Keresés

Részletes keresés

repcsepista Creative Commons License 2010.07.21 0 0 72

Szija big4, s akik teste, nem romlik el, hanem romolhatatlan?

 Ami betesz, meg betett az egész emberiségnek, hogy csak a testünk létezhet, lásd Jézus, akinek a kinja, meg most a husa oi oi oi...ennivaló, ami rögtön, ha kétzer kettyő?- valagig megforditották az időt? - akik élősködük, de mégse ennyi, hogy csak enni, s mi adhatunk csak nektek, hust, azaz minden ami hus, időben elfogyasztandó, de mi lenne... ha nem lenne hus, az asztalon, szentasztal, mit ennének, akik husevők?

 Ime a sötét szellem, akik a testen s testünkbe élősködnek, mig a másik oldal? - miért van mégis, a testre (crisphus) szükség?

 Kétség hozzá nem fér, a paraziták számára, mind az, aki hustest nélkül, vagy mulandó anyag???- sár, nem -e, isten sara, nélkül, nem léteznének? -ami ha tovább lehetne ne ne ne... ne edd meg, azaz edd mekk mekk meeeeeee....

 Értem, mit akarnak azzal, hogy a husa, mumiálva, ami rögtön, akkor má mégis, a Lenin Mauzóleum, nyiltan, itt vaggtok, vaggis... ez van, ezek lehettek ha ha ha....prédikácmaózik?

 Értem, mert minda két állásápont, kiállhatatlan? =mumi mia, mama....

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.21 0 0 71
Nyahh Pistám Pijó Pádrénk remélem nem romlik meg ebben hőségben sem, mer há nagy blama lenne ha kiderülne hogy mégiscsak romlandó a derék atya, pölö ha elromlik a légkondi, pláne ha esetleg a viasz folyik szanaszét ekkor...
repcsepista Creative Commons License 2010.07.21 0 0 70

Szihahahahaaaa....

 ha ha ha... van megint magyar bátu? - bátorság?

 Olvastam amit kedves Relytéjvadászunk berakott Padre Pióhoz, aki meglehet hogy őszinte ember volt, de ember volt ő is? - s amit nem értek, hogy Isten csak csak csak ...örök szeretet, abszolit nincs büntetés, hanem ÖRÖK LEHETŐSÉG s az lehecc ... ami itt ellentátátátátátátááááá.... hisz Jézus át - transzfolmálja magát, tota kivetkőzik ebből a sárból, mig Pió -Padrénk, akik jókat mond, de kétlem, hogy ismerte volna az igaz Jézust, ha igen, akkoooooooooooooo....

 Mekkmondom mi a prücök, hogy semmit ezek, akik 6 almosok, nem engednek kibeszélni se, s ami dögletes, hogy a pióba lehet illen szellemi hatalmuk?

 De, azzal hogy balzsamozzák a testüket, pnt ellentéte a transzformációnak, amit én is, az egyetlen kiu, meg megoldásnak tratatatataaaaaa....

 Ta ta!

Előzmény: repcsepista (69)
repcsepista Creative Commons License 2010.07.20 0 0 69

Sziasztok aszoltok, vagy szivoztok...tok tok tok...

 Minek a tok? (sietta, nem lehet magyar betukkel irnom...) ami lelket (2) vissza adta ugyan a teremTOjenek, de a tokat, megtartotta vala, azaz csak a tokunk vagyunk? *Lenin el el el - mint el sedoooooo....

 Minek a tok? - tokolninininininiiiiii... mi az ami nem az?

 Amit sugaraznak, mi tokok vaggunk?

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.19 0 0 68
Hmm milyen érdekes véletlen. A hivatkozott hozzászólás összes videóját éppen pont véletlenül törölték a Youtube-ról....
Előzmény: Törölt nick (15)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.04.04 0 0 67

Akit érdekel:

Holnap reggel kilenckor lesz a Pio Atya c. életrajzi film második része a Filmmúzeumon.

/: Ma volt az első. :/

Addig is, ha valakit érdekel, egy kis olvasnivaló Tőle:



Utolsó idők
Próféciák, melyeket Pió atya kapott

1. „Fiam, fiam, már nagyon vártam ezt az órát, amelyben szívem nagy szeretetét feltárhatom neked.... Imádkozz hozzám és a többieket is figyelmeztesd erre, mert közel van az idő, amikor meglátogatom a hitetleneket, akik a kegyelemi időt nem használták ki. Tarts ki az imában, hogy ellenségeidnek ne legyen hatalma feletted. Mondd meg az enyéimnek, hogy mindig legyenek készenlétben, mert ítéletem hirtelen fog elérkezni és senki sem futhat el előlem, mindenkit megtalálok! Az igazakat meg fogom védeni. Figyeld a Nap, a Hold és a csillagok állását. Ha nyugtalannak tűnnek, és szokatlan módon mozognak, akkor tudni fogod, hogy már nincs messze a nap. Maradjatok erősek az imában és virrasszatok, amíg a pusztítás angyala elvonul az ajtótok előtt. Imádkozzatok, hogy ezek a napok lerövidüljenek."

2. „Imádkozz és térj meg! Nagy dolgok forognak kockán! Imádkozz! Mert az emberek jókedvvel és élvezettel haladnak a pusztulás felé, mintha egy álarcosbálra, vagy az ördög esküvőjére mennének. Segíts nekem a lelkek megmentésében. Túl sok a bűn. A harag napja, a maga félelmetes eseményeivel közel van, sokkal közelebb, mint gondolnád! A világ hamis biztonságérzetbe ringatja magát. Az isteni ítélet úgy fog lecsapni, mint a villám. Ezek az istentelen és gonosz emberek nem kapnak kegyelmet, úgy elpusztulnak, hogy Szodoma és Gomorra büntetése az övékhez képest semminek sem tűnik majd. Igen, mondom neked, a gonoszság még soha nem volt olyan nagy, mint napjainkban."

3. „Tartsátok zárva az ablakaitokat (az ítélet napján). Ne nézzetek ki. Gyújtsatok meg egy szentelt gyertyát, az sokáig ki fog tartani. Imádkozzátok a rózsafüzért. Olvassatok lelki könyveket. Végezzetek lelki áldozást és a szeretet tetteit cselekedjétek, amivel nekünk örömet szereztek. Imádkozzatok kitárt karokkal, vagy boruljatok a főidre, hogy sok lelket megmentsetek. Ne menjetek ki a házból. Gondoskodjatok elegendő élelemről. .A természet erői megindulnak és a tűzeső miatt az emberek remegni fognak a félelemtől. Legyetek bátrak! Veletek vagyok.'"

4. „Gondoskodjatok az állatokról ezekben a napokban. Én vagyok a teremtő, az állatok és az emberek védelmezője. Előtte jeleket fogtok kapni, hogy tudjátok, mikor kell majd több élelmet adnotok az állaitoknak. A kiválasztottak tulajdonát megvédem, beleértve az állatokat is. Ne engedjetek senkit sem kimenni az udvarra, aki kimegy az állatokat etetni, az meghal. Gondosan fedjétek le az ablakaitokat, választottaim ne lássák haragomat. Bízzatok bennem, és én leszek az oltalmatok."

5. „Tűz-hurrikánok fognak áradni a felhőkből és az egész föld fölött elterjednek! Viharok, rossz idő, villámok és földrengés lesz az egész földön, két napig. Szakadatlan tűzeső fog esni! Egy nagyon hideg éjszakán fog mindez elkezdődni. Mindez annak a bizonyítékaként, hogy Isten a teremtés ura. Akik bíznak bennem és hisznek szavaimnak, nincsen félnivalójuk, mert nem fogom cserbenhagyni őket, és azokat sem, akik igémet terjesztik."

6. „Hogy felkészüljetek ezekre a csapásokra, a következő jeleket fogjátok tapasztalni: az éjszaka nagyon hideg lesz. A szél üvölteni fog. Egy idő után villámcsapásokat lehet majd hallani. Csukjatok be minden ajtót és ablakot. Ne beszéljetek senkivel, aki a házon kívül van. Térdeljetek le egy kereszt előtt, bánjátok meg a bűneiteket és imádkozzatok Anyámhoz védelemért. A földrengés ideje alatt ne nézzetek ki, mert Isten haragja szent."

7. „Akik nem hallgatják meg ezt a tanácsot, egy pillanat alatt meghalnak. A szél mérges gázokat fog terjeszteni az egész földön. Akik szenvednek, és ártatlanul meghalnak, mártírokká válnak és bevonulnak velem országomba. A sátán diadalmaskodni fog. Azonban három éjszaka után véget ér a földrengés és a tűz. A kővetkező napon újra kisüt a nap és angyalok fognak leszállni az égből és a béke lelke elterjed a főlelőn. Végtelen hála tölti el azokat, akik kiállták ezt a szörnyű próbát. Más országokból is választottam ki lelkeket, akik megkapják ezt a kinyilatkoztatást (Belgiumból, Svájcból, Spanyolországból), hogy ezek az országok is felkészüljenek. Imádkozzátok a rózsafüzért, de jól imádkozzátok, hogy imáitok az égbe jussanak. Hamarosan borzasztó katasztrófa éri a földet, olyan fenyítés, amilyen ezelőtt még soha."

8. „Mennyire nem törődnek az emberek ezekkel a (végső) dolgokkal! Nagyon hamar be fognak következni, minden várakozás ellenére. Mennyire közönyösek és nem készülnek ezekre az eseményekre, amelyeken hamarosan keresztül kell menniük. Isten ítélete eléri a földet. Atyám haragja kiárad az egész világra. Ezért figyelmeztetem a világot a ti közreműködésetekkel, ahogy már ezt olyan sokszor tettem. "

9. „Ez a katasztrófa úgy fog elérkezni a földre, mint egy villám. Abban a pillanatban a reggeli nap fényét szuroksötét váltja fel! Senki se hagyja el a házat és ne nézzen ki az ablakon ettől a pillanattól kezdve. Én magam jövök el a villámban és a mennydörgésben. A gonoszak megpillantják isteni szívemet. Nagy lesz a zűrzavar a teljes sötétség miatt, ami az egész földet beborítja, és sokan meghalnak félelmükben, vagy elkeseredettségükben."

10. „A sötétség ezen napjaiban senki ne hagyja el a házat és ne nézzen ki az ablakon. A sötétség egy nap és egy éjszaka fog tartani, amit egy további nap és éjszaka követ, majd még egy nap, de a következő éjszakán a csillagok ismét világítani fognak és, reggel újra felkel a nap és TAVASZ lesz!! A sötétség napjaiban a választottak ne aludjanak. Szakadatlanul imádkozzanak és ne botránkozzanak meg bennem. Össze fogom gyűjteni a választottakat. A pokol azt gondolja majd, hogy az egész földet birtokába vette, de én megfékezem."

11. „Újra és újra figyelmeztettem az embereket és sok lehetőséget adtam a jó útra való visszatérésre, de most a gonoszságuk elérte a tetőpontját és a büntetéssel nem lehet tovább várni. Mondjátok meg mindenkinek, hogy eljött az idő, amikor ezek be fognak következni."

Pió atya Magyarországról szóló próféciája

„Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"

(Lejegyezte Pió atya.)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.03.14 0 0 66

Azt írtam le, hogy én mit csinálnék.

Hogy te mit hiszel, mit csinálsz, és milyen a világképed, az szigoruan a te dolgod.


Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.14 0 0 65
Ezt hívják úgy, demagógia. Pontosabban, dilettáns miszticista demagógia.
Legyél szíves specifikáld nekem a láthatatlan részt, amit te hiányolsz!
Ha a tudomány munkáját legalább csak morzsányi részt ismernéd, akkor szembesülnél a valósággal: a tudomány kutatásai és ismeretei nagy részét ma már a láthatatlan dolgok teszik ki és ez vonatkozik az élőlényekre is, hiszen azok is sejtekből atomokból állnak. Te látod a sejtet? Az atomot? A DNS-t, a géneket? A kvarkokat, fotonokat, nutrínókat, bozonokat? A tudomány olyan energiákat is vizsgál rég óta, melyek műszeresen nem mérhetők, pontosan azt definiálod te és miszticista elvtársaid, amit a tudomány kutat. Szerinted miért épült az emberiség legnagyobb, szellemi és technológia teljesítményét reprezentáló LHC gyorsító? Pontosan azokat kutatják többek közt, amit te hiányolsz. A Higgsg mező, a dimenzióelmélet, az ősrobbanás láthatatlan folyamait akarják tisztábban látni. Kizárólag a láthatatlannal foglalkoznak és a sejthető energiákkal, amikről beszélsz.

Szóval láthatóan nem vagy tisztában a tudomány irányaival. Pontosan hogy nem veti el és pontosan hogy nem hagyja figyelmen kívül a láthatatlan részeket. Azonban amíg nincsenek adekvát, objektív, bizonyossággal, kétségtelenül kijelenthető igazolt tényei, eredményei, addig nem foglal állást, legfeljebb teoretikusan.
Nem tömi ki ismeretei hézagait vágyálmokból, agyrémekből származó hazugságokkal. Ebben különbözözik a miszticizmustól és ezért fatálisan korrektebb, ill. csakis egyedül korrekt.

Azonban ennek semmi köze a jó öreg Páter Pio-hoz.

Sem elnézést nem kell kérnem, sem lezárnom nem kell. Ez a felvetés nem Pio-nak kellemetlen elsősorban, hanem a drága anyaszentegyháznak, mely szinte nyilvánvalóan csaló, szélhámos, hazug, képmutató intézmény és tán pont ez az ügy lehetne, ahol végre fülöncsíphetjük a kerszténység 1500 éves, manipuláció, átverés és tömegámítás rendszerét...

Tudod mikor kérnék bocsánatot Pio atyától is és a Római Katolikus Egyháztól is?

Ha professzinális, elit tudományos team, teljes élő médiafigyelem előtt megvizsgálhatná a romlatlan testet és persze genetikaliag is, hogy kiderüljön az valóban Pio atya test-e és e tényfeltárás során kétségtelenül bebizonyosodna, a test Pio atyáé és valóban romlatlan holttest jelenség látható.
Ezt az egyház nem teszi lehetővé, és soha egyetlen "romlatlan szent testtel" kapcsolatban sem tette. Ez a tény triviálissá is teszi a csalás gyanúját.

Itt vannak kifejtve a topikban az aggályaim. Azokra egyetlen érvet nem írtál. Ha kifogásod van, parancsolj menjünk lépésről lépésre!
Továbbá ha alaposan olvastál, azt is leírtam, hogy életútját figyelve, azt mondhatom, minden tiszteletem az Atyáé, mégha szemfényvesztő is volt, jó ügyért tette, hogy segítsen - nem pénzért, nem hírnévért, nem dicsőségért. Valószínűleg jó ember lehetett.

A helyzet az hogy lehetsz te egyházi szentember, eozterikus guru, sámán, táltos, vajákos, mágus, hindu gyógyító, vagy épp a szcientológia gyógyító módszereit használod sikerrel; minden esetben pontosan ugyanaz az ismert mentális mechanizmus gyógyít és "hallgatja meg", hajtja végre az imát: a hit, a placebó ill a tudatalatti.
Ezt nevezték meg a primitívek istennek és ezt illene már a fejlett emberiségnek felismerni belátni és kinőni a retardált, önámítás korából.

Az okos ember tisztában van vele, a buta tömeg pedig nem. A kapzsi egoista okos szélhámos ezt a jelenséget érdekeiért, hírnévért, gazdagságért, dicsőségért használja ki - de ha segít vele sokakon, még hagyján.
Pio atya is nagy valószínűséggel felismerte ezt és ezért csinálta a show-t és csalt, azonban életútját megfigyelve látható, hogy csakis hogy segítsen, gyógyítson. Ez így még szebb...

Azonban az egyház amit utólag művel vele, az már gyalázatos. Erről szól a topik. Amennyiben ebben Pionak is része van és a romlatlantest-show, előkészítésében részt vett, akkor viszont ő sem különb a deákné vásznánál...
Nekem ez a véleméynem. Akármilyen jó ember is volt akár, akármilyen jó célok is vezérelték és még ha nem is vet rá jó fényt, az igazság akkor is ki kell derüljön.

Nincs miért bocsánatot kérjek... Nem sértem a kegyeletet!
Nézd meg inkább Pio városában, a korábban belinkelt videót (15-ös hsz), a múmiákról, a romlatlan test üzemről... és gondolkodj el rajta ki is a kegyeletsértő és hullagyalázó - ott megfigyelheted: kétségtelenül és nyilvánvalóan a kereszténység, jelen esetben a Kapucinusok, azonban tudjuk jól hogy ilyen zombigyár, a világ számtalan pontján van kolostorokban, templomokban...

Az egyháznak kéne bocsánatot kérni attól sok ezernyi (évezredek alatt nyilván globálisan milliónyi) halottól akik kegyeletét megsértette, testüket meggyalázta (láthatod, ott vannak felstócolva, egymás-hegyén hátán rohadnak, a kapucínusok "romlatlan szent test" gyárban )... Nem gondolod?
Előzmény: Rejtélyvadász (64)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.03.13 0 0 64


Ezt írtad a bevezető hsz-edben:

"......Vizsgáljuk meg, tudományos igénnyel! Ha lehet, misztifikálás nélkül, csakis a tények figyelembe vételével, ill logikus, racionális elemzéssel. "

Nos, ez addig nem képzelhető el - mármint a tudományos vizsgálódás - amig
amig a tudomány figyelmen kivül hagyja az élőlények, igy az ember láthatatlan részeit.
Figyelmen kivül hagyja azért, mert a közvetlen ilyen jellegű vizsgálódás a tudomány számára nem hozzáférhető.

Már pedig, ha meg akarjuk határozni, hogy mi az ember, akkor a vizsgálatba be kell vonni azokat a láthatatlan energiákat is, amelyek az embert mint biológiai lényt működtetik.

Jelen pillanatban a tudomány ezt még elveti. Legalább is a deklarált tudomány.

Megnéztem a Pió Atyáról készült közel négy órás olasz életrajzi filmet.

Ami negativ dolgokat kapott néhány esetben itt a topikon, ugyan azt csinálták vele
felettesei is az életben.

Ha ezt a topikot én nyitottam volna, magamban elnézést kérnék Pió Atyától, - és bár topikok esetében szokatlan - lezárnám.

Előzmény: Törölt nick (61)
joy Creative Commons License 2010.03.08 0 0 63

Csak jól vigyázzon, mert az anyós tartós!

:o)))

Előzmény: Törölt nick (61)
joy Creative Commons License 2010.03.08 0 0 62

Tutanhamon!

Csak az fogadható el, ha a bizonyítási eljárás hasonló módon mehet végbe.

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.22 0 0 61
Aszondom édösbátyám, legelébb híddoda a heli plébányost izibe!

Oszt a pópa biztossan megmonnya a frankót teneked la..

Mégmeg el is ildezi a írdöget onnat, hej de elám őtet he...

8)
Előzmény: mikebudai (60)
mikebudai Creative Commons License 2010.01.21 0 0 60
boszotkákról nincs oldal mert én láttam egy valodit egy macska bement egy zárt pajtába ahol nem volt ot seni és aztán a komaasszony gyűt ki
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.24 0 0 59
...jó jó 130 év múlva akkor visszatérünk a dologra.. rendben? 8-D

..de ha elások egy csirkét amit előbb preparálok, balzsamozok, légmentesen lezárt koporsóba teszem (továbbá bedobok még pár technikát, praktikát vegyi anyagok stb), majd 130 vagy 300 év múlva szerzetestársaim ismerve a "romlatlanság" mítosza GYÁRTÁSÁNAK összes technikáját évezredes tapasztalattal, kiveszik a koporsót (ha üveg a fedele akkor véletlen koszos (ld Pio atyáé ami elég vicces de ngyon párásnak tűnik), hogy csak homályosan lehessen látni ami benne van (legjobb ha semmit sem belőle), ha netán az exhumálás nyilvános, aztán uzsgyi a preparáló laborba és jönnek a utómunkálatok, krémek, viaszok, de az sem baj ha egy erre már rég elkészített tökéletes viaszmásolat készült, akkor csak egy elegáns csere lesz.. Úgyis zárt koporsóban lesz kiállítva, túl közel úgysem lehet menni, megvizsgálni csak egyházi "szakembereknek" szabad, tudós kezébe nem kerülhet ugyebár...

Az alább belinkelt videón szépen megfigyelhetsz egy szerzetesek által üzemeltetett romlatlan test gyárat. (15-ös hsz)
A sikeresebb alkotások vagy ki tudja mik (mivel zárt légmentes tárolóban vannak, vizsgálni nem lehet, szóval vígan lehet ügyes bábu) üveg alól kandikálnak kik szép "romlatlan" pofijukkal, körülöttük pedig egyházi kegyelettel felstószolva egy nagy adag többé kevésbé elrohadt szent múmia, akik a selejtek nyilván, akiket szegényeket valahogy nem igazán sikerült romlatlanná varázsolnia a jézuskának....

Ki-ki döntse el mi az igazság... ;)
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.23 0 0 57
Hmm... valóban szép és rugalmas, az illata is gondolom csak valami rózsa vagy lilliom lehet... 8)
Előzmény: Törölt nick (56)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 54

Bevallom, nem ismerem "csodatételeit", én egy feltétel nélküli, valóban jó hívőről írtam, aki egyéb belső okok is sarkalhattak.

 

Most kerestem rá.

Hááát?

Valóban szolíd klastromban élő csuhás, jótét lélek volt csupán?

http://www.origo.hu/nagyvilag/20071025-savval-keszitette-stigmait-a-szentte-avatott-pio-atya.html

/Az utolsó mondat sokmindent megvilágít a hívők lelkivilágából./

 

Egy kicsit bővebb történet:

http://www.delmagyar.hu/vilagvevo/pio_atya_stigmai_szent_volt_vagy_csalo/2058166/

 

Így már jobban látható a valóság, ha valaki nem a vakhit szemüvegén át néz.

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.30 0 0 53
"Vannak, akik valódi, szolíd-hívő lelkek, ők csöndes gyógyításra, haláluk utáni emlékük biztosítására.
Pio ezt tette, nem is akármilyen szinten"

Amennyiben ez a hipotézis bizonyosodik be, akkor azt kell mondjam, ez az ember tiszteletre méltó és a szememben tisztázta magát. Mivel segíteni akart, ténylegesen jót tenni.
Tisztázta magát a hazugság, a tömegnyomorítás intézménye, a vallás és egyház mocska és gyalázata alól; mely évezredekeig sanyargatta és tizedelte az emberiséget és teszi még ma is helyenként (itt nem csak a kerszténységre gondolok hanem minden vallásra és egyházra mely ilyesmiket tesz/tett - van választék bőven a glóbuszon).

Mint már írtam: mi mást tehetett volna, abban a kultúrkörben, azon a helyen, azon az időben? Lehetett keresztény szerzetes. Keresztény gyógyító, ha valóban gyógyítani akart és segíteni a nyomorultakon. Ott akkor más lehetősége nem volt. Esetleg elmehetett volna délre vudu varázslónak, vagy keletre mágusnak...

Jót akart (amennyiben ezt a teróriát fogadjuk el) hát felhasználta az épp aktuális tömegpszichózist, ami akkor és ott a kereszténység és Jézus kultusza volt. (amiből ugyan gyógyulgat már kifelé a fejlettebb civilizáció, de sajnos az emberi naiv idiotizmus és önámítás miatt siralmasan lassú a folyamat) Visszaélt az emberi ostobasággal és manipulált, de magasztos célért, hogy javítsa sokak életminőségét, hogy segítsen.
Hogy valóban ez-e az igazság nem tudom és ha nem bánjátok nem kívánok éveket szánni Pio atya életének kutatására, bár biztos vagyok benne, hogy amellett hogy rendkívül élvezetes munka lehet, tán sokat is adna az emberi haladásnak...
Tehát nem tudom mi az igazság. Gyanítom, hogy az atya, mint a legtöbb kollegája, szélhámos volt, de leglább jó szélhámos. Nem hágott meg tinédzser fiúkat Krtisztus nevében pölö... Gyanítom, hogy a romlatlan holtteste már az egyház csalása, és talán lehet hogy ezt már maga Pio készítette elő.. Azonban nekem nagyon úgy tűnik ezzel együtt is igaz ember volt, mert embertársait segíteni akarta... Szerintem nem hitt istenben.. ;)

Amennyiben ez az igazság tehát, hogy ennyire jószándékú segítő gyógyító volt. Akkor - mindenféle misztérium nélkül is méltó a szent ember megnevezésre - tisztelgek Pater Pio előtt!
Előzmény: joy (51)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 52

Nem bírod ki hamisítás, ferdítés nélkül?

Előzmény: Rejtélyvadász (50)
joy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 51

Még életében esetleg lehetőség lett volna komolyabb kutatás, ma már ez gyakorlatilag lehetetlen, hiszen "Szent és Sérthetetlen".

 

Az emberi psziché, önszuggesszió csodákra képes minden irányban.

Lehetséges erős hittel, akarattal több súlyos, akár halálos betedségből gyógyulás, de betegséget, sőt halált okozó önszuggesszió is ismeretes.

Ez utóbbira volt példa a "fényevő" család borzalma!

Fekélyes sebek létrehozása, fönntartása nem is különösebben nehéz, gyógyításuk sok esetben annál komolyabb feladat!

A pszoriázis, vagy ekcéma fura megjelenési formákat tud produkálni.

Aki került már kapcsolatba ezekkel, tudja jól, szinte lehetetlen megszabadulni tőlük.

 

Valóban vannak olyan szuggesztív egyéniségek, akik beszédükkel képesek az emberek hihetetlen erejű befolyásolására. Rengeteg összetevője van, amit ha a személy fölismer, alaposan ki is használhatja.

Akadnak, akik cssalásra, ritkán egész népek, nemzetek elhülyítésére, rombolásra fordítják adottságaikat.

Vannak, akik valódi, szolíd-hívő lelkek, ők csöndes gyógyításra, haláluk utáni emlékük biztosítására.

Pio ezt tette, nem is akármilyen szinten, ehhez /majdnem azt írtam: pokoli :o) nagy lelki erő kellett.

Az eredmény őt igazolja.

 

/Az más dolog, hogy én sem életemben, sem utána nam vagyok semmiféle közszereplésre, ismerettségre. Engem taszít a gondolat, hogy kiállítási tárgy legyek holtomban./

Előzmény: Törölt nick (48)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.11.29 0 0 50

Igen, jól mondják, van akinek semmi sem szent. De hát mindig is voltak hitetlenek, akik semmiben sem hittek.

Ettől a világ még megy a maga utján, és továbbra is történnek olyan események, melyek a materilaista világképen nevelkedett embereknek hihetetlenek.

Ezek a dolgok pedig olyanok, melyekkel a hétköznapokban ritkán találkozunk, de egy kis utánanézéssel, plána utánaolvasással szert tehetünk ilyen ismeretekre.

Bár, itt, kis hazánkban is elég szétnézni, és a Szent Jobb-ot meg is lehet tekinteni, ha valaki az írást nem hiszi el róla. Az, hogy létezik, vitathatatlan.

Az, hogy közel ezeréves, vitathatatlan.

Ebből eredően, az, hogy léteznek szentek, vitathatatlan.


joy Creative Commons License 2009.11.29 0 0 49

Tudod, ha közelebb kerülsz a végéhez, mint az elejéhez, nyitott ésszel megismertél már sok embert, ás van némi empatikus készséged is a vakhiten túl, megértheted a legkülönbözőbb lelki okotat is.

Sokféleképp volt szerencsém emberekkel foglalkozni több évtized során, így sokfélét megismertem közülük.

Hitetlent, hívőt, egészségeset, sérültet, tanultat, iskolázatlant, békéset, agresszívet...

Józan gondolkodással tudom megítélni ítélni az emberek cselekedeteinek célját, értelmét, nincsenek fanatikus hittől vezérelt előítéleteim.

 

Pio tudta jól, mit, miért csinál. Kolostori csuhásból hogyan lehet "örökké élő szent".

Vallási fanatikus volt, tökéletesen mérte föl saját lehetőségeit. Számára a földi élet keveset nyújtott, de adott volt a hit másvilága is.

Íme, bejött, bizonyítja emlékének piedesztálra emelése.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.29 0 0 48
Pio páterünk szerintem az egyik legfigyelemreméltóbb szent. Azt gondolom alkalmas lenne élete kutatása arra hogy, bizonyítékokat ill cáfolatokat találjunk az "isteni" csodákra...

Azt gondolom hogy talán valóban paranornális képességei voltak és valóban kvázi misztikus gyógyító volt és abban a korban azon a helyen mi mást is gondolhatott volna saját magáról, minthogy isteni adományokban részesült? Mi más lehetett így belőle mint szerzetes?
Talán valóban stigmatizált is volt. Részemről nem kizárt az a teória (amit egy kisérlettel részben már bizonyítottak is), hogy szinte bármit képesek vagyunk a testünnkel megtenni, ha a tudat alatti programjaink elég erősen működnek. Sokan meghaltak már így placebó effektustól. (tehát simán meg is ölheti valaki így magát, mi ahhoz képest egy kis stigma...? :) )
Azt gondolom Pio azt is észrevette vizsgálódásai során, hogy ha még fokozza maga körül a mítoszt, kicsit még rájátszik a szent csodatevő gyógyító imidzsre, akkkor méginkább hatékonyan gyógyít. A szándéka szerintem jó volt.. Isten nélkül is..
A romlatlan test szerintem csalás...
Előzmény: Törölt nick (47)
joy Creative Commons License 2009.11.28 0 0 46

Nem is kell.

Ugyan ott található a tudományos kutatás a váci fehérkékről.

Meg lehet/ne/ latálni mindenre a magyarázatot, ha a szent és sérthetetlen hit nem akadályozná meg.

De miért tenné lehetővé a kutatásokat, hogy szentjeikről lehulljon a lepel?

Akkor ki marad hívőjük, miből élnének meg a papok és főnökeik?

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 45
"Bár a történelemben nem Bernadett az egyetlen romolhatatlan szent, mégis az ő teste maradt fenn a leginkább érintetlen állapotban - ma is megtekinthető a Saint-Gilgard kolostorban, ahol 1933 óta üvegkoporsóba zárva, vékony viaszréteggel borítva fekszik"

lol
no comment...

8)
Előzmény: joy (43)
joy Creative Commons License 2009.11.28 0 0 44

2000 éve hülyít milliárdokat a kereszténység és variánsai -sikeresen.

Sokan vannak, akik képtelenek tanulni, önmagukat megismerni, így könnyen a hitben, álomvilágban találják meg a lelki nyugodalmat. Ők elhisznek bármilyen blődséget, mert hinni akarnak.

Előzmény: Törölt nick (38)
joy Creative Commons License 2009.11.28 0 0 43

A testet egyes mérgek, pölö az arzén is mumifikálják, ha huzamosabb időn át, kis adagban rendszeresen fogyasztják.

 

http://www.origo.hu/tudomany/20080612-mumiarekordok-a-legregibb-a-legszebb-es-a-magyarok.html?pIdx=1

Előzmény: Törölt nick (37)
joy Creative Commons License 2009.11.28 0 0 42

Nagyon tévedsz, az indíttatást illetően.

Szürkebarátként elveszni a csuhások rengetegében?

Ez nem mindenkinek az életcélja.

Vannak, akik sokkal, nagyon sokkal többre vágynak. Egy senkibarátnak mi lehet több, mint szentté lenni?

Ez a legtöbb, amit valaha elérhet.

Mi az a pár évtized szenvedés a valódi hallhatatlanságért?

 

Savazza magát, aki hülye, én nem óhjtok ilyen módon örökké köztudattá lenni.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 41
Ha zseniális skizofréneket vagy csalókat akarnék vizsgálni elég megnéznem Vizi E. Szilvesztert, aki az MTA elnökeként, hit tanubizonyságot tett a Bazilikában tv-kamerák előtt...
És akkor mi van?
Tapasztaltam eddig is, hogy vannak nagyon okos emberek, akik vagy beleőrültek a rémítő megválaszolatlan kérdésekbe vagy HAZUDNAK. Hazudnak önmaguknak legalábbis, aztán ezt ki is nyilatkoztatják, mint a NAAAGY igazságot...

Én meg a helyedben inkább Einstein. Schrödinger, Heisenberg vagy Teller gondolataiban mélyednék el, akik képesek voltak megőrizni értelmüket, akkor is amikor legalább olyan mélyre, vagy tán még kissé mélyebbre ástak bele a természettudományokba (mint azok akiket soroltál) és elértek szinte a határáiig. És amikor látták hogy itt jön a NEM TUDOM, akkor belátták, hogy nem tudják és nem hazudtak egy nagyot maguknak helyedte, nem igyekeztek kitömködni a hézagokat hazug, önámító maszlaggal... hanem bátran, ŐSZINTÉN szembenéztek az ismeretlennel és maximum kb annyit mondtak, "vallásos csodálattal néznek a A Nagy Természet titkaira"... de NEM HITTEL. Mivel ők igazi, egészséges tudósok voltak és képesek voltak az ésszerű tudást és a naiv önámító hitet mekülönböztetni, értelmüket megőrizni. Ez a véleményem.

Szóval te csak ne ajánlgass nekem kezdetnek semmit. Nem fog sikerülni az agyam kilúgozni ezzel a manipulációval.

De ez nem hitvita topik. Ez "romlatlan testű" Pio Atyáról szól..

Igen, vannak "romlatlan" testek, testrészek sok helyen. Vajon egyetlen egyről is van pártatlan (nem egyházi), objektív tudományos vizszgálat? Ja? Pardon hogy nincs? Ó minő szerencsétlen véletlen...
De tegyük fel nem csalás, nem manipuláció, nem hamisítás egy kvázi romlatlan test.
Az csak isteni csoda lehet igaz? Semmi más magyarázat nem lehetséges, nem lehet egy még le nem írt természeti jelenség? Ez ugye kizárt? Gratulálok!
Előzmény: sensei47 (40)
sensei47 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 40
Olvasgassál például Jedlik Ányosról, Czuczor Gergelyről, Öveges Józsefről.
Kezdetnek elég is lesz...
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 39
Hit és értelem?
Nem értem...

8)
Előzmény: Törölt nick (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!