Szerintem is kb. izzadtságszagú kis petróleum beütéssel. Olvastam egyszer, hogy ez genetikus -- az emberek nagy kisebbsége, valami 40%, kiérez egy olyan kellemetlen szagú vegyületet belőle, amit a többség orra nem regisztrál. Ugyanez van a korianderzölddel és annál is kb. 60-40 az arány.
Utóbbival nekem semmi bajom, csak a szarvasgombával, így mondhatom, hogy sokat spóroltam :)
Szerintem kellemetlen szaga és íze van. Kint sokszor belefutottam "valamibe" ami nem ízlett. Aztán egyszer kifejezetten és leírtan szarvasgombás volt az étel és akkor rájöttem, hogy hoppá én a szarvasgombát nem szeretem.
Nálam, ha pirítós lágytojással - általában Kallánál ez a reggelim része -, akkor natúr pirítós hasábok, porcelán pohárba darab vaj, bele 3 lágytojás, só bors, és ha éppen van kéznél, akkor szarvasgomba forgácsok... (a 'Merjünk hedonisták lenni' fejezetből)
De, azt lehet, sajtot vagy sajtkrémet szoktam is néha. Tojást, felvágottat, húsfélét is lehet, de ezeket nem kívánom reggel, inkább vacsorára. A pirítóst nagyon szeretem, és jókl is esik reggelire.
Én szeretem, készítem is olykor, de reggelire én sem választanám.
Tulajdonképpen szinte mindig ugyanazt reggelizem: tk. pirítóst ír vajjal és madulatejes kávét 🙂 Néha teszek a pirítósra cukormentes házi lekvárt. A méz, az nagyon hiányzik, azt régebben heti többször is ettem reggelire...
Na igen. Szoktam amúgy "mexikói" salátát is, abban van kukorica, viszont nincs alma. És van benne zöld ceruzabab, jalapeno és pici hagyma. Ez még annak sem jó 😆
Férjem munkahelyén fogadás volt, ahol is nem igazán fogyott a franciasaláta (nem csodálom, nem sikerült valami jól), így hozott belőle egy jókora adagot. Mentségére szóljon, nem evett belőle előtte 😁 Feljavítottam, és bár én sosem vetemednék arra, hogy kukoricát tegyek bele, egészen ehető lett. Ma ehhez készült egy kis rántott ponty.
Paradicsomos, fokhagymás, egyéb olaszos fűszeres. Annak a bizonyos tejszínesnek indult volna, de eltévelyedtem. :) Az máskor lesz. És volt maradék rántottkaraj még. A forrólevegős fritőzben teljesen jól frissíthető, szerintem.
Végre valaki, aki tudja, hogy a rántott csirkecombfilé jó főzelékkel, ezt sokan kétségbe vonják. Bár szerintem a zöldbabbal az igazi, ami merészebben fokhagymázható-ecetezhető, így összetettebb íz a zöldborsónál.
A fasírtgolyók szerintem legjobban a zöldborsófőzelékhez, az egybefasírt a krumplifőzelékhez megy. A fasírtgolyók tényleg nem rosszak tökhöz sem, de annak van egy speciális bája, amikor a tökfézelék és pörkölt kétféle leve keveredik.
A bundás kenyér viszont nem feltét, hanem önálló vacsora vagy vasárnap reggeli. A spenót halrudacskával a legjobb, ezeknek egy fán kellene nőniük, de a tükörtojás + krumplikrokett szoros második :)