Keresés

Részletes keresés

cifek Creative Commons License 2011.02.27 0 0 900

Sziasztok!

 

Dandár utcai Pesti Házakban néztem lakást. Érdekelne, hogy van-e bárkinek információja, tapasztalata ezekről a lakásokról.

 

Előre is köszönöm!

nori vk Creative Commons License 2010.09.08 0 0 899

Kedves Lakótársak!

 

Ki a háziorvosunk? Láttam a faliújságon, de nem jegyeztem meg, és szeretnék hozzá ma bejelentkezni, de most dolgozom, így nem tudom megnézni.

 

Köszönöm!

 

 

röfi5 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 898

Szervusz!

Köszönöm , hogy válaszoltál a kérdésemre.

Régebben arról volt szó, hogy május végéig kapunk elszámolást fütés és közös ktsg-ről.Ehelyett  kapok egy értesitést amiben a közös ktsg emelkedéséről tájékoztatnak /+6000.-/.Se telefonszám se email cim ahol utánna tudnék kerdezni.

Egyébként  a közgyülésről egy jegyzőkönyv jólesett volna ,hogy milyen döntések születek , hogyan halmozódott fel ennyi tartozás? Én a lakók tájékoztatását hiányolom.

Mégegyszer köszönöm hogy irtál pár sort.

Szia!

Ui.Kerestem a google groups oldalon de semmit sem találtam.

Előzmény: giggs82 (897)
giggs82 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 897
Kedves Röfi!

Az összeg tartalmoz 85Ft/m2-t pluszban az Áfa emelésen kívül, amire azért volt szükség, mert több mint 10 millió ft be nem fizetett számlát hagyott hátra a PGM-s a gázszolgáltató kizárással fenyeget. Az összeg egyébként már a fűtési általányt is tartalmazza, ami eddig külön volt véve.

Fűtés elszámolás augusztusra várható. Mire gondolsz közös költség elszámolás alatt?? Elvileg a google groups-os oldalon minden dokumentum megtalálható...

Üdv: Sz
Előzmény: röfi5 (896)
röfi5 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 896

Sziasztok!

Érdeklődnék a közös költség emelkedése után.  /404 Ft/m2/hó/. Mit tartalmaz ez az összeg? Ezen az értesitőn nincs egy telefonszám, se email cim, hogy tudjak kérdezni ezzel kapcsolatban.

Tud erről valaki valamit?

Nincs fűtés elszámolás,nincs közös költség elszámolás, nincs jegyzőkönyv közgyűlésekről.....

Mi folyik ebben a társasházban?

fabiantm Creative Commons License 2008.12.21 0 0 895

Gépkocsi bejárót bérelnék a társasházban hosszú távra.

304107619

morbiczer Creative Commons License 2008.12.17 0 0 894
Értem, köszönöm.

Akkor már az is világos, hogy miért vagyok minuszban. Viszont akkor meg tényleg "monnyon le" a PGM Kft., mert tényleg a minimálisan elvárhatót sem teljesítik.

Külföldi munka miatt most próbálom kiadni a lakásomat, aztán vicces, hogy egy év itt lakás után sem tudom megmondani, hogy mennyi a fűtésköltség.
Előzmény: Tittici (891)
Tittici Creative Commons License 2008.12.17 0 0 893
"Egyébként én többek között azért sem értek egyet az éves elszámolással, mert csak elkavarodnak a dolgok, senki nem tudja, hogy mit, miért és miért pont annyi, mettől meddig és hogyan. Ez így, ebben a formában lehetőséget teremt az elszámolásra (értsd: EL-számolásra) - legyen az jóhiszemű vagy rosszindulatú."

Ugyanezt gondolom én is. Nem beszélve a gázár változásokról, amik lehetnek negatív vagy pozitív irányúak is. A mértékük is kisebb vagy nagyobb.
Éves általánydíj esetén az elszámolásnál átlagolják a gázárakat, vagy mi alapján számolnak?
Korrektebb lenne a gyakoribb - szerintem éves szinten 4 -, azaz a negyedéves elszámolás.
Előzmény: gentleman (892)
gentleman Creative Commons License 2008.12.17 0 0 892

Mivel a fogyasztás adatok már májusban rendelkezésükre álltak, két dolgot tudok elképzelni:

 

1) Mérhetetlenül lusták és nem-törődömök voltak, de mivel már nem tudták húzni-halasztani a dolgot, kénytelenek voltak gyakorolni az osztás-szorzás-összeadás-kivonás matematikai alapműveleteket, és fél év csúszással megcsinálták az elszámolást.

 

2) Fogalmuk sincs, hogy mi mennyibe kerül és mit hogyan lehet kiszámolni, de "a rájuk nehezedő nyomás hatására" :) hasraütés szerűen beírtak számokat (kivéve pesze a mérőórák állását) és kiküldték az elszámolást, csak hogy békés karácsonyunk legyen.

 

Egyébként én többek között azért sem értek egyet az éves elszámolással, mert csak elkavarodnak a dolgok, senki nem tudja, hogy mit, miért és miért pont annyi, mettől meddig és hogyan. Ez így, ebben a formában lehetőséget teremt az elszámolásra (értsd: EL-számolásra) - legyen az jóhiszemű vagy rosszindulatú.

Előzmény: Tittici (891)
Tittici Creative Commons License 2008.12.17 0 0 891
Ha a fűtési átalányt elosztom, akkor az a januári töredék és a febr-ápr. intervallum összege.
A júniusi első vízelszámolásnál fizettem én is annyi köbméter melegvizet, amennyit ezen feltüntettek. Szerintem ez az a fűtéselszámolás, amiről már a közgyülin hablatyoltak nekünk. Hát mostanra sikerült ezek szerint megcsinálni a fénymásolót, hogy tudják sokszorosítani :D!
Azért szeretném megérteni a számok mögötti miérteket, hogy hogyan, milyen képlet alapján számolnak és mik a szorzó- vagy osztószámok. Az alapdíj akkor is nagyon magas!
Előzmény: gentleman (890)
gentleman Creative Commons License 2008.12.17 0 0 890

Most nincs előttem a papír, de a +/- egyenleget tartalmazó lapon van egy olyan oszlop, ha jól rémlik, hogy befizetett fűtés átalány. Azt tudod, hogy havonta mennyit fizetsz, egy osztással kijön, hogy az hány hónapot fed le. Én ebből az adatból és a másik lapon szereplő elfogyasztott melegvízből tippelem, hogy ez max. május közepéig tartó leszámolás lehet. Lehet, de nem biztos.

Előzmény: morbiczer (889)
morbiczer Creative Commons License 2008.12.17 0 0 889
Én nem tudom, hogy honnan jön, hogy ez csak a január-áprilisi elszámolás lenne.
Előzmény: Tittici (888)
Tittici Creative Commons License 2008.12.17 0 0 888
Ha a fűtéselszámolásnál az utolsó "elszámolás" hasábban - előjel van az akkor túlfizetést jelent? Nem tartozást? Nekem - előjel van!
Feladjam azt a 2.000 forintot januárban vagy várjam meg az éves elszámolást, amit ha ilyen tempóval számolnak ki, akkor a januári leolvasást valamikor a nyár középére sikerül majd kiszámolni.

Valakinek akinek esetleg sikerült megfejteni az oszlopokban lévő számok jelentését magyarázza már el tételesen, hogy mi mit jelent és hogyan jöhetett ki?
Igazán beszúrhattak volna még egy sort a képletnek vagy az egységárnak!
Mit jelent például az, hogy "Melegvíz hőmennyiség tartalma"?
Ez a 7801 Ft-os alapdíj akkor 4 hónapra (jan-ápr) van levetítve?
Ha igen, akkor k..va magas! Miért?

Igazából jó lenne tudni azt is, hogy mennyi a háznak (ABC) a gáz alapdíja, talán ezt is fel kellett volna tüntetni!
Legalul az az alapdíj számomra nem egyértelmű, hogy csak az A-B tömbbé, vagy az egész házé?
Előzmény: gentleman (880)
Pendy Creative Commons License 2008.12.15 0 0 887
Húha, már nem is próbálom megérteni ezt a sok MJ meg főgáz meg nemtommilyen adatokat/számításokat :)) Engem igazából nem nagyon érdekel, hogy havont vagy kéthavonta vagy félévente olvasnak le, ill. hogy havonta v. háromhavonta kell fizetni a vízért vagy miért, igazából ugyanúgy egyszer fizetni kell.... a problémák biztos bonyolultabbak ennél, de igazából nekem a lényeg, h ne kapcsolják a fűtést meg a vizet, mert amúgy én spec nem sokallom a vízdíjat meg a közös ktg-et, HA minden működik, járőrözik a porta, és a többi... kisebb házban lift nélkül porta nélkül fizettünk mi ennyi közös ktg-et... szóval... részemről ámen... a C-s HEGYlakós :) kiírsról meg annyit, hogy itt a falak furán vezetetik a hangot, egyik 7en a 6.on fúrt faragott valaki, amit mi úgy éreztünk, a mellettünk lévő lakásból jön, közben meg ugye mellettünk nincs is már lakás... más szerencsére hozzánk nem ér el, semmi zaj, egy pisszenés sem... se zene, semmi, szerencsénkre :) de ez a használt óvszer a teraszon kemény...:)))
Tittici Creative Commons License 2008.12.15 0 0 886
Reméljük, hogy a számvizsgálóbizottság is olvassa ezeket a számításokat és kérdőre vonja a PGM-Trade-t, hogy akkor ki hogyan számol, vagy ki mit nem tud kiszámolni normálisan?
Az egy jegyűvel való osztás 4. osztályos, a kettő vagy több jegyűvel pedig 5. osztályos tananyag:D! De vannak már hiperszuper számológépek is, amik könnyítenek a dolgon, csak pontosan kell betáplálni az adatokat.
Előzmény: gentleman (885)
gentleman Creative Commons License 2008.12.14 0 0 885

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a HMV (használt melegvíz) előállításhoz is számítottak fel hálózati veszteséget vagy sem? Ugyanis ezen nincs olyan jellegű hálózati veszteség, mint a fűtésnél. A fűtésnél a hálózati veszteség a mérőórákon jelzett hőmennyiség és a FŐGÁZ által számlázott tétel különbsége. Azaz, ha például a mérőórák szerint lenne 1000 MJ elhasznált hőmennyiség, de a FŐGÁZ 1200 MJ-t adott a háznak, akkor ugye ott van a 20% veszteség. A HMV esetében mi történik? Van mondjuk a példa kedvéért összesen - a mérőórák állása alapján - 100 m3 elhasznált melegvíz, amihez a FŐGÁZ kiszámláz mondjuk - a példa kedvéért - 16500 MJ-nyi gázdíjat, bruttóban 63360 forintot (3,84 Ft/MJ-lal számolva). Csak annyi a feladat, hogy el kell osztani a kifizetett összeget az elhasznált melegvízzel és megvan az egységár. A hálózati veszteség itt nem a merőóra állás differenciákban jelentkezik, hanem abban, hogy esetleg nem lesz olyan meleg a víz, mint ami kijött a kazánból. Akkor lehetne hálózati veszteséget mérni a melegvízen, ha lenne a HMV-re is külön hőmennyiség mérő.

 

A mi kis kimutatásunkban ez annyit jelent, ha tényleg 167,42 MJ kellett 1 m3 melegvíz előállításához, akkor - bruttó 3,84 Ft/MJ-lal számolva - 643 forintnak kellene lennie 1 m3 melegvíz előállításának. És mennyit számoltak fel nekünk? Visszautalva korábbi hozzászólásomra: 1 MJ -> 5,5 Ft, azaz 1 m3 melegvízre kifizetünk 167,42 MJ x 5,5 Ft/MJ = 921 Ft előállítási díjat. Hmmm...

 

Könyörgöm, valaki világosítson már fel, hogy mit rontok el a számításban? Van egy elhasznált X m3 mennyiség és van egy kifizetett Y összegű gázszámla. Nem egy szimpla osztással jön ki az egységár? Mert ha nem, akkor vártam volna a kimutatáshoz a magyarázó szöveget is.

 

 

Előzmény: Tittici (884)
Tittici Creative Commons License 2008.12.14 0 0 884
Ilyen sokára sikerült nekik kiszámolni?
Van ott számolni tudó ember egyáltalán, vagy csak sült hülyék melegednek az íróasztaloknál?
Előzmény: gentleman (880)
Tittici Creative Commons License 2008.12.14 0 0 883
"Hihetetlen ez a társaság."

Monnnyon le! :))
Előzmény: morbiczer (882)
morbiczer Creative Commons License 2008.12.14 0 0 882
Hát ha tényleg csak májusig szól, akkor az megmagyarázná, hogy miért vagyok minuszban.

Viszont akkor meg az egész papír csak arra jó, hogy kitöröljem vele a fenekemet.

Hihetetlen ez a társaság.
Előzmény: gentleman (880)
babóci Creative Commons License 2008.12.13 0 0 881
Sziasztok Kedves Lakótrásak!

Ezennel csatlakoznék a fórumhoz, mint egy újjabb bosszús lakó(társ)...
Elég megdöbbentő, amiket olvastam, bár nyilván enélkül is hasonló véelményen lennék.

1. Egy korábbi hozzászólás szerint a PH. kktg nem fizetése nem változtatható... nos ezzel azért nem értenék ilyen formában teljesen egyet.
Ha nem lennének annyira érdektelen a lakóközösség, az alapító okira módosítását könnyedén elérhetnénk- ezt meg tudomásom szerint, és a törvény szerint is semmi nem akadályozza.
Ez azért lenne nagyon fontos, mert ugye a háznak elég sok tartozása van, amit nyilván előbb utóbb be fognak hajtani. A mostani kktg díjak lakásszám alapján lettek kalkulálva, ami ugye azt jelenti, hogy az eladatlan lakások után valakinek a hiányt majd meg kell fizetnie, mert a "takarítás" stb.. ktgeinél ezeklet is beszámolták.. kik fizetik majd a hiányt??!!... hát mi!
Volt erre már példa egy Ernő utcai új építésű társasházban is /ott egy mega csőrepedéses ázásnál derült ki, amikor kellett volna ugye a pénz a rendbehozatalra, hogy a hiány honnan is eredt.../

2. nevetséges.. csináltam gyorsan egy mini közvélemény kutatást az ismerőseim körében.. kicsit kikerekedett a szemük :) vagy inkább :( ...

és ami még külön aranyos: a 315 forintos leolvasási díj, (nem az összeg, bár ha lakásonként beszorozzuk, ennyiért én is körbejárok azt hiszem...) tekintve hogy fizetünk külön nem is kis pénzeket a képviseletet ellátó cégnek- különböző jogcímeken...


3. az összejövetelt remek ötletnek tartom, viszont kéne hozzá sok-sok okos kis lakót mozgósítani a házból, akiket meg lehet világítani, hogy nem túl mókás ami itt folyik.

4. a cigi erkélyről nem kidobásának ejnye-bejnyéjével egyet kell hogy értsek, alsó szinten lakunk, és szedtem már össze elég érdekes dolgokat az erkélyemről... /törött poharak, napi 1 doboz ciginek megfelelő csikk, úgy hogy nem dohányzom, újságok, egyéb papírfecnik, használt óvszer stb... /


5. A C-ben vicces a kiírás- láttátok?
nálunk például nem zár az ablak, így olyan mintha az erkélyen ülnék-kristálytisztán hallani mindent a hálóban- ez meg ugye éjjel nem egy szerencsés dolog.
Volt már olyan, hogy hétköznap hajnali 3-kor szóltunk a szomszédnak, hogy jó volna egy kicsit lehalkítani a dübörgő zenét, és az erkélyen csüngő 20 részeg embert bevarázsolni a szobába, hogy ott ordítsanak..

A levlistára jelentkeztem, kérlek fogadjátok el (vagy nemtom mit kell vele csinálni).

Üdv, és bocs a regényért :)
gentleman Creative Commons License 2008.12.13 0 0 880

Az, hogy nincs rajta az időintervallum engem is eléggé zavar, de a melegvíz fogyasztásom alapján nagyjából május közepére tippelem a végét, az elejét pedig a kulcsátadáshoz kötöm. Az egyenleg úgy jön ki, hogy az időszaki fogyasztás költségéből vonták ki a leolvasás időpontjáig (május közepe?) befizetett átalányt és aki túlfizetett, annak negatív az egyenlege, aki meg tartozik, annak pozitív. Gondolom, hogy azért nem küldtek semmi felszólítást a fizetésre, mert a nyári időszakban befizetett fűtés átalány az esetek többségében pozitívból negatív tartományba lökte át egyenlegeket. Igencsak szép lehet azoknak az egyenlege, akik már májusban is 10-20 ezres túlfizetéssel álltak. Nekik a nyári időszakban ez csak tovább nőtt és akár 30-40 ezer is lehet a túlfizetésük.

 

Az összesített sorból látszik, hogy a gázdíj kb. 5,5 Ft/MJ értékre jön ki (Bruttó értek / Összes mért hőmennyiség). Kíváncsi voltam, hogy jön ki ez az összeg. A FŐGÁZ díjszabását böngészve azt látom, hogy gázdíj kb. nettó 3,2 Ft/MJ, azaz kb. bruttó 3,84 Ft/MJ. Hmmm, mennyi is a különbség az 5,5 és a 3,84 között? Kb. 1,44-es szorzó, ami ugye 1,2x1,2. Azaz, ha jól tippelem, a 20% veszteséget sikerült négyzetre emelni... Jól tippelem vagy valahol eltévedtem a nagy számolgatás közepette? (Az 5,5 Ft/MJ-ban még nincs benne az alapdíj, mert az külön oszlop!)

 

Amúgy meg valóban nem volt túl szerencsés megoldás kiküldeni mindenkinek a teljes tulajdonosi listát a fogyasztási adatokkal.

Előzmény: morbiczer (878)
fabiantm Creative Commons License 2008.12.13 0 0 879
Sziasztok!

 

Még mindig aktuális, levittem az árat 55.000, Ft-ra.

 

2007. decemberi átadású 33 négyzetméteres 1 szobás lakásomat 2009. január 1-jétől hosszú távra kiadnám. A lakás a Silverside Apartmanház 3. emeletén található

A francia erkélyről kilátás a Dunára.

A lakás a IX. kerület Vaskapu utca Dandár utca sarkán van, közlekedés jó (Boráros tér 5 percre van gyalog: 4-es 6-os, 2-es villamos, hév,, Klinikák metrómegálló 10 perc gyalog).

A lakás egy 5 négyzetméteres fürdőszobát, egy 25 négyzetméteres amerikai konyhát, és egy 3 négyzetméteres előszobát tartalmaz.

bérleti díj: 55.000, Ft vagy 220 euró + rezsi

1,5 havi kauciót kérek, két részletben is befizethető

Rezsi: közös költség 4500, Ft a többi fogyasztás alapján (télen max 15ezer mindennel együtt a rezsi)

Hűtő, franciaágy van, igény szerint más bútort is tudnék adni.

A környék biztonságos, fejlődő, kb. 50 méterre van a lakás a Milleneumi városközponttól, 150 méterre a Dunától. A szűkebb belváros is 10-15 percen belül elérhető.

Külföldieknek is szívesen kiadnám angolul, illetve németül jól beszélek.

Tel: 304107619, fabiantm@freemail.hu   

morbiczer Creative Commons License 2008.12.12 0 0 878
Ma kaptam meg a fűtési elszámolást.

Eléggé értetlenül állok előtte.

1. Nincs rajta, hogy miyen időszakra szól. Ez már önmagában elég amatőr.

2. Biztos, hogy nekem meg kell kapnom az egész ház fűtés elszámolását, és biztos, hogy t. tulajdonostársaimnak bármi köze van ilyen fomában ahhoz, hogy mennyi melegvizet meg fűtést használok? Mert hogy a közös képviselőnek így egyszerűbb volt kinyomtatni, az ne legyen már érv.

3. Relatíve sokat kell pluszba fizetnem, pedig meleg vizet a kimutatás szerint sem használtam sokat, és februárban meg most novemberben is gyakorlatilag végig nullán volt az összes fűtőtest. Ezt abszolút nem értem. Oké, van veszteség, meg közös fogyasztás stb., de ha ilyen abszolút minimál fogyasztás mellett is van ráfizetés, akkor hogyan lehet, hogy mások visszatérítést kapnak?

4. Persze fizetési felszólítás sincs mellékelve.
gentleman Creative Commons License 2008.12.09 0 0 877
FL2008 Creative Commons License 2008.12.07 0 0 876

Sziasztok,

 

a keresendő link:

http://groups.google.com/group/vaskaputarsashaz

 

Nemsokára készítünk egy kezelési leírást, de akinek van kedve, próbálja ki most :-)

Ha bármi probléma van, írjatok nekem.

 

A Számvizsgáló Bizottság viszonylag sok információhoz jutott. Fontos, hogy akinek van kedve hozzá, azokkal meg tudjuk beszélni közös dolgainkat!

 

Valamikor személyesen is összejönnénk, esetleg valami kényelmesebb helyen, mint a garázs ;-)

Előzmény: Tittici (874)
fabiantm Creative Commons License 2008.12.07 0 0 875

Sziasztok!

 

A szomszédos Silverside Apartmanházban szeretném ajánlani kiadó garzonomat.

 

2007. decemberi átadású 33 négyzetméteres 1 szobás lakásomat 2009. január 1-jétől hosszú távra kiadnám. A lakás a Silverside Apartmanház 3. emeletén található (silver3.hu-n megtekinthető a társasház).

A francia erkélyről kilátás a Dunára.

A lakás a IX. kerület Vaskapu utca Dandár utca sarkán van, közlekedés jó (Boráros tér 5 percre van gyalog: 4-es 6-os, 2-es villamos, hév,, Klinikák metrómegálló 10 perc gyalog).

bérleti díj: 60.000, Ft vagy 240 euró + rezsi

1,5 havi kauciót kérek, két részletben is befizethető

Rezsi: közös költség 4500, Ft a többi fogyasztás alapján (télen max 15-17 ezer mindennel együtt a rezsi)

Hűtő, franciaágy van, igény szerint más bútort is tudnék adni.

A környék biztonságos, fejlődő, kb. 50 méterre van a lakás a Milleneumi városközponttól, 150 méterre a Dunától. A szűkebb belváros is 10-15 percen belül elérhető.

Külföldieknek is szívesen kiadnám angolul, illetve németül jól beszélek.

Tel: 304107619   

 

 

Tittici Creative Commons License 2008.12.06 0 0 874
A csoportok böngészésébe én beírtam ékezettel és anélkül, de nem adott ki semmi olyat, hogy létezne Vaskapu Társasház alatt valami.
Előzmény: giggs82 (873)
giggs82 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 873
ékezetek nélkül is próbáltad??
gentleman Creative Commons License 2008.12.05 0 0 872

A google group-ot én sem találtam, de a yahoos létezik - ahogy néztem egyelőre 2 taggal.

Előzmény: Tittici (871)
Tittici Creative Commons License 2008.12.05 0 0 871
Ezt hogyan lehet elérni? Kerestem, de nem találtam. Valszeg túl béna vagyok.....
Előzmény: giggs82 (869)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!