Igen, én is ismerem az általad javasolt honlapot, és szerintem nagyon jó, sok ötletet vettem már onnan. A feltett kérdésemre sajna ott nem leltem meg a választ, azért tettem fel, hátha van köztetek olyan, aki ezt már kiderítette.
Külföldről behozott sütőtök: brrrrrrrrr... hát én nem adnék a kisbabámnak olyat. Sőt, semmi külföldről behozottat, kivéve talán a narancs és banán. Főleg, mióta egyre nyilvánvalóbb, hogy Európa szemétlerakója lettünk. A picimnek alapanyagot mindig csak megbízható forrásból vásárolok, ha lehet, bio-t. És magunknak sem veszünk meg mindenfélét, törekszünk a minimális méreganyag bevitelre. Persze mindent nem küszöbölhetünk ki, de megtesszük, ami tőlünk telik.
Én már próbáltam a bébiételes üvegben fagyasztani, és nekem egy sem ment szét. Tényleg nem szabad fullra tölteni. Rendszeresen fagyasztok sütőtököt, répát, céklát, persze megfőzve/megsütve, valami lével (víz vagy sütőtöklé vagy s.répalé) kikeverve.
Ehhez kapcsolódik egy kérdésem, amit már egy másik topikon feltettem, csak teljesen biztos választ nem kaptam.
Meddig lehet a fagyasztóban tárolni az elkészített babakaját????
Azért kérdezem, mert a fiam nagyon szereti a sütőtököt, és a bácsika, akitől szoktam venni az alapanyagot, azt mondta, hogy nemsokára már nem lesz. Vennék nagyobb mennyiséget, megcsinálnám, lefagyasztanám, és akkor nyáron is tudnék neki adni ... márha eláll annyi ideig.
Nem _egy_üveg_ ára horror, hanem úgy összesen. Majd egyszer kiszámolom pl. almával:) Abból 15 kg-t már biztos megevett, pedig még csak 2 hónapja kezdtük el:)
Üvegeket nem szabad fullra tölteni fagyasztáshoz. Hagyj egy kis helyet a tágulásnak, úgy talán nem reped szét. Én még nem próbáltam, ez csak elmélet:))
Moka: a bio zöldborsópüré (egyébként nem kecskeméti, hanem univer, csak arra emlékeztem, h retró csomagolású :) ) olyan 200 Ft körül van, ha a passzírozással állítjuk szembe, akkor talán nem annyira vészes. :) (Mondjuk van benne paszternák is, szóval nem csak borsó). A cékla tényleg mindenről lejön, pedig én is féltem tőle.
szunda: én úgy tudtam, h bébiételes üvegben nem ajánlott fagyasztani, mert szétrepedhet - a cékla nálunk speciel szétnyomta a műanyag fagyasztódobozt is. nálad nincs ilyen gond?
Maggancs, rolller: a magam részéről nem hiszem, h bármennyi krumpli (vagy bármilyen kaja) befolyásolná, h a fiam megtanul-e mértéket tartani. és nem hiszem, h bármennyi krumplinak köze lenne a materializmus megjelenéséhez. szóval nekem mindegy, h mi a "túl sok".
miért is buktad el? darálva is meg lehet főzni, utána meg csak egyszerűen belekevered :))) (lehet hogy főzés nélkül is jó lenne, de szerintem így könnyebben boldogul vele a pocakja, legalábbis Marcinak)
Szunda, köszi, ez jó hír a cékláról!!:) Lehet, hogy akkor belevágunk abba, mert már kezd uncsi lenni a krumpli-alma-sütőtök-sárgarépa + néha gesztenye menü, még csirkehússal is. Ráadásul picit már sárga is a ded a sok karotintól:S
Én egyelőre még jégkockatartóban + műanyag kávéspohárkákban fagyasztok, mert ezekbe nem egy kész adag kaját teszek, hanem egy-egy féle alapanyagból 20-50 grammokat, és ezekből később, felhasználás előtt "keverem ki" a menüt... na persze csak azután, hogy kiolvadt.
Nálunk éppen ma járt a védőnő, és azt mondta, 9 hósan el lehet kezdeni a K betűs ételeket is.
(persze azt nem tudom, a ti esetetek mennyire speciális)
Mi is kb egy hónappal el vagyunk maradva kajailag, mert nehezen kezdődött a hozzátáplálás.
Moka!
Az üresüvegeket én remekül hasznosítom, ugyanis abba fagyasztom le a babakajákat.
Hálistennek a jégkockatartós szezon már véget ért nálunk :))))
A cékla lilaságától én is nagyon féltem, de ha hiszitek, ha nem, szinte egyáltalán nem fog meg tartósan semmit, azaz simán lejön az edényről mosogatás alatt. :)
Érdeklődnék, hogy mikortól lehet adni a kisbabának sárgaborsópépet, illetve kelkáposztafőzeléket?
Most leszünk 9 hónaposak, (bár korrigáltan csak 7 hós lenne ) és mindent a korrigált kor szerint adok neki, ezért még túrót, sajtot, tojássárgáját sem kap.
Kipróbáltuk viszont a Holle kölespépet, hát úgy kiköpte, hogy csak na.Szerintem is szörnyű az ize, bár csak vízzel kevertem össze, mint a Sinlacot.
Van valakinek ötlete, hogy célszerű elkészíteni, hogy finom is legyen?
(Mert baromi drága volt, sajnálnám, ha az enyészeté lenne.)
Gyáva Nyúl, az árán kívül semmi más:))) Meg a rengeteg üres üveg, ami felhalmozódik közben.
Jégmadár, esetleg önts hozzá kis főzőlevet, az szokott segíteni a turmixolási problémákon. Edényekről lejött a lilaság? Paszternák olyan, mint a fehérrépa, csak édesebb.
RAFi, ez roppant tudományos magyarázatnak tűnik;))) Ha megengeded, megmosolyogtam:)))