdik az oktatási reform leépítési szakát.

fuziós Creative Commons License 2006.12.19 0 0 4

ezek is közszolgák a pénzünkből elkell számoltatni óket ne a hatalmaskodsát érezzék ki a dolgukból

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!