Keresés

Részletes keresés

shane1 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 155

Köszi szépen :-)

 

Hát a fedélnél nem jön a gőz, az zár rendesen. A szűrőnél meg néha, nem mindigfőleg akkor csinálja, ha nem teszem teljesen tele a szűrőt kávéval.

Apróra darált kávét veszek (Krönung) de azért azt szerintem bírnia kellene. Lassan jön ki a kávé, én is gondoltam, hogy az apró kávé miatt van, de igazából akkor is elég lassan jön ki, ha pl. Palomát, vagy hasonlót főzök.

Akkor most szerinted vigyem szervízbe, vagy ne?

Előzmény: kiki73 (153)
kiki73 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 154

Szia!

 

Az Energomat és Energo Lux gépek ún. KÜLSŐ LENGÉSŰ MOSÓGÉP-ek. Ez azt jelenti, hogy a gép tartó szerkezetére vannak felrögzítve a lengéscsillapítók, és az egész készülékház mozgásával működnek csak hatékonyan.

 

Komplett lábcserét, és a fékgyűrűk cseréjét javaslom. Ezt kérd a szerelőtől, mert egyedül nem biztos, hogy meg tudod csinálni. Ha mégis így gondolod, akkor az e-mail címemen - mely publikus - elérhetsz, és ott elmagyarázom neked, miket vegyél, és hogy fogjál neki a javításnak. :-)))

 

Üdv, Pityu

Előzmény: Törölt nick (152)
kiki73 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 153

Hi!

 

Ez nem normális jelenség ezeknél a kávéfőzőknél. :-))

 

Ha a felső biztonsági zárófedélnél is jön ki a gőz a lefőzés alatt, akkor azt egyszerűen tudod orvosolni. :-))

 

Ha gőzcsap nélküli, akkor annak szivárgása kizárva. :-DDD

 

Nos, ha a kávétartó kar mellett folyik ki a víz, akkor ott valami tömítési vagy dugulási problem lehet. Ugyanis ott annak nem szabadna folyni.

 

Esetleg a kávé nem folyik ki belőle túl lassan?

 

Ha igen, akkor: 

 

- vagy nagyon finomra daráltatod a kávét,

- vagy már el van dugulva a kávétartó szűrője, és nem enged át elég folyadékot,

- vagy elmozdult a kazán alsó tömítése, ami a kávétartó kar és a kazán között helyezkedik el.

 

Ha nem teszed fel a FRÖCSKÖLÉSVÉDŐ-t, akkor normális, hogy minden tiszta kávé lesz a készülék körül, mert ennek pont ez a szerepe, hogy meggátolja a szétfröcskölés lehetőségét. Ha meg akkor is fröcsköl, ha fenn van a helyén, akkor garban cseréltesd ki, mert a melegtől eldeformálódhatott, és nem vezeti bele rendesen a lefőzött kávét a kiöntőbe. :-)))

 

Pityu

Előzmény: shane1 (150)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 152
Van egy Hajdu energolux gépem, mit lehet vele tenni hogy ne rokizzon centrifugálás közben? nagyon szeretem direkt nem cserélem újra.
Előzmény: totoya (151)
totoya Creative Commons License 2006.06.07 0 0 151
Sziasztok! nekem egy indesit WN 461-es fűtőszál kellene.
shane1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 150

Kedves Pityu!

 

Az Elta kávéfőzőm másfél év után beadta az unalmasat. (fűtőszál)

Vettem Szarvasit, nem azt a tipust amit én is ismerek és te is ajánlottál, mert sürgősen kellett, (és éppen anyagilag sem esett jól a dolog)

SZV 623 gőzcsap nélküli.

Csakhogy az orrán száján jön a gőz amikor kávét főzők. Ha nem teszem rá a kiöntőre a tetejét, akkor meg minden kávés lesz (egyébként is mondjuk)

Próbáltam hogy a nagy szűrűbe teszem a kávét, de nem tele, na akkor a szűrő mellett is folyt a kávé.

Ez "normális" jellemző tulajdonsága ennek a tipusnak, vagy gyorsan vigyem gar.javításra?

 

Előre is köszi a válaszodat!

 

shane

Előzmény: kiki73 (132)
kert-esz Creative Commons License 2006.05.01 0 0 149

Sziasztok!

 

 

Végig olvastam a topicot, sok érdekeset láttam, de a mi problémánkról eddig nem volt szó.

Egy ZANUSSI T 834 V típusú mosógéppel rendelkezünk, ami kiválóan mos, nem penészedik, vízkővel sincs gond (express+90 C) és a lerakódásokat is el lehet távolítani, persze kisebb munkálatok árán. /fültisztító pálcikával bezárólag -bár a párom az egészségügyben dolgozik, így lehet időnként az endoszkópos megoldáshoz is folyamodik..:-)/

 

Van viszont egy igen nagy gondunk. Pár hónappal ezelőtt vettük észre, hogy mosás közben valami sötét folt képződik a ruhákon. Egy mosáson belül sem minden anyagon, csak egy-egy ingen vagy pulóveren, ami amíg nedves az anyag nem is látható.

Száradás után, vasalás közben - általában a legvégén:-( -, vagy már csak a felvételkor, a legnagyobb reggeli rohanásban fedezzük azokat fel. Híg olajfolthoz tudnám hasonlítani és csak célzott vanish-szappanos dörzsölés útján, kemény munkával lehet eltávolítani azokat.

 

Először csak arra gondoltunk, hogy valami maradt a dobban és majd elmúlik a dolog, de nem így történt. Szerelőt hívtunk aki magabiztosan állította fel a diagnózisát, csapágyas a gép ki kell cserélni. Elvitte, kicserélte az egyik oldali csapágyat, visszahozta, mostunk és a negyedik mosás után ismét "örömmel" fedeztük fel a kis foltokat.

Ismét szerelő, ismét el, ismét csere, most a másik oldali is, ismét vissza, ismét mosás és a negyedik után ismét folt.

Már kisebb lelkesedéssel jött a szerelő és vitte el a gépet, mondván az alkatrész nem volt jó és azért kezdett el foltozni megint.

Negyedik alkalommal már el sem vitte a gépet, hanem előttünk cserélte ki az alkatrészt, de sajnos ma reggel a ruhák szárítóról való leszedése közben a menyasszonyom ismét felfedezett a hálóingén néhány foltot - olajszerűt!!! :-)

 

Rém idegesítő egy néhány éves és viszonylag jobb, komolyabb gépnek mondott mosógép esetén.

Ha van ötletetek akkor szívesen olvasnám ill. ha esetleg valaki tudja, hogy Miskolcon hol van a Zanussi szakszervíz akkor írjátok már azt is meg, hátha ők tudják a megoldást!

 

Előre is köszönettel!

sanyooo Creative Commons License 2006.03.29 0 0 148
Nem! :)))
Előzmény: ezüst nano (147)
ezüst nano Creative Commons License 2006.03.24 0 0 147
Sziasztok! Mosógép vásárlásra készülök, s próbálok okosan dönteni, de a régi gépet is szeretném megtartani, mert mosó-szárító. A jelenlegi gépemmel nekem is hasonló gondjaim vannak, bár mosószert már nem az adagolóba teszem, hanem folyékonyat a dobba. A tömítő gyűrű réseiből rendszeresen sötét színű, zsíros krémet kell kitakarítanom, ami azért bosszantó, mert anyukám régi Energomat gépében nem képződött soha ilyen. Tavaly ő is vett a 24 éve jól működő, de nagyon ugráló masinája helyett egy újat, s most ugyanaz a problémája, mint nekem.
A kérdésem az, hogy mit gondoltok a SILVER NANO technológiáról? A gyártó az ismertetőjében utal arra, hogy ebben a gépben nem fog felhalmozódni a szennyeződés: „A Silver Nano technológia hosszan tartó frissességgel ajándékozza meg a textíliákat. Az antibakteriális hatás és védelem 30 napon át tart. A Silver Nano részecskék mosás és centrifugálás során is jelen vannak, így nemcsak a ruhákat fertőtlenítik, hanem a mosógép dobját és belső részeit is.”

Laikusként úgy gondolom, hogy konstrukciós hibák okozzák, hogy ennyit kell kínlódnunk ezekkel a drága csodamasinákkal. Én egy nem ugráló 7,5 kg ruhatöltetes ENERGOMAT-ot keresek. Ismertek ilyet?
Ezüst nano
fióka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 146

Sziasztok.  Vízkő ellen ajánlanám figyelmetekbe egy magyar vegyiüzem által gyártott szert a POLLYT. Nálunk ( TATA TATABÁNYA OROSZLÁNY) olyan kemény a víz, hogy már nem is csöpög hanem kopog (30as német keménység feletti). Ez a szer literes kiszerelésben kapható, az egészet bele kell önteni az üres mosógépbe és annyi vizet utántölteni, hogy a mosódob alsó kis lukacskáin éppenhogy látható legyen a folyadék ugyanis akkor a fűtőbetétet már ellepi. Ezt a műveletet érdemes este megcsinálni és reggel egy üres 60 fokos programot elindítani és hagyni végigmenni.  Meglepően hatékony!!  1000-1500Ft között láttam a kereskedelemben, százszor többet ér mint a Calgon. Ha valaki már használja , szóljon hozzá .

Előzmény: jokod (143)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 145

Ugyanez vízkőoldóval.

Vagy kapható háztartási boltokban penészedést gátló szer.

Előzmény: jokod (141)
ariston Creative Commons License 2006.03.01 0 0 144

köszi,

 

akkor még próbálkozom tovább.

 

a.

Előzmény: jokod (143)
jokod Creative Commons License 2006.03.01 0 0 143

Ja, aki tudja, hogy hol lehet Budapesten kapni Express vízkőoldót legyenszíves jelezze. Én sehol nem találok.

 

Igaz a XIII. XV. és IV. kerületekben kerestem.

Előzmény: jokod (142)
jokod Creative Commons License 2006.03.01 0 0 142
Persze, ha nem az adagolóba töltjük a tisztítószereket, akkor előtte egy edényben fel kell higítani a mosóport is vízzel, így már lehet a dobra is önteni akár. A lényeg a tökéletes higítás.
Előzmény: jokod (141)
jokod Creative Commons License 2006.03.01 0 0 141

Nagyon jót tesz még a 2 liter 20 %-os ecetes főzőprogram. De mielőtt kiengedi a vizet zárd le a gépet és egy éjszakán át hagyd a forró ecetben. Másnap ki kell üríteni a gépet és átöblíteni.

 

Egyébként én is abba hibába estem, hogy nem a mosószeradagolóba töltöttem a por-mosóport, hanem a dobba beöntöttem. Ugyanígy az öblítőt is. Nos ezek szemcséi, illetve a tömény öblítő rögtön rátapad belül a gép alkatrészeire és ez kezd penészedni, illetve büdösödni.

 

Csak az adagolóba szabad a mosóport tölteni, illetve az öblítőt higítani kell.

 

A Flóraszeptes + ecetes mosások után, ha így használod szép lassan helyrejön. Nálam 1 hét telt el és legalább 90 %-os a javulás. Persze ezen a héten is megismétlem a Flóraszeptet és az ecetet is. Ez a tanulópénz(vízdíj és áram)

 

Sziasztok

Előzmény: ariston (140)
ariston Creative Commons License 2006.03.01 0 0 140

Sziasztok!

 

Bár az elmúlt napokban nem volt túl nagy forgalma a témának, én örültem hogy, ráleltem, mivel a dolog nálunk is jelen van.

 

Elöltöltős a drága és a gumigyűrű tiszta fekete penész. Tegnap lenyomtam rajta a flóraszeptes főzős progit, de igazából semmi változás. Mondjuk ez a folyékony változattal történt. Én is minden létező ajtót nyitva tartok passzív üzemben, de nem nagy segítség. Próbáltam már a létező összes csodaszert + sikálás, de semmi.

 

Bár van egy főbűnöm. Nem higítom egyáltalán az öblítőt (ettől a szerelő haja kissé égnek állt amikor mondtam) és folyékony mosószert használok.

 

Azért minden ötlet érdekel, ha van.

 

Köszönöm

kiki73 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 139

Más mosószerrel nem szabad keverni!!!

 

Akkor csinálhat ilyet.

Amúgy, nem igazán veszélyes... :DD

 

Pityu

Előzmény: SecretBoy (138)
SecretBoy Creative Commons License 2006.02.22 0 0 138

Csak óvatosan azzal a flóraszepttel! Nemrég ugyanezt csináltam, 2-3 evőkanálnyit tettem a mosószertartóba. Olyan habot csinált a gép, hogy mikor engedte ki a vizet, a szifonból annyi hab jött fel, hogy beborította az egész fürdőszoba padlóját. Meg is ijedtem, hogy ez mind a gép tetejéből folyt ki, de ott szerencsére nem jött belőle. :)

 

Viszont a hatásossága igaz, érdemes rendszeresen csinálni, penészes és (még) nem penészes gépben is!

Előzmény: kiki73 (136)
jokod Creative Commons License 2006.02.22 0 0 137
Köszi a tanácsot, megpróbálom még ma!
Előzmény: kiki73 (136)
kiki73 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 136

Szia jokod"!

 

Por alakú FLÓRASZEPT-tel járass le a gépen 2-3 főzőmosást. Előmosás nélküli legyen. Asszem' "B", vagy "2"-es jelzésű a program. Azt indítsd el rajta. Ha hőfokszabályozós, akkor azt állítsd a MAX-ra, vagy 90°C-ra.

 

Ne ijedj meg, mert a Flóraszept NEM FÉKEZETT HABZÁSÚ, ÉS FELHABZIK, de ez a jó, mert így kitölti belülről a forró oldat az üst minden zeg-zugát. Attól sem lepődj meg, ha a mosás folyamán egy kis hab kifolyik a gép tetején. Ez vele jár, de nem károsító tényező.

 

A lényeg az egészben a FŐZŐMOSÁS!!! Ha kell, hetente egyszer csinálj ilyet.

 

Hatásos lesz, csak picit türelmesnek kell lenned. :DDD

 

Üdv, Pityu

Előzmény: jokod (135)
jokod Creative Commons License 2006.02.21 0 0 135

Sziasztok! Nekem egy két és fél éves Zanussi felültöltős mosógépem van. Tiszta penész a mosóüstöt körülvevő világosszürke gumi(műanyag) borítás. A mosógép olyan büdös, hogy felveszi a versenyt egy thermálfürdővel. Már próbálkoztam: Bref penészoldóval, Cillit Bang-gel, Domestos-szal, Hypoval. Semmi eredmény. ÉN még ilyen penészt nem láttam. Kirobbanthatatlan! Mit lehetne tenni? A tető állandóan nyitva van, tehát ki tudna száradni.

 

Ha van valakinek ilyen gépe és sikerült a problémát megoldani, kérem ossza meg velem.

shane1 Creative Commons License 2006.01.24 0 0 134

Ezt a típust néztem ki én is, bár pezsgőmetált csak a honlapjukon láttam eddig.

Leginkább a barnát lehet kapni mindenhol. :-)

Azért köszönöm, majd megnézem.

Előzmény: kiki73 (132)
heted7 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 133
OFF, reklám, stb: és nagyon jó lámpákat gyártanak, árulnak, igen jó áron a mintaboltjukban, az Oktogontól kb egy sarokkal kijjebb az Andrássyn.
Előzmény: kiki73 (132)
kiki73 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 132

Bátran merem ajánlani, mert tényleg jók azok a kávéfőzők - én már csak tapasztalatból is mondom.

 

Sőt, egy esetleges dugulás miatt már nem is kell szervizbe vinned, mert majd meglátod, milyen könnyen tisztítható a búvárcsöve.

 

Javaslom, hogy keresd pontosan az SZV 612/3 típusú kávéfőzőt, mely 3 féle színben kapható: szürke, barna és pezsgőmetál. Ezek a leges-legegyszerűbbek, és a legismertebb változatok.

 

Sok sikert kívánok hozzá!

 

Pityu

 

Ui.: ha kedved tartja, látogass el a Szarvasi Vas- Fémipari Rt. www.vasipari.hu honlapjára, ott kedvedre válogathatsz, de javaslom a fent már említett típust...

Előzmény: shane1 (130)
kiki73 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 131

Válaszom erre az, hogy a "programkapcsolós hiba" - ha egyátalán tényleg az okozza - véleményem szerint csak cserével orvosolható, én nem szívesen mászok bele azokba a programkapcsolókba, amik még a megboldogult, orosz Vjatka gépek programkapcsolóira ütnek vissza.

 

De vannak vállakozó szellemű emberkék, akik még megbütykölgetik ezeket, több-kevesebb sikerrel, bár szó se' róla, én is csináltam hasonlókat egy időben, és egyik sikerült, a másik nem.

 

Az AWG 336-os alapjában véve egy jó gép lenne, csak vannak gyenge pontjai, pl. a programkapcsoló.

A fenti OFF ellenére mindazonáltal azt mondom, hogy - ha csak ennyi baja lehet a gépnek - nézesd meg egy szerelővel, aki hajlandó a programkapcsolót, és környékét tüzetesebben átnézni, esetleg megbontással "részlegesen felújítani".

 

Próba szerencse!!!

 

Pityu

Előzmény: fischer.kato (129)
shane1 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 130

Akkor merjem megvenni ezt az újfajtát?

Mert a múlt heti akcióm után, már megint nem főzi a kávét...eddig bírta...:-/

Előzmény: kiki73 (125)
fischer.kato Creative Commons License 2006.01.17 0 0 129
Szia Pityu! A penészt és a lerakódásokat én citromsavval tüntettem el, de kellett hozzá a sikálás is. De nekem más a problémám, ha tudsz légyszi adj tanácsot. 1997-es évjáratú AWG-336-os Whirlpool mosó-szárító gépem van. 2000-ben cserélték rajta az ajtónál lévő gumit, 2004-ben pedig a szivattyú motort, ezen kívül az ajtónyitóban tört el kétszer az az átlátszó müanyag betét. Úgy gondolom ez a statisztika nem rossz, mások tapasztalatai alapján... Na most. Kaptam egy újat, ezt pedig anyunak adtam. Lezötyögtettük utánfutón 40 km-t, örömmel mosott ki anyukám két adag ruhát, a harmadiknál bekrepált. Ciki. A probléma: végig mossa a normál pamut programot, minden baj nélkül, amikor a legutolsó öblítővizet szívja, nem zár el, hanem engedi át magán a vizet. Olyannyira, hogy a dob 3/4-éig szívja magát vízzel. /Pedig ugye normális esetben az ablaknál kevés víz látszódik./ Trisós vízzel átmostuk, kipróbáltuk, fél programon is csinálta. Szerelő kiment, hátulról kis csövet vett ki, kipucolta, visszatette, láss csodát, működött. Anyu kimosott aznap ismét két adagot, semmi gond. Másnap újra egy adag, az utolsó öblítőnél újra átengedte a vizet. Visszahoztuk /utánfutó, 40km.../ Szervízben járatták 8-9 mosáson keresztül, és nem volt semmi baja. Azt mondták, hogy a programkapcsolójánál összeégett valami, ami néha összereged, néha nem. Hogy' is van ez? Találkoztál mát ilyen problémával? Ja, ha kicseréltetném ezt a program kapcsolót, ez mennyibe kerülne? Előre is köszi a választ! Üdv: Kató
Előzmény: kiki73 (67)
kiki73 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 128

Az az átfolyós vízmelegítő véletlenül nem egy HAJDU márkájú volt?

 

No, csak azért kérdem, mert azokban van rézbevonatú fűtőtest, és az ecet nem az alumíniumot oldja, hanem annál is inkább a rezet oxidálja.

 

Egyébként a vízmelegítőkben nincs is alumínium felület, legalábbis a tartály belsejét tekintve.

 

:-D

 

Pityu

Előzmény: gadrex (127)
gadrex Creative Commons License 2006.01.16 0 0 127

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy az ecet mennyire káros az alumíniumra. Általában mindent ecettel vízkőtelenítek, de amikor az átfolyós vízmelegítőt próbáltam igencsak kék víz jött ki belőle - magyarul szépen feloldotta az alumínium oxidréteget.

Miluci Creative Commons License 2006.01.13 0 0 126
Szia Kiki!

Egy Indesitről van szó, bővebbet még nem tudok.
Előzmény: kiki73 (124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!