Keresés

Részletes keresés

Moka25 Creative Commons License 2007.01.21 0 0 5009
Mi is megkóstoltuk azóta, egy kis almával összekeverve. Bejött neki:o)))
Egyébként a babaruhákból is kijön a foltja??? Vagy nagyobb mennyiséget majd csak pelusre vetkőztetve adjak neki??;)))

Suppy,
már ezer éve akarom kérdezni Tőled, hogy a mangót (ugye jól emlékszem, Te mondtad, hogy azt kap Endre) milyen formában szerzed be? Friss gyümölcsöt pürésítesz? Vagy konzervből adod neki?
Előzmény: suppy (5004)
monkat Creative Commons License 2007.01.20 0 0 5008

Ó köszi Nektek.

 

Még nem eszik joghurtot, Sinlacot viszont nagyon szereti.Kipróbálom majd mindkét félét, remélem ízlik majd .

 

 

suppy Creative Commons License 2007.01.19 0 0 5007
Én ált. a www.baba.lap.hu oldalon a receptlinkek között szoktam keresgélni.
Ott a babakonyha címszó alatt Tasha összegyűjtött egy csomó jó ötletet (http://freeportal.hu/babakonyha/)!

Az egyik onnan:
Cukkinis-paradicsomos tészta, ala fantázia

kockákra vágott paradicsom, hámozott cukkini kis olajon párolgat. mehet bele répku is. bazsalikom, pici só. oszt csók. tészta főz, összekever. akinek szabad, reszelt sajtot rá (mzsperx)


S nagyhirtelen még ezt találtam (www.babafalva.hu):

cukkinifőzelék
Kategória: Bébiételek
Nehézségi fok: Könnyű

Rövid leírás

Hozzávalók
1 kisebb cukkini
1 kisebb krumpli
olivaolaj
ásványvíz/víz
oregánó
esetleg csipet só
Elkészítés
1 kisebb cukkinit (10dkg) meghámozok,félbevágom,magjait kikaparom.
Kis olivaolajon megpárolom,majd felöntöm egy kis vízzel és puhára főzöm.Külön lábosban kis db krumplit főzök.Végén botmixerrel összeturmixolom az egészet.Ja!A cukkinihez teszek egy csipet oregánót is.Sót nem szoktam,de azt is lehet tenni egy kicsit.
8 hótól adható.

Előzmény: monkat (5005)
dalia Creative Commons License 2007.01.19 0 0 5006
joghurtot már eszik?
én sokat csináltam így:
nagyjuku reszelőn lereszeltem a cukkinit, pár csepp olajon megdinszteltem, kevés vízzel felöntöttem, lefedve főztem 10-25 perc, majd johurtot öntöttem hozzá, azzal még kicsit főztem, kész.

ha még nem eszik tejterméket leht pl. sinlaccal sűríteni.
Előzmény: monkat (5005)
monkat Creative Commons License 2007.01.19 0 0 5005

Sziasztok.

 

Ma vettem cukkinit, csak fogalmam sincs mivel lehet elkészíteni, egy 8-9 hónapos babának.

Tudna valaki egy jó receptet írni?

 

Köszi

suppy Creative Commons License 2007.01.17 0 0 5004
Kb. 1 hete adtam enyémfiúnak céklát. Cuppogta. :-)
Viszont én kisebbeket vettem, jól megmosva a héjában főztem, így max. 35 perc alatt megfőttek. S tényleg jó vörös volt utána a széklet. :-)))
Előzmény: JÉGmadár (4997)
szunda77 Creative Commons License 2007.01.17 0 0 5003

A cékla sütve is finom, és még kevésbé maszatol.

Alufóliába becsavarom, és a sütőbe teszem.

Egyszer teszteltem, hamarabb megsül egészben, mint ahogy szeletelve megfő.

Törp Creative Commons License 2007.01.17 0 0 5002
Céklát egyszerűbb ha jó alapos csutakolás után héjában főzöd meg. finomabb is, meg krémesebb is lesz őürésítés után. :))))
Előzmény: JÉGmadár (4997)
Moka25 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 5001
Ja, fehérrépás főzelék: van benne még alma meg pipihusi, krumpli csak 20-30 g, sűrítésnek, és az én ízlésemnek is finom!! Először nem fűztem hozzá nagy reményeket, de kellemesen csalódtam.
Előzmény: JÉGmadár (4997)
Moka25 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 5000
Woow, Suppy, ezer köszönet!! Majd valahogy átkonvertálom pürére!:)))

Jégmadár,
én épp ma főztem a céklát. Olyan félujjnyi szeletekre vágtam, mint a savanyúban szokott lenni és így főtt kb. 50 percig. Bár még nem kóstoltam, nem néz ki rosszul (lé lila, cékla lila:)) és könnyen belemegy a kés is.
Előzmény: suppy (4999)
suppy Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4999
Ha szereti a karfiolt: (de szintén tudni kellene, mennyi sűrítettel jó...)

Paradicsomos karfiol

A dietetikus véleménye:
Ha a babát puffasztja a karfiol, az első forrás utáni főzőlevet öntsük el és újra felengedve főzzük tovább. A megadott értékek 170 grammra értendők.

Idő: 20 perc
Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
25 dkg paradicsom
15 dkg karfiol
kb. 4 dkg vaj
trappista, edami, gouda stb. reszelt sajt
csipetnyi só

Elkészítés:
A karfiolt apró rózsákra szétszedem, és enyhén sós vízben megpárolom. Közben a meghámozott paradicsomot kevés vajon párolom, ha a karfiol már puha, hozzáteszem a paradicsomhoz és összekeverem.
Botmixerrel turmixolom, tányéron tálalom és sajtot reszelek a tetejére.

Típus: Főzelékek
Életkor: 8 hónapos kortól
Diétás javaslat: Normál étrend
Előzmény: Moka25 (4996)
suppy Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4998
Átnéztem pár babakonyha oldalt, de ált. nem írnak mennyiségeket, itt igen, de ennél meg normál paradicsom szerepel, amiről fogalmam sincs, mennyi sűrítettnek felel meg. :-O

Paradicsomos burgonya

Hozzávalók: 100 g burgonya, 1-2 friss paradicsom, 1 kis zellerlevél, 1 mokkáskanál olaj

A burgonyát a szokott módon megpároljuk. A paradicsomot forrásban levő vízbe mártjuk, így könnyen lejön a héja. Nyersen pépesítjük, hozzáadjuk a zellerlevelet és 2 evőkanál vizet. Addig forraljuk, amíg kicsit besűrűsödik. Aburgonyát áttörjük, hozzáadjuk az olajat és kis lángon habosra keverjük. A paradicsomot ráöntve tálaljuk. Húspüré illik hozzá.

Igen, pl. sárgarépára.
Hmmm... a Kecskemétiben van só, viszont a Coop-osban nincs.
Előzmény: Moka25 (4996)
JÉGmadár Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4997

Viszont lekopogom, a vegyesrépa (sárgarépa, fehérrépa) + karfiol főzeléket úgy tűnik, szereti!!:o)))

Jájj, én meg nem enném ezt, az tuti :-)))

 

Gesztenyés kecskemétit köszi mindenkinek, nagyon bejött :-))

 

Céklát másodszorra túlfőztem. Barna lében fehér cékladarabkák lett a végeredmény, de előtte meg olyan kemény volt... Ma azzal próbálkoztam, hogy lereszeltem (nem is volt macerás) és úgy főztem. Holnap tesztelem.

Előzmény: Moka25 (4996)
Moka25 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4996
Tünde,
esélyes a túl sok krumpli is, nemigen komálja, csak almával együtt, de az meg volt benne. Ááá, fene se tudja eltalálni a magas ízlését!;)))

Suppy,
nekem paradicsomkonzervben az is szempont volt, hogy só se legyen benne. Ezért vettem az Aranyfácánost, de az meg valahogy nem volt jó, nem ilyen "direkt" fogyasztásra való.
Milyen nemmarkáns zöldségre gondolsz? Sárgarépa? Karfiol?
Viszont lekopogom, a vegyesrépa (sárgarépa, fehérrépa) + karfiol főzeléket úgy tűnik, szereti!!:o)))
Előzmény: suppy (4994)
napalm. Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4995

ne haragudj, de ossza még valaki rajtad kívül ezt a nézetet?

Előzmény: RAFi (4910)
suppy Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4994
Azok a paradicsompürék adhatók a dedeknek, melyekre az van írva, hogy hőkezeléssel vannak tartósítva?
Amúgy pont ma jött velem szembe egy Kecskeméti paradicsompüré, eddig sose láttam (vagy nem vettem észre, hogy ilyen is van. :-)

A Coop-os pürén láttam még, hogy nem tartalmaz tartósítószert.

Ha a krumplival amúgy nincs gond, akkor mi lenne, ha valami nem annyira markáns zöldséget is tennél bele, s így kevesebb arányban lenne benne a paradicsom?
Előzmény: Moka25 (4992)
tünde.sz Creative Commons License 2007.01.16 0 0 4993
a krumplival egyébként mennyire van kibékülve a ded?
nálunk mind2 lánynál az volt a buktató-faktor :-))
ha krumpli volt túl sok
Előzmény: Moka25 (4992)
Moka25 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 4992
Woow, thx, ez jól hangzik! Már arra is gondoltam, hogy megpárolok, lepasszírozok egy adagot és normál hűtőben csak eláll pár napig. Krumplival is így csinálom, 3-4 szem majdnem egy hétig elég, attól függ, mi a menü.

A kecskeméti paradicsommal viszont befürödtem:( Tudna valaki arányokat írni, hogyan, mennyit kell összekutyulni a paradicsomos-húsos krumplihoz?
Nálam a 100 g krumpli + 20 g pipihusi + 50 g alma + 60 g paradicsom kombináció megbukott, nagyon nem tetszett a dednek. Túl savanyú volt, gondolom sok volt a paradicsom... na de olyan kis halovány színe volt még így is!
(Ja, alma azért kell bele, mert az enyimgyeröknek mindenbe kell, anélkül nemigen eszi. Ez a favorit. De első lépésben megpróbálom majd enélkül.)
Előzmény: vidramam (4991)
vidramam Creative Commons License 2007.01.15 0 0 4991

Móka

Mivel csak most olvastam vissza, csak most reagálok a zöldborsó dilemmádra: a titok nyitja abban van, hogy megpárolod. A visszafagyasztás csak arra volnatkozik, hogy felolvasztod (vagy felolvad), nem történik vele semmi, aztán visszafagyasztod és tárolod megint egy ideig. Azzal viszont, hogy hőhatás éri, már ugyanúgy kezelendő, mint egy frissből főzött cucc. Nyugodtan fagyaszd vissza utána porciókabn. Sztem.

Előzmény: Moka25 (4937)
szunda77 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 4990

Csatlakoznék az előttem szólokhoz, miszerint nem fagy szét az üveg, ha nem töltöd meg teljesen. :)

 

 

tünde.sz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 4989
* Gyümölcs tárolási ideje mélyhűtőben

-Kajszibarack 8-12 hónap (előfőzés után, félbevágva)

-Földieper 8-12 hónap (megmosva)

-Málna 8-12 hónap (megmosva)

-Ribiszke 8-12 hónap (megmosva, leszárazva)

-Cseresznye 6-10 hónap (megmosva, leszárazva)

-Meggy 8-10 hónap (megmosva, leszárazva)

-Őszibarack 10-12 hónap (előfőzés citromos vízben)

-Egres 8-10 hónap (megmosva)

-Szilva 10-12 hónap (megmosva)

-Gyümölcslé 10-12 hónap (kipréselve)

viszonyítási alapnak
Előzmény: vogii (4987)
Moka25 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 4988
Saját tapasztalat: augusztusban tettem el saját szilvát és csak pár hete kezdtük enni. Picit jeges a kockák felülete, de ezen kívül kutya baja.
Előzmény: vogii (4987)
vogii Creative Commons License 2007.01.14 0 0 4987

Igen, én is ismerem az általad javasolt honlapot, és szerintem nagyon jó, sok ötletet vettem már onnan. A feltett kérdésemre sajna ott nem leltem meg a választ, azért tettem fel, hátha van köztetek olyan, aki ezt már kiderítette.

 

Külföldről behozott sütőtök: brrrrrrrrr... hát én nem adnék a kisbabámnak olyat. Sőt, semmi külföldről behozottat, kivéve talán a narancs és banán. Főleg, mióta egyre nyilvánvalóbb, hogy Európa szemétlerakója lettünk. A picimnek alapanyagot mindig csak megbízható forrásból vásárolok, ha lehet, bio-t. És magunknak sem veszünk meg mindenfélét, törekszünk a minimális méreganyag bevitelre. Persze mindent nem küszöbölhetünk ki, de megtesszük, ami tőlünk telik.

Előzmény: tünde.sz (4986)
tünde.sz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 4986
http://freeportal.hu/babakonyha/

ajánlom :-) indexes gyűjtemény
van konkrétan a fagyasztásról is benne sokféle

(szvsz külföldről behozott sütőtök elképzelhető, hogy lesz - lassan már mindent lehet egész évben kapni ... fura :-) )
Előzmény: vogii (4985)
vogii Creative Commons License 2007.01.14 0 0 4985
Köszi a választ, akkor megvan a jövő heti programom. Veszek, sütök, pépesítek, porciózok, fagyasztok.
Előzmény: Maggancs (4984)
Maggancs Creative Commons License 2007.01.14 0 0 4984

szerintem hónapokig, de húst én 30 napon belül felhasználok. Anyatejet ugye, ami sokkal romlékonyabb 6 hóig monják az okosok...

 

nyers gyümölcsnek pl. nem igazán lehet baja...

 

 

Előzmény: vogii (4983)
vogii Creative Commons License 2007.01.14 0 0 4983

Én már próbáltam a bébiételes üvegben fagyasztani, és nekem egy sem ment szét. Tényleg nem szabad fullra tölteni. Rendszeresen fagyasztok sütőtököt, répát, céklát, persze megfőzve/megsütve, valami lével (víz vagy sütőtöklé vagy s.répalé) kikeverve.

 

Ehhez kapcsolódik egy kérdésem, amit már egy másik topikon feltettem, csak teljesen biztos választ nem kaptam.

Meddig lehet a fagyasztóban tárolni az elkészített babakaját????

Azért kérdezem, mert a fiam nagyon szereti a sütőtököt, és a bácsika, akitől szoktam venni az alapanyagot, azt mondta, hogy nemsokára már nem lesz. Vennék nagyobb mennyiséget, megcsinálnám, lefagyasztanám, és akkor nyáron is tudnék neki adni ... márha eláll annyi ideig.

Előzmény: Moka25 (4982)
Moka25 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 4982
Nem _egy_üveg_ ára horror, hanem úgy összesen. Majd egyszer kiszámolom pl. almával:) Abból 15 kg-t már biztos megevett, pedig még csak 2 hónapja kezdtük el:)

Üvegeket nem szabad fullra tölteni fagyasztáshoz. Hagyj egy kis helyet a tágulásnak, úgy talán nem reped szét. Én még nem próbáltam, ez csak elmélet:))
Előzmény: Gyáva Nyúl (4981)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.01.12 0 0 4981
Moka: a bio zöldborsópüré (egyébként nem kecskeméti, hanem univer, csak arra emlékeztem, h retró csomagolású :) ) olyan 200 Ft körül van, ha a passzírozással állítjuk szembe, akkor talán nem annyira vészes. :) (Mondjuk van benne paszternák is, szóval nem csak borsó). A cékla tényleg mindenről lejön, pedig én is féltem tőle.

szunda: én úgy tudtam, h bébiételes üvegben nem ajánlott fagyasztani, mert szétrepedhet - a cékla nálunk speciel szétnyomta a műanyag fagyasztódobozt is. nálad nincs ilyen gond?

Maggancs, rolller: a magam részéről nem hiszem, h bármennyi krumpli (vagy bármilyen kaja) befolyásolná, h a fiam megtanul-e mértéket tartani. és nem hiszem, h bármennyi krumplinak köze lenne a materializmus megjelenéséhez. szóval nekem mindegy, h mi a "túl sok".
Előzmény: Moka25 (4967)
Törp Creative Commons License 2007.01.12 0 0 4980
miért is buktad el? darálva is meg lehet főzni, utána meg csak egyszerűen belekevered :))) (lehet hogy főzés nélkül is jó lenne, de szerintem így könnyebben boldogul vele a pocakja, legalábbis Marcinak)
Előzmény: suppy (4977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!