Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 12 órája 0 1 63160

Szerintem is kb. izzadtságszagú kis petróleum beütéssel. Olvastam egyszer, hogy ez genetikus -- az emberek nagy kisebbsége, valami 40%, kiérez egy olyan kellemetlen szagú vegyületet belőle, amit a többség orra nem regisztrál. Ugyanez van a korianderzölddel és annál is kb. 60-40 az arány.

 

Utóbbival nekem semmi bajom, csak a szarvasgombával, így mondhatom, hogy sokat spóroltam :)

 

 

Előzmény: Boszorka (63158)
Boszorka Creative Commons License 13 órája 0 0 63158

Szerintem kellemetlen szaga és íze van. Kint sokszor belefutottam "valamibe" ami nem ízlett. Aztán egyszer kifejezetten és leírtan szarvasgombás volt az étel és akkor rájöttem, hogy hoppá én a szarvasgombát nem szeretem.

Előzmény: H_G (63155)
nagypapi51 Creative Commons License 17 órája 0 0 63157

Ha szeretnéd, nyilván meg is tudnád szerezni, ergo nem lehetsz irigy rám... :)

(nekem van 'udvari beszállítóm', csak egy telefon, és házhoz hozza)

Holnap ebéd a Jóbarátban: csülkös pacal

Előzmény: H_G (63155)
homerx Creative Commons License 18 órája 0 0 63156

pedig ha valakibol, akkor beloled nem neztem volna ezt ki. en szeretem, de nem irigykedem, mert szoktam fogyasztani :)

Előzmény: H_G (63155)
H_G Creative Commons License 18 órája 0 0 63155

Az jó lehet annak, aki szereti a szarvasgombát. Én nem, így nem sikerült bevinned az irigység bűnébe, de azért jó próbálkozás volt :D

 

Előzmény: nagypapi51 (63154)
nagypapi51 Creative Commons License 19 órája 0 1 63154

Nálam, ha pirítós lágytojással - általában Kallánál ez a reggelim része -, akkor natúr pirítós hasábok, porcelán pohárba darab vaj, bele 3 lágytojás, só bors, és ha éppen van kéznél, akkor szarvasgomba forgácsok...  (a 'Merjünk hedonisták lenni' fejezetből)

 

Előzmény: H_G (63152)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 2 63153

Lehet, de ha én nem kívánom, akkor nekem nem finomabb :)

H_G Creative Commons License 1 napja 0 2 63152

Pedig az nagyságrenddel finomabb reggeli, ha a vajas pirítóshoz van egy lágytojás is. (SZVSZ)

 

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (63151)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 0 63151

De, azt lehet, sajtot vagy sajtkrémet szoktam is néha. Tojást, felvágottat, húsfélét is lehet, de ezeket nem kívánom reggel, inkább vacsorára. A pirítóst nagyon szeretem, és jókl is esik reggelire.

Előzmény: H_G (63150)
H_G Creative Commons License 1 napja 0 0 63150

Tojást vagy sajtot pedig nem lenne tilos, vagy mégis?

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (63149)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 0 63149

Én szeretem, készítem is olykor, de reggelire én sem választanám.

Tulajdonképpen szinte mindig ugyanazt reggelizem: tk. pirítóst ír vajjal és madulatejes kávét 🙂 Néha teszek a pirítósra cukormentes házi lekvárt. A méz, az nagyon hiányzik,  azt régebben heti többször is ettem reggelire...

Előzmény: nagypapi51 (63147)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 63148

...meg persze kocsmázni :)

Előzmény: nagypapi51 (63147)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 63147

Azt hiszem, a franciasaláta lenne az utolsó utáni, amit svédasztalos fogadáson a tányéromra tennék.

Szállodai reggelinél dettó, kb. a virslivel egyenértékű nálam.

Szoktam készíteni majonézes kukoricát, almával, főtt tojással, sajttal, ez magában is megállja a helyét pár szelet pirítóssal.

Holnap zöldborsó főzelék, tócsni, rántott hal, aztán egy bő hétre bezár a konyha, elvonulunk hévízi magányunkba gombászni.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (63146)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 0 63146

Na igen. Szoktam amúgy "mexikói" salátát is, abban van kukorica, viszont nincs alma. És van benne zöld ceruzabab, jalapeno és pici hagyma. Ez még annak sem jó 😆

Előzmény: öreg_néne_b (63145)
öreg_néne_b Creative Commons License 1 napja 0 0 63145

én sosem vetemednék arra, hogy kukoricát tegyek bele

 

Nem rontja el, csak más nevet kell neki találni. ;)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (63142)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 0 63144

Többnyire nálunk is, mint pl. legutóbb. De hát mondom, gombhoz a kabát 😁

Előzmény: nagypapi51 (63143)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 1 63143

Szép a rántott pontyod, nálunk ez majonézes krumplival kerül tányérra.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (63142)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 2 63142

Gombhoz a kabát 😀

Férjem munkahelyén fogadás volt, ahol is nem igazán fogyott a franciasaláta (nem csodálom, nem sikerült valami jól), így hozott belőle egy jókora adagot. Mentségére szóljon, nem evett belőle előtte 😁 Feljavítottam, és bár én sosem vetemednék arra, hogy kukoricát tegyek bele, egészen ehető lett. Ma ehhez készült egy kis rántott ponty.

dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 1 63141

Az most nem jutott eszembe. Ez másmindenféle. Teljeskiőrlésű csavart tészta, sok gomba... gyakran ötletszerűen dobom össze az ebédnekvalót.

Előzmény: H_G (63140)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 0 63140

A múltkoei zavaros cikk után nem merted milánói bordának nevezni?

 

Előzmény: dulci_nea (63136)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 63138

Paradicsomos, fokhagymás, egyéb olaszos fűszeres. Annak a bizonyos tejszínesnek indult volna, de eltévelyedtem. :) Az máskor lesz. És volt maradék rántottkaraj még. A forrólevegős fritőzben teljesen jól frissíthető, szerintem.

Előzmény: nagypapi51 (63137)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 1 63137

Az 'olaszos' paradicsomost jelent, vagy egyéb (oregano, bazsalikom) fűszert?Holnap (maradék) szűzpecsenye, lecsó, parázskrumpli

Előzmény: dulci_nea (63136)
dulci_nea Creative Commons License 2 napja 0 0 63136

Ma , mindjárt kész: olaszos, gombás tészta, rántott karajjal és reszelt sajttal. Holnap is ez. 

 

Utána, tejfölös paprikás krumpli, újburgonyából.

Hétvégére gombás, zöldborsós csirke raguleves. 

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 63135

Ma tavaszi zöldségleves csonthússal, túrógombóc, tejfölkrém

Boarhunter Creative Commons License 3 napja 0 1 63134

A zöldbabfőzelék pedig mindennel jó, magában, hidegen is.

Előzmény: H_G (63132)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 63133

Majdnem egyetértünk, de a zsenge rántott csibéhez nem akarok ecetes fokhagymás főzeléket enni - amit egyébként szeretünk, pl. pörkölttel.

Előzmény: H_G (63132)
H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 63132

Végre valaki, aki tudja, hogy a rántott csirkecombfilé jó főzelékkel, ezt sokan kétségbe vonják. Bár szerintem a zöldbabbal az igazi, ami merészebben fokhagymázható-ecetezhető, így összetettebb íz a zöldborsónál.

 

Előzmény: nagypapi51 (63131)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 1 63131

Szoktam volt írni: de gustibus... :)

Magában soha nem eszünk bundáskenyeret se hétköznap, se vasárnap, se édesen, se sósan.

A zöldborsó főzeléket kihagytam, jó hogy írtad, ahhoz nálunk rántott csirkecombfilé a menő.

(Maradék spenóthoz szoktam sütni tükörtojást, de első szándékból bundáskenyérrel csúszik a legjobban).

Előzmény: H_G (63130)
H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 63130

A fasírtgolyók szerintem legjobban a zöldborsófőzelékhez, az egybefasírt a krumplifőzelékhez megy. A fasírtgolyók tényleg nem rosszak tökhöz sem, de annak van egy speciális bája, amikor a tökfézelék és pörkölt kétféle leve keveredik.

 

A bundás kenyér viszont nem feltét, hanem önálló vacsora vagy vasárnap reggeli. A spenót halrudacskával a legjobb, ezeknek egy fán kellene nőniük, de a tükörtojás + krumplikrokett szoros második :)

 

Előzmény: nagypapi51 (63129)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 1 63129

Igen, a fasírt sok minden mellé passzol.

Nálunk a disznópörkölt és a fasírt csereszabatosan univerzális "köret", megy a zöldbab, krumpli, tökfőzelék mellé is.

Viszont a spenótot csak bundáskenyérrel tudom elképzelni, így szocializálódtam :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (63128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!