Keresés

Részletes keresés

fd Creative Commons License 2003.01.05 0 0 377
'aztán persze addig pofozták..'
Előzmény: tec1 (376)
tec1 Creative Commons License 2003.01.05 0 0 376
"Azt akarta az apekk, hogy a melós telefonokról indított magán hivásokra fizessenek adót a népek. Ebben a formájában bukott a dolog, mert semmi köze az apeh-nek ahhoz, hogy akit én felhivok a hivatali telefonomról, az a barátom, vagy egy ügyfél. "

Ezért akarják azt bevezetni, hogy a céges mobiltelefonok számlaértékét csak 70%-ban lehet költségként elszámolni....

tec1

Előzmény: fd (373)
exlexman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 375
Érdekes felvetés, a kezdet kezdetén jómagam is felvetettem ezt. Úgy gondolom, idéznem kell egy korábbi RTL-s műsor a Sztár a Háznál -műsorban, az egyik delikvens művészke palánta aki ment a kedves honpolgárhoz, neheztelte, hogy miért a csórókhoz vitték! Hát ez az amire azt mondom, nem elég polgárias az átlag honpolgár médiáéknak!
Mert ugyebár, mit lehetne felvenni egy alsóbürgüzdi pattanásos fiúnál/lánynál: A tehenészetet? A disznó akólt? Vagy talán a csirke, meg liba farmot? Ugyan már! Abból kell kiindulni, hogy azok akik a műsort szervezik, milyen emberi arculattal rendelkeznek. Ezek az emberek kvázi olyan multinyálas-sztenderd-emberek, ahogy mondanád pláza-cica-bika.:) Szerinted, egy pattanásos, valóban szegény srác-lány, aki valóban nem a szoláriumban lakik azt valahol is embernek tekintik? Budapesten átlagban, több vidéki barátom készült ki agyilag, mert tájszólással beszélt, meg nem volt valami jól öltözött. Egyből lehülyézték, "dolgozz birka" stilusban, gátlástalanul mocskosan viselkedtek velük. Aztán amikor oda libbent egy-két mára már nem vidéki kinézetű földije, a seggét majd kinyalták, úgy hajlongtak! Ez a világ ilyen: Az adót beszedik a vidékitől is, de előnyökhöz, csak akkor jut, ha felveszi a nyálasábrázatot, a társadalomba illeszkedés álarcát! Igazad van!:(
Előzmény: Vajk (371)
exlexman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 374
Ebben lehet igazságod, de a részletes teflon számla abban az esetben ha fizettetnek, megillet téged, alanyi jogon! Ezzel bizonyitják a szolgáltatás megtörténtét, és a dijfizetési kötelezettséget! Ezt, viszont számon lehet kérni rajtad akkor, ha azért kapsz jutalékot, hogy hivást szervezel, menedzselsz! Ebben az esetben, tehát a média aki a hivásokat szervezte és pénzt keresett vele, elszámolási kötelezett a bevétel okával:) hmmm. és itt rajta lesz, hogy ennyi, meg ennyi összes mobilos hivás! Aztán azt, ha hivatalos eljárásra kerül sor, az ügyészség kikéri a szolgáltatótól és kiderül, kik a károsultak. Azt, hogy hogyan oldják meg, kiket vertek át értesitsék, több logikus megoldás is lehetséges. A nyilvánosság viszont, minden tekintetben árt a magyar gazdaság hitelességének, hiszen két vezető média csesszentette át a pógárokat:(
Előzmény: fd (373)
fd Creative Commons License 2003.01.05 0 0 373
Mire gondolsz? a hivatalos telefonok elszámolására? Azt akarta az apekk, hogy a melós telefonokról indított magán hivásokra fizessenek adót a népek. Ebben a formájában bukott a dolog, mert semmi köze az apeh-nek ahhoz, hogy akit én felhivok a hivatali telefonomról, az a barátom, vagy egy ügyfél. Aztán persze addig pofozták, és paráztatták a cégeket, míg szép lassan, de elég sokan komolyan is vették őket.
/hivatali telefonról indított magán hívást ha a cég fizet ki, az természetbeni juttatás, és e szerint kell adóznia utána a hívónak ÉS a cégnek is ! /
Előzmény: exlexman (372)
exlexman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 372
Necsimá:)) Akinek meg részletes számlája van, azt meg nem védi ez a törvény?:) --nem a telefon számokat gyüjti be az APEQ hanem kontrolálja adott esetben az elszámolást...
...de emlitettél valami más példát, az érdekelne, lehet hogy értékes adat lenne:)
Előzmény: fd (370)
Vajk Creative Commons License 2003.01.05 0 0 371
Mérvanaz, hogy a bemutatott fiúk mindegyike konditerembe jár és van rajtuk tetkó?
Meg hogy mindenki őszinte?
Miért nincs a jelöltek között kövér, szemüveges, pattanásos?
Miért plazafiúk/plazacicák vannak csak?

Mi az esély arra, hogy a közönség egyformán szavaz be fiúkat és lányokat?

Mert hát ugye nincs semmilyen manipulálás:)))
(Matild néni meg hiszékeny.)

fd Creative Commons License 2003.01.05 0 0 370
Ajánlom figyelmedbe a személyiségi jogok védelmét :)
Majd ha eljárás indul ellenem, akkor! De amig nincs, addig a telefontársaság jól elhajtja az apekket...
Előzmény: exlexman (369)
exlexman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 369
Necsinádmáááááá:) Hol ez a törvény?:))

Ez a lámer meg valami amwajjjjos volt mi, aki itt kereskedni akar?:))--ez itt alattam:)

Előzmény: fd (367)
NLQ Creative Commons License 2003.01.05 0 0 368
http://www.petitiononline.com/vv2/petition.html

Ingyenes Valóvilág kamerákat!

Követeljük, hogy az RTL klub üzemeltessen az interneten ingyenesen minimum 1 szerkesztett videocsatornát hanggal és egy másik videocsatornát szintén hanggal.
Ameddig ezt nem teszi meg, NEM SZAVAZUNK AZ ÉLŐ MŰSOROKBAN!

ha egyetertesz vele ird ala te is a peticiot

fd Creative Commons License 2003.01.05 0 0 367
Apró pici közbeköhögés: az Apeh nem kérhet és nem kaphat részletes kimutatást a telefonjaimról a matávtól !
Legalábbis a jelenleg érvényben lévő törvények szerint...
Ebbe buktak bele pár éve a hivatali hívások elszámolása kapcsán...
Előzmény: exlexman (365)
Degeczi Creative Commons License 2003.01.05 0 0 366
folosleges a penzmosasi korites, a lenyeg csak az, h mi alapjan kell(ene) reszletes szamlat adni, ha ugyanabban a tevekenysegben egyebkent maskor nem kell... gondolom konnyen megtalalod az ide vonatkozo rendeletet - mar ha van ilyen, persze
egyebkent maradok annal, h eleg a "db szam, osszeg" szamla
Előzmény: exlexman (365)
exlexman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 365
Amikor te telefon számlát kapsz, te szolgáltatást veszel igénybe, és a szolgáltató felelőssége, hogy részedre korrekt számlát állit ki. Aztán te reklamálsz, mert nem hivtad Barguziában, a Kirgiziai nagynénikédet és ettől kezdve, neki kell bizonyitania, hogy az ő telefon listáján, rajta van e a hivás, amit neked kiszámlázott. Te ekkor szolgáltatást veszel! Az APEQQ még ekkor is megkérheti a MATAV-ot, hogy adjon részletes számlát, mert nem hiszi, hogy te havi 300ezerért telefonálsz (sicc, ez csak vicc, de példa:)Az APEQ összeveti a fellelhető nyilvántarátásokból, hogy hmm.

Amikor emelet dijas szolgáltatást igényelsz, akkor az X-CÉG a SZOLGÁLTATÓ, Te pedig a kereskedelem szervező, marketing CÉG vagy! JUTALÉKOT kapsz, ami egy 81-es behivás esetén, általában az a gyakorlat, hogy jó 80% küröl jár a szervező cégnek! Na már most, az összeg nem egy szokványos nagyságrendű számlával kerül a SZERVEZŐ CÉG számlájára, olyan TIZENMILLIÓ+ÁFA lesz! Ez már érdekes lehet az éber, de gyanakvó hivatal számára, miért pont annyi-amennyi! Amikor 500ezer visszaigénylendő ÁFA-val behivnak ellenőrzésre, ekkora összegnél, már rajtra készen várhatod!:) Azt nem szabad elfelejteni ugyan is, az országunk jelenleg az oszlopos MÁSODIK helyet foglalja el az Europai pénzmosás támogató listán! Az ország meg ha tetszik, ha nem, köteles utánna nézni a MÉDIÁ-nak is! Lásd. No-ban Becker, Olaszban Pavarotti, vagy Franciaországban Soros György fizetett néhány millió euró birságot, mert sumákolt a "számokkal".

Magyarországon ez még nincsen igy, mert kicsi az ország és benfentes a gazdasága, gyorsan vissza folyik a hólé a nyakadba ha kavarászol! Aztán nem akar senki gyalogkakukk lenni, mert igazat mondott, és beverték a fejét! Azok az országok ahol ezt el lehet intézni, ott egy ilyen sumákság, nem piaci érték, az össz gazdaság néhány ezreléke! Egy ilyen média mizéria viszont össznemzeti kommunikációt és az ország hitelességét megdöntő lehet, ha kiderül, a két vezető TV -s társaság ami óta 81-es szám létezik, azóta jogtalanul szedte mobilról a bevételt, mi több, ezt jogtalanul tovább is adta az összes mobil szolgáltató, mi több erre az ország hivatalnokai maguktól, valahogy nem akartak rájönni! Érdekes? Pedig sajnos IGAZ!

Előzmény: Degeczi (364)
Degeczi Creative Commons License 2003.01.04 0 0 364
megint nem ertem, hol a kulonbseg: a vezetekes telefonszolgaltato a normal forgalomrol sem ad reszletes szamlat az ugyfeleinek, pedig toluk nagysagrendekkel nagyobb bevetele szarmazik folyamatosan, mint egy ilyen szavazasnal
Előzmény: exlexman (359)
exlexman Creative Commons License 2003.01.04 0 0 363
hmmm. Mobil telefonról, nem elérhető a 81-es szám! Tehát, a HIBA, ezzel IS elismerésre került!

Alakulnak a dolgok, bár az alapvető tájékoztatást, illene kitenni bárki számára hozzáférhetően!

A hulyeségeidre meg fuldokló röhögve, nem lehet még nagyobb sületlenséget válaszolni :DDDDD

Előzmény: fd (362)
fd Creative Commons License 2003.01.04 0 0 362
Én arra lennék kiváncsi, fogyasztható a jegy, vagy nem? Mérgező, vagy nem? És van rá garancia? Jótállás? Mi van ha elromlik?
Egyébként is, szerintem az alapvető emberi jogokba ütközik, ha az önmagában érvényes bérletet elveszik, ha a benne szereplő bérletszelvény érvénytelen (TAPASZTALAT! EZ TÉNYLEG IGY VAN!)

:DDDDDDDDD

Előzmény: exlexman (361)
exlexman Creative Commons License 2003.01.04 0 0 361
Elnézést kolléga úr, de a kedves BKV leirja a termék használatával, biztositással kapcsolatos dolgait, a busz belső üvegén, itt, ott, a metró falán, és hozzáférhető bármikor, a forgalmistánál is!

A TV-ben menedzselt "termák" tájékoztatójának, hozzáférhetőnek kellene lennie akár a teletext, akár az internet oldalukon, de kérésre bárkinek el kellene hogy juttassák, ez lenne az EU irányvonal!

Az EU-ban érvényes dolgokkal kapcsolatosan holnap adok egy linket, csak a barataim most rendezgetik össze. Sok jó, fogyasztóvédelmi szokás az eu tagállamokból.

Előzmény: fd (360)
fd Creative Commons License 2003.01.04 0 0 360
Folytassuk csak!!!
Hol a terméktájékoztató a BKV-jegyen? :)
Hol a garancia?
Hol a szavatosság?
Hol az összetétel, hogy E-203 vagy E-204 van benne? :)))))))))

Előzmény: exlexman (359)
exlexman Creative Commons License 2003.01.04 0 0 359
Bocsesz, de ott nem bevételt könyvelsz el olyankor, hanem költséget! Bevétel elszámolásnál, a tétel nagysága okán ellenőrizheti az APEQQQ, hogy honnan a "zsozso tesókám". Ilyenkor fogják magukat az nagy hivatal emberei és felkeresik az számla kiállitót és megkérdezik, számoljon el, mit adott el darabra pontosan.Ilyenkor bizony, lenni kell egy kimutatásnak, tételesen. Azt is megteheti az adóhivatal, hogy a telefon szám alapján beazonositja a delikvenset, azt behivja adó ellenőrzésre, és megtekinti az ő számláit is. Magán személyként, meg kér egy részletezőt a delikvenstől, meg összeveti a saját adóbevallásával, stb. Ezt a jelenlegi hatályos adójogszabályok alapján teszik!

Itt nem ez a fő gond! Hogyan lép föl az állam, az ilyen és ehhez hasonló embertömegeket megkárositó erkölcstelen magatartás ellen!
Vagy azért ez a nagy hallgatás, mert kiderülne eddig a mobil szolgáltatók kiadták a számainkat?
Erre hamarosan választ kapunk az adatvédelmi biztostól!

..megjegyzem, a KERMI egy termék eladásánál, részletes leirást követel, a termék mellé. Úgy gondolom, a fogyasztóvédelmi jogszabáylok alapján, ez a TV-ben a képernyőre scrollozott felirattal, és nem egyszeri bemondással preferálhatóak. A scrollozott feliratnak az adás egész időtartama alatt láthatónak kell lennie, mint a termék tájékoztatónak a termék dobozában.
..mert hát a szavazás, és a nyereményre ösztönzés is egy szolgáltatás, tehát termék!

Vagy a jogszabályok egyesekre nem vonatkoznak?
Vannak az állampolgárok EgyesSzámElsőSzemély, a végrehajtás alá vonható célszemélyek, és vannak a NAGYOK?

Holnapután nem vásárol 10 millió ember BKV jegyet, nem vesz ....hmmm...ez igy nem jó..:)

Hogyan lépnétek föl ez ellen a megkülömböztető jogalkalmazás ellen?

Előzmény: Degeczi (358)
Degeczi Creative Commons License 2003.01.04 0 0 358
"ekkora tételeknél, pontosan kell mindent dokumentálni"

mi alapjan kell - hasrautes, v vmi rendelet?
(kulonosen a vezetekes telefonszamlat ajanlom figyelmedbe: ha egy nagy ceg vagy, akar ilyen szavazasok nagysagrendjehez hasonlito, millios havi szamlaval, defaultban akkor sem kapsz reszletes szamlat)

Előzmény: exlexman (356)
fd Creative Commons License 2003.01.03 0 0 357
Én ehhez nem nagyon értek, bevallom, nem vagyok egy gazdasági szakember.
Ugy gondolom, ha mondjuk a dohánycég a trafikoson keresztül elad 100 karton cigit, nem fog kérni és kapni tételes számlasort arrol, hogy abbol 2 dobozzal én vettem meg. Mégis rendben elszámol a trafikossal. És azért a cigi jövedéki termék, elég szoros az elszámolása. Persze a példa sánta, de hirtelenjében ez jutott eszembe, remélem, érthető.
Előzmény: exlexman (356)
exlexman Creative Commons License 2003.01.03 0 0 356
A dolgok nyitja:"analitikus nyilvántartás".

Az összes hivást, ami a bevételt termelte, mindet tartalmaznia kell, egy kb. X oldalas listának, hogy mi adta össze ezt az összeget, az összeg nagysága miatt! Az alap számla tartalmazhatja a fő tételek db, forint, de az elszámolásban az analitikus, a tételes kimutatást jelenti! Itt ugyan is, a telefonálónak a szolgáltató társaság számláz! Viszont az RTL klub a szolgáltatónak számlát ad, hogy kapott x millió jutalékot mert csak?

...ekkora tételeknél, pontosan kell mindent dokumentálni, olyan szoros elszámolással, hogy ne lehessen 10 forintba se bele kötni!

Előzmény: fd (355)
fd Creative Commons License 2003.01.03 0 0 355
Az igazság, hogy megérkezett a pénzügyi tanácsadó kolléganő válasza, idézem:Az is igaz, hogy bármilyen cég legyen, vonatkozik rá a számviteli törvény,tehát bevétel csak úgy számolhat el, ha mögötte nyugta, számla,
analitikus nyilvántartás, vagy egyéb hitelességet, valódiságot bizonyitó
okirat van, már csak ezek alapján lehet lekönyvelni a bevételt.

Na igen, de kinek milyen bevétele van?
A VV produkciónak sztem a telefonosoktól van bevétele, tehát ők számláznak.
sarkitva és egyszerüsítve, a VV sztem kap egy ilyet:
volt y db hivás - A forint
volt z db SMS - B forint

számlázásra kerül A+B forint VV részére
számlázásra kerül (A+B)*n% forint a lebonyolitó cég részére
Kifizetendő VV-nek: (A+B)*(100-n) forint.

Igy a VV-től nem kell és nem is tudsz tételes számlát kérni. Ellenben a VV kérhet a lebonyolítótól, ha sumákságot gyanit.

Előzmény: exlexman (353)
Herold Creative Commons License 2003.01.03 0 0 354
Mondjuk ebben igazad van.
Előzmény: kabar (347)
exlexman Creative Commons License 2003.01.03 0 0 353
Okosan érvelsz, most olvasom ezt irtad:"Nyílván a kérdésem teoretikusan így hangzik most már: bármely emelt díjas telefonra betelefonáló adatai a szolgáltatás megrendelőinek a tudomására jut-e? Ebből egy példa a VV, de ilyen még csomó más műsor is pl. Napló; szexvonalak is ilyesmik stb. Elveszti-e a telefonszáma titkosságához való jogát az, aki emelt díjas számokat hív (legalábbis a szolgáltatásmegrendelővel szemben) és kvázi így "lemond a titkosságról" a hívó fél?
Szerintem igen, szerinted nem, de bizonytalankodsz már. :-) "

Az igazság, hogy megérkezett a pénzügyi tanácsadó kolléganő válasza, idézem:Az is igaz, hogy bármilyen cég legyen, vonatkozik rá a számviteli törvény,tehát bevétel csak úgy számolhat el, ha mögötte nyugta, számla,
analitikus nyilvántartás, vagy egyéb hitelességet, valódiságot bizonyitó
okirat van, már csak ezek alapján lehet lekönyvelni a bevételt.

Tehát! Ez azt is jelenti, hogy a valóságshow-knak el kell tudnia hivásra pontosan számolnia! Ez azt is jelenti, hogy fillérre pontosan meghatározható, kik azok a hivások, melyek voltak azonositottak, és melyek nem!

A mobil szolgáltatókat meg kötelezni bírósági űton, adjon tételes hivó listát azokról, akik anonim számokról hivták a valóságshowkat! A törvény egyformán vonatkozik mindenkire! Aki átbassza a másikat, az fizesse vissza ami kárt okozott! Ezt a listát a biróság határozathozatalkor használja fel, és kötelezze a két relaity-s céget fizessék vissza a jogosulatlanul beszedett összeget! Erre az ORTT-nek és a fogyasztóvédelemnek kell intézkednie! Az adatvédelmi biztos meg vizsgálja meg a személyes adatok sérelmét! Aztán legyen olyan média, aki nem beszari, mint akár az index- is és irja ki a nyitó oldalra, hogy átbasztak xezer magyar embert a két vezető, nagymené média!
..csak hát a pénz, nagy ÚR! A topicot amit ide irunk, naponta nem csak olvassák, de kinyomtatják és egymás között terjesztik is az illetékesek! Azért, a félsz csak mozog:)

Előzmény: kabar (351)
Degeczi Creative Commons License 2003.01.03 0 0 352
ne lovalld bele magad nagyon: csak arra gondolok, h ha kernek, nyilvan kaphatnak egy olyan listat, ami alapjan mindefele statisztikakat keszithetnek (pl milyen idoszakban milyen suruseg volt, melyik korzetbol mennyi erkezett, stb)
de az elszamolashoz nincs ra szukseg, hiszen nem ellenorizheto, es nem derul ki belole semmi: barmifele db-szam egyeztetes ide v oda, a telefontarsasag megtehetne, h kevesebbet jelent le - ettol meg a lista stimmelne, megsem egyezne meg a valosaggal
csakhogy szamukra ilyen apropenz miatt aligha erne meg kockaztatni
Előzmény: kabar (351)
kabar Creative Commons License 2003.01.03 0 0 351
"db-szam is eleg, ami alapjan a TV tarsasag kiallithatja a szamlat (hisz az elleneben fizet a telefonceg) "
Hááát nem tudom... Pont ezt vitatom. És mi alapján állítja ki a számlát? Nem a telefontársaság mondja meg, hogy mennyi db-ról kell a számlát kiállítania? És ezt egyezteti a TV, majd ha elfogadja, kiállítja a számlát?

"ha kapnak is teteles listat, szinte kizart, h teljes szamokat "
Elbizonytalanodtál mi? :-)

"magat a szavazast egyebkent sem a TV bonyolitjanekik boven eleg a vegeredmeny es esetleg nehany kiragadott nyertes tetel "
Akkor a telefontársaság a TV f@szát veri a csalánba, mikor Stohl Bucinak ki kell állnia, meg kell védenie a mundér becsületét és a tisztaságra stb kell hivatkoznia meg közjegyzőhadseregre a szavazatszámok helyességét illetően?

"eleve mihez kezdenenek egy teteles, teljes listaval - most az adatvedelmi aggalyokat is felreteve - : vegighivogatjak egyenkent, h tenyleg mindenki szavazott-e?"
Aki a listán rajta van, azok tuti szavaztak, nem kell végighívni azokat.

"ha pedig elsummantas miatt hianyzik rola, az eppugy nem derulne ki akkor sem)"
A Te gondolatmeneted alapján igazad van, ha a TV nem egyezteti a szavatszámot a telefontársasággal.

Nyílván a kérdésem teoretikusan így hangzik most már: bármely emelt díjas telefonra betelefonáló adatai a szolgáltatás megrendelőinek a tudomására jut-e? Ebből egy példa a VV, de ilyen még csomó más műsor is pl. Napló; szexvonalak is ilyesmik stb. Elveszti-e a telefonszáma titkosságához való jogát az, aki emelt díjas számokat hív (legalábbis a szolgáltatásmegrendelővel szemben) és kvázi így "lemond a titkosságról" a hívó fél?
Szerintem igen, szerinted nem, de bizonytalankodsz már. :-)

Előzmény: Degeczi (350)
Degeczi Creative Commons License 2003.01.03 0 0 350
"behajthatatlan követelés (és a csökkenése) csak időben húzza el a kérdést"
attol a szerzodestol fugg, amit ugysem fogunk megismerni

"szavazatszám és a telefoncégtől befolyt összeg(ek) között szigorú - igazolható, bizonylatolható - összefüggésnek kell lennie"
db-szam is eleg, ami alapjan a TV tarsasag kiallithatja a szamlat (hisz az elleneben fizet a telefonceg)
ha kapnak is teteles listat, szinte kizart, h teljes szamokat
magat a szavazast egyebkent sem a TV bonyolitja, nekik boven eleg a vegeredmeny es esetleg nehany kiragadott nyertes tetel - azok azonositasara pedig mar szamos lehetoseg elhangzott

(eleve mihez kezdenenek egy teteles, teljes listaval - most az adatvedelmi aggalyokat is felreteve - : vegighivogatjak egyenkent, h tenyleg mindenki szavazott-e? ha pedig elsummantas miatt hianyzik rola, az eppugy nem derulne ki akkor sem)

Előzmény: kabar (349)
kabar Creative Commons License 2003.01.03 0 0 349
"ezert a szerzodes (a jatek gazdaja es a telefonceg kozt) erre ki is kot egy nem elhanyagolhato tartalekot, mondjuk 25%-ot, amit nem fognak azonnal kifizetni "
OK. Bennem fel sem merült, hogy a telefonáló-telefontársaság közötti elszámolási vita egy részét a telefontársaság áthárítja a megrendelőre.
De ha ahogy a behajthatatlan követelés egyre inkább behajthatóbbá válik, nyílván a tévétársaság hozzájut a pénzéhez. Nem? Nyilván mellékelnek hozzá hívószámos elszámolást. Nem? Nyílván valamikor vége van az egész ügyletnek. Nem? És akkor minden hívással el kell számolni. Nem? Akár fizet a telefontársaság érte a tévének, akár nem. Nem? Azaz a behajthatatlan követelés (és a csökkenése) csak időben húzza el a kérdést szerintem.

"ertelemszeruen nem "db * ar" osszeg fog beerkezni ".
Nyílván a két fél szerződése rögzíti az árat, ami nyílván nem maga az általunk is ismert hívásonkénti ár, hanem a telefontársaság költségeivel csökkentett. De nekem nem az árra, hanem a db igazolására volt egy teóriám, és azt még nem látom megdöntöttnek.

"megint csak a telefoncegtol befolyt osszeg szamit, nem a kepernyore irt szavazatszam"
És nincs köztük semmilyen kapcsolat?

Azt azért szerintem az eddig leírtakból ki lehet jelenteni (illetve nem tudtál engem meggyőzni), hogy a szavazatszám és a telefoncégtől befolyt összeg(ek) között szigorú - igazolható, bizonylatolható - összefüggésnek kell lennie.
És így nálam a szavazatszám igazolása egy tételes lista kell legyen, nem pedig valamiféle képlet mindenféle vélelmezett arányokkal.
Ha pedig tételes lista, minden titkos és nem titkos telefonáló szerepel szerintem rajta.

Előzmény: Degeczi (348)
Degeczi Creative Commons License 2003.01.03 0 0 348
"mert egy ekkora meretu szavazas egy resze ohatatlanul behajthatatlan koveteles) "
Nna ezt meg értelmezd nekem légyszi! :-))))

nyilvanvalo: a prepaid kartyaktol eltekintve, a szavazas koltsegeit utolag probalja meg behajtani a telefonszolgaltato
ekkora mennyisegnel ez termeszetesen nem minden esetben fog sikerulni, ezert a szerzodes (a jatek gazdaja es a telefonceg kozt) erre ki is kot egy nem elhanyagolhato tartalekot, mondjuk 25%-ot, amit nem fognak azonnal kifizetni
emiatt ertelemszeruen nem "db * ar" osszeg fog beerkezni (mondjuk egyebkent sem, mert a szerzodestol fuggoen csak 50-75%-ot kapnak)

"Mi a néhány százezer? Forint? Telefonhívás?"
Ft, amit egy-egy alkalommal nyerhetne a telefontarsasag, ha a csalna az elszamolasnal, es vmivel kevesebbet vallana be a TV fele

"minden produkció önálló gazdálkodással kell nyereséget produkáljon"
es? akkor az RTL-es producer keresere a telefontarsasag nem lefele, hanem folfele csal - es boldogan fizet tobbet, mint ami jarna? ott, h nyereseges-e a musor v nem, mar megint csak a telefoncegtol befolyt osszeg szamit, nem a kepernyore irt szavazatszam

Előzmény: kabar (336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!