Keresés

Részletes keresés

mika waltari Creative Commons License 2000.11.29 0 0 111
Maximálisan egyetértek, az szavazzon aki itt él, könnyű Amerikából okoskodni.
Előzmény: HitetlenTamaska (110)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2000.11.29 0 0 110
Ez megint egy olyan topic, amit teljesen felesleges volt inditani.

1. A szavazati jog alpvetöen egy csoport adókból befizetett javainak redisztribuciójára irányuló döntések meghozatalához szükséges delegálátusok kiválásztására jött létre.

2. Ahogy a döntéshozók egyre szélsebb legiszlativ jogkört kaptak, ugy nött az igény az általános választójog felé.

Mindebböl, következik, hogy azok a formális állampolgárok, akik adót életviteli helyzetük miatt más orszgokban fizetnek és élet/ érdek viszonyaik centrumában más országok állnak, kötelezettségeikkel arányos mertekben ott gyakorolják jogaikat.

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.29 0 0 109
A Magyarorszagrol nyugatra szarmazottak a kovetkezokeppen oszlanak meg:

- 1800,000 nemetajku akiket 1947-ben eroszakosan kitelepitettek
Nyugatnemetorszagba, ezek szetszorodtak, es joreszt elveszitettek magyar
identitasukat

- 220,000 zsido akik onkent hagytak el az orszagot 1945 es 1952 kozott
(forrasok: Gilbert Atlas of the Holocaust, az 1949-es nepszamlalas es a
Jewish Yearbook). Ezek, pontosabban utodaik kb 2/3-a New York kornyeken,
Chicago kornyeken es LA kornyeken el, osszetartanak es fontosnak tartjak a
magyar (is) voltukat. Ez a csoport az amelyik azt allitja hogy az USA-ban
1.57 millio magyar el. Ennek alapja az a teny, hogy az 1990-es census szerint
ennyi olyan USA lakos volt, aki osei kozott atlagosan harom masik kozott a
magyar osoket is felsorolt. (az uj meg nem jott ki a valasztasok miatt;
forras Statistical Atlas of the US)

- becsulten 200,000 egyeb kivandorlo, akik elszortan elnek szerte a
nagyvilagban. Osszetartasukra jellemzo, hogy iden Trianonban tuntest
szerveztek es a rendorok szama meghaladta a tuntetok szamat. Mas peldakent a
Magyarok Vilagszovetsegenek az USA-ban 300 koruli tagja volt a nyarelji
valasztasok elott, ezek 120 (?) egyeni csoportba szervezodtek.

Szavazati jogot a Magyarországon kívüli magyaroknak is!

Beka Creative Commons License 1999.03.15 0 0 108
Tökéletesen egyetértek azzal, hogy csak a hazafiak vennék a fáradtságot, hogy elmenjenek szavazni.
Mint talán tudjátok, Románia (és valószínüleg bármely más ország Magyarország kivételével) megengedi állampolgárainak a külföldön való szavazást.
A legutóbbi romániai választásokon igy gyültünk össze egy páran svédországi magyar fiatalok, az RMDSz-re szavazni. Kb 700km-t tettünk meg Stockholmig, de meg kell mondani stockholmi barátaink nem jöttek el velünk a követségre. Öket nem érdekelte a dolog...
Előzmény: Geyza (107)
Geyza Creative Commons License 1999.03.12 0 0 107
Kedves Beka, kedves Ingázó!

Teljesen egyet értek azzal, hogy a külföldön élő magyarok (itt persze csak a magyar állampolgárokat értem ezen, hisz egyebet, mint pl. a magyar származást, jogilag nem lehet értelmezni) is kaphassanak szavazati jogot. Érveim:
1. Ezt sok más országban (pl. Németország, arab országok, stb.) megengedik.
2. Ezáltal erősíteni lehetne a külföldi magyarok Magyarországhoz való kötődését, ami egyrészt emberileg lenne jó, másrészt a gazdasági és egyéb kapcsolatok szempontjából is.
3. Aki Svédországban, Ausztráliában, stb. magyarnak tartja magát, fenntartja ezt a kultúrát és veszi a fáradságot, hogy elmenjen szavazni, feltehetőleg nagyobb hazafi, mint az itt élők 90%-a.
4. Az adózás nem szempont. Valaki már említette, hogy a munkanélküliek, stb. is szavazhatnak, éspedig teljesen jogos módon.
5. Ennek az égvilágon semmi "veszélye" sem lenne, hiszen az érintett kör olyan kicsi, hogy érdemben nem változtatnák meg a választások eredményét.

Végül még valamit: Kedves Beka, sajnos sokszor tapasztalni (főleg bunkó körökben) a külföldön élő magyarokkal szembeni irígységet, ellenszenvet. Mintha nem lenne mindenkinek joga azt az életet választani, ami neki a legelőnyösebb - ha ezzel nem árt senkinek.
Márpedig kinek ártott mondjuk az a magyar ember, aki pl. 56-ban felismerte, hogy itt nem nő fű a vállalkozó szellemű, ambíciózus emberek számára, kiment valahova nyugatra és ott pl. sikeres üzletember lett?
Nálunk úgyse lehetett volna.
Nekünk nem ártott, az emberiségnek és saját magának pedig jót tett.
Én és szüleim is itt éltünk, de ez se nem érdem, se nem bűn, mindenkinek joga van meghatározni a saját életútját. (Aki mást mond, abban valószínűleg a dicsőséges kommunizmus eszméi munkálnak a "disszidensekkel" kapcsolatban.)

Én csak jót remélek attól, ha a külföldi magyarok erősebben kötődnek az óhazához.
Ne hagyjátok magatokat!

Imre bacsi Creative Commons License 1999.03.12 0 0 106
Kedves Ingazó!
Engem provokáltak s a feltett provokatív jellegű kérdésekre igyekezetem válaszolni. Ami viszont megállapításaidat illeti véleményem a következő:
Nem hiszem, hogy teljesen rossz ill. megalapozatlan lenne álláspontom.
1./ Magadból indulsz ki, mert te internetezel. Gondolod, hogy ez általánosan jellemző valamennyi magyar származású külföldi állampolgárra?
2./Nos, ha nem érdekelné a magyar származású külföldi állampolgárokat az edzőmérkőzés (azaz a választási küzdelem), ha nem olvassákés/vagy nem értik a sajtót - közbevetve, akkor hogy értenék az internetet? -, akkor mi a fészkes fenének és főként kire, milyen pártra szavaznának? Csak úgy l'art pour l'art?
3./ Túl becsülöd azt, hogy a lakosság fele ideológiára szavaz! Az eddig választások 1990-ben és az azután következők az inkább "még nem voltak, hátha jobbak lesznek" elvre épültek. Hát ez ideológia...? Vagy egyes pártvezérek demagógiáját nevezzük ideológiának...? Másfelől külföldön két dolgot tudnak megkülönböztetni a magyar származású külföldi állampolgárok: vörös és nemzeti színű. Ugye azért azt elsimered, hogy ennél bonyolultabb a helyzet? A szavazás tehát eléggé egysikú lenne: minden jó, ami nem vörös! S mi egyáltalán a vörös: az MSZP, SZDSZ? Hiszen pl. az MDF Pozsgay-t felmagasztalta, de a mai kormánypártokban is vannak "rózsaszinűek".
Hogy tudják tehát megmondani, hogy ki legyen a középcsatár, ha
a./ nem ismerik az egyéni jelölteket és
nem ismerik a pártok programjait (el is felejtettem a listás szavazási elemet!), mert nem is olvasnak újságot, s ha olvasnak, akkor sem értik
c./ s ha a szin választank, akkor is konnyen melléhúznak?
Inkább az mondható, hogy egyes olyan pártok, amelyek alig tudnak hitelt szerezni még/már a magyar választók körében, azok a nagy népi-nemzeti kokárdás árvalányhajas imázsban szeretnék erősiteni poziciójukat a tájékoztalan a magyar származású, külföldi állmapolgárok voksaival.
Imre bácsi
Előzmény: Ingázó (84)
pancho Creative Commons License 1999.03.12 0 0 105
Kedves Ingázó!
Nem hülyéztelek le. Ha elolvasod még egyszer, te is észreveheted. (Valóban azt írtam zárójelben, hogy hülyeségeket írsz, de ez nem azonos azzal, hogy hülye vagy, csak annyit tesz, hogy rosszak az információid. Bocs, nem volt és nincs is szándékomban megsérteni.)
Azt hiszem - lehet, hogy nem így van -, azt is rosszul tudod, hogy szavazhatsz itthon (a magyar állampolgárság nem elég). Ahhoz ugyanis az kell, hogy legyen itt állandó lakhelyed, ahol nyilvántartásba vagy véve, és csak ott szavazhatsz, illetve kérheted, hogy az ideiglenes lakhelyeden szavazz. Ez velem is előfordult, pedig pár - nem összefüggő - hónapot kivéve születésemtől ebben az országban élek.
Töfröcsó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 104
Magyar adóterhet minden külhonba szakadt hazánkfiának...cserébe kaphatnak szavazati jogot. ;-(')
Ingázó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 103
Kedves Alamos Guydos !
Hát sajnos magamra maradtam...Azért még annyit hozzátennék, hogy az én gyermekeim tökéletesen beszélik anyanyelvüket, bár nem jártak iskolába otthon. Népitáncolnak és magyar cserkészek. Írnak, olvasnak. ( Idekint érettségiztek magyar nyelvbôl) Csak magyarul beszélünk a családon belül és ez sem a mi ( szülôk) munkánkban, sem az Ô tanulásukban nem okozott törést. Mindketten egyetemisták..
Sziasztok
Előzmény: Alamos Guydos (102)
Alamos Guydos Creative Commons License 1999.03.12 0 0 102
Kedves Ingazo!
Egyebkent Horn Gyulara visszaterve lehet,hogy kettos vagy harmas allampolgar de itthon elt es iidehaza is el szemben veled aki bar magyar megis Ausztraliaban el. nem kerdem,hogy miert de ha ott el akkor miert akar beleszolni az itteni dolgokba.
A diakokrol annyit ,hogy en is voltam kulfoldon de nekem haza kellett mennem amikor lejart az osztondij tehat ez esetben amit odaki valaszthattam volna annak 1 de max. harom even belul ihattam volna a levet nem pedig majd ha nyugdijba megyek cimszo.
Ingázó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 101
Kedves Azfix!
Ha hibázom az írásban az az idôeltolódás miatt van...
Szóval: a felvetésed egy fikció. A tényleges helyzet az, hogy ha akarjátok ha nem :-) nekem jogom van szavazni. Ha begurulok akkor csakazértis szavazni fogok. :-)
Tényleg! Ne értsetek félre. Diplomaták, diákok és itt kontraktban dolgozó magyar állampolgárok egy része is panaszkodott nekem emiatt.
Mit gondoltok mi lesz az europai unióban? Magyar lesz a második nyelv, mindenki 3-4 nyelvet fog beszélni és szerte-szana fog dolgozni Európában. Ebben az esetben a nyugat-európában dolgozó 3-4 millió magyar állampolgár csak akkor szavazhat majd, ha hazamegy? a hazánkban dolgozó román-bolgár lakosság szavazhat a magyar választásokon, mert itt él és dolgozik-adózik? Ez megérne egy topikot igazán...
Előzmény: azfix (100)
azfix Creative Commons License 1999.03.12 0 0 100
Kedves Ingázó!
Tekintettel arra amit Nekem találtál írni, talán joggal várom válaszod (_én_ válaszoltam):
Előzmény: azfix (90)
Todd Creative Commons License 1999.03.12 0 0 99
Kedves Ingazo,
azt hiszem, Teged nem hulyezett le senki, csak vannak olyanok (szep szammal), akiknek velemenye nem egyezik a Tieddel. Udv.
Előzmény: Ingázó (95)
Alamos Guydos Creative Commons License 1999.03.12 0 0 98
Kedves Ingazo!
Panchonak tokeletesen igaza van. Haza akar telepulni? Udvozoljuk. Amint itthon el vegig ugyhogy mindent hatra hagyott maris szavazhat. Az evenkenti ket harom havi hazaruccanas nem jelent egyet azzal aki itthon el. abbol a penzbol amit itthon keres.Mert ugye azt nem tagadja,hogy odakinn nem egyagalba esnek a keresetek az itthoniakkal. Egyebkent nagyon szep dolog a magyarsag tudat apolasa kulfoldon eloknel. Ezt nem is ketlem. De addig amig valaki nyugodtan elhuzhatja a csikot vissza kulfoldre a kettos utlevelevel ha idehaza szar van mi meg akik itt elunk isszuk a levet a valasztott politikai dolognak addig nincs ertelme arrol vitazni,hogy legyen e a kulfoldon hosszabb ideig allandoan eloknek- nem diak nem diplomata es egyeb- beleszolasi joga az itthon elokebe..
Itt most nem a kulfoldi magyarok ellen valo ellenerzesrol van szo. nekem is vannak ismeroseim akik tavol elnek es tisztelem oket. De ismet csak a hasonlat jut eszembe: mas farkat konnyu csalanveresre hasznalni.
Todd Creative Commons License 1999.03.12 0 0 97
Kedves Ingazo!
Nem akartam beleszolni a vitaba, de nem tudom megallni, hogy el ne mondjam a velemenyem. Bocs.
Szoval. Azt irod, hogy 20 evig itthon dolgoztal. De utana kimentel Ausztraliaba, es valamiert nem jottel vissza. Nyilvan azert, mert ott jobbak az eletkorulmenyek, magasabb az eletszinvonal, jobban el tudod tartani a csaladod. Ezzel nincs is semmi bajom, mindenki szabadon donthesse el, hol akar elni. De: Te Ausztraliaban elsz, igy Rad az ottani torvenyek vonatkoznak. Az, hogy Magyarorszagon melyik part alakithat kormanyt, s hogy a kormany milyen intezkedeseket hoz, az a Te eletedet kozvetlenul nem befolyasolja. Te attol ugyanolyan eletszinvonalon fogsz elni odakinn, es Teged nem erintenek sajat borodon a valtozasok.
S hogy nyugdijas korodban haza akarsz jonni? Szeretettel latunk. S akkor, amikor mar itthon elsz, legyen beleszolasi jogod abba, hogy kik iranyitsak az orszagot, s vele kozvetve a Te eleted is. De addig ne Te dontsd el tobb, mint 10000 kilometerrol, hogy nekunk mi a jo - itt, Magyarorszagon.
Ingázó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 96
topic off
Bocsi! Az elôzôbôl vegyétek ki a "Gyakorolja is ezt a szokását" ,mert az elôzô mondatot kitöröltem és így ez is értelmetlen.
topic on
Előzmény: Ingázó (95)
Ingázó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 95
Kedves Pancho!
Köszönöm kedves soraidat... Miért veszed ki a cigányokat? ôk nem szavaznak? Gyakorolja is ezt a szokását? Tényleg 95%-a a lakosságnak érti az újságírók nyelvezetét? Esetleg a köznyelvet, de nem a politikai, jogi mondatszerkezeteket.
Más! Tévedsz, mert én akkor szavazok, amikor akarok. Feltéve persze, hogy a szavazás ideje alatt Magyarországon tartozkodom, de nem kell ehhez hazatelepülnöm. Két héten belül vszem mindkét útlevelemet és hazalátogatok két hónapra. Kár, hogy nincs szavazás...De a kérdésem az továbbra is, hogy miért nem gyakorolhatom ezt a jogomat külföldön is?
És nem csak én, hanem a külföldön tanuló diákok. diplomaták stb. Azért írom ezt le minden egyes alkalommal, mert szeretném tudni, hogy ôk mit vétettek, hogy nem szavazhatnak.
Látod Béka! Én is le lettem hülyézve semmi perc alatt..
Előzmény: pancho (94)
pancho Creative Commons License 1999.03.12 0 0 94
Bocs, az utolsó 2 sor még Ingázóhoz menne.
pancho Creative Commons License 1999.03.12 0 0 93
Kedves Ingázó!
1999-03-11 16:17:25
Sajnos, nem Imre bácsi fejtegetése rossz, hanem a tiéd téves. (Mondhatnám azt: hülyeségeket írsz.)
A Magyarországon élő felnőtt magyarok többsége (cigány etnikumot most - elnézést tőlük, de nem járnak iskolába - ne számoljuk), úgy 95% nincs bajban az újságok szövegének értelmezésével, nem ír és olvas nehezen, és a helyesírással sincsnek sokkal nagyobb problémái, mint mondjuk neked (a hozzászólásaidat tekintve, pl. ezt a mondatot: "Vagyis a kormány eredménye abszolút nem befolyásolak szavazásának kimenetelét").
Beka:
Akik azt mondták, hogy ne szólj bele a Politika rovatba, azokkal ne törődj, ideges hülyék mindenhol vannak.
Azt mondod, haza szeretnél települni. Üdvözlünk! Ha már itthon vagy, szavazhatsz is. Úgy értem, ha már Magyarországon élsz.
Amúgy a 20 év ugyan jogosít nyugdíjra, de csak 50%-osra. Azzal bizony nem sokra mennél.
Ingázó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 92
Kedves Alamos Guydos !
Irod: " Mert ugye a kinnn tanulo diak az itthoni allam szamara gyujti
tudasat s ha lejar az osztondija hazajohet. "
Akkor ez a tisztességes, magyar, felnôttkorú hazájának hasznos fiatal miért nem szavazhat? Ott ahol gyűjti a szavazatait.
Más. Most tudtam meg Tôled, hogy Ausztrália nem "nagy demokrácia".
Magyarország sem az, mert itt is élnek kettôs-hármas állampolgárok.
Tényleg! Úgy tudom Horn is kettôs ( hármas?) állampolgár. Nem is volt mezei, hanem miniszterelnök. Ellenben amerikával és a" nagy demokráciákkal". Mert ott ezt tényleg nem lehet megcsinálni..
Előzmény: Alamos Guydos (91)
Alamos Guydos Creative Commons License 1999.03.12 0 0 91
Tisztelt Ingazo!
Kerdesere csak azt a valaszt adnam en is ami Azfix mar megtett. Ne hasonlitsuk a kulfoldon egy-ket evig tanulo diakokat azokhoz akik evtizedekig kulfoldon elnek. Mert ugye a kinnn tanulo diak az itthoni allam szamara gyujti tudasat s ha lejar az osztondija hazajohet.
Az allampolgarsagrol pedig annyit,hogy Kanadaban vagy Amerikaban nincs kettos allampolgar mert azt ott nem nezik jo szemmel. Ugyhogy ha kinn el valaki dontson vagy magyar allampolgar es hazajon vagy el mint tisztes kanadai illetve amerikai allampolgar. Aztan majd ha vegleg hazajott benyujthatja itthon allampolgarsag iranti igenyet , leadva az ottanit es elhet idehaza mint tisztes magyar allampolgar. Ez a nagy demokraciakban igy megy.
Előzmény: Ingázó (86)
azfix Creative Commons License 1999.03.12 0 0 90
Tudom, hogy nem gyakorlatilag a megkülömböztetés nem lehetséges, de nekem így tetszene:
1) megjegyzés: a diák még nem dolgozik, a diplomata viszont a magyar állam alkalmazottja. A külföldön tanulmányútra ment tanárokkal, kutatókkal együtt a diákok hazájuk javára fejlesztik képességüket.
2) Természetesen kivételt képezhetnek mindazok, akiket Magyarországon bejegyzett vállalat, vagy intézmény küldött ki külföldi munkavégzés, kutatómunka, tanulmányok,... céljára.
3) Kibicnek csakis azokat tekintem, akiknek nincs szándékukban hazajönni, mert megtalálták odakint számításukat, és családjuk is odakinn él, esetleg kettős állampolgárságúak.
Vannak ilyen életszemléletű rokonaim, gyermekeik alig gagyognak magyarul és ez szándékos: nehogy véletlenül kiejtéssel beszéljék a helybeli _anyanyelvüket_.
4) Ellenben minden tiszteletbeli állampolgárunknak a jogot, hogy szavazzon idehaza, mindazoknak, akik Magyarországért külföldön végzett tevékenységükkel ezt a jogot kiérdemelték.
azfix
Előzmény: Ingázó (88)
Beka Creative Commons License 1999.03.12 0 0 89
Mint svédországi magyarnak, semmi igényem nincs a szavazójogot illetöen. Nekünk az Anyaország mindig ugyanaz, attól függetlenül, hogy éppen melyik párt szipolyozza.
De rosszúl vagyok attól, hogy mekkora a gyülölet a külföldre rekedt magyarok iránt. Azokat pedig, akik felszólitottak, hogy ne pofázzak bele a Politika topicjaiba, mert idegen vagyok, sötét állatoknak tartom.

Követelem a hozzászólási jogot a külföldön élö magyarság számára!

Ingázó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 88
Kedves Azfix!
Ciklusba estél?
Megtagadnád a szavazati jogot a hazád diplomatáitól, külföldön tanuló , doktoráló egyetemistáktól, külföldön dolgozó, tapasztalatot, nyelvet tanuló polgártársaidtól?
Előzmény: azfix (87)
azfix Creative Commons License 1999.03.12 0 0 87
Az szavazzon, aki itthon adózik. Kibicnek...
Ingázó Creative Commons License 1999.03.12 0 0 86
Kedves Alamos Guydos !
Mert ismerem a helyi viszonyokat. Mert ledolgoztam és adóztam húsz évet otthon, amivel ha jól tudom nyugdíjra jogosulok... Mert gyakran járok haza ( ha lehet évente hónapokat, mint két hét múlva megint). Mert nem mindegy annak, aki külföldön élve magyarnak tartja magát és gyerekeit is magyarnak neveli, hogy merre tart hazája.
Mert haza akarok települni nyugdías koromra (kéretik nem mosolyogni, mert az még odább van)
offtopic: ( ahhoz képest, hogy mert-el nem kezdünk mondatot :-) ontopic:
Kedves Alamos!
Feltenné ezt a kérdést a külföldön munkájukat végzô, vagy tanuló diákoknak is? Egyébként miért van szavazati lehetôsége a fejlett és kevésbé fejlett országoknak?
Végül azt is válaszolhatnám, hogy ha már jogom van miért ne?
A jogot pedig (lásd fenn) az állampolgároknak adják ( vagy megtagadják tôle)
Hadd kérdezzek én újra ( csak ezt teszem, de eddig még válasz nem kaptam csak viszontkérdést). Minek alapján tagadná meg az állampolgári jogát az állampolgártól?
Előzmény: Alamos Guydos (85)
Alamos Guydos Creative Commons License 1999.03.12 0 0 85
Kedves Ingazo!
Lenne egy tisztelteljes kerdesem. Miert akar szavazni mint magyar allampolgar ha ugy is ausztraliaban el? Ha nem jon haza,hogy itt eljen akkor mire jo ez a ceco? Arra,hogy buszken elegtetelt vegyek a hazamon,hogy en buszke magyar voltam de ausztraliaban elek es ott volt megelhetesem ezert?Most hogy lesz ra lehetoseg csak azert is szavazok. Van valami ertelmes indok a dologban?
Előzmény: Ingázó (79)
Ingázó Creative Commons License 1999.03.11 0 0 84
Kedves Imre Bácsi!
Rossz!
1. Manapság az internet korában mindenrôl kaphatsz információt és mindenrôl értesülhetsz.
2. Nem körzeti választásokról, hanem a nagy össznépi parlamenti választásokról van szó.
3.Magyarországon a lakosok nagy hányada nem tudja értelmezni az újságok szövegét. Magyarul nehezen ír és olvas. ( más országokban is ez a helyzet. Ausztráliában ez a % megközelíti az 50-et.) Mégis szavazhatnak. Az edzômérkôzés meg nem is érdekli ôket.
4. A lakosok fele ideológia szerint szavaz. Vagyis a kormány eredménye abszolút nem befolyásolak szavazásának kimenetelét. ( van kalap a fején vagy nincs?)
5.A kettôs állampolgárok nagy része nem foglalkozik a hazai politikával és nem is akar szavazni. A jelenlegi rendszer azokat bünteti, akik meg akarják tartani magyarságukat és esetleg a hazatelepülésen gondolkoznak. ( persze nyugdíjkorhatárban.)
Előzmény: Imre bacsi (82)
Imre bacsi Creative Commons License 1999.03.10 0 0 83
Bocsánat, elfelejtettem az 5.-ik kérdésre válaszolni. Tehát: a munkanélküliség nem kizáró tényező a magyar jogszabályok szerint a szavazóképesség szempontjából.
Imre bácsi
Előzmény: alfalfa58 (78)
Imre bacsi Creative Commons License 1999.03.10 0 0 82
A "személyes megtámadtatás jogán" válaszaim:
1., 2., és 3.: Mind magyar állampolgárok s gondolom, hogy magyarországi lakóhellyel rendelkeznek. Itt élnek, tehát feltehetőleg ismerik a hazai (lakókörzeti) viszonyokat, tehát mérlegelni tudnak, hogy kire adják voksukat. De ha ntán-tán nincs is ilyen ismeretük, legalább a plakátok láttán meg tudják ítélni, hogy jaj, de jóképű az illető férfiú, vagy jaj, de tűzrőlpattant menyecske a jelölt, vagy éppen ellenkezőleg. Nos, külhonban még ennyi ismeret sincs! (Kicsit olyan ez, mintha te akarnál tanácsot adni, hogy ki játszon a hétvégi fordulóban a A Braunschweig kezdőcsapatában, hiszen még az edzést sem láttad! Nos a külföldön élő magyarok legalűább annyira ismerik a hazai viszonyokat, mint a Braunschweig játékosanyagát ismerjük néhányan.(Hogy meg ne sértselek!)
4., Arra nem tudok válaszolni, hogy Svájc miért határozott úgy, ahogy határozott. Én viszont kifejezetten nem szertném, ha pályán kívülről kiabálnának be, hogy ki legyen a középcsatár.
Imre bácsi

Előzmény: alfalfa58 (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!