Keresés

Részletes keresés

wodwo Creative Commons License 2006.12.02 0 0 3673

Hadd csipkelődjek én is egy kicsit:

 

"A csokisból és a kókuszosból diónyi gombócokat formálunk, amelyeket egymástól három ujjnyira telepítünk a sütőpapírral borított tepsikre, és picit rájuk nyomunk egy pohár aljával, hogy kb. x cm vékony korongokká lapuljanak szét. A narancsos tésztát először x cm széles hurkává sodorjuk, majd belehempergetjük kevés őrölt mandulába, és felszeleteljük x cm vékony karikákra."

 

Ezt Stahl "Ádventi ikszipszilon" süteményének receptjéből másoltam ide az nlc-ről. :) De nem biztos, hogy az ő hibája...:)

moes Creative Commons License 2006.11.30 0 0 3672

szemetek :)

Előzmény: Puhácska (3671)
Puhácska Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3671
Ma a könyvesboltban jártamban-keltemben megakadt a szemem egy könyvön. A címe: Hétfőre- két főre. :-))))
Megelőzött valaki, vagy ilyen gyorsan kiadták? :-)))
Előzmény: moes (3635)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3670
régebben természetesen nem is volt canelloni :)) nem kell húsz évet se visszamenni.
én a lasagnalapokat sem főzöm elő, csak hígra kell hagyni a sugot, sok levet felvesz.
Előzmény: carbonara (3669)
carbonara Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3669


A canellonit 4 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük

.

Ekkora baromságot!!  Minek ezt előfőzni?


Ez régi vitatéma. Régebben természetesen megfőztük a canellonit és a lasagnét, aztán töltöttük/raktuk össze és be sütőbe. Újabban (ez lehet vagy 20 éve  :-)) úgy árulják ezeket a tésztákat, hogy már nem kell főzni. Én mégis főzöm őket, pontosabban csak kicsit puhítom, kb. 1 percig, aztán kiveszem, kicsit lehűtöm , töltöm, nekem így könnyebb , főleg a lasagne összerakása. De valószínüleg ez nem szükséges, a bő szószban úgyis megpuhul.   Ezért  jobb  már alá is szószt tenni , nemcsak a tetejére.

Előzmény: varadit (3666)
dalia Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3668
sütőtök: mindkettő jó, én a sütőben sütve szeretem, kisebb macera
Előzmény: vasszűz29 (3667)
vasszűz29 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3667
Canelloni zsályás sütőtökkel - az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez hány főre szóló recept? Ugye 4 fő?
A másik, abszolúte láma kérdés:(
Hogy készül a sütőtök-püré? Meg kell sütni sütőben, és villával áttörni? Vagy sós vízben megfőzni?
Előzmény: mannamari (3664)
varadit Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3666

 

 A canellonit 4 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük

 

 Ekkora baromságot!!  Minek ezt előfőzni? Egyrészt tölteni is nehezebb úgy, másrészt a rákerülő szósztól úgyis megpuhul a tészta. Ááááá!

 

 

Előzmény: mannamari (3664)
mannamari Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3665
Mézes-mustáros pulykás szendvics
Uzsannatáska
Hozzávaló:
10 dkg pulykamellfilé
fél pohár natur joghurt
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
Rama Harmónia
4 szelet kenyér
kígyóuborka



A pulykamellet felcsíkozzuk, a joghurtot elkeverjük a mézzel és a mustárral.

A húscsíkokat egy hőálló sütőtálban összekeverjük a joghurtos öntettel, és kicsit állni hagyjuk. Aztán 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Miután a mézes-mustáros pulyka kihűlt, a kenyérszeleteket megkenjük margarinnal, megpakolunk 2 szeletet a krémes pulykacsíkokkal, fektetünk rájuk néhány szelet uborkát, aztán az üresen maradt szeletekkel lezárjuk a szendvicseket és becsomagoljuk mindkettőt.

Ízvadász receptek:
kálvinista sós rétes
Származási hely: Szenna, Somogy megye


Tésztához:
1 kg liszt
1 tojás
1 ek. hideg zsír
kb. 4 dl langyos tejes víz
kevés só

káposzta töltelékhez:
1 fej káposzta
só, bors ízlés szerint

túró töltelékhez:
½ kg túró
1 tojás
só ízlés szerint

burgonya töltelékhez:
1 kg burgonya
só, bors, piros paprika ízlés szerint
kevés zsír

töltéshez:
½ l tejföl
kevés olvasztott zsír

A tészta összetevőiből közép rugalmas tésztát gyúrunk, állagát a langyos vizes tejjel szabályozzuk. Egy deszkára három cipót formázunk, jól kidolgozzuk őket, és kb. 40 percet pihentetjük. Pihenés után a cipókat ellapítjuk, olvasztott zsírral megkenjük, egy asztalra tiszta abroszt teszünk, ennek közepére elhelyezünk egy cipót. Elkezdjük tésztánkat alányúlva folytonosan emelgetve nyújtani, míg egy kisebb asztal nagyságúra ki nem nyújtottuk. A széleit letekerjük, majd betöltjük a töltelékkel (akár mindhárom töltelékből tehetünk egy tésztába, de el is különíthetjük őket). A tészta közepén egy kb. 10 cm-es csíkot üresen hagyunk – ez a „parasztja”- a feltekerés miatt. A töltelék után tésztánkat meglocsoljuk olvasztott zsírral és tejföllel is. A tészta végeitől kezdve felemeljük az abroszt, s ezzel együtt a közepe felé feltekerjük rétesünket mindaddig, amíg a közepén lévő üresen hagyott részt el nem érjük. Az asztal másik oldaláról megismételjük ugyanezt, majd a közepén hosszában elvágjuk a rétest. Így két csík betöltött rétesünk lesz. Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk a csíkokat, S alakokat formázunk belőlük, s szorosan egymás mellé tesszük az így megformázott réteseket egy magas falú tepsibe. Tetejét olvasztott zsírral és tejföllel kenjük meg, s szép arany barnára sütjük.

A töltelékek elkészítése:
A túrótöltelékhez szimplán elkeverjük a hozzávalókat. A káposztát lereszeljük, és dinsztelés közben ízesítjük sóval, borssal. A burgonya töltelékhez a burgonyát megtisztítva, felkockázva megfőzzük, összetörjük, és a fűszerekkel s kevés zsírral ízesítjük.

libamájjal göngyölt szarvas hátszín -Diana kedvence


60 dkg szarvas hátszín
4 szelet bacon szalonna
20 dkg libamáj
20 dkg vargánya gomba
1 pohár tejföl
1 db. zöldpaprika
20 dkg paradicsom
só, bors ízlés szerint
2 tk. piros paprika
1 tk. majoranna
2 tk. ételízesítő
10 dkg házi szeder lekvár


A hátszínt vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A libamájat kisebb darabokra szeljük, s egy hússzelet alá teszünk egy szelet bacon szalonnát, bele egy darab libamájat, így feltekerjük a szeleteket, fogpiszkálóval rögzítjük. A hagymát apróra vágjuk, olajon elkezdjük fonnyasztani. Rádobunk szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, apróra vágott gombát, az egészet tovább pirítjuk. Fűszerezzük piros paprikával, ételízesítővel, sóval, borssal, és egy kevés szeder lekvárral. Ebbe helyezzük a göngyölt hús szeleteket, felengedjük egy kis vízzel, s mindaddig utána töltögetjük, amíg készre nem pároltuk. A legvégén hozzáadjuk a tejfölt és kiforraljuk. A legfinomabb bográcsban, agyag edényben, vagy vastag falú serpenyőben.

sváb hurka
Származási hely: Budakalász- a sváb Schieszl étterem


10 kg vegyes főtt sertés hús a következők szerint: 5 db. fél fej, 2 kg nyelv, 3 db. tüdő gége és szív nélkül, 2,5 kg hasalja szalonna, valamennyi húsféle kézzel kicsontozva
20-25 db. felkockázott zsemle
5 l sertésvér
2,5 kg vöröshagyma négy részre vágva, vízzel ledinsztelve és ledarálva
3-4 egész fokhagyma darálva
18 dkg só 10 kg. húsonként
fekete bors ízlés szerint
5-10 dkg piros paprika, ízlés szerint
1 zacskó őrölt fahéj
½ zacskó őrölt szegfűbors



A húsokat sós vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. A zsemlekockát lepirítjuk, a hagymát kevés lében ledinszteljük, majd ledaráljuk. Egy tálba tesszük az összetevőket, mindezekhez hozzáöntjük a vért, a fűszereket, majd az egész masszát jól összedolgozzuk. Hurka töltővel tisztított sertés bélbe töltjük. Abáljuk, azaz kb. 80 fokos vízben előfőzzük a kész hurkákat. Hűvös, levegős helyen 24 órát állni hagyjuk, hogy leszáradjanak, s kihüljenek. Másnap süthetjük.
mannamari Creative Commons License 2006.11.27 0 0 3664
Canelloni zsályás sütőtökkel
Főzzünk egy jót!
Hozzávaló:
fél doboz canelloni
2 üveg bébi sütőtök-püré
20 dkg ricotta
3 dkg reszelt parmezán
2 +1 evőkanál zsálya, apróa vágva
1 db csilipaprika, kimagozva és karikákra vágva
só és frissen őrölt bors
1 csipet cayenne bors
2 dl tejszín
1 kis doboz tejszínes krémsajt
1 db tojás



Előmelegítjük a sütőt 20 fokra.

A canellonit 4 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A töltelékhez összekeverjük a sütőtökpürét a ricottával, a reszelt parmezán kétharmad részével, a tojással, a csilipaprikával, a reszelt fokhagymával, végül sóval, 2 evőkanálnyi apróra vágott zsályával és a cayenne borssal ízesítjük.

Mikor a krémet alaposan elkevertük, megtöltjük vele a canellonikat, aztán egy kivajazott tepsibe egymás mellé fektetjük őket. Ráöntjük a tejszínnel lazított és a maradék aprított zsályával ízesített tejszínes sajtkrémet, végül megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal.

A forró sütőbe téve 10-15 pec alatt szép aranybarnára sül a teteje.

Pizzás muffin
Süssünk valamit!
Hozzávaló:
20 dkf finomliszt
5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban
1 csapott evőkanál só
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál szárított bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó
2 evőkanál apróra vágott, lecsepgtetett, olajban eltett, aszalt paradicsom
1 evőkanál apróra vágott, sós pácban eltett, lecsepegtetett, csípős hegyes paprika
2 tojás
1 dl olvasztott margarin
1 dl joghurt
fél dl tej
1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva



Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffintepsi 12 horpadásába egy-egy papírkapszlit teszünk.

Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffintepsibe.

A muffinokat 20 perc alatt megsütjük.


Halas rétes
1-2-3
Hozzávaló:
1 csomag réteslap
20 dkg felengedett mirelit tengerihal-filé
2 db tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál apróra vágott kakukkfű
só és frissen őrölt bors
fél citrom leve
kevés zsemlemorzsa
olívaolaj
+1 tojás a rétes megkenéséhez



Az aprítókarral felszerelt robotgépbe halmozzuk a nagyobb darabokra vágott haldarabokat, a tojást, a tejszínt és a kakukkfüvet, aztán ezt a keveréket ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével. Az egészet közepes fokozaton egynemű masszává turmixoljuk.

Két réteslapot megkenünk olajjal, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd vizes kanállal rákanalazzuk a halas masszát, s feltekerjük.

220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük z enyhén felvert tojással megkent rétest.

t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.25 0 0 3663
oké, akkor nálam ezennek felkerülnek az arab, indiai és török csemegék mellé a tiltólistára :)
Előzmény: H_G (3662)
H_G Creative Commons License 2006.11.25 0 0 3662
A görög sütik Görögországban is émelyítően cukrosak :)

Előzmény: t3v3d3s (3660)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3661
a 3548. vagy melyik hsz-ben van a recept, most megnéztem, 20 dkg lisztet ír meg 10 deka darát, ehhez 35 cukrot, és végső soron kevert tésztát készít belőle. A tippem: 30 deka szárazanyagsághoz fele annyi, max. 20 cukor, a szirup hatását viszont nem tudom felmérni, nem szoktam ilyen áztatmányos dolgokat készíteni.
Előzmény: bjuci (3658)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3660
én már többször írtam, hogy a stahl-féle édességek alapból émelyítőek, és a cukorból rögtön gyököt lehet vonni. Az utóbbi időben zabpelyhes cookie-kat meg más kekszeket sütögetek, úgyhogy nem próbálgattam az újabb sütireceptjeit (én már az egyensúlytésztáktól is hülyét kapok), de szerintem jellegében biztos nem változtak, szóval nyugodtan vegyél le belőle _legalább_ tíz dekát.
Előzmény: bjuci (3658)
moes Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3659
hát én még nem sütöttem, úgyhogy nagyon okos nem tudok lenni, de az én kuglófomban 25-25 az arány (4 tojáshoz), és az elég. az mondjuk igaz, hogy a mediterránok nagyon édesszájúak, de szerintem bátran csökkentsd.
Előzmény: bjuci (3658)
bjuci Creative Commons License 2006.11.24 0 0 3658
Sziasztok, van itt valaki?
Kérdeznék: hétvégén a görög citromos sütit sütném (naranccsal) látom voltak többen akik kipróbálták.
Nem sok az a 35dkg cukor a tésztájába? A 25 dkg liszthez nekem soknak tűnik. Ti beletettétek mindet? Szerintetek nem lehetne csökkenteni? Pláne, hogy a szirupba is kell 25dkg.
Köszi
Előzmény: frt (3590)
mannamari Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3657
Berlini diós szelet
Süssünk valamit!

Borajánlat az ételhez: Degenfeld Szamorodni 2000

Hozzávaló:
20 dkg finomliszt
10 dkg hideg margarin
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
3 evőkanál hideg víz

A diós krémhez:
20 dkg őrölt dió
10 dkg margarin
5 dkg cukor
5 dkg méz
2 evőknaál tejszín

Az elő sütött tésztára:
1 tojásfehérje, villával enyhén felverve
és 4-5 evőkanál baracklekvár



Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (ez gázsütőn 5-ös fokozat), és kimargarinozunk, kilisztezünk egy 20x30 centis tepsit.

A tésztához a lisztet beleöntjük egy tálba, majd a hideg margarint belereszeljük a kézi reszelő nagy lyukú oldalán. A vajat és a lisztet ujjainkkal összemorzsoljuk, é s ha a keverékünk már olyna, mint a nedves homok, hozáadjuk a cukrot, a tojássárgát és a hideg vizet. Az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tepsibe.
(A tésztát késesbetétű robotgépben is elkészíthetjük. A lisztet, a cukrot és a margarint a géppel morzsásra dolgozzuk, aztán átöntjük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a tojássárgát és a vizet, és kézzel összegyúrjuk a tésztát.)

A tésztát villával néhány helyen megszúrkáljuk, és 10 perc alatt halványaranybarnára sütjük. Figyelem, ez még csak az elősütés!

Eközben előkészítjük a diós krémet. A tejszín kivételével az összes hozzávalót beletesszük egy közepes méretű teflonserpenyőbe, és takaréklángon addig főzzük kevergetve, amíg a margarin és a cukor tökéletesen fel nem olvad. Ha ez megtörtént, akkor még 2-3 percig tovább főzzük, és persze folyamatosan keverjük közben. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, 1 percig még ezzel együtt főzzük kevergetve, majd levesszük a tűzről.

Az elősütött tésztát azon melegében, ahogy kikerült a sütőből, vékonyan megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. Utána várunk 1-2 percet, hogy a fehérje megszikkadjon, majd kanállal rásimítjuk a tésztára a lekvárt. Végül ráöntjük a diós krémet is, és a sütit visszatoljuk további 10 percre a sütőbe.

Ha teljesen kihűlt, vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Hagymás gombasaláta busafasírttal
Majd a Buday!
Hozzávaló:
3 evőkanál cukor
0,5 dl fehérborecet
só és frissen őrölt bors
olívaolaj
4 fej gomba
1 csokor bazsalikom, apróra vágva
1 evőkanál méz
1 fej lilahagyma
1 db zsemle tejbe áztatva
1 busafilé, darálva
2 evőkanál balzsamecet
½ citrom
1 db tojás


Elsőként elkészítem a salátaecetet. Egy keverőtálba öntöm a cukrot, ráöntöm a borecetet és felhígítom némi vízzel. Enyhén sózom, majd egy keverés után félre teszem.
Egy serpenyőbe olajat hevítek, és amíg melegszik, vékonyan felszeletelem a gombákat. Ha ezzel megvagyok, mehetnek a serpenyőbe. Enyhén borsozom, majd az apróra vágott bazsalikommal és a mézzel ízesítem.

Amíg pirul a gomba, vékonyan felszeletelem a lilahagymát, aztán ezt is a serpenyőbe szórom. Néhány perc múlva már kész is a ragu. Ekkor a hagymás gombát (úgy, ahogy van, olajjal együtt) a félretett ecetbe öntöm.

Jöhet a fasírt. Kinyomkodom a beáztatott zsemlét és egy nagy keverőtálba teszem. Hozzádobom a darált busa húst, és ízesítem; pici bors, balzsamecet, fél citrom leve és egy-két csipet só, végül a tojás. Az egészet gyorsan összegyúrom, hogy egyállagú legyen. Ha megvagyok, a fasírtból egy evőkanál segítségével pogácsákat szaggatok majd sorba beledobom őket a forró olajba.

Amikor aranybarnára sültek a fasírtok, kiemelem őket a serpenyőből, a gombás keverékbe dobom, és miután összeforgattam őket, szépen kitálalom.

moes Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3656
ha marad is a disznótorosból, másnap megesszük reggelre hidegen, a zsírjával megkent fehér kenyérrel. esetleg kis hagymával :-D
Előzmény: Zitka (3655)
Zitka Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3655

Nem ismerem annyira a zsidó konyhát, mindenesetre így még tényleg elfogadhatónak tűnik...

Nekem eleve furcsa volt, hogy a sovány (mondhatni egészséges), saját ízzel rendlekező halat agyonvágja a fűszeres hurkával. Végül is, pl. pulykamellfilét se szoktunk velőspacallal enni... :-))))

Na meg az sem igazán életszerű - hogy e mostanában divatos kifejezéssel éljek - , hogy egy kósza májashurka ott figyel a hűtőben. Általában vesz az ember egy adag disznótorost, és megsüti szombat ebédre, nyersen nem igazán szoktunk egy arasznyit otthagyni...

Előzmény: H_G (3651)
mara2 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3654
Sparban szermányoltam múlt héten magyar túrónál olcsóbban (219 Ft/250g - én sem akartam hinni a szememnek) ricottát, iszonyúan krémes, lágy, tényleg a mascarpone és túró közötti átmenet. Nemtom ki gyártja, de műanyag tégelyben volt és nem eltéveszthetően "ricotta" felirat díszelgett rajta :-))
Előzmény: vasszűz29 (3644)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3653
ilyen olasz cuccokat a szarvasi valamikáefté gyárt, na az az izé göröngyös, és az égadta egy világon semmi, de semmi íze, tehát semmiképp nem savanykás, mint a magyar túró. Mondanám, hogy tejszínes, de nem az, olyan "natúr". Én sütibe szoktam nyomatni, csak előtte át kell törni - merhogy az a szarvasi az sokkal olcsóbb tölteléknek, és sütve, vaníliás-citromosan úgyis van íze.
Előzmény: wodwo (3652)
wodwo Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3652
A Brimi-féle ricotta tényleg _nagyon_ finom. Néha muszáj venni - egész krémes az állaga a magyar túró savanykássága nélkül. A göröngyös se savanykás?
Előzmény: H_G (3649)
H_G Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3651
"Abszolút nincs ellenemre a fúziós konyha, de azért vannak határok... "

Tkp. vicces, hogy ha a máj natúr szárnyasmáj lenne, és nem hurkából szerezné, akkor ez az étel elég jól elhelyezhető lenne gasztronómiailag, mint a lengyel-zsidó konyha stílusa. Diómártásos hal mazsolás rizzsel ott megszokott ünnepi fogás Ros Hasánára, és uakkor szárnyasmáj is szokott lenni az asztalon, úgy olvastam.
Előzmény: Zitka (3630)
chilii Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3650
jajjj! ez fájt!
Előzmény: Zitka (3630)
H_G Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3649
A Matchban van eredeti olasz (dél-tiroli) ricotta, Brimi v. hasonló nevű. (Jó drága, de azért veszem néha, mert nagyon finom Glyx kenyérrel és reszelt répával. :)) Egyáltalán nem morzsás-száraz, sőt kimondottan krémes -- leginkább a Philadelphiára hasonlít.
Előzmény: vasszűz29 (3644)
Zitka Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3648
Én már magam sem tudom... :-)  Az olasz topikon azt mondja Antonio, hogy az itthon gyártott ricottanak alig van köze az igazihoz.  A Stahl mintha azt mondta volna, hogy krémes állagú....
Előzmény: vasszűz29 (3647)
vasszűz29 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3647
Szóval az nem egy ilyen szárazabb túró?
Előzmény: Zitka (3645)
stefiadri Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3646

Bbbbrrrrrrrr!  Ez már sokkkkkkkk!

(Elnézést mindenkitől akit ezzel megbántok!)

Előzmény: Zitka (3630)
Zitka Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3645
A műsorban használt ricotta abszolút nem olyan volt, mint a zacskós ricottaként árult magyar termék. Tehát nem "göröngyökből" állt.  Inkább valahol a mascarpone és a túró közötti átmenet.
Előzmény: vasszűz29 (3644)
vasszűz29 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3644
Igen, nekem is ez a bajom, hogy nem szeretem tök feleslegesen kapcsolgatni a sütőt, és végülis nyílt lángon is összemelegíthetem.
Csak azért kérdeztem rá, hátha van valami fifikája a dolognak, és azért kell a sütő:).

Hát, ricottát honnan szerzek, nem tudom. Egyszer anyukám csinált tudtán kívül. Úgy udom, hogy a ricotta az a túró, amikor az aludt tejet egyszerűne egy vászonba rakják fölfüggesztik és lecsöpögtetik. Édesanyámat megrohanta a nosztalgia, hogy dédapám is így készített túrót. Valami nagyon száraz és morzsás lett a túró, de gondolom, ez annak is betudható, hogy dédapámnak volt tehene, és annak a tejét használta, anyukám pedig bolti tejjel kisérletezett.

Majd akkor beszerzek valami jó száraz túrót, hehehe (Plus vagy Spar túrót).
Gondolom, Tecoban biztos van eredeti ricotta, valami igen drágán.
Előzmény: Zitka (3633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!