nem szeretem a pacalt. akkor mar inkabb korom. tegnap meg ma szedtem kis vegyes gombat. roka, varganya, galambok, erdestinoru, fenyotinoru. ugyhogy holnap egy kellemes savanyu becsinalt gombalevest fogok osszeutni. ma tokfozelek, fasirt.
Ma megint szombat, így természetesen lecsó 😄 Ezúttal cukkinival, tojásosan. Lány salátát kért és kapott: főtt tojással, fűszeres sült garnélával és fokhagymás pirítóssal.
Szerintem is kb. izzadtságszagú kis petróleum beütéssel. Olvastam egyszer, hogy ez genetikus -- az emberek nagy kisebbsége, valami 40%, kiérez egy olyan kellemetlen szagú vegyületet belőle, amit a többség orra nem regisztrál. Ugyanez van a korianderzölddel és annál is kb. 60-40 az arány.
Utóbbival nekem semmi bajom, csak a szarvasgombával, így mondhatom, hogy sokat spóroltam :)
Szerintem kellemetlen szaga és íze van. Kint sokszor belefutottam "valamibe" ami nem ízlett. Aztán egyszer kifejezetten és leírtan szarvasgombás volt az étel és akkor rájöttem, hogy hoppá én a szarvasgombát nem szeretem.
Nálam, ha pirítós lágytojással - általában Kallánál ez a reggelim része -, akkor natúr pirítós hasábok, porcelán pohárba darab vaj, bele 3 lágytojás, só bors, és ha éppen van kéznél, akkor szarvasgomba forgácsok... (a 'Merjünk hedonisták lenni' fejezetből)
De, azt lehet, sajtot vagy sajtkrémet szoktam is néha. Tojást, felvágottat, húsfélét is lehet, de ezeket nem kívánom reggel, inkább vacsorára. A pirítóst nagyon szeretem, és jókl is esik reggelire.
Én szeretem, készítem is olykor, de reggelire én sem választanám.
Tulajdonképpen szinte mindig ugyanazt reggelizem: tk. pirítóst ír vajjal és madulatejes kávét 🙂 Néha teszek a pirítósra cukormentes házi lekvárt. A méz, az nagyon hiányzik, azt régebben heti többször is ettem reggelire...
Na igen. Szoktam amúgy "mexikói" salátát is, abban van kukorica, viszont nincs alma. És van benne zöld ceruzabab, jalapeno és pici hagyma. Ez még annak sem jó 😆
Férjem munkahelyén fogadás volt, ahol is nem igazán fogyott a franciasaláta (nem csodálom, nem sikerült valami jól), így hozott belőle egy jókora adagot. Mentségére szóljon, nem evett belőle előtte 😁 Feljavítottam, és bár én sosem vetemednék arra, hogy kukoricát tegyek bele, egészen ehető lett. Ma ehhez készült egy kis rántott ponty.
Paradicsomos, fokhagymás, egyéb olaszos fűszeres. Annak a bizonyos tejszínesnek indult volna, de eltévelyedtem. :) Az máskor lesz. És volt maradék rántottkaraj még. A forrólevegős fritőzben teljesen jól frissíthető, szerintem.