Keresés

Részletes keresés

Pentele123 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 814

Korrupt az egész műszaki osztály az önkormányzatnál. Miért, mer az előző PM. és baráti társasága különböző "csókos"  kérésekkel árasztották el  az alkalmazottakat és ennek teljesítése fejében szemet hunynak az alkalmazottak stiklijein is. Sok esetben  bizonyítható módon. A mostani önkormányzatot pedig az orruknál fogva vezetik.

Előzmény: Törölt nick (807)
Samujozsef Creative Commons License 2011.05.12 0 0 813

A PÁTYI RÉM
A főfotós BÖSZME

Biernaczky Miklós Páty Töki utca 68

-cégvezető és tulajdonos(Főfotó kft/ Photo Hall/, Főfotó Holding kft, Bim-Wolf Kft, PH Project Holding Kft)
-polgárőr
-képviselő jelölt
-borlovag
-szarházi és törtető

Néhány évvel ezelőtt már 200 család élete és boldogulása száradt a lelkén, valamint Magyarország legjobb és Kelet-Európa egyik legjobb képkészítő laboratóriumának veszte, tette ezt a vakok és tudatlanok biztonságával és az őrültek erejével, szégyén és megbánás nélkül.

Ezzel belépést nyert a kétszázasok klubjába és játékjogot az új fordulóra.

Időben kicsit később cimboráival együtt becsapva külföldi megbízóit és tulajdonosait-cégtársait, csalárd módon a nagy céghez jutott(Főfotó Kft), ígérve biztonságot és szép jövőt, de csak magának és cimboráinak.

Ma 100 család és 53 üzlet, egy országos üzletlánc és egy patinás nagy multú cég(Főfotó Kft)maradéka az áldozat.
Ezek a martalócok nem fizetnek adót, bért a dolgozóknak, kilopják a cégvagyont, becsapják a vevőket és a beszállítóikat, sunyin lapítanak és csak lopnak és lopnak.

Mi már elfogytunk mára MOST MÁR TI JÖTTÖK PÁTYIAK!!!

Válasszátok meg bárminek, adjatok bizalmat és hatalmat a kezébe, fogadjátok barátotoknak, engedjétek a házatokba és majd RÁTOK TÖR ORVUL, mert Ő csak erre képes mert Ő A PÁTYI RÉM / rémes alak, vigyázzatok!!!/

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 812

Kedves csanya!

 

Gratulálok . Én 2003 ban vettem a telket lánykori nevén Jenei dűlő (természetesen belterületi építési telek besorolással a tul lapon) és rögtön be is fizettem (2003 dec) 750 ezer Forint víz csatornázási közműfejlesztési hozzájárulást.

De azóta sem vízem sem pedig építési engedélyem sincs. Viszont kaptam már büntetést parlagfű miatt 100 ezer) és a telek után pedig évente adózom , mert én csúnya spekuláló nem építkeztem rá. Jelenleg 126 ezer Ft/ év a telekadóm. 

Kérlek ad meg a receptet, miklént léphetnék arra a szinter ahol most te vagy!

            Gyuri

Előzmény: csanya. (811)
csanya. Creative Commons License 2010.11.16 0 0 811

Körtés "lakópark".

 

2000 nyarán vettünk egy "építési" telket a "Körtés lakóparkban". Azért írom idézőjelben mert gyakorlatilag egy mező volt az akkoriban, mégis belterületi besorolást kapott a földhivataltól...A tulajdonostól igéretet kaptunk, hogy még az évben teljes közmű lesz a  területen. Na, teltek múltak az évek, gyüjtögettünk. Eljött a 2004-es év és elkezdtük az építkezést. Mivel közmű még mindig nem volt így lajtos kocsiból kapta a vizet a beton. Az hamar kiderült, hogy csatornázott víz nem lesz és a lajtos kocsis megoldás drága ezért kihívtuk a kútfúrókat. Le is fúrtak majd 40 méter mélyre és lett vizünk. Hamarosan lett egy bazi nagy 30 köbméteres ciszternánk és biológiai szennyviztisztitónk is. 2005-ben a házunk is elkészült és be is költöztünk. Víz, csatorna még mindig semmi. Eddig több mint 2 milliót költöttünk arra, hogy legyen vizünk. 2007-ben végre lett teljes közmű nosza kaptunk is egy levelet az önkormányzattól, hogy ugyan fizessünk már be 700 valahány ezret közműfejlesztés címén. Persze ügyvédhez fordultam.

Az ügyvéd írt is egy szép levelet ídézve benne a törvényt ami szabályozza a belterületbe vonás feltételeit. Azóta csend van. Sem az önkormányzattól, sem a terület tulajdonosától ( akitől a telket vettük) nem kaptunk soha semmilyen levelet amiben megmagyarázták volna miért is kellett 7 évnek eltelnie a teljes közmű kiépítéséig. Most olyan hírek repkednek, hogy társasházak fognak épülni itt. Remélem ebből nem lesz valóság. Lakótelepen nőttem fel és nem azért költöztem Pátyra, hogy ismét lakótelepen lakjak....

Whitebird Creative Commons License 2010.03.30 0 0 810
Szia.
Nekem valahol, elvileg meg van a rendezési terve. Utcák stb. kialakítása.
Csak semmi értelme már az egésznek.
Jött a Grupo-s banda és a korrupt faluvezetéssel összefogva, tönkretettek minket.
A legrosszabb pedig az volt az egészben, hogy vagy 7 éven keresztül hitegettek, hogy mennyire támogat a falu és az önkormányzat. Aztán kiderült, hogy mennyire. Inkább hagyták elveszni azt a rengeteg milliót amit kértek tőlünk egy zárolt számlára. Csak azért, hogy az általuk aláírt szerződés, a belterületbe vonásra vonatkozó, ne tudjon életbe lépni. Így aztán, hiába volt aláírva, semmissé vált.
Ott pedig, emberi léptékű beruházás valósult volna meg, töredéke a Golfos szélhámosságnak. Hatalmas zöld felületekkel és nem dugig beépítve.
Igazán ami még nagyon sajnálatos az az, hogy fantasztikus a kilátás a panoráma onnan fentről. Én is szerettem volna, magamnak oda építeni egy családi házat.
Sajnos, hogy az önkormányzat nagy részét, és elsősorban a vezetést lefizették, így egy normál pátyi embernek velük szemben semmi esélye sincs.
Olyan szarháziakká váltak, akik a mezei földutakat eladták ezeknek a gengsztereknek a csatlós cégeinek. Állítólag már a harmadik cégen futtatják át az utak tulajdonjogát. Ilyet még, Szicíliában sem mernek megtenni a Cosa Nostrás gengszterek.
Itt lehet, mert egyenlőre azt gondolják, hogy a törvény keze nem ér el hozzájuk.
Csak gondold meg, mire jó a semmi közepén földutakat venni? Rögtön rá fogsz jönni, hogy nem másra, mint zsarolásra. Ha gondolnak egyet akkor lezárják és paraszt, sajnos vagy fizetsz, vagy nem mehetsz kis a földedre. Vagy add el, ha jót akarsz magadnak, és azon az áron amit filléreket adok érte és még örülhetsz is neki!
Remélem, hogy a választásokon, most több esze lesz az embereknek. Mert ezen a korrupción csak nagyon drasztikus váltás és számonkérés segíthetne.
Minden esetre sosem gondoltam volna, hogy olyan emberek, akik már eddig is hülyére tömték a zsebeiket, ilyen mélyre tudnak süllyedni és nincs az a pénz ami elég lenne nekik. Hiába lesznek 10 szer 100 szor akár, gazdagabbak ez egy idő után nem számít. Viszont az emberek, mögöttük majd csak köpnek egy nagyot.


Előzmény: fede94 (808)
CsabA Creative Commons License 2010.03.29 0 0 809
Nyilván való, hogy az igennel szavazó képviselők Kajmán-szigeteki bankszámlája jelentős összegekkel gyarapodott...
Előzmény: Whitebird (806)
fede94 Creative Commons License 2010.03.27 0 0 808
Sziasztok, a körtés 2-ről van állítólag az interneten valami látványterv vagy mi? tudja valaki a linkjét?
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.24 0 0 807
Szia!
Engem is keményen megszívattak. Mondhatom tönkretettek. 2003 óta szívatnak pofátlanul. Én most már ügyvédet fogadtam és nem csak polgári de büntető feljelentést is fogok tenni ez egész mocskos bandával szemben. Remélem Hunvald nem sokáig lesz egyedül a cellájában.
Előzmény: Whitebird (806)
Whitebird Creative Commons License 2010.02.08 0 0 806
Szervusztok.
Érdekes ez a „Golfpálya” szavazás.
A Körtés lakópark terveket, ahol ennek az épület mennyiségnek csak a kis töredéke lett volna megépítve, megakadályozták. Arra hivatkozva, hogy a falu nem bírja el a lakosság növekedését semmilyen tekintetben sem. Se a csatornarendszer, se az óvoda, se az iskola meg semmi. Pedig a szerződésünkbe benne volt, hogy ezeket a saját költségünkön bővítjük és a főcsatornát is cseréljük. A jelenlegi elképzelésekhez képest az is pozitívuma lett volna a Körtés projektnek, hogy gyönyörű a panorámája, és nem tett volna tönkre, jó minőségű mezőgazdasági célra hasznosítható földeket a beépítéssel. Ugyanazok az emberek lehetetlenítettek el minket, akik most egy gigantikus méretű lakóparkot kívánnak létrehozni, Pátyon. Most ugye nem probléma, mert Mervó úr és a spanyol zsebébe vándorol a haszon. Jól mondták az emberek, hogy Pátyon semmit nem lehet csinálni, csak amit Mervó „úr” diktál. Csak azt, amit néhány, őt kiszolgáló, Önkormányzati vezetőn keresztül, ráerőltet a falura. Azt viszont szeretnék, ha elfelejtenénk, hogy mint támogatott sport és munkahely teremtő beruházás (golfpálya sportlétesítményként) rendkívül olcsón jutottak a falutól, területhez. A belterületbe vonás 650 ft/m2 díja helyett is, 150 Ft fizettek, amik nagyon komoly bevétel kiesést jelentettek a falunak. Tehát megvezették a falut. Most a minimum pedig az lenne, hogy a kieső különbözeteket, pótlólag fizessék meg a falu kasszájába, ha már utólag kiderült a valós céljuk. Most, mint látszik is a sport, már el van felejtve és helyette gigantikus lakóparkot erőltetnek a falura. Nagyon szomorú hogy ilyen emberek kezében van a falu sorsa, akiktől semmi jóra nem lehet számítani.
grakmaso Creative Commons License 2009.03.20 0 0 804

Regisztráció szükséges, és úgy működik.

 

Üdv,

grakmaso

Előzmény: Törölt nick (803)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 803
A hozzászólások le vannak tiltva az oldaladon.
Előzmény: grakmaso (801)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 802
A törvény szerint az önkormányzat nem kénye kedvére határozhatja meg a víz- csatorna közmű hozzájárulás mértékét. A számítás módja nagyon egyszerű. A közműfejlesztés max 90% át fizettethetik meg a háztulajdonosokkal. Tehát az egy új közmű kialakítása után az arra rákötött ingatlanok négyzetméterére jutó összegek alapján lehet kivetni. Tehát nem csak az új bekötésekre hanem minden fogyasztóra akit rákötnek az új rendszerre. Nem köteles mindenkire kivetni , de a ki nem vetett összegeket nincs joga az új fogyasztókra terhelni azt önkormányzati forrásból kell kipótolni.
Előzmény: Attis_ (799)
grakmaso Creative Commons License 2009.02.10 0 0 801

Sziasztok,

 

Mi a párommal két éve költöztünk ki Pátyra. Nem mondanám, hogy nem jó itt lakni, de lenne mit fejleszteni.

Létrehoztam egy oldalt, mely reményeim szerint a pátyi lakosok online fórumává válhat.

 

www.patyiak.net

 

Gyertek el és nézzétek meg Ti is.

Kertész Magdi Creative Commons License 2009.02.06 0 0 800

Nagyon megértem a döntésedet. Én is MINDENKIT eltanácsolnék attól, hogy Pátyra települjön. Az önkormányzat kritikán aluli, mutyizó tolvaj banda. Az egyszerű lakosokat folyamatosan szivatják (pl. helyreállítod a környezeted ezért cserébe "hálából" egy jó nagy bírságot a nyakadba varrnak, mert közterületen semmit sem csinálhatsz, akkor sem ha minden rohad szét, mert leszarják, hogy hogyan néz ki a falu) a pénzes vállalkozókkal pedig összeszűrik a levet és kilopják a pénzt.

 

A csatorna rendszer a mai napig 600 helyen ereszt, sokszor órákig folyik a szar az utcán, mire kijavítják az adott pontot.

 

Remélem az önkormányzati rendszer átalakítása után ezek a pátyi rohadékok az önkormányzatnál mind munkanélküliek lesznek....

Előzmény: Törölt nick (796)
Attis_ Creative Commons License 2009.02.05 0 0 799

Sziasztok!

 

Valaki eseleg tudna segíteni? Információk kellenének, esetleg vitaindítónak szánom.

A faluban a csatornaredszer és a szogáltatás minősége egyaránt rossz.Ezt nap

mint nap látjuk a feleségemmel mivel mindketten pátyiak vagyunk.

Érdekelne, hogy miért ilyen magas összeg lett megállapítva, a

KÖZMŰFEJLESZTÉS címén? (víz+csatorna 980.000Ft) Tudom tudom a rendeletben a sok újjonann épült ház miatt van ez a magas összeg megállapítva, de a környékbeli települések díjakkal, valamint az gáz, elektromos fejlesztési díjakat összehasonlítva, irreálisan magasnak tűnik, egy rossz rendszerért.

Évekkel ezelőtt épült egy rossz vákumos rendszer, most pedig építenek egy teljesen új gravitációs rendszert. Az akkori képviselők közül (akik alfogadták a vákumos rendszert) van valaki a mostaniak között?? A falu nagy része gondolom akkor befizette a 60.000 Ft-ot (10 évi tészletre) a most épülő új házak szerintem nem fedezik a teljes csatorna költségvetését, arról nem is beszélve, hogy alig alig épült még a gerincvezetéken kívül csatorna. Mikor fog pl a Kodály utca környékére érni a csatorna. Ráadásul rengeteg utca le lett aszfaltozva (még ha nem is a legjobb minőségben) ezelet újra felbontani, aszfaltozni.

 

Várom a véleményeket, esetleg infókat.

 

 

Üdv:

 

Attis_

Magdi3 Creative Commons License 2008.10.12 0 0 798

 

Gyermekfelügyeletet vállalok pedagógusi diplomával

és többéves gyakorlattal nov. 3-tól.

 

E-mail: zaya920@citromail.hu

madicken Creative Commons License 2008.09.15 0 0 797
Üdvözlet mindenkinek!

Most szeretnénk Pátyra beköltözni, már 1 éve megvettünk egy házat, amit azóta újítgatunk. Egyetlen akadály a csatornázás...

Az előző tulaj kifizatta 10 éve a kétszer 60 ezer forintot, a szennyvíz és közműfejlesztésre, megkaptuk a polg.mesteriből az igazolást is.

El is kezdtük kiásni a satorna leágazást közvetlen a kapu előtt, ahol a régi tulaj mutatta, hogy lehet... 2 méter mélyen nem találtuk....
A műszaki vezetőhöz fordultunk, aki leteremtett, hogy mit áskálódunk a kapu előtt, ejnye! Ha be akarjuk köttetni a csatornát, 130ezer körüli összegbe kerül, ha ők csinálják, mert nem volt elég az előző tulaj által fizetett 60 ezer erre...
A tervrajzon szerepelt is a leűgazás a házhoz, de csak az volt megadva, mennyire van a szomszéd határvonalától, a mélysége nem... Minek is ez egy hivataols tervrajzra??

Leástunk ott is, 2 méterig, sehol semmi.
Újra hívtuk a műszaki vezetőt, akkor már azt a választ kaptuk, hogy ha fel kell bontani az utat, annak a költségét is nekünk kell kifizetni, és az újraaszfaltozást is...
Szóval ha nem teljesítették anno a csatornaleágazást, amit kifizetett a régi tulaj, és most kell újra mindent megcsinálni, akkor azt fizessük mi ki???? Ez nem korrekt valahogy..
nekem nem áll össze a kép..
Kifizetni még azt a 130ezret is nehezen tudnánk, ha annyiból megoldanák...


Úgy tudom, hogy a 10 évvel ezelőtti 60 ezer befizetésekor a ház határvonaláig kellett bevinniük a csatorna csonkot. Megvan valakinek ez a szerződés?? Tud valaki jótanáccsal szolgálni, hogy miként lehet kimászni ebből a szituból??? Az elköltözésen kívül persze..

Köszönöm előre is!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.30 0 0 796

Sziasztok!

 

Sajnos nekem is megtetszett a környék. De ha tudom, hogy az önormányzat az erkölcsi minimumra sem képes messze elkerülöm a környéket. A történetem a következő:

 

1. 2004 ben találtam egy építési telek hirdetést, megnéztem tetszett. Felhívtam az önkormányzati müszaki irodáját és konkrétan rákédeztem a telek státzuszát illetően. Megnyugtattak, hogy nyugodtan vegyem meg , mert semmi akadálya a ráépítésnek.

 

2. Amikor megvettem a telket szóltak az önormányzatnál , hogy fizessek be 750eFT-ot (víz- csatorna közműfejlesztés gyanánt) Ez 900 Ft/négyzetméter.

 

3. Amikor összel építési tervet szerettem volna csináltatni megtudtam , az önkormányzat által elköldött  a pesti cimemre küldött értesítőjéből , hogy építési tilalmat rendelt el. tehát ugrott az építkezés.

 

4.Ezután következett a négyéves állandó expedició a telek parlagfűmentesítésére ami villany és gép tárolási lehetőség nélkül ellégé megeröltető és drága.

 

5. 2008 augusztusában felszólított az ön kormányzat , hogy a sutyiban 2007.szeptemberben  feloldott építési tilalom miatt ( amiről ebben az esetben "elfelejtettek") a telekadót elmulasztottam bevallani. Az már csak hab a tortán, hogy közben ötszörösére emelték azt (20Ft/nm/év ről 100 Ft/nm/év) ). Igy a telekért egy évben 79 ezer forintot kell fizetnem. És mivel egy évvel később tudtam meg a tilalom feloldását ezért lehetőségem sem volt az épitkezést megkezdeni és félő , hogy a tilalmat ujra elrendelik mivel egy egész évig "henyéltem".

 

Részemről a történet ennyi. Nagyon gondolkozom, hogy ahol az ilyen stílusú önkormányzat müködhet érdemes - e a jövönkről gondolkozni.

Bazsci Creative Commons License 2008.07.14 0 0 795

Sziasztok,

 

Pátyon szeretnénk telket vásárolni. Sajnos a Körtés I. indokolatlanul drága. Az Árpád utca környékén az új részen találtunk megfelelő telket, de csakúgy, mint a Körtés II. esetében itt is bizonytalan dolgokat hallottunk az építési engedély kiadásáról. Állítólag nem lehet a vízre és a csatornára rákötni, illetve az önkormányzat nem építi ki azeket a telkekhez, holott a gerincvezeték meg van. Ez viszont az engedély feltétele lenne (tilolom már nincs). Tudtok erről valamit?

Minden infonak örülnék, mert nem ugorhatunk bele bizonytalan dolgokba ennyi pénzért.

 

Bazsci

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 794

Pátyon mindez történelmi hagyomány. A XIX. sz. végén a helyi bunkók ugyanúgy összefogtak mint manapság teszik, s elérték, hogy ne legyen vasútállomás a faluban. Akkor az volt a magyarázat, hogy a vasút veszélyes üzem, s ha a vonat át fog haladni a falun, a végén még felrobban és a robbanás le fogja rombolni az egész falut. Manapság csak ez a hagyomány megy tovább.

Előzmény: Whitebird (792)
Whitebird Creative Commons License 2008.05.01 0 0 792
Kérdeztél Páttyal kapcsolatban.
Hát vegyesek az érzelmek.
A falu és a környezet nagyon kellemes és gyönyörű az emberek is rendesek.
Persze egy-egy idióta, szélsőséges itt is előfordul, mint máshol is.
A nagy projekt a Körtésben ami valóban nagyon sok új ház megépítését
tette volna lehetővé, sajnos meghiúsult így a csatorna nem terhelődött túl.
(Bár abból a pénzből amit beszedtek tőlünk a korszerűsítést és bővítést is
el lehetett volna végeztetni.)
Az Önkormányzat néhány fős csúcsvezetősége ezt megakadályozta.
Bár, hosszú évekig hitegettek minket. A szerződés is alá volt írva a belterületbe
vonásra vonatkozóan, és a 650 Ft-okat is befizettük négyzetméterenként
egy bankszámlára, amit kizsaroltak tőlünk, de ez is kevés volt.
Nem nyúltak a több százmilliós befizetésekhez, csak ne legyen az egészből
semmi, mert onnantól lépett volna életbe a szerződés.
Ők viszont kivásároltak TSZ területeket és két hét alatt belterületi besorolást kaptak rá.
Egy volt osztálytársamnak az M1 mellett van területe, egy speditőr cég raktárt
szeretett volna ott, építeni. Az előszerződést ki kell függeszteni a Polgármesteri
Hivatalban. A befektetőt behivatták és közölték vele, hogy kifizetheti
az embereknek a 9500Ft-ot négyzetméterenként (amiben meg állapodtak), de
semmit oda nem fog építeni, mert mindenben keresztbe fognak tenni.
Viszont az működhet, hogy az az ingatlanfejlesztő kft. amiben Ők is benne vannak,
olcsón megveszi az emberektől a földet, és majd ők adják el neki 9500Ft-ért
négyzetméterenként. A befektető azt sem tudta hogyan húzzon el, amikor közölték
vele a játékszabályokat. Így aztán elesett a falu az adóbevételtől és a munkahelyteremtés lehetőségétől. Nem gond.
Aztán. Golfpályát akart építeni egy cég, tőlük csak 150 Ft-ot kértek négyzetméterenként és a földet is potom áron adták el nekik.
Aztán érdekes módon ott is lakópark épül.
Igaz evvel a kis húzással kb. 1 milliárdtól esett el az Önkormányzat aztán volt
aki sikerdíjat is vett fel ezért a befektető cégtől, amin állítólag riszteltek.
Tehát annyira jól áll a Pátyi Önkormányzat anyagilag, hogy egy ekkora bevétel
kiesétől nyugodtan eltekinthet. Semmi gond.
Ami még nagyon szép húzásuk volt, hogy a Páty határában lévő földutakat
eladták, szintén egy KFT-nek. Ha lezárják az utat, az emberek nem tudnak
kimenni a földjükre. Tehát olcsón el lehet majd venni tőlük.
Sajnos a pátyi emberek jó részének fogalma sincs arról, hogy mik történnek
és lehet, hogy jobb is nekik. Legalább nem idegeskednek miatta, mert ellene
úgy sem tudnak tenni. Ami fent megy nagyban, az megy itt is "kicsiben", bár a
kicsi jelző talán nem illik rá.
Nekem személy szerint, meglehetősen nagy kárt okoztak, ezek az emberek.
A 30 -as évek Csikágójára emlékeztetnek ezek a módszerek a befenyegetés,
zsarolás, hatalommal való visszaélés. és azt csak remélni lehet, hogy ennek
egyszer vége lesz.
Előzmény: egy egyszerű érdeklődő (791)
egy egyszerű érdeklődő Creative Commons License 2008.05.01 0 0 791
Sziasztok,

Ezen a szép nemzeti ünnepen végigolvastam a több évi összes hozzászólást.
És mivel lakást keresünk, esetleg Pátyon, lenne pár kérdésem. Remélem tudtok segíteni.
Sokat olvastam arról a logisztikai raktárról, de nem tudom végül mi lett vele.
Volt szó a szenyvízhálózatról, és hogy fejlesztés szükséges. Történt vmi? Most hogy működik?
Nagyon sok lakás épül ott mostanában, a víz- és a szennyvízhálózat szerintetek el fogja bírni ezt?

Őszinte válaszotokat előre is nagyon köszönöm.
Whitebird Creative Commons License 2008.04.16 0 0 790
Felkérés!
Szervusztok. Ezt a pár sort annak érdekében írom, hogyha megtehetitek, legyetek olyan kedvesek és támogassátok a pátyi modellező gyerekeket. Ez egy régóta működő társaság. Annak idején én is ott ismerkedtem meg, a repüléssel illetve ennek kisméretű (modell) változatával. Pálfalvi Ferenc volt akkor is, aki tanított minket, hihetetlen türelemmel és odaadással. Megtanította a szerszámok használatát, a technikákat, hogy hogyan lehet némi fából, papírból, csodamasinákat készíteni.
Az biztos, hogy én és még több száz gyerek az óta nagyon sokat kapott ettől a nagybetűs embertől és a klubtól, mind a mai napig, és remélhetően a jövőben is. A kézügyesség a gondolkodásmód fejlesztése, szerintem rendkívül fontos dolog, ha olyan embereket akarunk nevelni, akik majd igazi jókezű szakemberek lehetnek. Mindenkinek csak ajánlani tudnám, hogy csemetéjét vigye el ebbe a társaságba, mert itt rosszat biztos, hogy nem fog tanulni. Viszont megismerheti, hogy van élet a számítógépes játékprogramokon kívül is, és a kreativitását kézügyességét nagyszerűen fejlesztheti.
Tehát ha tehetitek, adjátok most ezt az 1%-ot a gyerekeknek had ügyesedjenek, had tanuljanak, és had leljék örömüket, az általuk készített modellekben.
Köszönöm.
Whitebird


Utószó
Bár én jelenleg nem lakom Pátyon, magam részéről ezt a támogató gesztust megtettem, mert úgy gondolom, hogy hasznos és jó dolgot tesznek.

Az alapítványuk adatai a következők:
A kedvezményezett szervezet neve: Sárkányrepülő és Modellező Klub Páty
A kedvezményezett adószáma: 1 9 1 7 8 7 5 2 – 1 – 1 3

lodommi Creative Commons License 2008.03.21 0 0 789
http://www.oknyomozo.hu/node/15

csanya. Creative Commons License 2008.01.25 0 0 788
Ezt már én is kiszámoltam.-)
Előzmény: lodommi (787)
lodommi Creative Commons License 2008.01.24 0 0 787
Számolj!

Kb. 800 m2-es telken felépítesz egy 150-200 m2 lakást 40 mio-ért és most el tudod adni 35mio-ért. Az új szabály szerint felépítesz egy 4 lakásos házat kb. ugyanennyiért és eladod lakások darabját 20-ért, összesen 80-ért. Azt értem, hogy ez miért érdeke a beruházónak, de azt nem, hogy miért az önkormányzatnak. A jelenlegi lakosságnak sem tudnak biztosítani legalább egy törökbálinti/budajenői/biatorbágyi/érdi stb., szintű infrastruktúrát. Ugyanúgy nem fognak tudni sem a plusz 26 családnak (1család/telek) sem a plusz 104 családnak (4család/telek) biztosítani. Tehát tulajdonképpen mindegy. Az összes eddigi önkormányzat az ilyen döntésekbe bukott bele. Nem is értem, hogy miért éri ez meg nekik?

csanya. Creative Commons License 2008.01.23 0 0 786
"Egyelőre semmi különös nem történik a körtéssel. "

Idéznék a januári Pátyi Kurirból:

Páty község Önkormányzat képviselő-testületének 2007 december 18.-án megtartott ülése:

"17. pont A 2272-től 2298-ig hrsz-ek összesen 26 db telek vonatkozásában 4 lakásos társasház beépítését teszi lehetővé, az épületek lehetnek kétszintesek de a tetőtér nem beépíthető. Beépíthetőség 25 %"

" Ővezeti besorolás módosítás az 2226-2248 2250-2254 2256-2258-ig Lke-2-ről Lke-1-re"

Ki tud erről bővebbet?
Előzmény: Pátyi (756)
Whitebird Creative Commons License 2007.05.22 0 0 785
Sziasztok!
A pátyi sárkány és siklóernyős csapatoknak küldöm, a következő linket, és természetesen azoknak is, akiket érdekel a hazai sportrepülés sorsa,
Üdvözlettel,
Whitebird

http://lhbc.fpn.hu/_dwad_/frameset.php?path=http://lhbc.fpn.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=506&Itemid=64

Kapcsolódó anyag

MTI. sajtóközlemény.

Tiltakoznak a sportrepülők

A sportért felelős miniszter, Lamperth Mónika segítségét kérik a sportrepülők, miután egy közelmúltbeli hivatalos egyeztetésen, kétségbe vonták a hagyományokkal rendelkező légisportok létezését!

Az ügy előzménye, hogy az év elején váratlanul 7.500, forintról (ami mértéktelenül magas volt, addig is) 25.000, forintra emelték a sportrepülők, kötelező egészségügyi vizsgálatának díját, amit az érintettek elfogadhatatlannak tartanak. Emiatt, egyeztetést kezdeményeztek az Egészségügyi Minisztérium illetékeseivel. A múlt heti megbeszélésen az egészségügyi tárca illetékes szakállamtitkára (Dr. Baraczka Mariann) mellett, a Közlekedési Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Magyar Repülő Szövetség, a Farkashegyi Repülőklub, a Kecskeméti Repülőkórház, a légi irányítás (HungaroControl) képviselő vettek részt.

Kiderült, hogy a repülőorvosi vizsgálat egységesen 25.000 forintos díját, a Kecskeméti Repülőkórház (a HM) állapította meg, és kifejezetten kérte a kiterjesztését, minden légijármű vezetőre. Mint kiderült, a díj, a vadászpilóták számára előírt vizsgálatok, legfullosabb díjtételeinek összesítése. A sportrepülők képviselői, a megbeszélésen elfogadhatatlannak nevezték, hogy a számukra előírt, egyszerűbb vizsgálatokért, ugyanannyit kell fizetniük, mint a vadászpilóták, legmagasabb szintű ellenőrzéséért. A Légiközlekedési Igazgatóság hatósági orvosa, Dr. Hardicsay Gábor és az általa képviselt orvos lobbi kifejtette, hogy sportrepülés nem létezik hivatalosan, és ezért, a diszkriminálásuk miatt beadott panaszuk, nem megalapozott. Ezért mindenkire, egységes ár vonatkozik, függetlenül, a vizsgálati eljárásoktól, ami a sportrepülők ténylegesen vizsgálati díja szerint, csak 3.860, forintba kerülne.

A sportrepülők képviselői szerint, ez az álláspont, önmagában is valótlan és felháborító. Ami azt sugallja, hogy csak kereskedelmi repülés létezik, és ezért a sportrepülőket, iszonyatos mértékben sarcolhatják, a jövőben is, valótlan vizsgálati díjakkal, és felesleges hatósági díjakkal. A sportrepülők, érvelésünk alátámasztásaként, kérik a sportügyekért felelős minisztert, Lamperth Mónikát, hogy segítsen a sportrepülőknek, egy a létüket bizonyító okirat, gyors kiadásával. Addig, míg az orvoslobbi, el nem éri célját, a minisztériumot megvezetve, és erőszakolja meg ismét évekig, a több ezer főt számláló, sportrepülő társadalmat!

Budapest, 2007. május 17.
Sportrepülők Érdekvédelmi Fóruma
noivezetes Creative Commons License 2007.04.04 0 0 784
Helló tudok olcsó villamos szerelvényeket!

üdv:csomós
Reals Creative Commons License 2007.03.08 0 0 783
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki segíteni redőny beszerzésben-szerelésben. Kérem, ha valaki ismer megbízható redőnyös mestert, akkor tudassa velem az elérhetőségét.
A segítséget előre is köszönöm!
Reals

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!