Keresés

Részletes keresés

H. Nándi Creative Commons License 2012.10.08 0 0 124

Nem igazán videó,de megfigyelés.

Érdekes...!

g.csab Creative Commons License 2011.12.06 0 0 123

Sziasztok!

Eladó egy:TOPICA - TP-504N

    és egy:CHIPER CPT-204

digicat Creative Commons License 2009.06.25 0 0 122
A Conrad-nál 17900 forint az egy csatornás telefonos vezérlő.
Kész kamerát az X10-től lehet olcsón venni, de ha szeretsz barkácsolni akkor egy webkamera és egy PC segítségével te is kiteheted a webkamera képét netre (néhány webkamera gyári szoftvere is tudja ezt).
Előzmény: szervezkedő (120)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.25 0 0 121
Egyenlőre nincs módomban hosszabb időre elmenni, de ha lezárom ezt az ügyem véglegesen meglépek innen. Mert ha netán úgy alakul a vége, hogy nagy visszhangja lesz akkor érdemesebb elmenni. Mert az embert amúgy nem hagynák békén!

A produktumom tudna locsolástól kezdve mindent a ház körül és sok minden mást az életbe. Ami jobbá, szebbé és olcsóbbá tenné mindennapjainkat. De ez itthon sokak szemét szúrja...
Előzmény: szervezkedő (120)
szervezkedő Creative Commons License 2009.06.25 0 0 120
Na én egy olyan választópolgár vagyok aki hallgat a választott vezetőkre. Volt itt egy bukott miniszterelnök, aki azt mondta, ha valakinek nem tetszik itt az országban, akkor el lehet menni!
Lassan 3 éve hogy én úgy ahogy elmentem!
A védendő épületek egy olyan helyen vannak, ahol alapvetően nincs gond a közbiztonsággal. Senki sem nyúl semmihez, nem törnek be, nem lopnak el mindent.
Az én rendszerem igazából csak azért lenne, mert egyszerűen még a mai napig sem hiszem el, hogy ez ott így működik. Illetve egy kis kamerán keresztül jó lenne látni, milyen az idő, füves e a kert, esik e az eső és ha szárazság van, akkor jó lenne ha beindíthatnék egy szivattyút és meglocsolhatnám az irodából a virágainkat.
....és ezt nem százezres vagyonokért!
Előzmény: averna140anni (119)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.23 0 0 119
Nos szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. Aki elhiszi a következő igaz történetet az elhiszi aki nem az nem. Mindenesetre nem azért jöttem ide, hogy esti meséket irogassak vagy szórakoztassak bárkit!

A szabadalomról saját magam érdekében egyenlőre nem beszélnék. Nem azért mert valamilyen félnivalóm van, de majd talán az írásom végén vagy az igazság kiderülésekor megérti mindenki, hogy miért is?

Nem kenyerem a politika, de vegyük észre sajnos életünk részévé vált, hatása rendesen érződik életünkben! Sajnos egy olyan országban élünk egy ideje ahol az elit mindent megtehet. Becsapthat, átgázolhat, tönkretehet, törvénytelenségekkel és korrupt módon. Nem számít semmi nekik, csak a hatalom és a pénz. Ma már mindenki a saját bőrén tapasztalja a kapzsiság, a hatalom és a hazugságok árát. Én előbb megéreztem mint ahogy az átlag, előbb tudtam, hogy itt nagy a baj!
A világ történelmében nem először fordult elő már, hogy olyan dolgokat ami "nagy" érdekeket sért eltusolna, tönkretesznek. Ez az én esetem is valahogy így alakult. Ha egyszer kiderül az igazság mindenki rá fog döbbenni, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak. Figyelembe nem véve és átgázolva másokon.

Amint kiderül az igazság és lesz egy közvédelem körülöttem bátran fogom nyitni az ajtókat, kiterítem a lapokat a szadalom ingó és ingatlan vagyon védelemmel kapcsolatos részeivel, de addig nem! Biztosíthatok mindenkit, hogy egy normális államban és környezetben kipróbált, tesztelt és elismert rendszerről van szó.

Egyúttal mindenkit figyelmeztetni és óva inteni szeretnék, hogy járjon körül mielőtt tenne valamit. Mert ha tesz és ez "nagy" érdekeket sért, akkor semmi jóra ne számítson. Természetesen amíg ilyen hatalom és klientúra létezik ebben az országban.

Köszönöm mindenki figyelmét és megértését.
averna140anni Creative Commons License 2009.06.23 0 0 118
Egyik állításodra a kiesett nem jó, hamis válasz. Ha rájössz melyik az és mi az ellenszere, van elég pénzed, befolyásod, ambíciód akkor Tiéd az évszázad üzlete az ingó és ingatlan védelem piacán.
Előzmény: bcslaci (117)
bcslaci Creative Commons License 2009.06.23 0 0 117
"A megoldás egy olyan független rendszer lehetne amit semmilyen módon megzavarni vagy meghamasítani nem lehet."

És ezt hogy? Vezeték elvágható- kiesett nem jó, ami a levegőben terjed bármikor zavarható-kiesett nem jó, minden ingatlanhoz biztonsági őr-lefizethető, cselekvésképtelenné tehető, ez sem jó, marad az állati védelem (krokodil, alligátor, vipera :D)
Előzmény: averna140anni (116)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.23 0 0 116
Nos ez a két út sem elegendő sajnos. :-(
Egy másik topicban digitcat említette más hibáiból tanulni, okulni, stb. Lehet egy bizonyos szemlélet vagy elgondolás szerint igaza van. Viszont az is megoldáshoz vezethet, ha több lépéssel előtte járunk a rosszfiúknak.
Minden más lehetőséget végig kell gondolni, hogy mivel tudják megbénítani a rendszert és főleg ez ellen mi a megoldás?!

Gondolkodjunk el merészen nyugodtan!

Példa:
Van egy ingatlanod riasztórendszerrel és kamerával. Kétkörös központi biztosítás:
1. hagyományos telefonvonal
2. mobil telefon

Tételezzük azt is fel, hogy nem csak a hétköznapi értelemben vett betörővel vagy bandával van szerencsénk. A hagyományos pajszeres team melett megjelenik egy technikai fő is. Rendelkezik olyan tudással és berendezéssel ami a mobiltelefonhoz szükséges kommunikációt blokkolja. A csapat szelleme olyan, hogy pl. azt számolja ki 20 megfelelő kaliberű ingatlan feltörése és kifosztása után megtérül a berendezés ára. Így a további ingatlanok feltörése után már nyereségessé válik az üzlet.

1. telefonvonal elvágva
2. mobil kommunikációs közeg megzavarva
Végeredmény: a két körös rendszer sem ér semmit ebben az esetben.

A megoldás egy olyan független rendszer lehetne amit semmilyen módon megzavarni vagy meghamasítani nem lehet. Így van a legtöbb esélye annak, hogy bármilyen eseményről történő jelzés megérkezzen az illetékesekhez.
Természetesen a rendszerhez szorosan tartoznia kell egy megfelelően "bevatkozó" egységnek is.

Így ha ez a kettő rugalmasan együtt tud működni a legfontosabb a tettenérés sansza nagyon megnő. Ezzel egyetemben a sikerek hatványozásával olyan visszaszorító erőt jelenthez ami azt sugallja a rosszfiúkban, az ilyen rendszerrel (esetlegesen emblémával) megjelölt ingó és ingatlant megbojgatni nem érdemes!

Előzmény: Törölt nick (111)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.23 0 0 115
Az egy dolog, hogy megy, de mennyire és milyen megbízhatóan?
Egy vezető szolgáltató internetje egy adott földrajzi területen ahol ergó rengeteg ingó és ingatlan vagyon van elég csapnivaló sajnos :-(

Igazi megoldást jelentenének független csak kimondottan ilyen vagy hasonló több célt kiszolgáló kommunikációs hálózatok létezése. De önmagában egy ilyen rendszer létezése nem elég! Sokat kellene ahhoz hozzátenni, hogy valóban olyan legyen ami elvárható. Így hoznak egy teljesen új áttörést a piacon.
Előzmény: szervezkedő (114)
szervezkedő Creative Commons License 2009.06.23 0 0 114
Nekem valamikor az ősztől válik aktuálissá a dolog.
Igaz még nem ástam mélyre a témában magam, de valszeg nekem is úgy kell kiagyalnom a dolgot, a saját igényeim alapján. A jövő héten bízom benne hogy eljutok végre addig hogy kipróbáljam melyik szolgáltató mobil internetje megy a védendő helyen, hiszen ez az alap az okosság megalkotásához!
:-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 113
Vagy másik házat keres, ahol nincs buktaveszély.
Előzmény: sajnos boka (112)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 112
ettől még bemennek, nem?
Nemriaszt el senkit, mert nem tduja, milyen adatokat továbbít.
A mezei betyár eccerű: szól a sziréna vagy nem. Ha nem, mehet, ha szól,
a, elvágja, betömi, stb
b, elszalad
Másodszorra tudni fogja, hogy hol szól és odamegy először.
Előzmény: averna140anni (108)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 111

A mai kisközepes kategóriájú riasztók is adnak "riportot", milyen szenzorról jött jelzés. Szabotázs, áramkimaradás, belépés, nyitás, zárás a hagyományos érzékelők adatain felül. Evvel van ritkán baj.

Ezekből a gyakorlott kezelő pontosan tudja mi történik. Ha esemény van. Így tudja indítani a kocsikat. Oda tud telefonálni, jelszót kérni, lefújni a kiszállást, ha este kissé mákonyán tér haza a gazdi, oszt elfelejti a kódot. Természetesen a jelzés legalább 2 úton el tud jutni a központba.

A videós befigyelés valóban ad pluszt. Érdekes módom itt kicsi volt rá az affinitás a kuncsaftok részéről.

Előzmény: averna140anni (110)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 110
Nos van benne igazság, de: hiába a szuper emberállomány ha történik valami arról senki semmi tudomást nem szerez! Az egy dolog, hogy informatikai eszközökkel valósul meg itt az információ közreadása.

A rendszer lényege a fals riasztások számának lecsökkentése. Illetve olyan helyeken való alkalmazása ahol ritka vagy nincs állandó lakosság!
Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 109

Higgyél nekem pestinek, hogy füle van a tepsinek.

Egy vagyonvédelmi rendszernek nem az informatika a kulcsa.

2 döntő kérdés közül is a legfontosabb a beavatkozó csapat. Milyen jogokkal, milyen technikával és emberanyaggal, mennyi idő alatt van a helyszínen. Ez mindennek a kulcsa.

A másik vele szoros kapcsolatban álló rész a jelzések valódisága. Ez pedig a riasztók és a telepítés gondosságán kívül sokban függ a lakosság bunkóságán is. A hamisriasztások gyakoriságáról van szó.

Ezeket többezres rendszer sokéves tapasztalatai alapján mondom.

Fontos még a helyi rendvédelmi erőkkel való kooperáció is természetesen.

Technikailag egy megbízható jel átjuttatása nem gond manapság. Sok módja lehet. Persze nem PMR rádió.

A havidíjak is nagyon területfüggőek. A tapasztalat az, hogy 5 perc kiérkezési idő tartható és még megengedhető. Több nem. Így a terület nagysága meghatározza a szükséges kiszálló csapatok számát. Minimum 2 csapatnak (2 autó, 4 ember,2 kutya)kell egy éles riasztásra indulni, két különböző irányból. Ez alapvető. 24 órában kiszámítható a szükséges emberállomány, azok fizetése és már van alap a költségek kalkulálására.

Előzmény: averna140anni (106)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 108
Technika jelen állása szerint biztonságos, meghamisithatatlan adatokat továbbit a központnak non-stop. Bármilyen szabotázst már a legelemibben is működési elvének köszönhetően azonnal jelezni tud.
Előzmény: sajnos boka (107)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 107
jójó, de ez hogyan védi a lakatlanabb helyeket? Vagy mivel védi jobban, nagyobb hatásfokkal elriasztva a gengsztereket,mint pl a matávőr?
Előzmény: averna140anni (106)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 106
Csak úgy tudom mondani, ha kiépülne a hálózat:
Meglévő riasztórendszer függvényében egy átjáró berendezést kell feltenni és megfelelő kommunikációs eszközöket. Min 15.000 max. 40.000 Ft, ez attól függ mid van, milyen szolgáltatásokat szeretnél?

Havi díj pedig nettó 5.000 Ft lenne egy ingatlan non-stop védelme, megfigyelése, stb.
Előzmény: szervezkedő (105)
szervezkedő Creative Commons License 2009.06.21 0 0 105
Falusi paraszt gyerek vagyok! De mondj már valamit hogy mit tud és mennyibe kerül? De ne ezzel az off ügynök dumával szédíts mert akkor inkább feladom!
Előzmény: averna140anni (102)
locsemege Creative Commons License 2009.06.21 0 0 104
Azok az idők sajnos elmúltak, amikor kristálycukor és konyhasó összeöntésével csodát lehetett tenni.

Ezeket a dolgokat nem is gondolnám levédeni. A problémám éppen az, hogy a megfelelő hivatalok az ilyeneket is befogadják.

Egy komoly áttörést hozó találmány kifejlesztése rengeteg idő és pénz. Sok ember sok munkája. Ennek védelmet kell kapnia.

Igen, ezt mondom én is.

Jelenleg rosszul működik, mert a viszonylag nyilvánvaló dolgokat is hagyják levédeni. Ez nem jó, mert megöli az innovációt. Nem lehet úgy programozni, hogy agyalsz a megoldáson, s mikor megvan, elkezded azt keresni, hogy a 800 000 témába vágó szabadalom között ott van-e már levédve, amit éppen most találtál ki. Szóval az USA-ban biztosan nem szeretnék élni. A "szabadság" hazájáról csak annyit, hogy külön vannak szedve linuxos programcsomagok is free illetve non-free ágakra. Persze gyakorlatilag az egyesült államok jogrendje miatt. (Debian esetén azt hiszem, non-US azon csomagok neve, amelyeket az USA-ban nem használhatsz, máshol igen.)
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 103

Nem kell seregnyi jogász. 1 JÓ szabadalmi ügyvivő kell. Aki persze pénzért dolgozik.

Persze ahol nagy a tét, ott nagyban játszik mindenki. Azok az idők sajnos elmúltak, amikor kristálycukor és konyhasó összeöntésével csodát lehetett tenni.

Egy komoly áttörést hozó találmány kifejlesztése rengeteg idő és pénz. Sok ember sok munkája. Ennek védelmet kell kapnia. Mert elég lenne egy elcsábított dolgozó és más vinné el a hasznot, magamögött hagyva a kínlódást.

Persze vannak mint mindennek ennek is fonákságai. Mint az üzemanyagcella fejlesztés. Jelenleg 2 világcég olyan jól levédte, hogy szinte lehetetlen megkerülni. Ők pedig súlyos sápot szednek érte. Így gátolva a világ haladását.

Előzmény: locsemege (101)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 102
Maximálisan egyetértek mindennel amit leírtál!

XANTI:
Tapasztalat szerzés, eszmecsere.
Előzmény: locsemege (101)
locsemege Creative Commons License 2009.06.21 0 0 101
Tulajdonképpen csak arról beszélek, hogy a jelenlegi szabadalmi rendszer rossz. Nem azt védi, aki kitalál valami jót, hanem azt, akinek sok pénze van, nagy szabadalmi portfóliója, meg tud fizetni egy rakás jogászt. Tehát az álságos szabadalmi rendszer a tőkeerős monopóliumokat védi a kisebb cégekkel szemben. A szabadalmi hivatal nem csinál mást, mint törvényi keretet ad az erősebb kutya b.szik elvnek.
Előzmény: averna140anni (94)
locsemege Creative Commons License 2009.06.21 0 0 100
Milyen jól tudtott volna hivatkozni a bíróságon, hogy szabadalmaztatott metódussal védte a veteményesét. :)
Előzmény: averna140anni (98)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 99
akkor mi volt a célod azzal, hogy besejtelmeskedtél ide?
Eladni nem akarod, segítség nem kell, akkor miért?
Előzmény: averna140anni (95)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 98
Félreértések elkerülése végett a nekem szó után is kimaradt.

XANTI, igaz, de fordítva is elsülhet a puska a végén. Lásd terményét 220-al védő bácsika esete.
Előzmény: averna140anni (96)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 97

Egyébként pont a vagyonvédelemben sok olyan van, amit legjobb, ha magának csinál az ember. Van ami kicsiben működik, de ha üzletszerűen akarnád csinálni, sok szabályt nem lehetne betartani.  Az egyediség ráadásul nehezebben kiismerhetővé teszi a másik oldal számára.

 

 

Előzmény: averna140anni (93)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 96
Azért látszik műszaki gondolkodásod erősebb mint nekem. A leírásodban jó irányba kapizsgálsz a megoldással kapcsolatosan.
Előzmény: locsemege (92)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 95
Ezekkel mind tisztában vagyok. Majd eljön az az idő amikor életképes lehet a dolog, de jelenleg nem. Okai később neked és mindenkinek publikus lesz, kb. őszre.
Előzmény: sajnos boka (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!