Keresés

Részletes keresés

Transformers Creative Commons License 2010.07.20 0 0 2090
..kerítés...ha rosszmájú lennék akkor JÓÓ MAGASAT..AKKORÁT, HOGY BE SEM LEHESSEN LÁTNI, a másik: a lakókörnyezetbe illeszkedő alacsony, lehetőleg Zöld kerítés. A szemetelés ellen? nehéz ügy, mert minden ami tiltottnak néz ki válthat ki a deviánsabb vagy egyszerűen neveletlen emberből, fiatalból stresszt, hogy átdobjon vmit.

a Google Earth szerint elég beépített a terület, így kerítést készíteni annyi mint maga magának újabb kiadást generálni. mert azt is karban kell tartani..oszt jó napot
kp1234 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 2089
Az előzőekben ismertetett válasz a kerítésépítési határozat semmissé nyilvánítása ügyében tett kezdeményezésre az iwiw Pázsitos sétány klub üzenőfalán és a lépcsőházak hirdetőin is olvasható, ill. minden postaládába bedobtam.
Kérek mindenkit, vitassa meg szomszédaival a témát és feltétlenül szavazzon akkor is, ha májusban jelen volt mert az írásbeli közgyűlés határozata felülírja a 05. 28-i döntést.

Örömmel tapasztaltam, hogy néhányan mégis olvassák a fórumot. Jó lenne, ha bejelentkeznének a lakók és írnának, hogy látszódjon: ez a fórum is él.

FONTOS:

Aki kerítést szeretne, az "AZT ELLENZEM" -mel szavazzon mindkét kérdésre (az építést eldöntő határozat MEGSEMMISÍTÉSÉT ellenzi).
kp1234 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 2088
Tisztelt Tulajdonostársak!


Kérek mindenkit, akinek számít a ház környezete és a kert védelme, a kezdeményezett írásbeli közgyűlés mindkét kérdésére szavazzon AZT ELLENZEM szavazattal.

MIÉRT LEGYEN KERÍTÉS?

Azért, hogy a kertet megvédjük a rongálástól, a környékbeliek átjárásától és attól, hogy kutyafuttatónak, szemétlerakónak használják. Azért, hogy gyermekeinknek legyen hol biztonságban játszaniuk.

És nem utolsó sorban azért, mert a 4/2010 és 5/2010 számú (2010. 05. 28.) közgyűlési határozat hatályon kívül helyezése céljából kezdeményezett írásbeli közgyűlést kérő tulajdonostársi levél téves indokláson alapul:

 A közgyűlésen kevesen vettek részt. Igaz, de mindenki részt vehetett, aki akart. Mindenkinek módja volt meghatalmazást adni akár a szomszédjának, hogy érdekeit képviselje. A jelenlévők egyetlen ellenszavazattal a megépítés mellett döntöttek.
 A társasház jelenlegi anyagi helyzetében (kintlévőségek) nem élvezhet prioritást egy szépítő beruházás. Ez csúsztatás. A kerítésépítés nem kapott elsőbbséget és független a közüzemi számláktól, hiszen a kerítésre külön, a költségvetésben nem szereplő forrásokat fordítanánk. Nem a közüzemi számláktól vonnánk el a pénzt.
 „Számos parkolóhelyet vesz el”. Tévedés. Aki vette a fáradságot és megnézte az Önkormányzat által elfogadott vonalvezetést a helyszínrajzon, láthatta: a parkolóhelyek maradnak, ám a kerítéssel a Ház jelentős közterületet kapna meg saját használatra, méghozzá ingyen.
 „Ráadásul a ház kinézetét sem javítaná”. Ez megítélés kérdése. A szemetes, kutyaürülékes, jobb híján zsinegekkel „védett” „kertnél” talán esztétikusabb lenne. A közgyűlésen részt nem vett levélíró nem látta a terveket. Mi alapján ítélkezik?
 „Egyes földszinti lakásoknak egyenes kijárása lenne az elkerített részekre, és privát kertet nem szeretne az ezt kihasználni nem tudó többi lakótárs finanszírozni”. Tévedés. Minden lakónak kijárása lenne a közös kertbe (e sorok írója sem földszinti tulajdonos). A liftet egyébként a földszintiek nem használják, mégis fizetnek érte a közös költségben. A tető sem csak a tetőtéri lakosokat védi, ez belátható…
 „Olyan fontos kérdésben hoztak döntést, mely sokkal nagyobb részvételt igényelne”, „minden érintett meghallgatása után kéne ezt a koncepciót kidolgozni”. E felvetésekre válaszul ajánlom a tisztelt levélírók és aláírásgyűjtők szíves figyelmébe az előre meghirdetett közgyűléseket és a meghatalmazás jogintézményét. Senki sem emelt a tulajdonostársak közül előzetes kifogást, holott a hirdetőkön, az internetes fórumokon és a közgyűléseken a kerítésépítés napirenden volt. A döntést „sokkal hosszabb egyeztetésnek kéne megelőzni”. A kerületi önkormányzat 14 (!) hónapi egyeztetés után adta áldását az építkezésre.

kp1234
Drachoo72 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 2087
Jó lenne ha sikerülne végre összehozni a kerítést. Tud róla valaki, hogy hol tart? A galambokkal is kellene kezdeni valamit, mert ez is elég komoly probléma.
kp1234 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 2086
Kerítésügyben november közepén várható döntés a kerület részéről. Részletek a Pázsitos sétány 1-3 klub körüzenetében és az A lph. hirdetőtábláján olvashatóak.
kp1234 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2085
Üdv mkinek (ha van még, aki olvassa ezt).
A kerítés építéséről még nem tettünk le, ám több mint 5 hónapja megy a labdázás az önkormányzattal, írásos reakció a benyújtott kérelemre pedig még nem született. A legújabb, aug. 27-i keltezésű beadványunkat kifüggesztettem az A lph-ban és (két részletben) az iwiwes Pázsitos sétány klub-körüzenetekben is olvasható.
KET1001 Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2084

Hölgyek, Urak!

 

Közgyűlés lesz, végre. Nem kapkodták el.

Persze a tervezet már most nem tetszik. Nem egészen értem, miért kellene tovább emelni a közös költséget??

Kellene egy összehasonlítási alap, hogy hasonló társasházakban mennyi a közös költség és mire is költik azt.

 

K.

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2083

Köszönet azoknak is, akik a belső udvart tegnap rendbe tették, a sziklakertet kigyomlálták.

Talán lehetne valamiféle gyűjtést kezdeményezni, növényekre, mert pl. a sziklakertbe nem lehet beleültetni 2-3 tő virágot (vagyis lehet, de nem fog túl jól kinézni, ha mindenki összevissza ültet bele). Valamennyire meg is kellene tervezni, hogy tavasztól őszig mindig nyíljon benne valami. Ha utána kéregmulccsal borítjuk a talajt, a gyom sem veri fel olyan könnyen és szép is.

 

Ami még számomra zavaró probléma, nem tudom,másnak mennyire okoz gondot: a galambok. Állandóan csapatostul ülnek az ereszen és az erkélyek korlátain, és egyes sarkokban kész guanótelep van, az erkélyt naponta kellene felmosni, hogy ne legyen rajta cucc... nem csak ronda, de egészségre is veszélyes.  Vannak lakók, akik kint hagyják az erkélyen a galambok számára ehető dolgokat, pl. kisállat-eledelt, ez nyilván tovább rontja a helyzetet. (Nagyon remélem, hogy direkt senki sem eteti őket). Mondjuk nem tudom, mit lehet tenni, ez egész Budapesten nagy probléma.  

Előzmény: Zolcsa (2080)
Zolcsa Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2082
Szerintem hatásosabb, ha a fontos dolgokat inkább az iwiw-en írod meg, körüzenetben, azt csak elolvassák a tagok... :)
Előzmény: kp1234 (2081)
kp1234 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 2081
Hát nem sokan olvassák a fórumot, úgy látszik...

Kert-kerítés témában (vagy bármi másban) jó lenni mások véleményét (is) látni, nem csak az utóbbi időkben írogató három-négy emberét. (Persze az övéket is).

Közös képviselőnk közlése szerint az önkormányzatot elvi állásfoglalásra késztetni hivatott levél elment a Városházára, várjuk a választ. A tavasszal esedékes éves közgyűlésre már remélhetőleg konkrétumokkal és biztató hírekkel találkozhatunk.
Zolcsa Creative Commons License 2009.03.23 0 0 2080

Azok a lakók is nagyon köszönik, akik nem is tudtak erről az egész projektről. :)

Előzmény: kp1234 (2079)
kp1234 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2079
Köszönet minden lakónak, aki tegnap és ma az A lph-nál dolgozott. Már van látszatja is...
kp1234 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 2078

(Részlet a közös képviselőnek és a gondnoknak írt levélből)

A mai napon, a tegnapi, rögtönzött (az A lph 8 tulajdonosát megmozgató) lakógyűlés után, hirtelen felindulásból vásároltam:
7,2 méter virágágyás-szegélyt (3200 Ft)
2 db hamisciprust (3200)
4 db keleti tuját (4000)
180 liter általános virágföldet (2500).

A lakók nekikezdtek a kertépítésnek, ennek már némi látszatja is van.
A kerítés költségbecslését B. N. vállalta. A fémmunkákat ő és T. M., a faanyag beszerzését G. F. tudná intézni. Kapcsolataik révén az önköltségi ár közelében lehetne megvalósítható az elgondolás (B. Cs. látványtervet is készített).
Kérem, olvassák el a csatolt levél-tervezetet, amely az A lph lakói többségének szándékával összhangban íródott. Egyúttal kérem a kert-kerítés témát a soron következő közgyűlés napirendjébe felvenni.

(A csatolmányban a kerület jegyzőjének írandó, tervezett levél, melyen a kerítés-kérdés rendezését kérjük. Lényege: a ház kapja meg használatra a körülötte levő közterületet is, cserébe a gondozásáért és építhessünk kerítést).
Előzmény: Törölt nick (2077)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.18 0 0 2077

Igen, azóta láttam... hát csak jó lenne egy kerítés...

 Meg a sziklakertbe is jó enne ültetni.

Előzmény: kp1234 (2075)
KET1001 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2076

 

 A gázdíj alapvetően 3 részből tevődik össze:

 Teljesítménydíj (ez fix minden hónapban)

 Forgalmi dí  (csak a fogyasztástól függ)

 Rendszerhasználati díj (fix és váltózó része is van)

 

Egyszer, még tavasszal, összeszedem és leírom. Nem olyan bonyolult, csak egy kicsit hosszadalmas.

Előzmény: Zolcsa (2071)
kp1234 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2075
Meg kell nézni a minden lépcsőházban kifüggesztett térképmásolatot.
A BCD lh előtti, Török F. utca felőli rész magánterület, oda nemigen kapunk kerítést. A belső udvar nagy része szintén magánetrület. Közterület a játszótér felé eső parkoló környéke és az A, ill. E lh előtti füves terület nagy része.
Előzmény: Törölt nick (2074)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2074

"A gond az, hogy azóta kiderült: az Önkormányzat álláspontja szerint csak a ház építtethetne, saját költségen kerítést, kizárólag saját területén (ez azonban nem terjed az úttest széléig, csak a Török Flóris utca felőli oldalon). A kerület alaptérképéből az is kiderül: a belső udvar semmiképpen nem közterület, tehát védeni kellene."

 

Ezt nem értem... most akkor közterület vagy nem?

 

 

kp1234 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 2073
Tisztelt Tulajdonostársak!

Remélhetően vagyunk néhányan a házban, akit még érdekel a környezetünk. Hozzájuk és mindenkihez szól az alábbi felvetésem.

A probléma: a Pázsitos sétány 1-3 kertje egyre szemetesebb. Átjárnak a füvön a környékbeliek, főleg, mióta az élelmiszerüzlet megnyitott az A lph-ban, sőt kutyafuttatónak használják. Idén először karácsony után a fenyőfák is a füvön gyűltek, s nem nehéz megjósolni: a lomtalanítás is itt fog történni előbb-utóbb, a parkoló helyett. Az is előfordult, hogy kisteherautóval, mikróbusszal a gyepre parkoltak, erről az egyik lakó fényképet is készített. A „kert” így igen hamar tönkre fog menni.

Legalább mi, itt lakók védjük és tartsuk tisztán környezetünket! Ne gyalogoljunk át a kerten és kérjünk meg erre másokat is!

Megoldás? Többször kértem közös képviselőnket, pályázzunk legalább a kis kerítésre az önkormányzatnál. Az önkormányzat lapjának egy tavalyi száma szerint a közvetlen környéken százmilliós értékben történik rehabilitációs beruházás 3 év alatt. Nem lenne jó kimaradni belőle.

A Társasház közös képviseletét ellátó cég irodájának is helyet adó Baross-ház mellett az önkormányzat elbontotta a bódékat, füvesített, fákat ültetett és díszkerítést épített. A Városfejlesztési Osztálynál és a Szociális Foglalkoztatónál utánajártam: nem kell pályázni, csak egy levelet írni címükre és amennyiben a kérés indokolható (azaz van mit védeni) és a kerület költségvetése lehetővé teszi, a Szociális Foglalkoztató elvégzi a munkát, kapunk kerítést. Mindez a háznak nem jár költséggel, csak a részletes indoklást tartalmazó levél megírásával (ha már közterületről van szó, ne csak hátrányunk, de előnyünk is származzon belőle). A gond az, hogy azóta kiderült: az Önkormányzat álláspontja szerint csak a ház építtethetne, saját költségen kerítést, kizárólag saját területén (ez azonban nem terjed az úttest széléig, csak a Török Flóris utca felőli oldalon). A kerület alaptérképéből az is kiderül: a belső udvar semmiképpen nem közterület, tehát védeni kellene.

Javaslat: a következő közgyűlésen napirendre kell venni a témát, illetve írásban kérvényezni a kerület aljegyzőjénél, hogy a közterület határán mégis létesítsen vadászkerítést az Önkormányzat (ugyanúgy, mint a környékbeli, szintén ún. „úszótelkes” kialakítású, azaz a miénkhez hasonlóan közterületbe ékelődő ingatlanoknál).

K. Péter
kp1234 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 2072
Megkérdeztem, megkaptam a képletet, de ilyen hektikus ingadozásra az sem ad választ.
Előzmény: Zolcsa (2069)
Zolcsa Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2071
De nagyon függ -állítólag- az időjárástól, mert amikor kint hidegebb az idő, akkor többe kerül adott mennyiségű víz felmelegítése. Hogy miért, azt nem tudom, mivel a kazán nem a szabadban van...
Előzmény: KET1001 (2070)
KET1001 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2070

 

 Most már én is be fogok nézni Melindához, mert ilyesmi, szerintem, akkor fordulhat elő, ha a lejelentett fogyasztások arányában osztja szét a havi Gázszámla végösszegét, ami csak akkor lehet helyes, ha mindenki bediktálja.

A gázdíj ugyanis regulált árakon alapszik, azaz képlettel kiszámolható egy adott hónapban, hogy mennyi az egységár és akkor nincs ilyen probléma, hogy egyszer fent egyszer lent...

Előzmény: kp1234 (2068)
Zolcsa Creative Commons License 2009.03.02 0 0 2069
Kérdezd meg Kis Melindát, neki van valami képlete, ami alapján számol.
Előzmény: kp1234 (2068)
kp1234 Creative Commons License 2009.03.01 0 0 2068
Újra a fűtés-elszámoláshoz:
Azt magyarázza el valaki, ha a fogyasztókra történő költség-lebontás FOGYASZTÁSARÁNYOSAN történik, hogy lehet az, hogy 1 kWh októberben 13, novemberben 19, decemberben 26, januárban 19 Ft?
(Remélem, ezek alapján a februári fajlagos költség 13 Ft lesz...) ;)
Zolcsa Creative Commons License 2009.02.06 0 0 2067
A kukatárolónak én az ajtaját szoktam rendszeresen kilincsre zárni, mert a lakótársaknak (tisztelet a kivételnek) ez általában nem sikerül, a finom kukaszag meg terjeng az előtérben...
Előzmény: KET1001 (2065)
Zolcsa Creative Commons License 2009.02.06 0 0 2066

"Bár néha tényleg előfordulhat, hogy jól áll be valaki, aztán mikor elállnak mellőle, akkor úgy látszik, mintha..."

 

Na, ilyen csak azzal fordulhat elő, aki az opelos mellé áll be normálisan, aztán meg az opelos elmegy. :))

A múltkor láttuk az ablakból, amikor két helyre, pontosan középre állt be. És ez rendszeres, nem véletlenül csinálja. :)

Előzmény: KET1001 (2065)
KET1001 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 2065

Nem, nem lakik velünk.

A 10 emeletes panelben lakik, szemben, szinte biztos.

 

Az Opelost (fekete, Astra) én is üdvözlöm, láttam már párszor én is, télleg zseniálisan használja ki a két parkolót egy kocsinak.

Bár néha tényleg előfordulhat, hogy jól áll be valaki, aztán mikor elállnak mellőle, akkor úgy látszik, mintha...

 

Mondjuk ennél idegesítőbb problémám is van, mert úgy tűnik, szokássá vált a kukatároló ablakának "nyitvahagyása". Valaki belép, kicsit büdös van, kinytja az ablakot... És úgy is hagyja egész nap... Én meg fűtöm a falat. Ez is "klassz" !

Minden egyes alkalommal mikor hazajövök, az első dolgom, hogy bepillantok a tárolóba és csukom az ablakot.

 

Előzmény: Zolcsa (2064)
Zolcsa Creative Commons License 2009.02.05 0 0 2064

A mi házunkban lakik az illető?

Nekem nagy kedvencem a fekete opelos, aki a D-ben, vagy az E-ben lakik. Az 1 autónyi helyre lehet, hogy nem is tudna beállni, csak és kizárólag min. 2-re, persze középre. :) Lehet, hogy így tanulta, a többi autós meg le van... Így csinálja a fickó is, meg az asszonya is. :)

Előzmény: KET1001 (2063)
KET1001 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 2063

 Ma délelőtt megint érdekes eset történt, bár nem újdonság, de mégis bunkóság.

Az "A" lh. mellett a sarkon, ahová a fenyőfákat dobálta ki mindenki, felállt a fűre a kocsijával egy "kedves" jószomszéd...

Egy szürke Peugeot 806-a van.  Nincs másik a környéken. :)

De "szerencsére" miután csináltam róla 5 db fényképet, 2 perc múlva előkerült és elhúzott.

Egyébként sem kedveltem eddig, mert rendszeresen parkol úgy, hogy elfoglal 2 helyet is, keresztbe áll, stb.

 

Kéri vki a fotót?  :D

 

Ket

gini72 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 2062
Köszi a választ, akkor Pétert, a fűtőt kéne elcsípnem mert nála jobban biztos senki nem tudja  a rendszer müködésének mechanikáját.
Előzmény: KET1001 (2059)
Zolcsa Creative Commons License 2009.02.01 0 0 2061

Meg is van, jó bonyolult: :))

 

http://gas.hu

 

Lehet, hogy már emailben ajánlottam is Melindának, de nem vagyok biztos benne. Az biztos, hogy nem reagált rá. :)

Előzmény: Zolcsa (2060)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!