Keresés

Részletes keresés

Nimitra Creative Commons License 2012.07.23 0 0 96

Sziasztok!

 

Érdekelne, hogy használta-e már valaki a swimseal nevű fülcseppet és, ha igen, akkor mik a tapasztalatok?

Előre is köszi!

krampács Creative Commons License 2011.11.22 0 0 95

Szervusztok, jónapot !

Helyettesíthető-e a Coderetta valami másmilyen  tablettával, ami nem vényköteles ?

Pótolja-e valami a codeint ?

Traumin Creative Commons License 2011.11.17 0 0 94

Sziasztok!
Pár éve egyik repülős utam során leszálláskor iszonyatosan feszítő érzést éreztem a fülemben. Ez az érzés messze volt az ilyenkor szokásos "pattogástól", nagyon-nagyon fájdalmas volt, és hasztalan volt minden ásítás, rágózás, és egyéb praktika. A leszállás után még 1-2 napig be is volt dugulva a fülem, alig hallottam valamit, és ezt sehogy nem si tudtam megszüntetni, ez meg si keserítette a nyaralásom elejét, majd hirtelen elmúlt.

Pár hónap múlva újra repülnpm kell, és szeretném elkerülni ezt az élményt... A kérdésem az az, hogy el tudom-e ezt valahogy kerülni?
Van-e köze ennek az erős dugulásnak, feszítő érzésnek, a fülzsírhoz? Lehetséges-e hogy ha túl sok a fülzsír, nehezebben egyenlítődik a nyomás? Javíthat-e a helyzeten a fül-orr-gégeszeten való fülmosás az utazás előtt?
Olvastam az interneten egy füldugóról, ami enyhíti a dugulást, pattogást (Flyfit füldugó). Az interneten olvasott tapasztalatok alapján sokaknak segített, de én kicsit hitetlenkedem. Elvileg segíthet?

Mit javasolnátok, hogy elkerüljem ezt a nagyon kellemetlen élményt?

mona69 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 93

Tudnátok valamilyen természetes gyógymodot fülkürt gyuladásra? SOS

caterina3 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 92

Szia! Sajnos nekem abból, amit írtál, nem egyértelmű, hogy mi lehet a gond. Fülzúgást nagyon sok minden okozhat. Ez a begyulladt dobhártya nekem furcsa, így magában. Nem lehet a hátterében középfülgyulladás?

 

A fülem nekem műtét után zúgott sokáig, nagy sokára múlt csak el. Nagyon kellemetlen volt. A vérkeringéssel volt összefüggésben az orvos szerint.

Előzmény: Rana esculenta. (91)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.24 0 0 91

az általam leírtakkalmkapcsolatban senkinek nincs tapasztalata, véleménye?

Előzmény: Rana esculenta. (85)
caterina3 Creative Commons License 2011.06.24 0 0 90

Akkor az infra valószínűleg beválhat.

Előzmény: renegade (89)
renegade Creative Commons License 2011.06.24 0 0 89

Ez biztosan nem gennyes gyulladás, ugyanis nem fáj, soha nem is fájt, valószínűleg ún. savós gyulladás. Ez nálam sajnos teljesen megszokott, kb. 20 éve lépett fel először. Akkor is kb. 3 hónap volt, mire kitisztult, az orvos csak annyit mondott, hogy melegítsem. Azóta is minden megfázásnál bedugul hosszabb-rövidebb időre, általában csak napokra vagy egy-két hétre.

Előzmény: caterina3 (88)
caterina3 Creative Commons License 2011.06.23 0 0 88

Három hónap nagyon sok, nem biztos, hogy már sergít, de kísérletet tehetnél az infralámpával. Hátha...

 

Ha viszont középfülgyulladás gyanúja áll fönn, ne habozz, százszor inkább a paracentézis, mint a fülműtét. Nekem az sztk-s fülészorvos halogatta (nem merte ő megcsinálni, így utólag visszagondolva), és nagyon súlyos következményei lettek. Ha genny van a középfülben, azt ki kell tisztítani, még mielőtt megtmadná a csontos állományt.

Előzmény: renegade (87)
renegade Creative Commons License 2011.06.23 0 0 87

Megnyugtattál. Ámbár kedden este maradtunk az orrcseppnél és az ACC-nél, remélem, ennél nem is megyünk tovább. (Három hónapja volt egy megfázásom, azóta nem hallok a bal fülemre. Ez nálam megfázás esetén gyakori, de általában csak egy-két hétig tart. Most viszont nem akar elmúlni.)

Előzmény: caterina3 (86)
caterina3 Creative Commons License 2011.06.23 0 0 86

Paracentézist elvileg érzéstelenítéssel kell végezni. De előfordul, hogy elbugázzák az érzéstelenítőt.

Előzmény: renegade (84)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.23 0 0 85

sziasztok, közel egy éve állandó jelleggel zúg a bal fülem - én sokáig a magasvérnyomásnak tudtam be, de nlementem a házidokihoz, hogy mit szól hozzá. Ő azt  mondta hogy ez bizony fölzsírdugó -na itt már nagyon kellemetlenül éreztem magam -és modta, menjek el fül-orr-gégészher.

Vagy egy nagyon jóbarátunk fül-orr-gégész- szakmailkg is elismert és amúgy is bízom benne. De ezt röstelltem...maholap adjuktuns én meg ilyen hülyeséggel zavarjam,...vettem fülzsíroldó sprét -semmit sem ért. aztán tegnap előbb besokkalltam, már a térhallásom is elveszett és a zúgás- morájlás is rémesén idegesített, gy telcsi: kedves.xx mikor tudnék bemenni hozzád? Holnap délelőtt gyere..ment is minden flottul, kérdezte mia panasz- mondtam-restellem- de hallas. megsüketülök a fülzsír miatt és szényenyszemre azért jöttem, hogy kitararítson. Jót nevetett és nekiállt. aztán kérdezte , hogy használtam valami zöld folyadékot is Montam: nem: Kiderült a fülzsir volt a legkevésbé hibás, hanem a dobbhártyám nagyon be van gyulladva és nagyon megvastagodva -valahogy ugy mondta, hogy már befelédomborodik -de lehet ezt rosszul értettem-, írt fel aktil duo-t és fúlcseppet valamint napi 20x orrbefogással erőtejles fújások paattanási, .ésjavavolsta a normafról alkalmazását.Miutána kezelés után elég szarul voltae szédültem és a fülem is fájt elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy ez menniyre veszélyes a későbbiekben a hallásomat illetőan. Na meg persze mondta, hogy ne menjen bele víz.

Persze tudok majd még beszélni vele  -együtt nyaralunk - de ott nem szakmáztatni akarom.

Kösz aki válaszol.

 

renegade Creative Commons License 2011.06.18 0 0 84

A felszúrás érzéstelenítés nélkül zajlik? Egyszerűen csak belevágnak a dobhártyába, te meg szorítsd össze a fogad?

caterina3 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 83

Ha váladék lenne a középfüledben, szerintem éreznéd, fájna.

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.30 0 0 82
A nátha ráment a bal fülemre, hatalmasan zúg. A doktor középfülgyúlladást állapított meg irt augmentin duot azt mondta 5 nap alatt letisztul. Jelenleg nem fáj, de nem is folyik belőle váladék.hogy fog letisztulni ? Aggódom mert ha nem tisztul le, meg kell operálni !
caterina3 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 81

Jaj, most nézem, hogy ez januári beírás. Sajnálom, hogy nem olvastam előbb. Remélem, megúsztad a dolgot.

Előzmény: Pricsu (78)
caterina3 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 80

Ha lötyög valami a füledben, az gyanús, hogy középfülgyulladás. Ne hagyd, hogy félrekezeljenek, mert nagy baj lehet, én így jártam pár éve, a dilettáns orvosok miatt végül is meg kellett operálni a fülem.

 

Ha valóban váladék van a középfüledben, haladéktalanul paracentézist KELL csinálni (ez, amit a népnyelv "felszúrásnak" nevez), és párhuzamosan antibiotikumkúrát kell kapnod. Ez a minimum.

Előzmény: Pricsu (78)
Pricsu Creative Commons License 2011.01.26 0 0 78

Sziasztok.

Én még nem jártam itt, most vagyok először ezen a fórumon.

Kb 1 hónapja, de lehet hogy több is, bórzasztóan fáj a fejem. Most 24-én lementem az orvoshoz, és adott egy csomó helyre beutalót. Az orr fül gégészeten azt mondták minden rendbe van. A röngenbe azt mondták van egy csúnya jobb oldali elzáródásom. Azonnal visszamentem az orr fül gégészetre, és teljessen meglepődött a doktornő.

Kaptam 1g-os Augmentin DUO tablettát, és BIOPAROX orr sprayt. Fájdalom csillapítónak pedig Tramadolort 50 mg-ost.Folyamatossan lámpázok, inhalálok, de semmi nem jön az orromból a véremen kívűl. Lötyög a fülemben is valami, de semmi nem jön belőle. Miért nem szakad fel? Hány nap után hatnak a gyógyszerek? Tudna nekem valaki segíteni? Előre is nagyon köszönöm.

ovics Creative Commons License 2010.05.30 0 0 77
A férjem már nem horkol.Hasznos volt a műtét. :-)))
berku Creative Commons License 2010.05.26 0 0 76
De még aktuális, köszönöm a választ. Ezt a Szigony utcai intézményt nem ismerem. A gyereknek szájlégzése van, ennek okát kéne kideríteni, de még nem szántam rá magam, de őszig el kellene intézni.
Előzmény: Hencsosz0826 (75)
Hencsosz0826 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 75
ja az egy hónappal ezelötti kérdés volt :D akkor remélem már nem aktuális :D:D:Düdv...
Hencsosz0826 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 74
Szia berku!!




Tudtok-e ajánlani jó gyermek orr-fül gégészt, lehetőleg a Heim Pálban, esetleg a Tűzoltó utcai klinikán? kérdésedre válaszolva a Heim Pálba nem tudok jó fül orr gégészt de a Klinikáknál a szigony utcába van a általános orvostudományi kar fül orr gégészeti osztálya nagyon jó orvosokkal.Az én dokim Dr.Tóth Krisztina adjunktus főorvos aszzony. A legjobb :D
Előzmény: berku (72)
Krisztya Creative Commons License 2010.05.13 0 0 73
Sziasztok!Kriszta vagyok,és ma jöttem ki a kórházból!Orrpolip+orrsövény műtétem volt,érzéstelenítéssel csinálták.Azért örülök ,hogy elolvastam pár hozzászólást,mert legalább fel voltam rá készülve mi miután következik.Nekem a legrosszabb érzés a műtét alatt az iszonyú torok+szájszárasság volt.Na meg az érzéstelenítő gézpamacs,amiből csorgott a torkomba a lé.De mindent egybevéve nem volt nagyon gáz.Úgyhogy most már jó minden,csak még egy kis pihi.Aki most vág bele a műtétbe,ne féljen mert nincs semmi fájdalom!!!Én is be voltam ijedve,de úgy mentem be,hogy az olvasottak alapján,megnyugodva vártam a pillanatot.Elsőként műtöttek,reggel fél kilenckor kezdték,9-kor hoztak ki.Na röviden ennyi.Üdvözlök mindenkit
berku Creative Commons License 2010.04.29 0 0 72

Sziasztok!

 

Tudtok-e ajánlani jó gyermek orr-fül gégészt, lehetőleg a Heim Pálban, esetleg a Tűzoltó utcai klinikán?

A gyerek nem lélgzik az orrán (csak szájon át) ennek okát szeretnénk kideríteni, de olyan orvossal, aki lejhetőleg nem esik neki rögtön a szikével, csak ha az valóban szükséges.

emíliagy Creative Commons License 2010.04.16 0 0 71
az előző hozzászóláshoz (parotitisz) a válaszokat email címre kérném:
gyorfek@gmail.com köszönöm
emíliagy Creative Commons License 2010.04.16 0 0 70
szeretném megkérdezni, hogy volt/van valakinek krónikus parotitisz (fültőmirigy) gyulladása, mik a tapasztalatai, és ha esetleg ki is vették a parotitiszét, akkor miért, és mi volt a műtéttel a tapasztalata, hogy van utána? engem most küldtek citológiai vizsgálatra, mert 17 megnagyobbodott, akkor a citológi negatív volt, most megint begyulladt többször is.
ovics Creative Commons License 2010.03.30 0 0 69
Múlt héten megműtötték a férjemet a Bajcsyban.FESS műtét volt,reménykedve várjuk,hogy abbamarad a horkolása.
aga28 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 68

Szia gbela7!

Tudok ajánlani egy nagyon jó fül-orr-gégészt, aki az én számomra nagyon szimpatikus volt! Budapesten van magánrendelése is. Mindenkinek ajánlom! Ezen a weboldalon találsz róla több infót: www.fulorrgegeszet.eu  Remélem segítettem!

Előzmény: gbela7 (65)
ovics Creative Commons License 2010.02.14 0 0 67
A férjem is iszonyú hangosan horkolt,alig aludtunk Tőle.Elzavartam orr-fül-gégészhez,aki csináltatott CT-t,polipoid képletek voltak az orrában,ami szükiti a légutakat.Ráadásul légzési apnoe-ja is volt.Kapott Nasorex szteroidos orr spray-t és Refluxon tablettát,ezzel egyidejüleg javasolták a Fess mütétet.
Spray + Refluxon.....................már szinte alig hallhatóan horkol,szinte szuszog és nincs légzéskimaradása.

Kedden megy az ÁEK-ba megbeszélni a mütétet.A fekvő osztály a 2-es telephelyen van,a MÁV Podmaniczky utcában.(Eddig csak az 1-esen kezeltek bennünket)
Férjemnek a gyerekkori mandulaműtétje óta semmilyen más műtéte nem volt és most kicsit parázik.Férfiből van..............

Tudtok erről valamit?Milyenek a szobák,a műtő mennyire felszerelt?
Előzmény: gbela7 (65)
eternalflame Creative Commons License 2010.01.26 0 0 66
Szia gbela7, a jelenlegi szabályok szerint beutaló nélkül bármelyik fül-orr-gégészeti szakrendelésre elmehetsz, de van ahol már az előjegyzéses rendszert részesítik előnyben. Budapesten sok helyre el tudsz menni, kórházi szakrendelésre csak az adott területileg illetékesben tudnak beutaló nélkül fogadni. Remélem, tudtam válaszolni a kérdésedre.


üdv


eternalflame
Előzmény: gbela7 (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!